2008/07/01

Champions League: IFK möter Europas sämsta mästare

CHAMPIONS LEAGUE Efter dagens Champions League-kval lottning står det klart att Blåvitt får S.S. Murata från San Marino som första motstånd. Vid avancemang från första omgången ställs vi mot FC Basel. Ett avancemang som borde vara bergsäkert då motståndet är europas sämsta mästarlag.

Så vad är det för slags motstånd vi ställs mot egentligen? SS Murata grundades 1966 och spelar idag i San Marions högstadivision "Campionato Sammarinese di Calcio". Laget spelar i svartvitt, spelar hemmamatcherna på Olympico Stadion och har blivit framgångsrika inom San Mariniansk fotboll först under de tre senaste säsongerna. Denna "framgångsvåg" påbörjades med att laget 2006 vann sin första ligaseger sedan klubbens grundande. Noterbart är även att San Marino fram till förra säsongen aldrig deltagit i Champions League på grund av att UEFA ansett att deras liga hållit för låg klass för att kvalificeras till Europeiskt ligaspel. UEFA beslutade först under 2007/08 års säsong att inkludera San Marino i Champions Leagues första kvalomgång och just Murata blev laget som spelade miniputtlandets första matcher i den europeiska mästarligan.

Snacket bland blåvita har under dagen främst kretsat kring Muratas två avdankade stjärnor: Aldair och Agostini. Värt att notera är dock att bägge dessa spelare är en bit över 40 år gamla och knappast i sin livs bästa del av formkurvorna. I Juli 2007 värvades före detta brasilianska landslagsmannen Aldair (41 år gammal) och innan dess hade tidigare AC Milan och AS Roma spelaren Massimo Agostini (43 år gammal) hämtats till klubben. Agostini hade sin bästa period i karriären mellan 1986 och 1990. I jämförelse kan ställas att bland andra Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr från Blåvitts startelva föddes först 1986. Året därpå vann Aldair brasilianska mästerskapen med Flamengo, en av hans karriärs höjdpunkter. Detta var för 21 år sedan.

Masssimo Agostini är utöver sin roll i Murata förbundskapten för Italiens beachfotbollslandslag. SS Murata spelar även ett väldigt italienskinfluerat grundspel med tyngd på defensiv fotboll och med en ensam anfallare. De formerar oftast sitt lag i en 4-4-1-1 uppställning med en släpande anfallare i targetroll. Anledningen? Agostini är nämligen inte bara stjärna i laget, utan Muratas nuvarande huvudtränare. Förra säsongen vann han San Marinos mästerskap som spelare, i år gjorde han det som spelande tränare och plockade därmed hem tredje titeln i rad för Muratas del. Med tanke på att San Marinos mästare för blott andra året kvalar i första omgången av Champions League så ligger det nära till hands för oss att ranka dem som turneringens sämsta lag.

Under förra årets Champions League-kval besegrades Murata av finska Tampere (H: 0-2, B: 2-1). SS Murata skall på pappret bara ha en chans till avancemang via grov blåvit underskattning. Men grov underskattning och grov underprestation är något som Blåvitt visade prov på senast vi spelade i Europa, så låt oss inte ta fram partyhattarna för avancemangsfest riktigt ännu...

17 kommentarer:

  1. Jävligt schysst reas att åka till san marino, sket fint där, o så förhoppningsvis lätt seger ..

    SvaraRadera
  2. nu ska vi inte underskata dom, som det stog, fast vi borde ta dom så här dåliga kan vi inte va?

    SvaraRadera
  3. bra info frankie. känns som vi måste hålla huvudet på skaft, alla snackar om basel redan och det är precis den vägen man begår harakiri i dessa sammanhang.

    SvaraRadera
  4. vi åker ju ändå mot basel i andra omgången

    SvaraRadera
  5. Är bergsäker på att vi tar murata, däremot håller jag med sillstryparen som jag tror är jocke att vi inte skall tänka längre än så.

    murata-göteborg 0-1
    göteborg-murata 3-0

    skulle jag tippa att det blir.

    SvaraRadera
  6. Tack för utförlig och snabb info.

    SvaraRadera
  7. Old News Frankie ;)

    Närå, kanon med mer info om blåbärsnationens blåbär...

    Lite skönt med "Kondoren" som jag varnade om redan igår...hrmmm... som lirar beachfotboll mellan varven... Undrar hur Ragge skall sätta stopp för honom?

    Vulkansand från Hekla?

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  8. Det här känns ju inte alls bra! Blåvitt har inget att vinna och en jäkla massa att förlora i den här matchen...

    SvaraRadera
  9. Enklare lottning gick inte att få om man ser till eventuellt motstånd i tredje rundan. Enklare motstånd i andra rundan hade inneburit omöjligt motstånd i tredje.

    SvaraRadera
  10. "Champions League: IFK möter Europas sämsta mästare"

    Meeehhhhh va fan ska IFK få möta sig själva?

    SvaraRadera
  11. Känns som IFK kommer bli krossade i Cl-kvalet, om man får i röven av Trelleborg.....

    Skicka TrelleHåla till CL istället.....

    SvaraRadera
  12. Hahaha. TFF vinner. Lycka till i CL-kvalet. HEHEHEHEHAHAHEHEHAHAAH

    SvaraRadera
  13. Vi kommer att bli hårt påsatta!Vi är så jäkla kassa. Byt tränare, byt styrelse och byt ut en massa undepresterande spelare. SKANDAL!!!!!

    SvaraRadera
  14. Men för helvete....nu måste någon stå till svars. Vad fan har de sysslat med på KG under uppehållet, käkat burgare? Frankie, kan inte du ta tag i detta och intervjua ngn ansvarig som Rehn och Mild? Förlora med 2-0 hemma mot TFF. Man skäms....

    SvaraRadera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  16. Haha, ska bli härligt att hetsa Aldair på Ullevi!

    SvaraRadera
  17. Läste dock i GP (eller var det GT?) att Murata åkte på däng mot apoel Nicosia med totalt 7-1 i CL-kvalet och inte nått jävla Tampere (de resultaten mot Tampere skrämmer dock mig då jag ser Tampere som ett mkt starkare lag)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.