2008/07/25

*Noterat* i natten...

KRÖNIKA "Så, var är hetsen på Baraben? Den frågan fick jag för ett par dagar sedan av en god vän. "Vad menar du, undrade jag. Vi har ju hetsat riktigt bra på senaste och dessutom levererat en hel del bra annat material. Bland annat har vi ju stenkoll på Gothia Cup, och..." Jojo, avbröt han mig. "Gothia Cup-rapporteringen var av världsklass och jättekul att läsa, och ni hetsar kring läktarkultur och bortamatcher, men var är hetsen kring HEMMAMATCHERNA?" Kanske är det en befogad fråga att ställa, kanske inte.

För ärligt talat, hur kul är det att möta Gefle hemma, vi ligger fyra i tabellen, i femtonde omgången av trettio, på Nya Ullevi, en arena som tar 41000 och det kommer 5100. Hur jävla kul är det? "Kom och se århundratets drabbning, serielunk hemma mot Gefle, yippie..." Okey, för oss mongos som skulle se matcherna om dom så gick på Kvibergs konstgräs kommer dit ändå, men hur roligt är det för Svenne Banan?

Ibland är det som att man fastnat i gamla mönster. Som att man alltid ser sin egen storhet och tycker att folk skall komma utan att du behöver göra något för att så skall ske. Som att folk nöjer sig med mindre. När slutade man se behoven för att bara stå och se sig själv i spegeln?

Men nu blir det andra bullar. Basel hemma på onsdag. Inget som får en att gå igång på studs, men harrejävlar, om vi vinner. Då kan vi få möta ett sämre lag i tredje omgången. Och om vi vinner där... Vågar inte ens tänka tanken. En ekonomi säkrad för år framöver. En förhoppning om att de bästa spelarna alla skall stanna kvar. En föraning om kommande fester på Ullevi, som det en gång var. Nej, det är nog för bra för att vara sant.

Tänk om det kan bli så. Då börjar det på onsdag. Vågar du missa den matchen? Inte jag i alla fall, biljetten är redan bokad ty detta kan bli början på en ny storhetstid. Skit i allt annat, för nu ska vi tillbaks till Champions League, där vi hör hemma.

Något annat som kan bli början på en storhetstid är de ungdomar som genom total respektlöshet, enorm vilja och med spetsegenskaper som den vassaste florett håller på att ta plats i a-laget. Borta är heligheten och vips har laget fått fart igen. Jag kommer ihåg förra året vid den här tiden. Läget såg ungefär lika hopplöst ut i tabellen och jag stötte på Bulgaren. Jag sa till han att "det här blir ännu ett mellanår" när han bara stirrade kallt på mig och sa "fuck off". Jag trodde inte på det då, men efter just den matchen så visade grabbarna på plan samma fuck off-attityd under hösten och vann allt.

I år är det Håkan Mild, Olsson och Rehn som slänger in 16- och 17-åringar och säger fuck off till resten av Sverige. Kan det gå vägen i år också? Bara gud vet.

Tänkte förresten på det här med pojkarna Söder och Bärkroths framfart, jämfört med en sån som Daniel Alexandersson. Har aldrig fattat grejen med "Dalex". Det sägs att hans styrkor är att han är "snabb" och att han "löper i djupled". Well, Söder är dubbelt så snabb, löper också i djupled samt har målsinne och teknik. Exakt samma med Bärkroth, förutom att han troligen är tre gånger snabbare än Dalex. Inte ens mot Murata var han bra, Djupleds-Danne.

Så varför skall Dalex ens vara med i truppen som det ser ut nu? Hoppas verkligen inte man sätter Bärkroth på läktaren imorgon på bekostnad av Dalex. Då är det något som inte stämmer.

En annan som börjar rocka loss rejält nu är Sebastian Eriksson. Smal-Seb, Super-Seb, Wisemen-Seb, Efterfest-Seb. Kärt barn har många namn. Jag gillar ju Seb, tycker han har något som få andra har. Till exempel att han ständigt haltar runt på plan. Att han har tysk frisyr. Att han är rock´n roll. Petar han Hjalle imorn? Svårt att säga men gör han succé så vill jag göra en Leman och säga vad var det jag sa.

Matchen då? Den slutar 1-0 till oss. Eller så blir det oavgjort. Eller så förlorar vi. Men vem bryr sig, det är ju på onsdag det gäller.

Var är hetsen?

20 kommentarer:

  1. Wisemen-Seb är någon som jag i alla fall skulle hållit i när åskan går! Och det säger jag, som ändå är en gammal Hjalle-fantast!

    SvaraRadera
  2. Underbar krönika :) Nattläsning när den är som bäst.

    Tack!

    SvaraRadera
  3. lysande som vanligt, erling.

    SvaraRadera
  4. Faktiskt, Gefle känns inte riktigt som fokus-matchen som man går omkring och tänker på just nu!

    SvaraRadera
  5. sämre krönikör får man ju leta efter

    SvaraRadera
  6. bra skrivet.. men visst skall vi bry oss hur det går idag..

    SvaraRadera
  7. Kan nån vänlig själ förklara begreppet wisemen-seb? Är seb ute på box på med coola grabbarna på lördagseftermiddagar?

    SvaraRadera
  8. Såg att Petter Björlund har tydligen spelat match med Västra Frölunda är han såld ?!?
    Har inte sett ett ord om detta, såg honom inte heller på träningen.

    SvaraRadera
  9. 08:16>> Var du inte på guldfesten. Dämpa dig.

    SvaraRadera
  10. Svenska mästare, Stor stad, serielunk... visst men vi hade 10.000 på Borås Arena mot Gefle. och 9000 mot Norrköping mitt i semestern. 5000 pers i Göteborg är skandaldåligt.

    SvaraRadera
  11. Väl talat Erling!

    SvaraRadera
  12. Att bli kallad Wiseman-Seb måste kännas synnerligen ohedrande, fy fan för sånt pack. Heja Blåvitt

    SvaraRadera
  13. Hahaha "florett-vass", den vaaaa la go!

    SvaraRadera
  14. http://www.aftonbladet.se/spel/article2973697.ab

    skön felskrivning på niclas

    SvaraRadera
  15. Senaste anonym: haha, sportblaskan gör bort sig på nytt!

    SvaraRadera
  16. Håller med, alla som håller på blåvitt ska ta mig f*n med mot Basel hemma! Det finns ingen ursäkt! Själv åker jag 20 mil för att uppleva festen! Om inte alla IFK:are i Göteborg med omnejd kommer också får jag fnatt. Då kan man lika gärna hålla på GAIS eller ÖIS eller helt enkelt gå över till Puckey- Indianerna./Trogen_78

    SvaraRadera
  17. klart man måste på basel flyger ner från stockholm för den matchens skull alla äkta exil borde göra som jag och åka hem till götet på onsdag forza blåvit.

    SvaraRadera
  18. Bra tippat säger jag, synd bara med dom där små garderingarna...

    SvaraRadera
  19. Väl skrivet Erling.

    SvaraRadera
  20. Floretter är jävligt vassa. Barar så ni vet. Jag kan sånt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.