2008/07/06

Helsingborg hemma: Sella petas till förmån för Lill-Alex

INFÖR Det är dags för match igen på Ullevis fina matta och även denna gång är det halvdanskt lag som kommer på besök, denna gång i form av Helsingborgs IF. Efter debaclet senast mot Trelleborg får man verkligen hoppas att det är ett revanschsuget lag som går ut på planen imorgon. Konstigt vore det väl annars.

Något som däremot kan tyckas faktiskt vara lite konstigt är att tränartrion väljer att matcha nästan exakt samma manskap som senast, trots uselheten i spelet. Den enda förändringen man gör är att Stefan Selakovic återigen petas, nu till förmån för Lill-Alex, Daniel Alexandersson. Selakovic såg sådär glad ut när han fick jogga ner med "juniorerna" efter dagens träning när startelvan stod bakom honom och gick igenom fasta situationer.


En liten, liten förändring i startelvan och frågan är om man kan vänta sig mirakel för att Daniel Alexandersson kommer in på planen. För mirakel är vad som behövs, sett till hur det såg ut senast. Och Daniel har sannerligen inte imponerat under de matcher han gjort hittills för IFK Göteborg. Om Daniel går in som anfallare eller som vänsterytter är oklart, men oavsett så skall det väldigt intressant att se resultatet av denna förändring. Daniel tar Sebastian Erikssons plats i truppen då denne är knäskadad. Intressant är även att Pontus Wernbloom går in i truppen på bekostnad av Jonatan Berg.

I övrigt kan man egentligen bara önska sig samma saker som man gjort inför varje match i år, att spelet nån gång skall bli bättre och börja likna det som kallas fotboll. Att målen ska börja trilla in och att vi givetvis inte heller skall släppa in några mål. Magkänslan är dock inte särskilt positiv med senaste matchen i färskt minne...

Noterbart annars från dagens träning är att det är kul att vara tillbaka och se träning när man inte gjort det på ett tag. Det är en större trupp nu när lite av gräddan av de unga spelare vi har tillfälligt (?) flyttats upp för att träna med a-laget. Söder, Bärkroth och Tobias Nilsson är med, liksom nye Erik Lund. Högerbacken gör inget större väsen av sig på dagens träning, svårt att bedöma hans kapacitet på det lilla vi fick se idag.

Tobias Nilsson (som för övrigt tvingas ha på sig den trasiga västen som hängt med ett tag nu) är oerhört skicklig med boll och hittar i stort sett alltid passningsalternativ. Kan dock bli lite stressad av tempot i vissa avslutssituationer. Bärkroth svarar för en fin aktion när han tar emot en boll en bra bit från mål, vänder blixtsnabbt med en klack, drar till direkt på halvvolley och Stenman är överspelad när bollen sitter stenhårt i hans högra hörn. Söder är tämligen anonym, förutom ett skott i stolpen från dålig vinkel, men får trots det fortsatt förtroende i truppen i morgon. Tekniken och farten hos de unga spelarna lovar gott, när de är ordentligt inne i tempot kommer det bli något riktigt bra av samtliga dessa tre. Så att framtiden är ljus är inget vi behöver oroa oss för.

Kanske bra det så man kan trösta sig lite efter morgondagens förlust.

9 kommentarer:

  1. Skulle bli riktigt förvånad om Blåvitt vinner i morgon. Vi möter Allsvenskans snabbaste, spelande lag och producerar nästan alltid mål. Skall Blåvitt vinna måste man göra minst 2 och det klarar man inte av.

    SvaraRadera
  2. Va lite positiv nu,med din inställning så har vi redan förlorat matchen.grattis till din personlighet

    SvaraRadera
  3. VI ÄR BLÅVITT!!!

    BÄST I SVERIGE!!!

    NU TAR VI DOM!!!

    SvaraRadera
  4. Anonym 00:04

    Jag är bara luttrad realist sett till hur det sett ut de senaste matcherna. Men visst, jag blir jättegärna positivt överraskad med bländande spel och 4-0 ikväll.

    SvaraRadera
  5. Jag fattar inte att "sella" stannar kvar, man försöker ju inte precis hjälpa till med själförtroendet och ta fram de kvalitéer han sitter inne med. Hade man förvaltat honom rätt hade vi vart med i Guldstriden i år. Sorgligt med de tränarna....

    SvaraRadera
  6. Nu när ni skriver om alla övergångar så kan ni ju skriva att Bjärsmyr är klar för FCK för 12 miljoner Danska kronor (Ca 15 mille).

    SvaraRadera
  7. För att bryta de pessimistiska (realistiska?)vindarna som blåser i dessa dagar så drämmer jag till med att det blir en enkel seger ikväll med två mål! PW gör ett av dom.

    SvaraRadera
  8. pw är la skada?

    SvaraRadera
  9. Kan nån döda Walle, de lär väl vara enda chansen att slippa den miserabla spelaren (om man nu kan kalla en kille som inte gör fem på foten för spelare). Suck...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.