2008/07/07

Lidandet är vår verklighet

Kära IFK Göteborg. Efter en förnedrande 0-2 förlust mot Trelleborg vet vi blåvita jävligt väl att lyckan blott är en dröm och att lidandet är en högst verklig upplevelse. Vi var på Ullevi. Vi såg vår dröm segla iväg, vi upplevde lidandet på nära håll. Det är bäst som fan att vi presterar mot halvdanskarna ikväll, annars fördubblas lidandet av dessa extremt dåligt tajmade budskap till motståndarna. Det lidandet är ingen dröm.

Puss på er, Frankie.

24 kommentarer:

  1. Håller med. De där annonserna är bara pinsamma och borde tas bort i väntan på resultat.

    SvaraRadera
  2. Jag lider mest för att jag inte fick vara med i århundradets affär - RKB. Börjar ge avkastning nu...

    HATAR, HATAR, HATAR hur mitt Blåvitt sköts.

    SvaraRadera
  3. lite smått bögigt med att skriva puss men men .......
    KROSSA KROSSA H I F

    SvaraRadera
  4. anonym 12:47/ du tror inte han driver med dem då utan på fullt allvar vill pussa hela ifk göteborg? suck, en del hjärnor.

    SvaraRadera
  5. Idag kommer King of Kings, lidandet kan mycket väl fortsätta för oss =(

    SvaraRadera
  6. När inte laget visar hur en slipsten skall dras så får vi i klacken göra det. Låt Walle och co. höra vår sång eka. Låt de känna att vi har ett jävlar anamma så kanske de börjar röra på sina semestertrötta ben. Krossa HIV!!

    SvaraRadera
  7. Det ska bli kul att se ett fint lag som HIF kommer hit och spela ut mitt kära Göteborg, jag känner på mig att det gäller att hålla förväntningarna låga även inför den här matchen!

    SvaraRadera
  8. Jag älskar blåvitt och Ingbritt.

    Varför är Frankie arg på allt som IFK gör?

    15 miljoner för Bjärsa är för dåligt och FCK för litet. Men om han går som bosman är IFK för dåligt och intäkten för liten.

    Är blåvitt tysta är man kaxiga, om blåvitt kaxar så är man korkade.

    Kappvändare sysslar med segling, precis som Volvo.

    SvaraRadera
  9. anonym 14:44/ det är inte frankie som upprepat i intervju efter intervju att vi ska sälja våra spelare till storklubbar och inte till våra nordiska grannländer, det är håkan mild som sagt detta. du får gärna ha noll i ambition, men vi andra är nog jäääävligt glada att det finns folk som ställer höga krav så kan väl du och dina "ingbritt" kompisar skämta som tacoanders eller något liknande istället?

    vi ska spela i champions league och ryktas sälja en ordinarie mittback för 12 miljoner danska? ska folk jubla över detta tycker du? jaja, det är väl uppenbart att en del tycker vi ska vara en klubb som ligger på 5-8 plats i allsvenskan som bäst. trist att vi ska ha såna fans bara.

    SvaraRadera
  10. Jag älskar blåvitt och Ingbritt.

    Varför är Frankie arg på allt som IFK gör?


    Älskar ingbritt? Vem fan är ingbritt och vad har hon med Blåvitt att göra? Sedan kan man ju fråga sig varför inte du är lite mer arg när saker går åt helvete för tillfället? Om fler tyckte vi borde vinna mer och prestera mer istället för att ha din flata attityd så kanske saker skulle ske med.

    SvaraRadera
  11. Etiken:

    Som alltid när det kommer till den där typen av ambitionssnack så är det du nu klargör att om vi nu inte säljer Bjärsa, missar CL och 'bjärs' går som bosman så har Håkan gjort rätt?

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  14. anonym 15:25/ så ditt förslag är att vi ger upp på förhand utan att ens försöka? vad är det för poäng att syssla med elitidrott då? man måste ju försöka gå vidare och inte kallt räkna med att misslyckas och göra sig av med sina ordinarie spelare. snacka om att självförtroendet bland blåvita just nu slår nya bottenniåver...

    SvaraRadera
  15. A-truppen 1998 sa...:

    Om du pratar om den så kallade fotbollen så är jag jävligt besviken och där är jag inte nöjd.

    Men jag tror att den "flata" attityden, som jag nu tydligen har, har något att göra med att jag var med när det sket sig. Lite klargöranden:

    När vi gick med i lönekarusellen och riskerade hela föreningen genom för höga löner och värvningar så spottar man på hur IFK agerade - i efterhand.

    När sedan Mats Persson(ja, fifflaren) valde klaussulspåret och sålde billigt så spottar man på det.

    När Mild nu ryktas ha sålt Bjärsmyr för 15 miljoner så spottar man på det.

    "Ambitionslöst", heter det då.

    Men kan ni berätta för mig vad IFK borde göra och berätta gärna då vad det skulle innebära om det sket sig.

    Kommer alla ni lyfta på axlarna och säga: - "Det var ju bara IFK och Håkan hade i alla fall ambitioner"?

    I såna fall kan man ju undra om ni som rycker på axlarna älskar IFK.

    SvaraRadera
  16. Etiken:

    Champions League kan, med dagens UEFA-system, inte vara annat än en bonus.

    Man kan inte planera sin satsning och sin verksamhet efter en kval-lottning och redan dåliga odds.

    Sånt gör bara fyllon vid Jack Vegas-maskiner.

    SvaraRadera
  17. anonym 15:34/ det går att satsa utan att göra det ursinningslöst och det går att satsa utan att riskera hela verksamhetens existens.

    att välja två "usla" exempel i lönekarusellen och fifflar-mp gör inte ambitionen att vilja försöka ta oss till champions league mindre verklig. klarar man av att komma in i gruppspelet har vi säkrat föreningens ekonomi för 10 år framöver (mer eller mindre). dock finns inga som helst garanter på att vi kommer få den här chansen igen de närmaste 10 åren (fan vi säljer ju våra ordinarie spelare till "småsummor", visst lite högre än under mp men knappast i klass med marknadsvärdet)?!?!

    det här kan vara vår sista chans att komma in i cl på mååååånga år och vore det inte då rätt att försöka "satsa" på att komma in där? jag tycker det.

    SvaraRadera
  18. anonym 15:38- men nu är vi i kvalet, dvs så är det ingen chansning om att man kalkylerar spel där innan man ens tagit sig till kvalet. nu är vi tre omgångar ifrån tiotals "gratis"-miljoner. ska man då verkligen inte göra allt för att få ta del av den här gräddhyllan?

    SvaraRadera
  19. Anonym 15:40:

    "det här kan vara vår sista chans att komma in i cl på mååååånga år och vore det inte då rätt att försöka "satsa" på att komma in där? jag tycker det."


    Här kom den riktiga losermentaliteten. Förresten stämmer det inte heller, att komma in i CL kommer bli lättare nästa år än i år för svenska lag. Då förutsättningarna är klart mer mänskligare sedan Platini fick ett finger med i spelet.




    Att gå till Champions League leder inte till tio trygga år. Historien säger ju en helt annan sak. Det räcker att snegla på Helsingborg som gick 50 miljoner back på Champions League, eftersom de drog på sig en alldeles för stor kostym.

    Jag är FÖR att vi värvar spelare för att bli bättre, eftersom det krävs mer som regerande svenska mästare. Och självklart hoppas jag att vi köper en spelare av kvalité eftersom vår offensiv är alldeles för dålig.

    Men i det långa loppet kan jag inte vara emot en försäljning av en försvarare för 15 miljoner, Ragnar undantaget.

    SvaraRadera
  20. Kontentan är den:

    Jag är förbannad på blåvitt av den enkla anledningen att spelarna verkar bli mätta efter ett SM-Guld. Det gör mig förbannad.

    Att springa och längta till tuffa kval-matcher i Champions League är en jävla förolämpning mot klubben. Det riktigt hårda jobbet gör du inte bara när du har finkostymen på dig och det är den biten jag är mest förbannad över.

    Om vi kommer åtta i år och ändå satsar rejält för att ta oss till CL, så sitter vi där med en klart mindre ekonomi och klart större utgifter. Då börjar den negativa spiralen om igen och då kan det dröja ytterligare 11 år på ett guld.

    Det är inte blåvitt för mig. Blåvitt ska vara smartare än så.

    SvaraRadera
  21. anonym respekt att du säger "kan jag inte vara emot" för många säger "kan man inte vara..." och det är dogmatiskt på ett sätt som inte främjar debatten i den här frågan.

    SvaraRadera
  22. Oavsett om man tycker att vi ska satsa på att ta oss till CL-gruppspelet i år eller satsa dit om ett par år, så är följande faktum: Vi har inte kvalité nog i laget att gå längre än möjligen andra kvalomgången i år, och vi har inte kvalité nog att ta något SM-guld och därmed återkvalificera oss framöver. Så dåliga är vi nu, så tandlösa, impotenta och lättlästa.

    Problemet bottnar i att Blåvitt inte har en fungerande filosofi kring hur man ska spela vettig fotboll och vinna matcher. Att till Blåvitt säga, att vi konsekvent behöver utveckla ett konstruktivt passningsspel, att vi inte kan bygga en fotbollsframtid i Europa på hög press från Gurra och tjongbollar från Adam (eller den stackare som tvingas vikariera så fort Adam åker på nån av sina många skador), det är att säga att kejsaren är naken.

    Huvudet i sanden och försynta mumlanden om vår ungdomsakademi och att vinnarinstinkten sitter i väggen på KG. Vi kan ju för tusan inte spela fotboll, och det kommer alltid bli vårt fall. Lägg till det en amatörmässig marknads- och ekonomisida, och du har receptet på en klubb som aldrig kommer bli större än så här.

    SvaraRadera
  23. 15 mille för bjärsa....
    SÄLJ!!!
    Jag tycker inte han har presterat och utvecklats i år. Så sälj och sätt in gurra...
    /TL

    SvaraRadera
  24. MEN VERKLIGEN! Lite sen i kommentaren nu, men FY FAN vad den här annonsen satt surtefter Trellebög- och före HIF-matchen. Satte morgonkaffet i halsen...Fy fan för marknadsavdelningen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.