2008/07/08

Lite om allt, lite om inget...

U21 Gårdagens match mot Helsingborg vekligen stank mellanår och mittenlag. Först bra spel och ledning, sen ett insläppt skitmål, pissmatch och oavgjort. Och detta trots "guldglansen" kring laget. För efter Wernblooms inhopp igår så stod återigen hela elvan (undantaget Kim) som tog guldet förra året på planen för IFK Göteborg. Visst fanns det fler som spelade förra året, men det var dessa tio spelare som verkligen gjorde insatsen under hösten, i samma formation vi såg igår.

Detta heliga gäng, som börjar se lite trötta ut redan nu. Lite mätta, inte lika törstande efter guldet längre. För det var när Wernbloom kom in, och ungefär i samma veva som Helsingborg gjorde sitt mål som spelet började låsa sig. Å andra sidan skall väl inte enbart Wernbloom lastas för det, även om han verkligen inte var bra. Det kunde ju förvisso inte bli sämre efter att "Djupleds-Danne" gjort ännu en likblek insats.

Och nu väntar tre matcher på sex dagar. Känner man tränartrion rätt så är det alltid "bästa" laget som skall ställa upp i matcherna. Det vill säga startelvan som vi alla kan i sömnen vid det här laget. En liten brasklapp lämnas dock här inför torsdagens match, som ju är Svenska Cup-match. Svenska Cupen som man säger att man satsar sååå mycket på men alla vet att det inte är sant. Kanske blir det därför läge att redan på torsdag spela in sommarens första nyförvärv i laget.

För ikväll var det debut för 20-årige Erik Lund i den blåvita tröjan. Högerbacken skötte sig alldeles utmärkt när Blåvitt, som alltid, fick stryk mot Häcken(iaf när det gäller u- och b-lag). Vårdad i passningsspelet (hej hej Hjalle) och många intentioner till smart offensivt spel. Dessutom inte blyg att göra både en och två glidtacklingar, ofta i samma spelsekvens á la Roy Keane. Så det var en debut som lovade gott.

På högerkanten hade Lund sällskap av den fyra år yngre Nicklas Bärkroth. Ynglingen gör en bra match och är ständigt farlig med sin snabbhet i djupled. Efter flera bra intentioner till samarbete med Wernbloom så hittar bollen till slut fram till Bärkroth som hinner före sin försvarare, blir neddragen och straffen är solkar. Wernbloom tar straffen och bonkar den stensäkert i mål. Dessa tre, och Jakob Johansson lämnar sedan planen i halvtid. Är detta möjligen ett tecken på att åtminstone några av dom är aktuella för spel på torsdag? Det återstår att se om tränartrion vågar rubba den heliga elvan.

Matchen fortsätter hur som helst och Häcken gör 1-1. Ali Selim får sen på en riktig prakträff från högerinnerläge som borrar sig upp i krysset. Praktexempel på hur man kan spela en högerfotad spelare på vänsterkanten (hej hej Sella). Blåvitt håller ledningen fram tills det återstår 10 minuter av matchen, då Häcken gör 2-2. Man gör även 3-2 på matchens sista spark. Vet inte om vi överhuvudtaget vunnit en enda match i u- eller b-lagsammanhang mot Häcken senaste åren, varpå förlusten därför med enkelhet kunde förutspås.

En trist förlust för U21 men vad gör väl det. Det är som sagt först på torsdag det gäller och senare på lördag för tungviktsmöte mot Djurgårdens IF FF AB. För att sedan möta mäktiga Murata från San Marino nästa tisdag. Närmsta veckan är således oerhört viktig för IFK Göteborgs fortsatta öden i årets cup- och seriespel.

Det skall minst sagt bli spännande att se vilka som fortfarande är heliga om en vecka.

**********************************************


För övrigt fyller Magnus Erlingmark 40 år idag. Är det någon som är helig så är det han. Ett stort grattis till Kung Erlingmark! Han käkar knark så blir han stark...

12 kommentarer:

  1. GRATTIS ERLING!

    SvaraRadera
  2. Grattis Herr Erlingmark!

    Bättre huvudspelare får man leta efter! Dock jäkligt bra på mycket annat!

    SvaraRadera
  3. Galatasaray!

    SvaraRadera
  4. kass krönika

    SvaraRadera
  5. Erling:

    Du skriver oftast väldigt bra om saker. Men gällande sågningen av Dallex så gick du mer på rutin när du gjorde den analysen om hans insats.

    Det fanns en anledning till att Helsingborgs mittbackar sjönk hemåt i första halvlek mot blåvitt. Anledningen stavas - djupledslöpande anfallare.

    Dallex, alltså. Även om han var kass i många bollbehandlingar så tog han löpningarna perfekt bakom Tamboura och gjorde så att osäkerheten spred sig i HIFs backlinje. Backlinjen flyttade inte upp och simsalabim så fick vi ytor på mittfältet att fördela bollen.

    När Wernbloom kom in så försvann vårt djupledsspel och HIF kunde flytta upp sin backlinje och få tryck på oss.

    Men det såg du väl Erling? Och i sådana fall, var inte så populistisk utan skriv det istället då.

    Dallex är ingen permanent lösning på våra problem, men det är solklart att vi behöver en anfallare som går på djupet. Annars kommer det bli trångt på mitten och segt bolltempo även i kommande matcher.

    SvaraRadera
  6. Kuk knark Erlingmark. Man saknar honom ändå, det gör man...

    SvaraRadera
  7. Så många som möjligt måste vila på torsdag! Skit i Svenska cupen!!

    SvaraRadera
  8. Sillis:

    Jag såg Danex usla bolltouch, hans totala ofarlighet framför mål och ett ovårdat passningsspel. Detta i en period (första halvlek) när övriga laget spelade stundtals mycket bra.

    Sen kanske han löper på djupet men det kan till och med jag göra om jag skulle få chansen. Wallerstedt löper också på djupet, oftare än vad man tror. Och även om inte han heller kan göra några ruscher efter det där han dribblar tre gubbar och gör mål så kan han åtminstone hålla i bollen med en gubbe i ryggen.

    Så när det det gäller att löpa i djupled så gäller det också att löpa rätt, och kunna göra något med bollen. Hitta ett samspel med de som slår bollarna och kunna fördela bollen när man löpt till sig den.

    Och där tycker jag inte Danex lyckades särskilt väl med nånting av det. Varken i senaste matchen eller överhuvudtaget hittills i Blåvitt. Kanske passade det han bättre i ellos där han fick andra lagkamrater och ett annat mönster att löpa i, men hittills hos oss har det verkligen inte fungerat.

    Således vidhåller jag min åsikt att jag tycker han var riktigt kass.

    SvaraRadera
  9. Erling:

    Så vad är din förklaring till att Helsingborg hade avstånd mellan lagdelarna framtills att vi bytte ut Dallex?

    Jag tycker att Dallex har varit en flopp, där är vi överens. Men att säga att han inte var nyttig mot Helsingborg är ja, att inte se ett samband mellan vårens usla prestationer och två targetspelare kontra vår klart bättre prestation med en djupledslöpande anfallare.

    Ta en titt på matchen igen och berätta för mig sedan att du inte ser hur Helsingborgs backlinje flyttar upp och får tryck på oss efter bytet.

    Sedan att Daniel Larsson hade varit att föredra är en helt annan sak.

    Poängtappet mot Helsingborg får våra tränare ta på sig tillsammans med Kim. Deras helt klart mest korkade byte hittils i blåvitt.

    SvaraRadera
  10. Daniel Alexandersson bör få starta även nästa match. Med honom på plan leder vi matchen och har en vitalitet i vårt anfallsspel, han ger dessutom ytor till Hysén att röra sig på genom att dra på sig försvarare i djupet.

    SvaraRadera
  11. apropå daniel larsson, jag kunde inte gå på presskonferensen. vad sa man där, frankie? va?

    SvaraRadera
  12. Om grabben (Lund) tacklar som Roy Keane måste han vara jävligt hård. Eller var det en liten överdrift, Erling..?

    / Will Keane

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.