2008/07/31

Securitas vakter bröt mot sin egen taktik

BARABEN AVSLÖJAR Under hemmamatchen mot Basel gick ordningsvakter till angrepp mot supportrar längst ner på klackläktaren, varpå supportrar gick till våldsamt motangrepp på ordningsvakterna. BaraBen.com kan avslöja att Securitas haft stora problem med att rekrytera personal till fotbollsarrangemang, vilket resulterat i att ordningsvakter utan erfarenhet från fotbollsmatcher kallats in till hemmamatchen mot Basel. Vakter som inte följde den uppsatta taktik som Securitas jobbar efter.

Vid fotbollsmatcher uppmanar Securitas sin personal att ha en hög toleransnivå för att slippa bruka våld i publikmassan. Detta för att det lätt kan eskalera till större bråk när mycket folk finns i rörelse kring en viss situation. ordningsvakterna får direktiv att mer eller mindre aldrig dra batong eller använda våld mot publik, om det inte är ytterst befogat.

BaraBen kan idag avslöja att Securitas haft stora problem med att rekrytera personal till Kamraternas hemmamatcher mot Basel och Malmö. Som resultat av detta bestod en större del av vaktstyrkan av personal utan tidigare erfarenhet av fotbollsmatcher. Orutin som ledde till att ett par av ordningsvakterna brukade långt mer våld än vad som var befogat av situationen. På så vis bröt de inte bara mot den taktik som ordningsvakterna skall använda sig av vid fotbollsmatcher utan drog in sina kollegor i ett mycket större kaos när supportrarna gick till motangrepp.
__________________________________________
Men vad var det egentligen som hände igår?

Under gårdagens match tänkte jag gå ner från min position längst upp på klackläktaren för att köpa vatten innan pausköerna byggdes upp. När jag kommit längst ner i gången på läktaren brakade hela helvetet brakade lös och av en slump stod jag precis bredvid starten av årets första rejäla läktarbråk. Det här är inte sanningen, det är hur jag upplevde situationen.

När jag stiger ner från läktaren till gången vill två vakter, främst en vakt, rensa det område som är gulmarkerat i början av läktaren. När dessa hetska uppmaningar inte åtlyds inom loppet av vad jag bedömer vara maximalt två sekunder börjar den ena vakten putta och gruffa mot ett par personer i gången nedanför trappan in på själva läktaren.
Nu åker minst en supporter ner i betonggolvet och flera andra börjar göra utfall mot vakterna som fortfarande är två längst fram och nu ytterligare någon strax bakom dem. Den grupp av supportrar som ordningsvakterna i första hand hamnat i konflikt med är Ultras och närstående "tifosis", inte Wisemen som vissa rapporterat. Dock fanns en handfull katergori c supportrar i den folkmassa som hade en första kontakt med ordningsvakterna och efter någon minut anslöt en större grupp firmaligister till bråket. Men i första hand var det främst ultras på läktarsidan, ordningsvakter i trappan ner under läktaren.

Enligt uppgifter gör vid detta tillfälle en grupp av Wisemens folk en första rush från LM-läktaren till klackläktaren utan att ordningsvakter ingriper. Den här rushen såg jag inte själv från min plats vid bråket under läktaren, men den ska enligt flera ögonvittnen ha ägt rum ungefär samtidigt som de första sammanstötningarna mellan vakter och supportrar ägde rum på klackläktaren. Enligt ögonvittnen är det sedan den här första gruppen av kategori c supportrar som lockar över övriga till klackläktaren i en andra, senare, rush.

I detta läge är känslan att situationen fortfarande kan räddas, med lite smartness från ordningsvakternas sida. Men istället för att lugna ner situationen forcerar nu vakterna i täten snabbt för att bibehålla sin position i trappan. De fäller ut sina batonger och ett par slag slås mot supportrar som nu tilltar sin agressivitet mot ordningsvakterna rejält. Uppemot 20 supportrar slår ner mot vakterna med flaggpinnar och sparkar, mest i luften förvisso, på ett sätt som får ordningsvakterna att backa.

När vakterna retirerar backar jag undefär tre meter bakom dem och försöker fotografera situationen. Eftersom jag har vissa problem med att få igång min filmkamera på mobilen blir jag för ett ögonblick ovaksam, då jag står utanför räckhåll för själva våldsamheterna. Eller inte. Plötsligt bränner det till rejält över min vad som för dagen inte är täckt då jag har shorts på mig och lika snabbt ser jag att det är ytterligare ett par ordningsvakter som rusar till situationen. En av dessa rappar i förbifarten till mig över benet, noteras skall att jag definitivt inte beter mig hotfullt eller ens är nära någon av vakterna utan endast fotograferar från håll.

När vakternas kollegor rusar till platsen blir det under uppskattningsvis två minuter ett ställningskrig där vakterna försöker hålla tillbaka supportrarna på läktaren. De flesta supportrar som står i det första ledet ner mot vakterna är vid det laget väldigt aggressiva men en eller två supportrar försöker även lugna ner situationen genom att mana till ordningsvakterna att sluta göra utfall med batongerna mot folket i trappan. Nu pressas supportrarna i trappan neråt av flera hundra ytterligare supportrar som vill ner under läktaren varpå den första linjen av supportrar kommer så nära ordningsvakterna att alla backar ut på etaget under läktaren.

Här kan situationen åter igen lugnas ner, den här gången är det dock ett par dussin av supportrarna som börjar spela allan och det rejält. En bajamaja välts och används som murbräcka mot ordningsvakterna som nu flyr i hög takt från platsen. Ordningsvakterna flyr ner under ståplatsläktaren, in på markplansetaget. Ketchup och senapsbehållare rycks ner och kastas iväg mot ABC-sektionen som är sittplatsläktaren bredvid, en papperskorg lyfts upp och kastas in på ABC och bajamajan som använts som murbräcka putts bort till staketet vid ABC.

Samtidigt som ett gäng supportrar välter staketet in till ABC så hamnar en kvinnlig ordningsvakt bakom de framrusande supportrarna som nu är uppskattningsvis 100-talet personer i det främre ledet. Här blir stämningen vid första anblick rejält hotfull och om inte ordnignsvakten själv insett detta och dessutom haft "turen" att vara kvinna är risken för att vakten fått sig ett gäng sparkar och slag troligtvis överhängande. Men som tur är flippar ingen ur mot den ensamma vakten och ett par smarta supportrar visar tydligt att hon inte kan stå och vifta med batongen på en fotbollsläktare, något hon fortfarande gör.

Efter detta förekommer en hel del verbal aggressivitet och kastande av diverse småsaker in mot de håll som ordningsvakterna är på men situationen börjar lugna ner sig. Detta främst för att ordningsvakterna byts ut mot polis som anländer från sittplatsläktaren på andra etage. Polisen har en helt annan taktisk approach och skickar i första led fram fyra supporterpoliser för en dialog med folkmassan. Cirka 10 meter längre bort finns en linje av kravallpolis som nu ser till att inga fler utfall görs mot de angränsande läktarna och inte en ordningsvakt syns till. Den efterföljande diskussionen handlar främst om att supportrar vittnar för polis om våld från ordningsvakter och klagar högljutt över att polisen inte är på plats för att göra sitt jobb från första början.

Nu tunnas folkmassan sakta ut och supportrarna på ABC-läktaren vågar ner för att gå på de toaletter (som återstår) och handla i korvstånden. När jag kommer upp på läktaren efter att äntligen ha fått köpa det vatten jag ville ha från första början så sker hela rushen där delar av Wisemen springer över från LM4 till klackläktaren. Där förekommer även ett par incidenter med våld från bägge håll, men då jag såg allt för lite av detta för att ge en vettig bild av det tänker jag inte yttra mig i den frågan. Detta är min bild av vad som skedde igår. Värderingarna får ni göra själva i vem som är skyldig till vad och så vidare, men att peka finger enbart på den ena parten är oklokt. Det krävs två för att dansa tango.

[BaraBen.com har valt att mörklägga ansiktet på personerna i våra utvalda bilder då vi inte genom internet ska bidra till att "pöbeln ska döma enskilda personer", ett arbete som är polisens och inte vårat.]

178 kommentarer:

 1. En mycket bra beskrivning, uppfattade det i stort sett så också men såg en uppfälld batong hos vakterna innan supportern slogs ner/knuffades till marken.

  Vad jag har hört ser Blåvitt mycket allvarligt på vakternas agerande efter att fått det hela berättat för sig av supporterpolisen

  SvaraRadera
 2. var dock inte bara ultraskillarna osv. som drabbades. vi var ett par vanliga tonåringar som stod i klacken som fick våran fair share av slagen (från OV) så att säga.

  SvaraRadera
 3. Lika bra att Blåvitt/Gotevent fr.o.m nu säger upp avtalet med Securitas o enbart har polis o publikvärdar på Ullevi.
  Allt för mycket skit har hänt med OV inblandade genom åren..

  SvaraRadera
 4. Oavsett vad man tycker om väktare:

  Så vad är det för jävla idioter som har sönder saker på vår egen arena? Där har ni upplägg till en krönika Baraben. Så förbannat trött på att min förening skall behöva bealala för skadegörelse.

  SvaraRadera
 5. OVs oerfarenhet lös igenom rejält, dom var osäkra och nervösa direkt när dom kom upp på läktaren, deras naturliga reaktion var att inta en överdriven försvarsställning vilket ledde till att dom första ville markera auktoritet.

  SvaraRadera
 6. Frankie:

  Du är en den första oskyldiga att drabbas av dessa idioter till "ordningsvakter". Säger bara cupfinalen 04 - fy fan! WM får gärna ge tillbaka med egen medicin mot dessa fega avskum.

  SvaraRadera
 7. Första incidenten handlar alltså om att det står folk på de gulmarkerade platserna?

  Varför står folk där? Finns det någon som inte vet att man inte får stå där?

  Varför ska vissa bli aggressiva mot ordningsvakter? Visst de är rätt inkompetenta men att gå till attack hjälper knappast.

  SvaraRadera
 8. Sen kan man ju lägga till att 30 pers byter sektion till klacken. Innan de här bråken, o på vägen dit beter sig stökigt mot ordningsvakterna.

  Jaja vem bryr sig. Nu har vi haft storpublik i varje fall. tillbaks till 7000 mot Malmö?

  SvaraRadera
 9. Låter ungefär rätt, förutom att rusningen från LM till GHI skedde FÖRE slagsmålet under ABC. Jag minns detta eftersom många omkring mig, inklusive jag själv, antog att det var samma personer som forcerat sin väg till GHI som nu ställde till med bråk under läktarna.

  SvaraRadera
 10. Anonym 18:14- Frankie var på cupfinalen 04 med. Han skrev långa kritska krönikor om detta på Änglarnas hemsida bland annat...

  SvaraRadera
 11. anonym 18:27- du har helt fel, rusningen mellan läktarna hände typ 6-7 minuter efter att det hade blivit helt lungt under klackläktaren. jag såg bägge på närhåll.

  SvaraRadera
 12. Reglerna är så att man inte får stå innanför gula linjerna. Jag säger vem fan bryr sig.

  MEN vakterna att vakterna direkt efter sin verbala kavalkad blir fysiska är så jävla fel. I vilket fall som helst så blev dom nog jävligt skrajja vilket är rätt åt dom. Spelar ingen roll vilken uniform du har på dig för beteer du dig som ett svin så är du ett svin. Då ska du få veta det också.

  Med handen på hjärtat så tror jag faktiskt att OV gör mer skada än nytta på läktaren. Sett ur ett objektivt perspektiv.

  SvaraRadera
 13. Jag håller med om att OV är aggressiva idioter. Problemet är att det finns betydligt fler aggressiva idioter i klacken.

  SvaraRadera
 14. 31/7/08 18:30

  Du har helt fel. De löpte till klacksektionen långt innan bråket. Bra efterhanskostruktion där dock:).

  SvaraRadera
 15. De s.k blåvittsupportrar som spydde galla på de supportrar som stod upp mot OV igår: Ni måste känna er besvikna över denna krönika? Kan ni inte bara hålla er hemma vid svenskfansforumet på matchdagar.

  ALLA TILL BASEL!

  SvaraRadera
 16. Grejen med att folk stod där berodde även på att det inte så långt innan blev mål för blåvitt. Vilket gjorde att folk hoppade omkring i glädje och således även kom utanför till gångarna.

  SvaraRadera
 17. Vart är Feldgraus femma?

  SvaraRadera
 18. anonym 18:39- men sluta tjata nu, jag var under läktaren när bråket uppstod och kom upp på läktaren när det var över. först då kom rusningen från LM till klackläktaren. koldish har helt rätt.

  SvaraRadera
 19. 31/7/08 18:39: Besviken o besviken det här är en beskrivning av som hände. Varken mer eller mindre.

  SvaraRadera
 20. Ganska bra skrivet.. jag kan dock tillägga att INGA av Kategori C suportrarna fanns på GHI innan bråket, utan hade samling på LM och sprang bort när dom på håll såg va som skedde..

  SvaraRadera
 21. Så jävla korrekt!

  SvaraRadera
 22. Stå upp för i helvete istället för att sitta där bakom datorn som fega kräk (många av er) och snacka skit om andra. Det som hände igår var bra på många sett och visade att de äckliga vakternas beteende inte är acceptabelt, dock så urartade det lite när små pojkar började välta skithusen.
  Rusningen skedde innan bråket börjat och det för att hjälpa blåvita kamrater.
  Heil

  SvaraRadera
 23. realisten- skitsnack. om du har koll vet du mycket väl att det fanns en del (som alltid) wisemen även på klackläktaren, ungefär samma killar som alltid brukar vara på just klackläktaren...

  SvaraRadera
 24. Enda negativa med att åka till Basel nu är ju tyvärr att samma människor som lekte herre på teppan åker ner också. Det finns fan inte en enda borta match de fjollorna går på utan att ställa till bråk, så ska dem göra det på hemmaplan och vandalisera våran arena? Ut med skiten, ge dom någon djävla åtgärd så de sjävla kan städa baja-major.

  SvaraRadera
 25. Det var två rusningar från LM till GHI. Först en där en vakt försökte stänga grinden. Ett antal tog sig dock förbi.

  Flera minuter senare en ny då de flesta går upp på andra etaget och tar sig över det mindre staketet.

  Således har både de som säger att vissa bytte sektion innan bråket vid sittplats och de som säger att de gjorde det efter rätt.

  SvaraRadera
 26. Suck...Vem e förvånad. Denna klacken e skämmi för riktiga supporters o lag. Fy-F-n

  SvaraRadera
 27. Vakterna må vara oerfarna och inte hanterat situationen på ett korrekt sätt, men STÅ FÖR FAN INTE I UTRYMMNINGSZONER!! Hur jävla svårt e det era efterblivna as.

  SvaraRadera
 28. Jag satt på C, och de första som jag såg springa från LM gjorde det typ i minut 42-43. Jag minns att jag blev upprörd då i mina ögon första halvlek var sjukt underhållande. Att man då offrar slutminutrarna på att byta sektion borde ju visa på vilket intresse man har...

  SvaraRadera
 29. Fyfan vilket jävla gnäll. Om inte vakterna varit så orutinerade hade detta aldrig hänt - På borta matcher gnälls det inte så mycket ok ni blir skyddade av Wm/Gyd/Ycg mfl om andra firmor kommer ångande. Men nu...

  Bra artikel för övrigt.

  Vinst mot Basel!

  FRAMÅT!

  SvaraRadera
 30. De som fick stryk av vakterna fick vad de förtjänade. Jävla kräk i klacken.

  SvaraRadera
 31. Mr Love... Skaffa dig en duktig barnpsykiatriker.....

  SvaraRadera
 32. MR Love

  Vi fans behöver inte ditt "skydd" klarar oss nog bra ändå ska du se.

  /Boxare, dock ej utanför ringen.

  SvaraRadera
 33. Finner det intressant att du väljer att beskriva situationen trots att du inledningen av texten påpekar att du trampar in i situationen efter att den startat. Detta borde trycka mer på i din artikel, om du vill framstå som objektiv, om detta inte är din avsikt så är kan du behålla texten som den är. Sen förstår jag inte varför en del av oss på läktaren inte klarar av att lyssna på ordningsvakter. Säger någon med batong till dej att gå därifrån, så går vare sig personen har rätt eller fel. Det finns tyvärr någon slags 4-årings-trots hos en del supportrar, "jag tänker inte lyssna på vakten som mitt lag har anlitat för att göra min vistelse på arenan säker", "jag är en vanlig jävla toffelsvensson i alla dagliga situationer, men så fort jag åker på fotboll så tänker jag svina som ett jävla drägg" und so weiter.

  SvaraRadera
 34. Som sagts innan, det var 2 rusningar från LM. En direkt vid bråket som kom fram lagom för att slåss där nere. Sedan gick dessa personer upp och tog megafonen och mannade på övriga att komma över vilket dom då gjorde.

  SvaraRadera
 35. Jag blir ledsen när folk sitter här och försvarar idioterna som bråkar. Ännu ledsnare blir jag när människor här inne uppmannar WM att ge sig på vakterna. Herregud, uppgivenhet.

  SvaraRadera
 36. jalla, jalla, kebab! kebab!

  SvaraRadera
 37. Frankie gosse. Du borde för f-an ta avstånd från dessa IQ befriande gossar, istället för att nappa deras .........

  SvaraRadera
 38. kviberg!

  du har så rätt i allt du säger!

  SvaraRadera
 39. kvibergs/ Varför skulle jag inte beskriva vad som skedde? Det är ju hela poängen med den här blogposten, att bringa klarhet i vad som hände. Jag kom inte alls till platsen efter att det startade, jag kom dit precis när det startade och stod genom hela händelsen på första parkett- därav min detaljerade beskrivning av vad som hände- för att bringa klarhet.

  Nu även med bilder från det inträffade.

  SvaraRadera
 40. Kvibergs har rätt.

  Må så vara att OV är ett gäng inkompetenta grobianer (som vanligt). MEN SE DÅ FÖR HELVETE inte till att sjunka till samma tragiska nivå. Pinsamt är vad det är. I synnerhet slanen som började jassa med Bajamajan i gången vid B-sektionen.

  SvaraRadera
 41. Anonym Anonym sa...

  Frankie gosse. Du borde för f-an ta avstånd från dessa IQ befriande gossar, istället för att nappa deras .........

  31/7/08 19:33


  Det här är en redogörelse för vad som hände, inte någon agitatorisk text som ska fördöma folk, hade du mått bättre om han skrivit ditt ett par "jävla idioter som slåss" eller? Suck alltså.

  SvaraRadera
 42. Suck.... Ja....

  SvaraRadera
 43. kvibergs: den (o)säkerhet vakterna bygger upp klarar vi oss bra utan. Vi supportrar kan sköta läktaren sjävla, men hjälp av matchvärdar. Där kan IFK spara in de kronorna som de klagat på när andra kostat genom åren (bengaler etc). Dags att ta bort onödiga löner nu, styrelsen!

  SvaraRadera
 44. Jag stod nästan högst upp till höger om den ingång som det hela ägde rum kring. Då jag stod precis vid den gula zonen så hade jag publikvärdar som gick upp och ner under nästan hela första halvlek (de var för övrigt mycket hövliga). Allra högst upp stod även ett par OV i början av matchen. Jag kan ha fel, men min uppfattning är att de senare gick ner strax innan bråket startade för att lugna ner fulla/aggresiva personer som publikvärdarna gjort dem uppmärksamma på.


  Hur som helst, det intressanta är att publikvärdaran som senare under matchen fortsatte att gå upp och ner för att hålla det gula området rent, pratade precis bervid mig om att "det här är den sista matchen som vi ha ordinngsvakter här uppe" och "det blir inget mer grönt på den här läktaren". Kanske är det så att även publikvärdarana tycker att OV är onödigt aggresiva och hetska mot den egna publiken?

  SvaraRadera
 45. kul att en del jämt ska kräva att frankie ska ta avstånd från ena och andra personen och gruppen, han är väl bara en supporter i mängden. varför sitter inte dessa personer inne på SUPPORTERKLUBBEN ÄNGLARNAS hemsida och gnäller för att änglarna inte tar avstånd från våld av olika typer och inte fördömer olika grupper, ÄNGLARNA är ju en supporterklubb, Baraben är ju fan en journalistisk blogg som rapporterar saker.

  SvaraRadera
 46. Jag avskyr både vakter och de supportrar som bråkar och hoppas att samtliga stängs av. Båda har genom sitt agerande kostat IFK Göteborg pengar i form av uteblivna intäkter. Well done! Det borde rimligtvis finnas gott om bilder så en del bör ha en nervös tid framför sig.

  SvaraRadera
 47. Tack Frankie för detta klargörande!

  Äntligen fick man reda på lite om vad som hände, isället för att bara läsa om folk som bara skriver "idioter som slåss", hata alla, och "kräver att alla ska ta avstånd" utan att dom själva sett vad som hänt.

  SvaraRadera
 48. Kan detta vara nådastöten!? Hoppas det..
  Många supportrar OCH matchvärdar är så trötta på OV-folket. Vad är deras funktion? Förutom att stå och titta snett på alla?

  Det är vår läktare, våra regler.

  SvaraRadera
 49. av detta jag läst tycker jag all var ok med att visa vakterna att dom måste uppträda proffsigare,sen ballade det ut då det ven senap och ketchup mot vanliga åskådare,såg en liten tjej typ 16 år få en ketchup i nacken och hela hon var helt rödprickig (såg ut som blod för de som inte såg att hon fick 10 kg ketchupbytta över sig)

  SvaraRadera
 50. Bra att få en överblick över vad som hände. Otroligt tråkigt att det skall behöva hända oavsett vem som är skyldig.

  Dessutom tråkigt att det dödade lite av stämningen igår då den var rent magisk i första halvlek.

  SvaraRadera
 51. PÅ GÅNG: Läktarvåld- bra eller anus?
  Slumpen? ;D

  SvaraRadera
 52. Varför försvarar ni de som stormade?

  SvaraRadera
 53. Stod högt upp i klacken och hade bra överblick på rusningarna, och ja det var 2 rusningar. Visste inget om vad som försigick under läktaren men rusningarna kändes väldigt onödiga och omotiverade särsklit som klacken gjort en stålande insats i första halvlek. Eftersom folket som rusade inte hade några blåvitt ateraljer visste man således inte om detta var blåvittare eller Basel huliganer. En känga åt arrangören att rusningarna gjordes så "lätt", hade det varit Basel huliganer vågar man inte tänka hur en sådan sammanstötning hade kunnat sluta...

  SvaraRadera
 54. Är det dom beryktade OV från Sthlm som fått jobb i GBG eller?
  Dom är svin och ska behandlas där efter. Det lär ju inte bli speciellt mycket trevligare stämning på lördag om vakterna är kvar.

  SvaraRadera
 55. Allvarligt talat, hur orutinerade vakterna än var, vad är det för idioter som beter sig som dom gjorde under läktaren. Jag såg knytnävslag, välta bajamajor som skickades nerför trappan, en ung tjej som fick något i huvudet (kan ha varit en ketchupbehållare) när hon försökte fly därifrån. Vi från ABC-läktaren blev stoppade i trappan och kunde bara se på hur förstörelsen fick fortgå under en lång tid. Flera barn blev vittnen till händelsen, bla min 9-åriga dotter. Vad säger man, hur förklarar man sånt för ett barn? Har vakterna uppträtt provocerande och inte efter regelboken skall det givetvis få efterföljder men de sk supportrarnas agerande borde också få efterföljder, jag hoppas att dom blir avstängda i flera år. Det är bara tragiskt att se ett sådant beteende. I mitt tycke så "dog" stämningen på ABC-läktaren efter det inträffade.

  SvaraRadera
 56. att: framåt!
  Själv är jag inte besviken på att några gör upp med övertända ordningsvakter. Jag är besviken på att det gick så långt att en tillrättavisning av "egna killar" mig och några till var på sin plats.
  När polarens farsa (bra bit över 60) får saker hystade över sig och i stort sett blir nedjagad av "sina egna" för den stora trappan ned mot entrén har det gått lite för långt.
  Att markera mot aggresiva OV är en sak, att hysta skit över och tvinga ner andra blåvita i "försvarsställning" är något annat.

  Men men.. Nu kör vi över MFF och Basel! :)

  SvaraRadera
 57. Inför ett krav på att man måste kunna visa upp ett psykologutlåtande som visar på en mental utveckling som inte har halkat efter den fysiska med mer än 2 år för få lov att stå i klacken. Alla NORMALA människor vet att våld inte är lösningen på ett problem. Det kan ju inte vara så svårt att flytta på sig oavsett om man blir beordrad eller ombedd. Risken finns att jag börjar bli för gammal men jag tycker nog fan att det var bättre i klacken som 15 åring i mitten av 80-talet.

  SvaraRadera
 58. ut med dräggen. De skall fan aldrig få visa sig på en blåvitmatch! Fan skandal. Jädra småungar med moppe pommes

  SvaraRadera
 59. Ska vi ta avstånd från någon eller några så är det vakterna.

  SvaraRadera
 60. 31/7/08 22:51: Det väljer man nog själv du. Fritt land vet du...

  SvaraRadera
 61. Anonym 22.35.

  Då undrar jag lite över vad lösningen kan vara annars, vi har försökt prata med OV innan, vi har försökt anmäla efter att ha blivit totalt sönderslagna, vi har försökt påverka genom media och vi hr försökt skriva långa brev och gnälla till svff. Ändå kan vakter match efter match slå folk hur dom vill och komma undan med det. Så då ställer jag frågan till dig som verkar vara en övermäktig übermensch, vad är lösningen på detta problem?

  SvaraRadera
 62. Låt folk flippa - det är kul att se på och lite hets är allt kul!

  SvaraRadera
 63. Vi klarar oss utan OV. Vi behöver dem inte på vår läktare. Fattar inte varför klubben hyr in dessa idioter. Vi sköter ordningen på vår läktare.
  ASR

  SvaraRadera
 64. Att vakter beter sig som svin är ingen nyhet. Men det berättigar fan ingen att storma in på ståplats från någon annan läktare.

  SvaraRadera
 65. Dags att se över den nya arenan och skrota ståplats? Fansen verkar inte klara av att hantera det.

  SvaraRadera
 66. En mycket bra beskriving som nog många kan uppfatta korrekt. Ja såg bara att batonger viftades utav OV men uppfattade inte att de slog på våra egna. Förjävligt tycker ja, hellre att Supporterpolisen är vid klacken än de jävla guljackorna.
  Supporterpoliserna är iaf trevliga, och ja tror inte att alla OVs kommer att bli respekterade de närmsta matcherna. Fyfan.

  SvaraRadera
 67. Hoppas dom förstår dom ska hålla sig borta om allt vill fel kan det bli väldigt bråkigt mot Malmö nu är folk på tårna.

  Krossa gröthalsarna på Lördag!

  SvaraRadera
 68. Hur svårt kan det vara att göra som man blir tillsagd?!

  Klarar man inte av det har man inte på Ullevi att göra.

  Vi behöver inga vakter på "vår" läktare, "vår" läktare "våra" regler osv.

  För tusan, grabbar - inser ni inte hur imbecilla ni framställer er själva?!

  SvaraRadera
 69. Vadå "visa att hon inte kan vifta med en batong på en fotbollsarena". Vilka
  fan tror ni att ni är. Tror ni att ni kan sätta agendan på en stadion. Bete er som folk annars förtjänar ni att slås sönder och samman vilket alla på arenan utan ni enfaldiga meningslösa losers till människor tycker. Patrask är vad ni är.

  SvaraRadera
 70. Stå upp för era bröder ffs! Vad är ni för ena människor om ni inte tar fajten om eran blåvita broder blir felhandlad och nerklubbade?
  Ber till gudarna att ni som sitter och snackar skit om vissa fans/grupperingar, som står upp för er när det hettar till, att ni får käka batong nån gång. Men ni är väl bara f****r som bara kan hävda sig på nätet. I verkliga livet än ni bara tragiska patetiska människor.
  Inga OV på våra läktare!

  SvaraRadera
 71. Anonym 01:03.....

  Patrask må folk vara.. men jag vill åter igen säga efter att ha studerat bilderna som nu lagts upp.. ATT.. och jag säger de igen.. ATT de inte är nåra firma grabbar som står längst fram på korten.. är man en trogen supporter så vet man vem som är vem på en match villket hälften av folk som skriver här inne inte verkar ha koll på.. så VART TOG DOM oskyldiga ur supporterklubben änglarna vägen.. Jag tycker korten visar sitt tydliga jag.. men jag hackar inte på killarna som står längst fram för det.. cred skall ni ha!!

  SvaraRadera
 72. vad har hänt med människan?? de sitter folk och ifrågasätter och näst intill försvarar vakternas agerande! pinsamt! okej, det ska inte stå folk på gulmarkerat område, men är det knökat så är det!speciellt efter mål! sagt är även att vakterna om dom har åsikter på vårat uppträdande ska ta det med matchvärdarna som sedan tar det med oss (pga den goda dialog som vi har med dom!). Dom ska inte komma ner och hetsa mot oss!


  Igår begick OV tjänstefel, och folk har mage att hacka ner på sina egna... de är pinsamt om något!

  / UG grek

  SvaraRadera
 73. Spelar väl ingen roll om de som bråkar är firmakillar eller "vanliga supportrar"? Om nu det stämmer att OV har tagit till onödigt våld så är det väldigt illa, MEN det är ändå INTE OKEJ att gå bananas inne på arenan ifall inte vakternas agerande är över alla gränser.. 99% av publiken fördömmer stöket...

  Som någon skrev, underbar stämning igår, synd det skulle förstöras till viss del.

  SvaraRadera
 74. ANONYM 01:29
  Vadå "om nu det stämmer att OV har tagit till onödigt våld så är det väldigt illa"
  Va du på matchen o såg? eller du kanske va där o inte såg..??
  va har du då för anledning o tro att så många "vanliga" supportrar skulle sitta här och ljuga om OV:s agerande.. JAG tycker de e pinsamt att så många ur våra egna led misstror våra egna supportrar om vad som hände o snackar skit om dom, istället för att gå imot OV..!

  SvaraRadera
 75. Varför måste alla klanka ner på varandra? Tror nog att de flesta av oss står närmare varandra än vi tror, om det som står i texten nu är rätt att folk fick ca 2 sekunder på sig att akta sig och sen börjar väktare knuffas och vifta batong då är det väl inte så konstigt att folk blir förbannade och börjar hetsa tillbaks mot vakter som överdriver?

  Sen att det går till överdrift med att saker välts, slängs och att folk rusar över från andra läktare är väl de flesta överens om?

  SvaraRadera
 76. alltid vakternas fel... och aldrig puckornas

  SvaraRadera
 77. Jag förstår inte hur vissa kan försvara dessa jävla småungar som bara ställer till med besvär och förstör för folk som faktiskt går på matcherna för att dem är intresserade av fotboll. Jag kan inte uttala mig om vad som hände i just det här fallet eftersom jag inte var där men jag antar att ordningsvakterna försökte göra det dem var där för, nämligen att hålla ordning på såna som försöker ställa till med trubbel. Hade inte dessa idioter börjat bråka så hade ju inte vakterna haft någon anledning att reagera och det är väl förståeligt att de kände sig hotade och tvingade till att ta till batongerna med tanke på deras numerära underläge gentemot dessa skitungar. Det hade varit bra om de som orsakade bråket hade fått sig ett rejält kok med stryk det är tydligen det som krävs för att de ska bete sig normalt.

  Om det nu inträffade att oskyldiga människor träffades av ordningsvakternas batongslag så är det givetvis olyckligt men även det är uppviglarnas fel pga att de gjorde att vakterna kände sig såpass pressade att de fick svårt att skilja på vanliga åskådare och vandaler.

  SvaraRadera
 78. "Jag kan inte uttala mig om vad som hände i just det här fallet eftersom jag inte var där"

  håll käft då och uttala dig inte som du endå gjorde!

  SvaraRadera
 79. Realisten:

  Jag var på matchen och fördömmer när folk med befogenheter utnyttjar det på fel sätt. Min vän kom själv in i skiten...

  Faktum är att många tycker det är kul och upphetsande med företeelser av det här slaget. Lite där i ligger problemet.

  Aningen onyanserat att tro att de som går emot OV endast gör det för alla andra på läktaren.

  Kritisera gärna vakterna men
  tycker du att det är supportrarna som ska se till att det går lungt till och ingripa vid problem på en fotbollsarena?

  SvaraRadera
 80. "Kritisera gärna vakterna men
  tycker du att det är supportrarna som ska se till att det går lungt till och ingripa vid problem på en fotbollsarena?"

  I de här fallet hade detta aldrig inträffat om de inte vore för OVs agerande. Så Ja, det säger ju sig självt. Sen har vi våra matchvärdar och supporterpoliser som alla har större respekt för om det skulle uppstå problem.

  SvaraRadera
 81. De som försvarar ordningsvakternas beteende är samma typ av människor som genom åren varit medlöpare i diverse diktaturer världen över.

  SvaraRadera
 82. Alla vakter är svin! Därför mörkas inte deras ansikten. Finns inga oskyldiga där som riskerar pekas ut-eller?

  SvaraRadera
 83. Har man foten på gulmarkerat område är man ett as som skall pryglas. Jag skulle vilja sträcka mig så långt som att placera dessa as i samma kategori som fruktpallare eller kanske tom folk som går mot röd gubbe!

  SvaraRadera
 84. Jag tror inte WM riktigt har fattat vad detta i grund och botten handlar om.

  Vi vanliga supportrar är jävligt trötta på er.

  Att ni står upp och skyddar oss är rena skitsnacket.

  Ni är som flugor till skit när det vankas lite våld. Och andra kategori C älskar att hitta er och provocera er. Och då är ni med fördel blandade bland vanliga supportrar och utsätter oss för risker som vi slipper om ni inte är med.

  Ni kanske inte har märkt det, men vi är många som tittar på er med avsky i blicken. Men det klart, jag gissar att ni tror att det är respekt ni ser.

  SvaraRadera
 85. Väl skrivet senaste anonym. Är också förbannat less på att de tar sig på sådant allvar och inbillar sig att de är livsviktiga för klubben.

  SvaraRadera
 86. Jag igen..

  Varför få WM all skit då?? Var det inte Ultras och andra som först tog fighten? Kom inte WM sen?
  Men visst, WM är ju hackkycklingar som såklart ska få skiten för allt "problem" som är i och runt omkring arenorna.

  SvaraRadera
 87. 1/8/08 08:00

  Tala för dig själv. Vi är många som uppskattar det WM gör.
  Tro inte du är mer supporter än nåogn annan.

  SvaraRadera
 88. Ja, varför WM får skit?

  Typ för att när de rusade från sin läktare till vår så visade med tydlighet vad de står för. Slag mot publikvärdar och Karate Kid med uppvisning på övreläktaren är INTE något som jag vill förknippas med.

  Och det var detta som nästan hela läktaren såg. Bråket under läktaren såg väl bara 0.5% av de som var på Ullevi?

  SvaraRadera
 89. fullständigt rätt att agera på de sättet WM med tanke på de onödiga våld vakterna framkallar genom att hetsa mot vanliga supportrar. FORZA BLÅVITT

  SvaraRadera
 90. WM är där & står upp för supportrarna när ingen annan vågar! Ni ska vara tacksamma!

  SvaraRadera
 91. "Tala för dig själv. Vi är många som uppskattar det WM gör"

  Jaha, vad är det du uppsakattar? Är det att de solkar ner IFKs rykte så att det är svårt att få nya sponsorer och utveckla klubben? Är de att de ser till att vi inte blir mer än 10 000 på arenan p.g.a. potentiella fans inte vågar gå? Är det att de ständigt skapar rubriker i pressen om fotbollsvåld?

  Eller är det så att WM har en gren som pysslar med välgörenhet som inte är så tydlig för oss andra?

  SvaraRadera
 92. Det är lustigt..

  Blåvitt klandrar vakterna, polisen gör det samma, supportrarna gör det. Sen finns det en liten högljudd klick, företrädesvis sittplatsfolk som inte sett ett skit av det inträffade som "rasar", kallar Blåvita bröder för as osv och lägger skulden på de Blåvita supportrarna. Dessa flanar kan stanna hemma i fortsättningen.

  SvaraRadera
 93. En sak som slår mig är att man inte ser en enda av wm-killarna på bilderna. Hur kan det komma sig? Troligtvis för att de har övernaturliga krafter och kan göra sig osynliga.. eller så var det helt enkelt inte där?

  SvaraRadera
 94. Så om WM hade försvunnit hade vi haft 45000 i publiken. Fyfan, killen har löst hela problemet med publiksiffran!

  Inte direkt så att vi har de stökigaste matcherna, finns fan ännu värre lag som har MER FOLK PÅ SINA MATCHER. Vi har till 70% medgångssupportrar, där har du nog det verkliga problemet sen vill jag påstå att ni skrämmer iväg folk med era historier om något andra världsskrig liknande scenario på varje match, det har ju för fan knappt hänt något. Cred till alla som ställde upp. 6 7....

  SvaraRadera
 95. Men det är väl självklart att vakterna har gjort fel! De hetsar ju och hoppas få använda sin batong.

  MEN att säga att man uppskattar vad WM gör är lite roligt.
  Som någon skrev så solkar de ner IFK Göteborg. Alla jävla huliganer i Sverige och världen för den delen drar ner sitt klubblag i skiten.
  Vi har svårt att få folk att gå på våra matcher. Mycket pga att många inte vågar gå för risk för våld. Oftast händer ju inget i samband med match, men det går inte att förklara för de som är rädda.
  De tror ändå att det är farligt att gå på fotboll. Händelserna mot Basel hjälper ju inte direkt. Visst OV var de som började.

  Men idioterna som springer över från LM såg ju alla som var på arenan! Det är nog rätt många som inte kommer att gå på MFF-matchen för att de är rädda och tycker att det är obehagligt att gå på fotboll.
  Detta innebär att IFK förlorar i intäkter. Alltså har dessa idioter förstört för klubben. Finns inget att uppskatta hos dem.

  Numera skriver media upp allt också. Firmorna är välkända. Detta gör också att många väljer att stanna hemma.
  Det intressanta är ju att idioterna från LM går över mitt under matchen. Är de inte intresserade av hur det går för IFK på planen???

  SvaraRadera
 96. Fyfan vad kasst att skylla wm saken på publik siffrorna osv. Alla sega jävla medgångs supportrar som ska ha skit ine dom. Kasst urholkat argument. Glöm inte heller att det alla här skriver som wm är även gyd, ycg & gu. Finns ett antal falanger alltså.

  Och om inga wm syntes i trappan mot vakterna säger väl det annu mer hur fel vakterna agerade när tom " vanliga " supportrar fick nog.

  UT MED PACKET (Vakterna)

  SvaraRadera
 97. Snacka om att göra en höna av en fjäder! Herregud ni är så historielösa så man blir mörkrädd. Våra publiksiffror i allsvenskan har inte varit bra sen 80-talet. att folk skulle stanna hemma pga det obefintliga våldet i samband med fotboll är lika troligt som om att folk skulle stanna hemma pga det dåliga urvalet av chipssorter i kioskerna.

  Om det är någon som skadar föreningen är det alla ni idioter som förstorar upp problemet.

  SvaraRadera
 98. Vi tapar inga sponsorer på att det blir bråk. Våra sponsorintäkter har ökat de senaste åren trots ökad aktivitet hos kategori C supportrar.
  WM går på alla matcher vilket man knappast kan säga om de 70% medgångssupportrarna som finns.

  En för alla-Alla för Blåvitt!

  SvaraRadera
 99. Men eftersom man tydligt kan se på bilderna från trappan att det inte är något WM folk där. Och eftersom dessa personer lyckades jaga bort OV.
  Då behöver inte WM ta rollen som allas beskyddare. Folk klarar faktiskt att bita ifrån ändå.

  Så nästa gång WM, sitt kvar. Hjälpen behövs inte. Ägna er åt ert utanför arenan men gör inte bort er där inne.

  För denna gången gjorde WM bort sig, och då handlar det inte om bråket under läktaren utan dom 2 gångerna dem stormade fram på läktaren.

  Antar att killen som står helt öppet och måttar/träffar med 2 sparkar mot/i huvudet på en OV inte kommer bli glad över hur bra kameraövervakning dom har på ullevi. Vad är straffet för våld mot tjänsteman?

  SvaraRadera
 100. Imorgon kommer det bli ännu värre...

  SvaraRadera
 101. "Jaha, vad är det du uppsakattar? Är det att de solkar ner IFKs rykte så att det är svårt att få nya sponsorer och utveckla klubben? Är de att de ser till att vi inte blir mer än 10 000 på arenan p.g.a. potentiella fans inte vågar gå? Är det att de ständigt skapar rubriker i pressen om fotbollsvåld?"


  Tvärtom, Intäkterna har ökat senaste åren.
  Och att inte kom mer än 10k kan du inte skylla på incidenten då något liknande inte inträffat tidigare undersäsongen som kunnat skrämma iväg åskådare, snarare är det ni som förstorar upp detta som möjligtvis som skulle kunna skrämma iväg några. Tror förresten inte själv på det då många nu vet att det inte är farligt gå på fotboll. Många andra klubbar har avsevärt större problem med sina fans än vi har och det syns inte i publiksnittet.
  Bara inse, vi har nog inte mer än 5-10000 trogna i götet, tråkigt men sant.

  SvaraRadera
 102. Bara en liten fråga.... varför maskeras ansiktena på alla bråkstakar, men inte på vakterna?

  SvaraRadera
 103. Den sk "andra stormningen" från sittplats till GHI skedde EFTER bråket, om det är någon som tvivlar på det är det bara att ladda hem matchen och kolla. Och eftersom OV bråket skedde i halvlek kan man när andra halvlek dragit i gång konstatera att ännu en stormning genomfördes att dömma av klackens reaktioner, eftersom jag själv stod i den del av klacken som började gorma "ut med packet" under andra stormningen så vet jag att det hände under andra...

  Sen vill jag även ta upp att jag stod längst ut mot gången på den raden jag stod, och där var det en publikvärd som skötte ordningen och som kom och sa till varje gång vi blev lite för uppspelta och råkade komma utanför markeringen. Han skötte detta exemplariskt och så fort han sa till lydde man och flyttade sig detta gällde alla i den uppgången, han förstod även att det var omöjligt att hålla sig där inne hela tiden eftersom det var så mycket folk och när det hoppades blev det så mycket tryck att man knappst kan stå emot. Men istället för att bli sur så HJÄLPER dom till att skapa plats och är allmänt trevliga, tillskillnad från de OV som var på plats

  SvaraRadera
 104. "wm har inget fotbolls intresse och bryr sig inte om föreningen" brukar det heta. Ändå kommer vi att utgöra minst 25% av de kanske 200 supportrar som åker ner till Basel. Om det beror på att vi har större intresse för föreningen eller helt enkelt tjänar mer pengar än övriga supportrar kan man bara spekulera i.

  SvaraRadera
 105. Hoppas på att de tar bort ståplats och höjer priserna rejält. Då får vi bort de vi inte vill ha där. Blir sannolikt tystare, men det är det värt.

  SvaraRadera
 106. Det var skönt att se hur majoriteten av supportrarna stod upp mot det yttre hotet som en man. Precis som på 80 och 90talet. Det finns hopp!

  SvaraRadera
 107. Menar du barnfamiljerna?

  SvaraRadera
 108. "Hoppas på att de tar bort ståplats och höjer priserna rejält. Då får vi bort de vi inte vill ha där. Blir sannolikt tystare, men det är det värt."

  Vilka vill du ha bort? WM satt på sittplats och det kommer dom fortsätta med på en all-seater.

  Det du slipper är oss Ultras och all stämning. Tänk till.

  SvaraRadera
 109. "Vilka vill du ha bort? WM satt på sittplats och det kommer dom fortsätta med på en all-seater."

  Det var på ståplats bråket började. Tänk du till själv.

  SvaraRadera
 110. "Hoppas på att de tar bort ståplats och höjer priserna rejält. Då får vi bort de vi inte vill ha där. Blir sannolikt tystare, men det är det värt."

  hellre 100 år i en cell än övergång till engelsk modell! vilka är det du vill ha bort genom att höja priserna? alla vanliga arbetare eller? dumma jävla idiot! antar att du redan håller till på sittplats, passar det inte där så ligger valhalla ganska nära!

  SvaraRadera
 111. "Det var på ståplats bråket började. Tänk du till själv."

  Så det du eftersträvar är en framtid där alla Ultras och andra aktiva, sjungande klackmänniskor är nekade tillträde?

  Du vill alltså ersätta stämningen med ännu fler ordningsvakter som kan garantera att ingen ställer sig upp och blockerar din sikt?

  Jag hoppas innerligen att du aldrig lagt en krona i våra tifohinkar, jag skulle inte vilja ta i en flagga, megafon eller trumma som finansierats av någon som dig.

  Du förtjänar inte att bidra till det vi skapar.

  SvaraRadera
 112. Jag hoppas innerligt att dom som klagar här får rejält med stryk av OV på nån match. Vi skall endast se på, inte höja ett finger.

  SvaraRadera
 113. Just det som stör mig. Dom kommer lipa och sedan undra vart firman var när det passar dom. Jävla lipsillar.

  Orkar inte ens skriva mer..

  SvaraRadera
 114. Herregud! En av de roligaste sakerna med internet är hur folk som faktiskt tycker ganska lika verkar vilja missuppfatta varandra för att få skriva jävla as osv så många gånger som möjligt..

  Är det verkligen så konstigt att folket slår tillbaka mot vakter när de börjar veva med batonger helt omotiverat? Vad fan ska man göra? Bara stå där och ta emot och hoppas att de slutar?

  Sen att man inte ska riva sönder saker och kasta prylar som kostar IFk pengar är väl självklart men det kanske går att förstå när man tänker efter på att folk faktiskt fått batongslag på sig helt omotiverat?

  Däremot att några pajasar ska försöka spela allan och vara allas vår beskyddare och rusa över halva arenan, slå och sparka på vakter som försöker göra sitt jobb när de faktiskt själva skapat situationen är ju en halt annan sak.

  Jag förstår mycket väl varför klackfolket slog tillbaka men kommer aldrig försvara rusherna som gjordes från LM.

  Ps: Till han som säger att det kommer vara 50 wm gubbar i Basel, trevligt! låt bara bli att få alla "vanliga" inblandade i onödiga slagsmål med Basel bara..

  SvaraRadera
 115. gött o se blåvita ställa upp för varandra när OVs behandlar våra bröder fel. Mer behövs inte sägas..

  SvaraRadera
 116. Jag ska till basel men är inte Wm. Har inte köpt biljett ännu. Vågar man köpa till bortaklacken?

  SvaraRadera
 117. HERREGUD! Blåvitt kapitulerar gentemot asen genom att byta ut vakterna. Man tar sig för pannan det är ju detsamma som att säga att svinen hade rätt. Nu går jag över till GAIS istället.

  SvaraRadera
 118. Varför har ni då inte maskerat vakterna också?

  SvaraRadera
 119. Varför skulle vi ditt nöt till gajsare?

  SvaraRadera
 120. Helt fantastiskt att det blir ett sånt tjafs pga detta...

  Det kommer alltid finnas Olika typer av supportrar och mixar du det med
  1 del bärs,
  1 del hotfulla vakter
  2 delar mob mentalitet
  lite krossad is (läs ketchup, bajamaja)
  så blir det så här...

  Ingens fel igentligen, shit happens och kommer hända igen

  De e fantastiskt å va människa...

  D-Day

  SvaraRadera
 121. Väl talat broder!

  SvaraRadera
 122. Anonym 13:52
  IFK har väl analyserat läget och kommit fram till att enskilda OV har agerat olämpligt eller överilat.
  Vill du bli GAIS:are p.g.a detta???
  Varsågod det visar att du är en amöba utan ryggrad.

  SvaraRadera
 123. Jag fattar inte hur folk kan försvara dessa jävla drägg, dem borde portas från alla blåvitts matcher för all framtid. Den enda anledningen till att dessa idioter och alla som håller dem om ryggen går på matcher är att ställa till med så mycket jävelskap som möjligt, ni kan inte ett enda jävla piss om fotboll. Riktiga supportrar motarbetar inte klubben genom att skrämma bort vanliga människor som vill gå och se en match i lugn och ro och sponsorer som inte vill förknippas med totalt intelligensbefriade nötter vars intelligenskvot inte tillåter dem att ha en egen vilja utan likt flockdjur gör precis som alla andra idioter oavsett om dem anser att det dem gör är fel eller inte.

  Att ni sedan vågar påstå att ni skyddar vanliga åskådare när det uppstår bråk är ju bara befängt för det är ju NI SOM ALLTID BÖRJAR BRÅKA ERA JÄVLA IDIOTER!

  SvaraRadera
 124. Klart att OV gjorde fel, men att folk här inne försvarar våld från "supportrar" är ju helt sjukt. Med tanke på onsdagens händelse så visar det ju hur långt efter det här landet ligger. Inför personliga supporterkort för att ens komma in på arenan, identifiera supportrar som bråkar och stäng av dom på livstid från svenska arenor.
  Få bort läktarvåldet nu!

  SvaraRadera
 125. Till de två senaste riksmongona vill jag bara säga följande. Det är jävligt lätt att genomskåda att ni håller på andra lag och bara skriver här för att hetsa. Skuldfrågan är klarlagd, vakterna dras bort och lugnet återvänder igen. Bra jobbat Blåvitt+supporterpolisen och även änglarna!

  SvaraRadera
 126. Så du försvarar att våra "kamrater" bråkar o ställer till det på läktarna så IFK får betala för skadegörelse och skrämmer bort vanligt folk från matcherna? En dag kan något riktigt allvarligt hända, först då kanske politiker mm reagerar.

  SvaraRadera
 127. Haha ett "riksmongo" till! Seså kryp tillbaka under din sten ute i Solna eller var du nu kommer ifrån.

  SvaraRadera
 128. Le Mar sa...
  "Så det du eftersträvar är en framtid där alla Ultras och andra aktiva, sjungande klackmänniskor är nekade tillträde""

  Nej, naturligtvis inte. Ni är välkomna till sittplats. Så fungerar det utmärkt i många länder.

  SvaraRadera
 129. Det enda riksmongot som inte inser att problemet ligger hos dessa huliganer vars enda intresse är att ställa till med bråk och inte hos vakterna vars uppgift är att stävja bråk är DU. Vi som vill ha bort dessa som skamfläckar klubbens rykte från matcherna bryr oss betydligt mer om klubben än vad du gör. Hade det inte funnits människor som är ute efter att ställa till med bråk så hade ju inte vakterna haft någon anledning att ingripa och då hade problemet aldrig uppstått. Om det nu uppstod en konflikt med vakterna så hade den säkert gått att lösa utan att ta till våld men eftersom dessa huliganer, och du som stödjer dem är för dumma för att lösa problem genom att prata så återstår ju bara att ta till våld.

  SvaraRadera
 130. Precis som i princip alla andra som går på Blåvitts matcher är dessa bråkstakar inte mina kamrater. Jag skäms över att de påstår sig vara blåvita, jag tycker det är pinsamt att se dem. Jag avskyr dem helt enkelt.

  Jag förstår inte OV heller, men det är en heeeeeelt annan sak (vilket alla med annat än reptilhjärnor begriper).

  SvaraRadera
 131. Att försöka framföra sin åsikt här verkar ju tämligen meningslöst, så varför inte gå vidare in på problematiken. Analysera det ännu mer. Skylla på ännu mer faktorer. Nyansera. Finns ju inget som heter svart och vitt, vi har ju färgTV these days. Jag vill se undersökningar i stil med:

  klacken vs sittplats - består av:
  - föräldrar med akademisk bakgrund
  - folk boende i förorterna
  - betyg
  - arbetslöshet
  - osv.

  Klacken är för fan en klassfråga som allt annat här i livet. Har man råd bor man i centrum, har man råd sitter man på VIP-läktarn.

  Byt ut klackledarna btw. Baraben hade ju mer gehör än megafonistas i andra. Testa att sjunga nånting när ni inte krossar, hatar, scheissar eller ber nån dra åt helvete. Då kanske till och med de på VIP-läktarn kan klappa med.

  SvaraRadera
 132. Daniel

  Har du läst texten? Det var vakterna som började vifta med batongerna helt i onödan, det var inte wm som bråkade uppe på läktaren. Fan helt rätt att stå upp för varandra om väktare, krogvakter eller poliser gör fel, vafan man kan ju inte ta emot helt omotiverad skit bara för att nån råker ha fått en väst eller uniform på sig. Sen kan vi väl båda två vara förbannade över de helt onödiga rusherna men jag förstår inte hur folk kan försvara väktare som bara vill slåss..

  SvaraRadera
 133. Om det nu var så så var det naturligtvis dumt gjort men jag förstår inte varför dem skulle ha gjort det om dem inte hade känt sig trängda, nog för att ordningsvakter oftast brukar ha en tveksam bakgrund men det låter orimligt att dem skulle börja slå på folk bara sådär. Hursomhelst så tror jag att IFK hade gjort klokt i att försöka identifiera såna som ställer till med bråk och hålla dessa personer borta från arenorna för att såna här situationer inte ska behöva uppstå i fortsättningen.

  SvaraRadera
 134. Synd att de flesta huliganerna bara fick småskrapor, skulle gärna velat se dem bli invalidiserade.

  Hade polisen varit snabbare hade ni fått så mkt stryk att ni fan aldrig hade kunnat gå igen.

  SvaraRadera
 135. Daniel:

  Du är en jävla löjd en pajas helt enkelt som visar direkt genom ditt patetiska skrivande att du är en liten fitta som inte vet någonting om det som hände i onsdags. Stick du iväg och se på öis på valhalla istället.

  SvaraRadera
 136. IFK har gjort precis det du bad om, vatkfittorna som ställde till bråk är bortplockade. Så sluta lipa nu din ÖIS fitta.

  SvaraRadera
 137. Att skylla på Vakterna är REN JÄVLA SKIT. Flytta på er när ordningsmakt säger till. Och stå inte där ni ska stå från första början. Men ni är så jävla inskränkta att ni inte fattar det. En iq nuvå på 50 verkar vara vad snittet i klacken har.

  DOM JÄVLA IDIOTERNA som kastade och stormade in på ABC läktaren lyckades träffa och skada flera av de halvtids rökande/fikande människorna. Hur jävla smart är det då? IFK Göteborg bidkar er fortfarande. Men dom tjänar väldigt lite pengar på er. Fortsätter det såhär så kommer ni åka ut från arenan vart enda en. Så vi som faktiskt går för att titta på fotboll och njuta av det lam göra det. Börja men kampsport om ni vill fightas.

  Jag hoppas att vart enda jävla bild som du tagit är skickad till polisen. Var enda JÄVLA idiot som bidrog till detta ska sitta bakom lås och bom.

  SvaraRadera
 138. Daniel>>>Hur förklarar du det som hände på Råsunda i cupfinalen?
  Då hände just det att OV slog folk till höger och vänster utan andledning.
  Och då var dom inte hotade på något sätt.

  SvaraRadera
 139. [Ok, nu är det flera i den här tråden som spårar ur rejält i sitt språk. Man kan har en hätsk diskussion utan att "skrika" idiot och andra svordomar som varannat ord. Lugna ner er lite eller så kommer saxen börja klippa rejält.]

  SvaraRadera
 140. Jaha, efter 138 kommentarer har 0 inlägg lyckats visa vad WM och de andra våldsglorifierande grupperna gjort som är bra för IFK.

  BlaBlaBlaBlaBla, står upp för oss andra supportrar, BlaBlaBlaBlaBla, vi åker på bortamatcher, BlaBlaBlaBlaBla, vi är bäst är inte argument som håller.

  Är inte detta talande nog?

  SvaraRadera
 141. Känns tryggt med WM.
  Det skulle kännas förnedrande att få FB grabbar in på vår sektion som GAIS:arna fick.
  WM har alltid uppträtt korrekt gentimot mig och även varit hjälpsamma.

  SvaraRadera
 142. Bråket visade väl JÄVLIGT tydligt att ingen på klackläktaren behöver Wisemen för att "försvara" oss, vi skickade ju ut vakterna från läktaren ändå- utan deras medverkan. Sedan när Wisemen hinner till platsen börjar staket vältas in på nästa sektion och hetsandet fortsätter trots att det lugnat ner sig från första incidenten. Säger väl allt.

  SvaraRadera
 143. Asså jag ska försöka komentera lite av vad som sagts här nu . för de första till er som inte så ofta reser med eller runt blåvitt kan jag upplysa att OM en OV höjer och kanske slår dig med en batong och du höjer armarna för att tex skydda skallen så KOMMER DU ATT bli anmäld för våldsamt motstån inget tvivel!. så e de bara . vackter och polis har en otrolig mackt nu när media försöker "döda" de vi lever för . efter de som hände på råsunda mot DIF när vakter slog bla en tjej så att hennes hjärta stanna så har dom uppe i sthlm varit smarta nog att inte ha några OV på våran sida av buren . Och de tackar vi för . för vad hande där som nu skulle kunna rättfärdiga ett sådant betende!

  Till er som skyller allt ont på WM eller i vissa fall ultras vet jag inte vad jag ska säga för att försöka få er att förstå . men se på något som hände inte allt för länge sedan . DIF borta WM har lite drygt 100 man på platts och alla får gå till arenan helt i lugn och ro INGET inträffar innan match . inne på arenen dyker dok några ur DFG upp och försöker ta sig igenom eller fram till vårat hörn. snuten och OV lyser med sin frånvaro en bra stund men när dom senare kommer till så ricktar dom alla sin uppmärksamhet IN hos oss . VÄRFÖR ? vi kan inte ta oss någon stans vi kan inte attackera några, "problemet" kommer ju till oss så att säga . sedan sätter man in ett 30 tal poliser inne i våran bur ! VARFÖR igen ? vad tror alla ni ducktiga mäniskor hade hänt om blåvitt gjort mål där och tex en spelare hade gått mot våran bur för att dela sin glädje med oss ? ALLA hade sprungit mot kanten och där bemöts med ett regn av batong slag för att de hade räknats som upplopp . och tänk er rubrikerna i dagens AFTONBLADET dagen efter när du ligger på sjukan med hjärnskakning eller brutna ben i kroppen när dom målar upp just dig som "HULLIGAN" och ängnar en hel bilaga åt SKANDALEN PÅ RÅSUNDA ?

  Vist de ska va säkert för alla att hitta utgånger om de skulle börja brinna eller om något tragiskt skulle inträffa innen på våran arena men att försöka efterleva dessa regler med våld e ju sjukt gubbar . de kan ni bara inte skylla på varken WM eller ultras.

  Jag kommer ALLTID skydda mig själv och alla runt mig i klacken oavsett vart hoten än må komma i från . och jag hoppas innerst inne att alla tänker samma sak FÖR OAVSET VILKEN GRUPP NI TILLHÖR SÅ E VI ! DEN BLÅVITA FAMILJEN och där e de ingen som skadar eller hotar oss utifrån !

  Vilken grupp jag tillhör låter jag va osagt men jag dömmer INGEN GRUPP ALLA E VÄLKOMMNA !

  SvaraRadera
 144. Daniel, Daniel.. OV drar batongen eftersom att en person inte flytter på sig efter 2 sek och man har alltid fått stå där folket stog. Men enligt dig så ska man få smaka batong bara för att man inte aktar sig på 2 sek. TYCKER du att man ska slå någon med batong för att man står fel? De är ju för fan sammasak som att gå på rödgubbe "Han gick på rödgubbe, nu JÄVLAR SKA HAN SMAKA BATONG"


  Och angående WM så har jag hört att dom trodde det var basel huliganer som kom mot våran sektion, tänk om de hade vart basel huliganer? hade du inte vart glad om WM tog den fighten och skyddar småbarn och annat folk som står i klacken?


  Men vissa tycker att det va värre att WM springer över för att skydda sina blåvita bröder än att OV står och matar batongslag på folk för att dom står fel. (fast man har fått stå där tidigare)


  Jag förstår inte hur folk kan tycka att det var fel gjort av klacken att jaga bort dom. Jag förstår det inte? Har ni blivit uppväxta med att ordningsmänniskor alltid har rätt? Att dom ALDRIG kan göra fel? Nääe fyfan säger jag bara till er som vill porta dom som sa ifrån mot OV.. Ni som står bakom ov's agerande tycker jag ska bort från läktaren. Eller har ni ingen mentalitet?

  SvaraRadera
 145. I onsdags hade jag nöjet att få sitta på sektion LM på Ullevi medans jag såg på medans mina hjältar på planen krigade. Enligt mig spelade Blåvitt jävligt bra om man ser till motståndet, vi ska INTE köra över Basel, så enkelt är det. Som om att vi skulle bli överkörda av Gais, det finns inte.

  Men nu vill jag först och främst inte hylla krigarna på planen, jag vill hylla krigarna på läktaren. Ni gjorde helt jävla rätt som slängde ut och visade klart och tydligt att om man som ORDNINGSvakt VÄLJER ATT DRA BATONG/SLÅ ELLER ENS TÄNKA TANKEN ATT BLI AGGRESIV FÖR ATT FOLK STÅR PÅ GULMARKERAT OMRÅDE OCH INTE GE DEM EN ÄRLIG CHANS ATT FLYTTA SIG SÅ FÅR MAN VÄL FÖR FAN RÄKNA MED KONSEKVENSER!

  Sen att det urartade, det är enligt mig inte konstigt alls. Jag tror att väldigt många supportrar som rest land och rike runt och blivit behandlade som skit helt enkelt tröttnade. Jag avskyr OV m.fl av hela mitt hjärta, det hymlar jag inte med. Självklart inte alla men ni som rest ett tag vet att dem är dem mest våldskåta, oärliga och provocerande av alla. Inte vi supportrar som självklart även vi kan svina ordentligt när man fått i sig någon öl för mycket. Men enligt mig finns en väldigt stor skillnad, dem är där för att hålla ORDNINGEN, inte starta bråken.

  Se det såhär, du är vakt på en läktare med folk som du vet har en tveksam inställning till dig och att många inte räds ta till våld. Du ser en kille stå på "Ottilåtet" område, väljer du då att snällt be honom flytta sig. Väljer du då att inom 2 sekunder bruka våld?

  Självklart visste OV vad som skulle hände, om dem inte gjorde det så ryck deras bricka och låt dem vakta övergångsställen till någon skola.

  Över till alla som skriver negativt om WM.

  Ni som reser runt och kikar bortamatcher, har inte WM vid FLERTALET gånger räddat folk från stryk? Bråket i Onsdags måste kännas som en stor feta jävla känga på alla er som beskyller Wm för alla bråk!

  WM var ej närvarande i Cupfinalen emot DIF, kolla vad som hände.

  Ni skäller alltså ut grabbar som trodde att ni höll på att få dyngpisk av vakterna"dem kunde omöjligt veta vad som hände i gångarna" kom för att hjälpa er.

  Vi är kanske en jävla massa olika fraktioner, men vi är en familj. Man måste inte gilla alla sina bröder men visst fan skyddar man varandra, oavsett om det står ett par jävla stängsel mellan?

  //Big Daddy

  SvaraRadera
 146. Allt är ändå mycket värre uppe i Sthlm. Alltid hotfullt, ständiga slagsmål och våld både inne och runt arenorna. Fan,jag tycker nästan att det är rena idyllen att gå på fotboll i Götet jämfört med Sthlm. Så kom igen, så farligt var det inte! Var glad att ni "slipper" gå på fotboll i Sthlm :)

  SvaraRadera
 147. Ja, det var fina historier om varför vi behöver WM.

  Själv tror jag på detta: Kategori C söker alltid kategori C. Vet en firma att en annan finns söks alltid konfrontation på borta matcher. Ofta blir 3-dje man drabbade i och med att WM går med i klacken. De enda gångerna jag har känt rädsla i samband med fotboll är i Sth när IFK:s sektion släpps ut. Då vet jag att risken är störst för rusningar.

  Jag tror också att vakter är mer rädda för ett lag som har Kat 3 supportrar i leden. D.v.s. de vet inte vem runt som kan slå dem hårt. Och det ger stirriga vakter som lätt spårar ur. Se cupfinalen mot DIF.

  Så snacket att WM skyddar oss vanliga supportrar är snick snack. De drar till sig våld, både direkt och indirekt. Och allt drabbar både föreningen och vanliga supportrar.

  Om ni vill motbevisa detta kan ni ge exempel på supportrar till lag utan kat 3 supportrar som har drabbats av angrepp i samband med match. KFF? HBK? Jag vet ingen.

  SvaraRadera
 148. Jämföra IFK Göteborg med KFF och HBK, hädelse.

  Skämt åsido. Så bara för att vi har kat c så skall alla attacker och allt våld som brukas emot Blåvita skyllas WM?

  Du tror inte att om man kommer med tusentalet supportrar till en av Sveriges storstäder där firmor finns så skulle inte deras kat c stökat om klubben själv ifråga hade kat c? Det argumentet håller inte, självklart är det en bidragande faktor med ett stort kat-c följe.

  Men sen WM bildades har knappast 08-lands kat-c misshandlat och skrämt lika många Blåvita. Rätta mig om jag har fel, är 86:a så har ej allt för bra minnen av detta av förklarliga skäl.

  Dina argument är precis lika starka som Insiders om Firman Boys då dem hade inslag om en div-2 match i absolut ingenstans. Där var det folkfest och korv med bröd. Lite skillnad, svårt att jämföra potatisar och tomater.


  //Mvh Big Daddy

  SvaraRadera
 149. Det var fel av supportrarna att gå till angrepp men det var jäävligt mycket sämre att OV drog batong! jag hamna ju mitt i hela smeten så jag blev själv ganska tilltryckt, fick dock en ganska lös smäll av batong! det var inget jag dog av och jag skiter fullständigt i det! men jag hoppas det aldrig mer upprepas! hoppas svinen får sparken!

  SvaraRadera
 150. ov säger
  fattar inte vad ni gnäller ??
  varför är det alltid vi ov som är problemet??
  hur var klacken ? varför slog och
  sparkade o kastde allt löst på oss?? varför rusade lm läktaren mot ov även där slog o sparkade?? vist många nya vakter på grönt område men vi gorde vad vi kunde för att allt skulle va lungt vi öppmande inte till våld !!!
  vi lånas in kastas in på ullevi får kämpa för att överleva !!!!!!
  är helt chokad över hur man beter sig i götet som jag alltid tyckt bra om men nu undrar jag hur det är fatt ! saknar ord för hur illa det var det går inte att skriva så illa var det !!!!
  hoppas på att vi får tårgas snart så vi kan freda oss mot huliganer som bara var där för att slåss !!!!
  stå upp för fotbollen det är en underbar sport som alla borde älska o inte hata .

  SvaraRadera
 151. För de flesta är detta över även om en del försöker prata sig ur det som hände. Ingen idé tjafsa och skapa mer. OV som inte klarade situationen lär få sitt, de som tog chansen flippa ur får stå för sitt. Ingen idé klanka på varandra, de som filmades få stå för sitt. Blir bara löjligt när man sett underlaget
  Sen undrar man om alla verkligen känner till WM och deras register
  Gå vidare, ny match, på plan....

  SvaraRadera
 152. Alla vi som stått i klacken under hela 80-talet och fram till början av 90-talet vet vad WM har gjort för oss.

  Idag blir inga kat.a-b suppotrar jagade genom hela stan.
  Tack vare att WM finns.

  Varför tor ni att fb stormade gais läktare och inte våran läktare på Gamla, när dom hatar oss så mycket mer??

  SvaraRadera
 153. Jo vi vet vad WM gjort för oss. Och varför de inte är välkomna.

  Om du sedan tror att WM är de som ska skydda oss mot Firman, oj oj
  Gå inte på den världsbilden, precis det WM vill

  SvaraRadera
 154. Beskyddarsnack....
  Finns de som lever på sånt men inte gärna in public. För där är de .... inget. Och det vet de. Inte så fräcka när de sitter åtskilda.
  Skitsnack att de skyddar, de skapar istället. Tror ni verkligen att Firman är de onda men WM de goda som räddar oss. Jösses....
  Just nu håller man på stänga ute asen från arenor och de är väldigt medvetna om det.
  Kan vi ägna åt oss supporterdelen och låta kriminella göra upp så j..a långt bort som möjligt. UT med packet tills de kan sköta sig.
  Vi har fullt upp med småkillar som leker WM och ger sig på bajamajor. För att skydda vem?

  SvaraRadera
 155. Alltså ni är ta mig fan skrattretande. Ja, ni. Ni som säger att det var rätt att "WM" & co "stod upp" mot ordningsvakterna. Ni fattar verkligen inte, det handlar inte om att "OV" förtjänar att få stryk för att de agerat felaktigt, det är inte er rätt att ”straffa” dem. Okej, jag förväntar mig inte att ni ska förstå er på juridik (att döma av hur ni stavar gissar jag att femte klass blev droppen som fick bägaren att rinna över för de flesta av er) men ni borde väl ÅTMINSTONE förstå att INGET av det ni gör hjälper Blåvitt? Ni vet, Blåvitt, laget ni påstår er stödja? Tror ni verkligen att det faktum att ni ”står upp” mot vakterna kommer att föranleda att OV försvinner? Kan ni verkligen vara så SANSLÖST dumma? Fattar ni inte att det ENDA det kommer resultera i är att ännu fler vakter (ja, ordet vakter stavas utan ”ck”, god dag yxskaft) sätts in i förhoppningen att de ska hålla er ligister i schack. Självklart kommer de inte att lyckas, ni är för många neandertalare på en för liten yta, men de kommer tveklöst att försöka. Jag ska försöka förklara det på en så enkel nivå som jag bara kan: Sandlådereglerna gäller inte längre, ni är vuxna nu. Principen om ”det var han som började” är INTE en vedertagen rättsprincip. Om en ordningsvakt gör något olagligt, till exempel som att bruka övervåld, då anmäler man detta (det borde ju onekligen finnas åtskilliga vittnen till denna förbrytelse om den faktiskt inträffade. En situation med fler ögonvittnen är rentav svår att föreställa sig). Så varför gör ni inte detta? Svaret är enkelt. Ni VILL slåss. Det handlar inte om att ni vill skydda oss andra, det är rent skitsnack. Jag kan garantera er att det inte finns EN enda samhällsmedborgare utanför er klubb för inbördes beundran som vill ha ert skydd. För den enkla sanningen är att vi inte behöver ert skydd. Vi behöver skydd från sådana som er. Och inte för att ni en och en är stora, starka och häftiga, utan för att ni som de fega kräk ni är alltid anfaller i grupp. Ni är avskum, ingenting annat. Och ni förstör för Blåvitt. Och ja, jag vet vad ni kommer säga: Du vet ingenting, du är ingen riktig fan. Och nej, det är jag kanske inte. Om man med ”riktiga fans” menar personer som avsiktligt förstör för sin klubb. Ni är tragiska.

  /CJ

  SvaraRadera
 156. >Cj, skall jag skratta eller gråta åt dig? Prova med radbrytning så kanske din text slipper bli gröt.

  Du är ett äkta fan, du är blåvit. Men vem fan är du att gå till angrepp emot oss?

  Jag förväntar mig inte att du skall förstå DIG på juridik då du aldrig blivit brutalt felbehandlad.

  Jag och mina jämlikar älskar att slåss emot ett gäng på någon parkering långt bort från arenan, hellst dagar innan match.

  Jag undrar var fan, exakt du läst att vi anser oss vara större fans än andra? Jag har försökt hålla en sansad ton men nu blir jag arg.

  Jag tror på allvar att jag genom min aktiva "karriär" hjälpt en sådan mängd folk ifrån misshandel och förnedring att Sankte Per inte bara kommer bjuda in mig, han lär stå med en Blåvitfana och galskrika "BARA ÄNGLAR".

  Det är jag som kallat mig "Big Daddy" i inläggen tidigare förresten.

  Det är väl klart att du skall stava och skriva så bra du kan så vi förstår, alla vi är efterblivna med IG i Svenska?

  Den som borde få något jävligt väl klart för sig är du! Vi utsätter ALDRIG våra Blåvita bröder för risk, i den mån vi kan håller vi oss hellre för oss själva vid t.ex Sthlm resor. Men däremot är vi oerhört snabba att undsätta när folk har problem, då är det gott att ha oss till hands?

  tänk den dagen då någon "överförfriskad julgran" skapar kravaller i Sthlm och vi bara står och ser på, hur vore tonerna då?

  Nu har jag skrivit en bra del till svar, "Anonym" utan enter, skriv inte alls på en gång, svårt för mig att läsa då, jag är trots allt neandertalare och sanslöst dum.

  Detta är mina åsikter och inget yttrande från någon gruppering även om jag önskar att jag stog med megafonen på Ullevi och skrek ett öronbedövande" 4-5!"

  SvaraRadera
 157. Så om jag fattar det hela rätt så är Wisemen en sorts livvakter åt "vanliga" Blåvittfans som annars skulle få stryk av dumma dumma Firman boys? D v s om det inte vore för riddarna i sina skinande rustningar, Wisemen, är de stackars försvarslösa julgranarna ett lätt offer åt blodtörstiga Stockholmshuliganer? I själva verket är det alltså så att Wisemen AVSKYR allt vad våld heter och det är verkligen ett nödvändigt ont när man blir tvungen att ta till nävarna? Faktum är att Wisemen är lika våldsromantiska som Hare Krishna? Och skulle Wisemen för ovanlighetens skull få för sig att göra upp mot en rivaliserande firma i ett "box" så väljer man ALLTID UTAN UNDANTAG att göra detta på en avskild plats utan att tredje man råkar komma i kläm? Att göra det i tättbebyggt område i närvaro av förbipasserande Svenssons som utan att ha bett om det hamnar mitt i en gatufight är alltså en löjlig och orealistisk tanke?

  SvaraRadera
 158. Buffon> låt os be att dina reaktioner som målvakt inte blir lika usla som dina humoristiska inlägg. Då kan du lika väl spela i korpen med mig nästa år.

  Innan du väljer efter ett par mellan-öl med gubbarna på det lokala haket försöka vara rolig så läs om-läs rätt.

  HAR JAG FEL I DET JAG SÄGER?

  jag vet att våra Ultras m.fl kan klara sig själva exemplariskt bra utan oss vid angrepp. men resten? Åk till Sthlm med en icke "våldsbenägen" gruppering och se 100st 08 komma stormandes emot dig, du skulle offrat din vänstra kula för att ha mig vid din sida.

  Fråga bara alla förra året som kom med BaraBens buss, jag skrek högt oerhört klart, "DEM KOMMER EJ FÖRBI" vi var ej fler än ett fåtal på bussen men våra flickvänner och vänner kunde lugnt promenera in. Till och med vakterna sade - Tack så mycket.

  Jag kommer ihåg att allas era idoler i BaraBen som ni tycker ska fördömma oss hade en mer än aktiv roll då.

  BaraBen har folk som sett sanningen, vilka fan är ni att ifrågasätta dem? Jag tror att det var med dig Frankie "om inte mitt minne sviker mig brutalt" jag stog utanför södra på linjen varpå jag sade" Dem går inte en meter förbi oss" Jag såg din blick och jag vet att du förstår vad som skulle hänt.

  Denna gång var det inga större nummer som gick emot vanliga blåvita"vilket dem var ute efter".
  Som tur var blev det inte mer än att 3-4 av mina grabbar fick lite småsår, dvs spräckta ögonbryn m.m.

  Var det fel av oss att stå upp? Utan folk med kurage skulle våra flickvänner, småbröder m.m fått stryk. OM NI TVIVLAR PÅ MINA ORD SÅ FRÅGA BARABEN DIREKT!

  Detta var en enskild händelse men jag känner mig tvungenatt kommentera direkt. Jag vägrar bli utmålad som en idiot med en stens framtidsutsikter.

  Men så att alla vet, skäll på oss bäst ni vill, vi kommer den dagen då du får stryk och jagar bort alla. Vi är en förbannad jävla familj, varför inte inse detta, låt gå för att vissa hatar oss. Vi älskar och kommer skydda dig nästa gång du ligger risigt till.

  Som vanligt, mina tankat mitt ansvar, inget som belastas WM/GYD/YCG. 11 timmar till MFF KROSS!

  SvaraRadera
 159. WM får gärna slå både sig själva o andra firmor sönder o samman det skiter jag i, så länge jag slipper se er eller komma emellan ert krig.

  Wm har stor del i borttagandet av bengaler = BRA som fan, tack!

  Wm gör ingenting åt alla 14-åriga töntar som knuffar barnfamiljer o skriker åt vanligt folk, för att de ska känna sig tuffa.
  Hade ni haft vett att ta av er t-shirten och visa upp er fina tattuering då, så att de små glinen far åt helvete, så hade ni varit legitima med iaf mig.

  Är det eran uppgift? Hur fan ska jag veta, men kan ni flasha tattueringar så att folk släcker bengaler, då kan ni nog göra samma sak mot folk som stör ordningen på ett eller annat sätt.

  Hade inte behövs ordningsvakter om Wm hade haft lite koll på klacken o sagt åt dem som gör fel, och om det nu är ifk ni verkligen bryr er om så kanske det är en liten uppoffring att göra.

  SvaraRadera
 160. Coachs Corner är uppdaterad till följd av denna diskussion. http://coachscorner-gbg.blogspot.com/

  SvaraRadera
 161. När skall ni komma till insikt?

  Till insikt av att OV finns där för att se till att efterfölja de regler vi som publik måste rätta oss efter. De reglerna är uppsatta av dels UEFA, SvFF och IFK. Reglerna finns för att se till allas vår säkerhet. Det får inte stå folkmassor inom vissa områden under match i händelse av olycksfall etc (som exempelvis den stackaren på A som fick ett getingstick och behövde sjukhusvård illa kvickt).

  Att sedan vissa rohypnolstinnade löss tycker och tänker annorlunda ändrar väl inte på säkerhetstänket för de människor som arbetar på och kring arenan, för just vår säkerhet.

  Att många här hyllar en våldsam reaktion mot de människor som bl.a. hjälpte killen på A är för mig obegripligt. Gångar och trappor SKALL hållas fria. Stå på anvisad plats. Pengarna som man har betalt för biljett gäller för en plats på läktaren, inte i trapphuset eller på gulmarkerat område avsett för snabb hjälp om det skulle behövas.

  SvaraRadera
 162. Ärligt talat! Dra något gammalt över dig. Vad är du för en hjärntvättad individ? Du och några andra högljudda flanar kommer nog aldrig förstå. Vakterna kommer inte finnas på läktaren mer hur mycket ni än gapar.

  En stor eloge till IFKsäk som insåg vakternas skuld i frågan. Mycket lovande inför framtiden. Gaphalsarna har nog de flesta gett upp hoppet om..

  SvaraRadera
 163. En för alla, alla för en!:

  Jag antar att du menar mitt inlägg (2/8/08 11:46) tidigare idag.

  Oavsett vad du än tycker, så kommer det som hände resultera i fler OV och fler poliser. Det är så det funkar i verkligheten.

  Varför inte bara köpa biljett, stå på läktaren och stötta sitt lag? Varför försöka bråka/busa/störa och framförallt förstöra för sitt lag?

  Oavsett vad du än gör, på arenan eller utanför så finns det regler att följa. Dessa regler är satta av demokratiskt valda människor.

  Arbeta hellre på ett sunt sätt att ändra regler via de kanaler som finns (ex.vis engagera dig i Änglarnas arbete). Regler ändras inte om du bryter mot dem.

  Diverse försök till angrepp mot min person bortser jag från.

  SvaraRadera
 164. Så storsint av dig! Trodde faktiskt att du var på väg att gå till attack.

  Resultatet av det inträffade blev gott! Färre vakter på läktaren och framförallt vakter med kunskap och känsla. Detta har Blåvitt, polisen, securitas och Änglarna kommit överens om. Ända fortsätter du mala på.

  Av ditt inlägg att döma var du inte på plats och då blir det väldigt svårt att ta dina ihåliga argument på allvar.

  SvaraRadera
 165. Anonym 5.02,

  du hänvisar till vissa händelser, oklart vilka, där WM stått upp för "vanliga" Blåvittfans som annars skulle ha bultats sönder och samman av ligister som sympatiserar med andra lag.

  Bra, jag ifrågasätter inte att det har varit så. Självklart ska fans - oavsett lagtillhörighet - slippa känna sig otrygga när man går på en match.

  Och allt vore väl frid och fröjd om WM enbart hade ägnat sig åt att skydda andra IFK:are mot div. stockholmare eller taggade ordningsvakter (i det sistnämnda fallet tycks ordningsvakterna i onsdags ha agerat uppenbart oprofessionellt).

  Men ta till exempel attacken mot div. gaisare på Gamle Port för något år sedan. Var det WM som låg bakom det? Om det nu var WM, var inte detta ett exempel på att WM gav blanka fan i den - såvitt jag förstår - oskrivna regeln att inte ge sig på "julgranar"? Eller var det Gais firma som fick ta smällen vid detta tillfälle (om nu Gais har förärats med ett sådant sällskap; jag vet inte). Om det här nu var en hederlig uppgörelse mellan "grabbar", fanns det inte ändå risk att personer som inte hade den minsta lust att hamna i slagsmål ändå riskerade att få något föremål kastat i skallen? Eller så kanske de klarade sig från det men ändå tyckte situationen var jävligt obehaglig? Jag, menar man KAN ju faktiskt gå på en krog BARA för att vilja dricka öl.

  Jag moraliserar inte över att man iförd en rutig keps (eller vad som nu anses vara tillräckligt "casual") slår likasinnade på käften. Var och en blir lycklig på sitt sätt, oavsett om det man tycker om firmaslagsmål, fisting eller spela nyckelharpa. Men då kan man väl vara så snäll att alltid göra det i avskildhet, i en skog långt ute i ingenting? Jag menar, även om jag inte blir direkt attackerad i den här sortens uppgörelser undanber jag mig definitvt att behöva bli vittne till eländet. För att inte tala om barnfamiljer och pensionärer. De har väl också rätt att beträda stadens gator utan att hamna mitt i någon sorts urbana tornerspel.

  Det här är inget försök att vara lustig "mellan några öl med grabbarna på haket", utan en seriös fråga. Finns det verkligen inte situationer där WMs aktiviteter ändå går ut över tredje man?


  Nej, nu ska jag gå och träna reflexräddningar. Ciao!

  SvaraRadera
 166. Buffon, börja med att öva på snygga tv-räddningar.

  Jadå, en liga på 100 pers av blandade bokstavskombinationer stog bakom attacken på gais på Gamle port. Kan börja med att säga att jag inte gillar pubstormningar utan går undan om inte deras firma kommer ut. Detta var en av väldigt få gånger och vi hade en väldigt god anledning.

  Alltid sorgligt när 3:e part kommer mellan. Jag står hellre i en grusgrop än kliver över staket.

  Skitsamma, måste till pendeln nu. Ses snart gubbar

  //Big Daddy

  SvaraRadera
 167. Problemet är att ordningsvakter efter enbart 14 dagars utbildning, juridiskt är polisens förlängda arm på plats, och detta är något som är unikt i västvärlden.
  Därför sker detta hela tiden över hela sverige i alla möjliga situationer.

  SvaraRadera
 168. Att hela Ullevi buade åt WM när dom rusade mot klacken bevisade väl allt,
  ingen gillar dom! HÅLL ER BORTA FRÅN FOTBOLLEN!

  SvaraRadera
 169. och den misslyckade snuten här inne (hur kan man egentligen bli mer misslyckad än en snut?) vill naturligtvis bara ha mer vapen att våldföra sig på fotbollssuportrar med. det är därför det är så viktigt att sätta dom på plats när de väl går igång, annars kommer dom gå överstyr innan vi vet ordet av det.

  SvaraRadera
 170. En fantastiskt bra beskrivning. men det skall även tilläggas att den kvinnliga ordningsvakten som stod ensam kvar inte bara var dum nog att vifta med batongen utan hon svarade även "Vad ska du göra åt saken" när man försöker säga åt henne att fälla ihop skiten och röra sig bak mot sina kollegor. När kvinnan väl hade börjat förstå att hon inte hade något större val kommer en manlig vakt och "slår" sig fram (tacklar.. tar sig fram på ett aggressivt sätt) mannen börjar genast verka hotfull, vifta med batongen och skrika lämna min kollega ifred... Kvinnan har iallafall vid det här laget förstått att det inte är någon idé att stå kvar och försöka tjöta emot. Hon tar med sig mannen och backar neråt. Strax efter detta kommer poliserna och bla bla bla...

  SvaraRadera
 171. klacken bröt mot sin egen taktik...

  Istället för att se till att hålla utrymmningsvägarna rena på egen hand så ställde sig folk där. När dom blev ombedda att flytta sig så började dom att slåss. Undrar hur många som har fastnat på film och får se på fotboll på krogen istället.Tja då kan dom ju iallafall dricka lite öl och det är kanske det dom borde syssla med istället. Synd att klacken tappar folk. Men den är ju lite Darwin över dethela...

  SvaraRadera
 172. Big Daddy:

  Du ska ha respekt för att du skrev ett sakligt svar trots att våra åsikter går tämligen kraftigt isär. Redan där visar du att du inte är som rätt många av dem som mitt inlägg framförallt riktade sig till. Det mesta av det jag tänkte när jag läste ditt svar har redan framförts av Buffon, men några saker kan tilläggas.

  (Jag gör här en radbrytning så du inte blir ledsen.)

  Du missförstår mig nog en aning; Jag skiter fullständigt om du och dina gelikar träffar era motståndare och slår på dem på någon öde parkering. Det är er ensak, inte min. Det är förvisso ett lagbrott men som jag ser det så är det ett ”brott utan offer”, ni är alla med på det. ”Med på det” är däremot inte jag själv, och inte heller alla de andra ”vanliga” (läs: ej firmasupportrar) supportrar som går till Ullevi för att kolla på sitt favoritlag. Vi vill inte bli inblandade i sån skit som drogs igång på Baselmatchen.

  Du kan säga hur många gånger som helst att det var vakternas fel – det ändrar inte det faktum att det krävs två för att dansa. Hade de som stått inom det gulmarkerade området flyttat sig (alternativt gett fan i att stå där från början) så hade det hela aldrig börjat. Och framförallt hade det aldrig eskalerat om inte folk som du hade ”stått upp”, som ni så glorifierande kallar det.

  När situationen sedan urartar så försätts ”dina blåvita bröder” i en situation av risk vilken de inte bett om att försättas i. Detta gör att de slutar gå på matcher. Du och dina likar kan raljera över detta påstående så mycket ni vill men det gör det tyvärr inte mindre sant. Min egen flickvän blev omkullknuffad av ett gäng killar som skulle springa förbi henne på sin väg upp mot slagsmålet. Ingen större fara med det, men hon själv tyckte det var obehagligt. Samma sak gällde för den ca 8-åriga flicka som satt framför mig på matchen – hon blev rädd.

  Självklart påstår jag inte att anledningen att det är så få som går på matcherna uteslutande beror på händelser som denna. Men det är utan tvekan en bidragande faktor för en mängd barnfamiljer och andra ”vanliga” supportrar. Återigen kan du raljera över detta, men med tanke på att jag är en sådan vanlig supporter och inte lika ”die hard”-cool som dig med din megafon så kan jag säga att så ÄR fallet. Viktigast för blåvitt är självklart de allra mest trogna fansen som följer med på en bortamatch i Gävle en regning höstdag, men glöm inte bort att supporterskaran inte endast består av klacken/firmorna.

  Som en sista sak ska det sägas att jag inte säger något om att någon som blir misshandlad försvarar sig, det är rentav lagligt. Det som skedde på Ullevi var dock inget som ens med vild fantasi kan pressas in i 24 kap. BrB. Det var nånting helt annat, nämligen våldskåta killar som fick utlopp för det de varje match längtar efter att få göra, nämligen att slåss. Du vet det och jag vet det, att hävda motsatsen är bara löjligt.

  Och angående ”framtidsutsikter som en sten”… Nej, du har kanske rätt. Merparten av WM och de övriga firmorna är kanske akademiker och entreprenörer. Vad vet jag.

  /CJ

  SvaraRadera
 173. Varför svarar inte baraben på varför vakterna inte också skyddas och maskeras på bilderna?

  Och Frankie, du har väl lämnat över de omaskerade bilderna till polisen antar jag?

  Porta alla idioter från Ullevi, oavsett om de är OV, WM, PK eller vadsomhelst.

  SvaraRadera
 174. Hade ni idioter varit på Ullevi mot Malmö istället för hemma i tv-soffan hade ni sett att den gulmarkerade plätten återigen var full av folk precis som alla tidigare matcher. Vakterna gjorde bort sig och är borta för resten av säsongen. Lugnet är tillbaka och alla skötte sig exemplariskt mot Malmö.

  Besudla inte Rubens namn med dina sjuka åsikter.

  SvaraRadera
 175. Den gulmarkerade plätten återigen var full av folk precis som alla tidigare matcher...

  Jaha då får vi väll se hur länge räddningstjänsten låter det fortsätta.Det skulle förvåna mig om dom inte börjar att rynka på ögonbrynen. Särskilt nu iom att securitas inte klarade av att hålla den ren under andra halvlek och att dom "nya" vakterna tydligen inte sköter sitt jobb.

  SvaraRadera
 176. Den lilla gulmarkerade plätten är knappast någon utrymningsväg och tidigare har det varit ok att stå där. Detta hade de nya vakterna inte koll på och beslöt att rensa med sina batonger

  SvaraRadera
 177. Fokusera på varför incidenten hände. Stå inte i de gulmarkerade områdena, Inget försvar att det varit ok att stå där förut.
  Det är till för allas säkerhet. Och varför denna jävla skadegörelse mot vår klubb. kasta ketchup-behållare osv..Idioter! Vill gärna hur ni tänker när ni gör så?

  SvaraRadera
 178. Förlåt att det tog sådan tid att svara CJ, har inte haft lust att kolla nätet efter förlusten.

  Jag vill inte påstå att jag "glorifierat" att folk stått upp. Jag påstår helt enkelt att det är helt jävla rätt. Lika rätt som det är att betala skatt.

  Jag kan inte heller påstå att jag är "Die hard"-cool, jag är varken mer eller mindre cool än resterande 10 000 vilsna själar på arenan.

  Om du läser vad jag skrivit så tycker jag att det är jävligt synd när oskyldiga kommer mellan. Men exakt hur skall man enligt dig svara när OV m.fl vevar i folkmassa?

  Ska man böja sig fram och be dem slå hårdare?

  läs vad som hände, läs om hur det är på en läktare med en stor klack. LÄS först igenom och säg mig, om du stog med dina polare och du stog inom "gulmarkerat" område, fick en tillsägelse om att flytta på dig och innan du ens hunnit svara få ett batongslag, hur skulle du reagerat?

  Jag skulle tveklöst slagit tillbaks så hårt jag bara kunnat, jag hoppas att allt och alla runt om mig skulle gjort samma sak.

  Jag vet att många inte ser på detta på samma sätt som mig. Men jag skiter fullständigt i vad lagen säger. Jag fungerar såhär och många fler känner på samma sätt.

  Sen att det var ett sätt för "våldskåta" grabbar att få göra det dem längtar efter. Det är samma killar som med största sannolikhet står i Gefle en regnig höstdag.

  Jag vet att denna diskussion inte har något svar då det är som att försöka övertala någon vilken färg som är finast, alla har vi olika åsikter.

  Jag säger min åsikt och lättar mitt hjärta så att säga, jag anser inte att du har fel, eller att någon har fel för den delen. Möjligtvis att jag ger en förklaring för "mitt/vårt" beteende så gott det går så att det är enklare för folk att förstå.

  Förresten, jag är inte akademiker. Jobbar på fabrik med gott betalt, men är jag en av resterande 90% av befolkningen då eller är jag "en sten utan framtidsutsikter".

  ha en trevlig helg gott folk, nu lägger vi den skotska idioten åt sidan så kör vi över ÖSK imorgon.

  MVH//Big Daddy

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.