2008/07/02

SNITTBETYG IFK GÖTEBORG: 0,18.

SPELARBETYG Göteborgs-Posten/Stampens fotbollsprojekt "Svenskafans.com" betygsätter gårdagens Blåvita insats och delar ut fyra" godkänd" och två "bra" betyg till det blåvita laget. Det vill säga att majoriteten av spelarna i laget får ett betyg som innebär att de gjort en acceptabel eller bättre insats än godkänd. Jag anser att den enda förklaringen till den här bisarra betygssättningen är det faktum att betygssättaren själv är en snubbe som till vardags springer ärenden för IFK Göteborg, tidvis jobbar för IFK, försöker vara tjenis med spelarna i IFK Göteborg och därmed antigen inte klarar av eller vågar att säga som det är.



Svenskafans betygsskala:
1=usel, 2=dålig, 3=underkänd, 4=godkänd, 5=bra, 6=mycket bra, 7=landslagsklass
BaraBen.com:s spelarbetyg för Blåvitt-Trelleborg:

Kim Christensen 0 – Två insläppta, flera darriga utrusningar, mycket instabilt luftspel som renderar flera onödiga hörnor till Trelleborg.

Adam Johansson 1 – Han gör sina löpningar längs högerkanten, men kommer inte alls till rätt överlappningslägen då "Alex" är helt ur form. Ligger lite fel stundtals i det defensiva positionsspelet, trots god tid på sig att vända hem när TFF vinner boll.
Mattias Bjärsmyr 1 – I paus är han Blåvitts enda godkända spelare. Efter 90 minuter är han inte ens det. Han känns som ett stödjeben för en mittbackskollega igen och behöver, nej måste stiga fram i sådana här matcher när hans omgivning faller samman totalt. Han är bäst i laget utan att vara bra och man önskar att Kalle Svensson hade stått där bredvid honom.
Ragnar Sigurdsson 0 – Det här kan inte vara samma Ragnar som under 2007. Saknar pondus, saknar speed och visar inte samma vilja som vi är vana vid att se. Agerar väldigt blekt och ser just nu mest ut som en blek kopia av sitt forna jag. Får spela som forward under en period av matchen när tränarparet är helt förvirrade kring hur de ska lösa underläget.
Hjálmar Jónsson 0 – Men skojar ni med mig eller? Alltid Blåvitt-forumets gullegris Hjalmar Jonsson är en tragisk ursäkt till fotbollsspelare och är som jag ser det personligen skyldig till varje felpass någon inom IFK Göteborg gör, han är skyldig till att jag är förkyld idag, han är skyldig till att Mugabe skickar paramiliära veteraner på opppositionen i Zimbabwe, han är skyldig till att regerande-Reinfeldt vill avlyssna svenska folkets privata samtal och mail via FRA, han är skyldig till att hedersmord är vardag i Afghanistan. Hjalmar Jonsson är ett problem för IFK Göteborg och han har varit det i så många många år. Så många olika människor har på så många olika tillfällen konstaterat att han är en spelare som verkligen inte borde spela på "den här nivån", ett brett konstaterande som gör det till enorm tragikomik när en del ska låtsas som om de inte alls förstår sig på hur någon kan kritisera den fantastiska vänsterbacken. "Verkar sakna självförtroende" skriver G-P/Svenskafans. Verkar sakna? Han har aldrig haft något, käre vän. Det handlar inte om en usel insats, det här var den 164:e droppen över bägarens kant. I åratal har folk sett hur usel han är, när skall någon med lönecheck aviserad IFK Göteborg göra detsamma?

Niclas Alexandersson 0 – Lagkapten, landslagsspelare och främst skadad. Borde inte spela i den här miserabla formen. Att en spelare som är helt ur form får förtroende och dessutom bära lagkaptensbindeln får oss att fråga "Ljungberg-frågan": kommer Alex spela även om han är i så här usel form framöver? Är det inte tjänstefel att spela med en kille som inte tillför något, oavsett vad han heter?
Thomas Olsson 0 – KA TA ST ROF. "Spelfördelaren" har kikat på EM-fotboll. Försöker stundtals spela som Pirlo men saknar tyvärr helt och hållet alla komponenter för sådana instick och chippar. Försöker lobba bollen till forwards och drar över med 6-7 meter, ska alltid hoppa in i närkamper och sparka vilt i luften flaxandes med armarna. Hade det inte varit så uselt skulle vi på läktaren i alla fall kunnat underhållas av spektaklet.
Gustav Svensson 0– Jag säger som Nelson från Simpsons: Haaaaaa-ha. Not so impressing.
Stefan Selakovic 0 – Ok, tränarna sätter honom på fel kant och det är svårt för den sanslöst enbente Sella att komma till inläggslägen från vänster. Men vad gör människan de gånger han kommer in till skott och passningslägen? Det ser ju ut som om han antigen siktar på Elyseeum bakom Ullevi alternativt har ägnat semestern åt att lira med en badboll på stranden i Varberg.

Tobias Hysén 0 – Tobias Hysén är en väldigt dyr värvning. Han är den typen av värvning som alla inblandade parter ansåg vara klockren. Så när ska Hysén börja prestera? Var är den vindsnabbe djupledslöparen vi sett i Djurgården? Var är den vasse vänstermittfältaren vi sett i Häcken? Var är valuta för vår enorma investering? Nej, det här duger inte. Är man värvad som stjärna ligger även förväntningarna därefter. Det här håller inte, det här duger inte. Hysén måste börja prestera.
Jonas Wallerstedt 0 – Är måltavla för 95 procent av IFK Göteborgs anfallsspel och de få gånger han kommer till avslut går det inte alls. Nickar rakt ner på målvaktens fötter, skarvar till ingenmansland och är allmänt blek och felplacerad.

STEFAN REHN/JONAS OLSSON 0/0- Snackar högt och fint om sin ungdomssatsning men när spelet går helt i baklås lyfter de hellre upp först Ragnar Sigurdsson som anfallare, sedan mittfältaren Jakob Johansson som anfallare och som tredje lösning tar de in en ung forward i Robin Söder. Men då får han spela ytter istället! Precis som forwarden Stefan Selakovic även fått göra tidigare i matchen. Selakovic ja, som är så enbent högerfotad att hans vänster mest liknar ett träben i piratstil, tvingas ut på vänsterkanten när vi har en mycket god vänsterfot i Tobias Hysén. Selakovic är så enormt förutsägbar när han varje gång går inåt banan för att hitta skott eller inlägg med högerfoten att backlinjen drömde om hans "finter" redan i måndags natt. Tränarna säljer sin välanvända forward Ranegie, som kommit in och spelat i nio matcher under våren, samtidigt som de flyttar upp en mittfältare som forward och spelar med en forward som yttermittfältare. Det är rena jävla cirkusen i laguttagningen. Sluta snacka om ungdomssatsning och släpp in spelarna istället. Hjalmar Jonsson, Tomas Olsson, Niclas Alexandersson- tre veterander som är helt under isen mot Trelleborg. Ut med dem, in med unga fräscha killar. Våga.

SNITTBETYG IFK GÖTEBORG: 0,18.
En utan att överdriva katastrofal insats genom hela laget.

29 kommentarer:

  1. Sorgligt men sant detta

    SvaraRadera
  2. Vad är definitionen av betyget 0?

    SvaraRadera
  3. Ni kommer säkert att imponera i CL!!!

    SvaraRadera
  4. Saknar killen i pausen som höll på att dö efter att ha sprungit, skjutit, käkat burgare i jakten på en bil... vad får han för betyg? ;)

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  5. Tack, du satte ord på mina känslor.

    SvaraRadera
  6. Men vad i hela helvetet sysslade dem med under uppehållet? Nu måste någon ställas till svars. Halva serien har gått och ingen skymt av ngt spel? Varför i kuken sätter man upp JJ och Ragge i anfallet när man ska göra mål istället för en anfallare? Ni spelar i fucking IFK Göteborg och ska fan kämpa och spela därefter era jävla rövhål....

    SvaraRadera
  7. Du hade inget på skalan under 0?

    SvaraRadera
  8. Om det var tack vare Hjalmar som FRA gick igenom så säger jag tack till honom för det. Bra jobbat!Lite mer tveksam till Mugabe där;)

    Vore kul att se Robin Söder från start i nästa match.

    SvaraRadera
  9. Reklamerade min match idag.. såg någon mer som skulle göra det.

    Uppmanar alla ni som var där igår (eller någon annan match detta året, bortamatch som hemmamatch) att göra detsamma.

    Vad har hänt? Vi é fö fan svenska mästare.

    Hoppas vi åker ur.

    SvaraRadera
  10. Hela laget var uselt igår, men Hjalmar bör inte någonsin vara med i en blåvit startelva igen. Killen är ju precis hur dålig som helst. Match, efter match, efter match...

    SvaraRadera
  11. Alex var sämst igår och det smärtar mig något oerhört.

    SvaraRadera
  12. Snart måste fan vi också få ställa lite krav. Ingen jävel som betalar mig för att åka på bortamatcherna och hoppas se en vinst. Man är så fucking stolt över att bära våran matchtröja men snart ser även jag slutet. Förändras inte Blåvitt vet i fan om inte jag gör det. Hjalmar är ett skämt!

    SvaraRadera
  13. Orka klaga så jävla mycket, förr eller senare kommer en sån här match.

    SvaraRadera
  14. Förr eller senare? Vilken av årets matcher har blåvitt spelat bra i mer än 45 minuter?

    SvaraRadera
  15. haha "förr eller senare"?
    Altså vilken jävla sten har du legat under den här säsongen.

    Hittils har IFK bara presterat sammanlagt 45 minuters "bra" spel. De första 20 i inledande, och de sista 20 mot Kalmar typ!

    SvaraRadera
  16. Inget personligt emot Hjalmar Jonsson. Han kan inte hälpa att han föddes till oteknisk/talanglös/snefotad och tunnelseende fotbollsspelare.
    Men va fan har han i allsvenskan att göra?
    Problemet ligger hos tränartrion, man måste väl under flera års tid (antar att de földe blåvitt även innan de blev tränare) ha sett att denna spelare inte håller på denna nivån? Man kan inte bara blunda för verkligheten.
    Vi har i mina ögon en mycket talangfull grabb på bänken, "Seb". Seb har hållt en grymt mycket högre standard de matcher han medverkat än vad hans kollega Jonsson gjort.

    Dags att öppna ögonen nu, Rehn och Teddy. Hjalmar Jonsson håller inte på denna nivån, det har han hellar aldrig gjort.
    Face the true!

    SvaraRadera
  17. JJ är anfallare -.-

    SvaraRadera
  18. Ja det är ett skämt!

    Våra spelare håller på att göra årets kalkon. Att vi har så många poäng som vi ändå har är ren tur, då allsvenskan suger.

    Jag läst att Rehn tyckte att det var kul att Spanien, Holland och Ryssland etc gick bra men att defensiva Grekland gick mindre bra i EM.

    Hur offensiva och roliga är vi att kolla på?
    Jag blir mörkrädd när man ser hur vår förening sköts.

    Nä, det blir att börja kolla på Qviding till våren, även om de inte kan så försöker de. Våra spelare är överbetalda träben som måste börja agera och inte gå på krogen.

    SvaraRadera
  19. Frankie. Skriv nyanserat och bra. Då blir det mer läsvärt.

    SvaraRadera
  20. grymt roligt!

    SvaraRadera
  21. Vilka stenar har ni gömt er under? Allsvenskan har ALLTID varit såhär kass.

    SvaraRadera
  22. Värdelös coachning (tom Prahl sa att det var förutsägbart).. Våga byta innan 89:e... MonsterTruck-Svin...

    SvaraRadera
  23. Ranegie ä la änna skadad å så. Skönt å se att flera änna tänker sig te Qviding. Gôtt me folk man kan lita på när det blåser. Att han Franke vänner kappa efter vinden vesste vi men att de va flera sånna.
    Änna hälsningar
    ABF Hisingen

    SvaraRadera
  24. Äh, vad är det för himla fetischism som tar sig uttryck i att man aldrig ska reagera på hur klubben sköts?

    Om jag har en kompis som alltid förnedrar mig, slår mig och lurar mig på pengar inför andra, så kommer jag till slut att sluta umgås med den personen. Det handlar inte om att jag är illojal som person, en kappvändare. Det handlar om att när ett förtroende är förbrukat, så får det konsekvenser.

    Blåvitt vägrar år efter år att försöka lära sig spela fotboll. Man nöjer sig med att tråka ihjäl motståndet. Ibland funkar det, oftast blir man fullständigt avklädd. Förra året hade man nåt på gång, men har totalt tappat greppet i år. Hela Sverige skrattar, vi skäms och blåvitt tycker sig se en "positiv utveckling". Att säga att årets trupp är stark nog, och att ställa upp i CL-kval med en trupp som är på väg käpprätt ur allsvenskan tyder ju inte direkt på en fräsch förmåga till självanalys. Det kommer inte bli bättre i höst. Lätt att säga att vi är ett höstlag. Tidigare, kanske. Nu är vi varken vår- eller höstlag, vi är ett ickelag.

    Affärssidan har alltid, och kommer alltid att skötas på ett amatörmässigt sätt. Man gamblar med hela föreningens framtid genom att trixa med skatter.

    Vi är inte illojala. Blåvitt är en dålig kompis som inte har rätt att kräva nån lojalitet.

    SvaraRadera
  25. Här finns tydligen alla experterna! Alla tränare i Båvitt sedan 2003 har haft Hjalmar som sitt förstaval som vänsterback- men han har naturligtvis alltid varit kass, precis som tränarna alla gullade med förra året suger.Skärp Er gnällspikar!

    SvaraRadera
  26. 13.36
    bye, bye... änna mera plats te oss på ABF.
    ABF Hisingen

    SvaraRadera
  27. Så många olika människor har på så många olika tillfällen konstaterat att han är en spelare som verkligen inte borde spela på "den här nivån"

    Ingen av dessa människor har varit tränare i IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  28. allsvenskan, vilket jävla skämt. sämsta ligan i europa. jävla tråkfotboll och en massa skitspelare. kommer dröja länge innan ett svenskt lag når cl. lagen kan aldrig behålla sina "stjärnor", säljer dem så fort de får ett bud på 5-6 miljoner kr från nåt skitlag i holland eller tyskland.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.