2008/07/14

Klausul i Söders övergång- Svenska Cupen i Stenungssund

BARABEN AVSLÖJAR När IFK Göteborg flyttade hemmamatchen i Svenska Cupen till Steungsund så kritiserades föreningen skarpt från supporterhåll. Men BaraBen.com kan idag avslöja att flytten av matchen mot Ljungskile inte var ett oförståeligt marknadsdrag utan ett krav som Stenungsunds IF ställde i samband med övergången av Robin Söder till Blåvitt.

Men enligt BaraBen.com:s källor placerade Blåvitt sin hemmamatch i Svenska Cupen av helt andra orsaker än de officiella. Matchen den 28 Juni hamnade på annan ort än Göteborg som ett resultat av en specialklausul i övergången av Robin Söder från Stenungsunds IF till Blåvitt. Klausulen ska ha gett Stenungsund möjligheten att arrangera en av IFK Göteborgs hemmamatcher och behålla intäkterna därav.

Söder är en ung talang som när han kom från Stenungsund i slutet av förra säsongen hade varit ordinarie anfallare hela året. Nu när han debuterade som målskytt i bortamatchen mot Djurgården gjorde han det efter att ha varit part i en av fotbollssveriges underligaste övergångsklausuler. Vi fick Robin Söder, de fick en av våra hemmamatcher på sin arena. Robin "Blyger" Söder har börjat betala av sig redan.

24 kommentarer:

  1. Det är inte ovanligt att sånt finns inskrivet i kontrakt. Det brukar dock inte vara tävlingsmatcher utan träningsmatcher.

    Jag antar att det tuffa schemat i år gjorde att vi istället lade en cupmatch där. Det passade bra när Ullevi var upptaget och det var LSK vi mötte.

    SvaraRadera
  2. jag börjar misstänka att Blåvitt matar ut information via Baraben. Samma dag som man ser Frankie på Kamratgården "råkar" en sådan här grej dyka upp på sidan här. Märklig slump?

    SvaraRadera
  3. Den grävande bloggjournalistiken består bl. a. i att rota bland papper och skrivbord inne hos Håkan!

    SvaraRadera
  4. FAAAAAAAAN VILKEN JÄVLA PATETISK FÖRENING MAN HÅLLER PÅ!!!! MEN NU ÄR DET FAAAAAAAN NOG!!!! BOJKOTT!!!!!!

    SvaraRadera
  5. Varför meddelades då inte detta från IFK? Borde väl vara en PR-grej att ta vara på? Men vad vet jag?

    SvaraRadera
  6. Hoppas verkligen att detta är sant, för annars var det en feeeeet katastrof att flytta matchen till stenungsung..

    SvaraRadera
  7. haha, ni är så efter. Det där var ju känt innan. Jag hörde det då både dagarna innan och på själva matchdagen

    SvaraRadera
  8. När kommer tacket för tipset???

    At 29/6/08 10:25, Anonym sa...
    Kan det vara så att IFK la sin match på Stenungssunds hemmaplan som tack för Robin Söder?

    Har Frankie något nytt om Daniel Larsson?

    SvaraRadera
  9. Frågan är hur mycket Stenungsund tjänade på att få matchen då? Var det en stor vinstaffär för dem eller var det som man hade kalkylerat med eller till och med sämre?

    Hur mycket gav det SIF? Någon som är bra på matematik som kan göra en snabb kalkyl?

    SvaraRadera
  10. anonym, 22:29- om det nu var så jävla känt, varför har ingen skrivit det någonstans? alltid kul med folk som säger sig ha vetat så jävla mycket i efterhand..........

    jag hör då det första om detta här och nu.

    SvaraRadera
  11. Kul påhitt :-)

    SvaraRadera
  12. detta har jag hört från folk inom stenungsunds if nu i veckan, var väl bara en tidsfråga innan det skulle läcka ut någon väg antar jag.

    SvaraRadera
  13. jävligt intressant att se vilka klausuler som byggs in i övergångar, det talas ju mest bara om vidareförsäljningsprocent men sällan om andra varianter som denna.

    bra jobbat baraben.

    SvaraRadera
  14. Är man i rampljuset, så får man väl tåla det mesta, men jag ser inte vad vi tjänar på att kalla Robin för blyg. Är han blyg så kommer han knappast bli mindre blyg av att vi kallar honom det iaf!

    Är man 17 år och spelar för sveriges mest anrika klubb, så kan jag förstå att en och annan känner sig lite osäker.

    /Roffe

    SvaraRadera
  15. VI ÄLSKAR ROBIN!!!

    SvaraRadera
  16. Har Daniel Larsson skrivit på än??
    Han är ju "klar" för Blåvitt....

    SvaraRadera
  17. Anonym 10:14: Hur många pudlar vill du ha?

    Pudel 1

    SvaraRadera
  18. anonym 10:26/ Han den ensamma lille pojken är BaraBen-hatare och tror att hans "pikar" är jobbiga för BaraBens titaner, men han förstår inte att hans ord används för att torka oss i röven med på daglig basis.

    SvaraRadera
  19. Någon som har koll på hur man ska få tillgång till matchen ikväll?

    SvaraRadera
  20. börjar bli lite grinig om man skriver i förra veckan att, "ååååh nu är daniel larsson klar"
    alla jubar å e glada men detta verkar juva nån in-i-helvete-upp-i-taket-nyhet som BB har hittat på som vanligt man börjar tvivla på BB/frankies nyheter o vette fan om ja vill tro på detta häller!!

    SvaraRadera
  21. anonym 12:50:
    1. Du bör nog läsa på lite före du yttrar dig.
    2. Lär dig stava tack.

    SvaraRadera
  22. Är Stenungsund hans moderklubb? I sådana fall kommer de väl få viss procent på alla framtida övergångar ändå enligt fifas regler?

    Har för mig det, någon annan kanske vet reglerna exakt?

    SvaraRadera
  23. nej han har morlanda som moderklubb... dom skulle nog behöva lite pengar... det är ett lag som bara existerar vissa sässonger..=)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.