2008/07/15

Blåvit rapport Gothia Cup - dag 2

GOTHIA CUP Det blev ännu en ganska komfortabel seger för P15 när de mötte norrländska Munksund/Skuthamn SK på ett blåsigt Heden 1.

Boys 15, Group 2

IFK Göteborg - Munksund/Skuthamn SK 3-1 (2-0)
1-0, Fredrik Karlberg
2-0, Afif Khan Phanivong
3-0, Jonathan Lundgren

Efter en stabil seger igår mot brasilianska UNIAO-CCSP väntade idag norrländskt motstånd för IFK Göteborgs P15. Munksund/Skuthamn SK hade mycket att bevisa efter gårdagens mardrömsinledning då man förlorade med hela 13-0 mot ett riktigt starkt argentinskt CEF 18 Tucuman.

IFK Göteborg ställde upp med följande lag (från höger till vänster):

12. Troy Johansson (MV)
----------
18. Simon Jarnefall
2. Tobias Bratt
20. Franz Novotny
19. Johan Jönsson
----------
16. Anton Larsson
5. Afif Khan Phanivong (K)
9. Pelle Arbiv
11. Alen Veric
----------
14. Jonathan Lundgren
13. Fredrik Karlberg

Avbytare: 6. Giovanni Arriagada Johansson, 7. Sebastian Ohlsson, 8. Adam Edgren, 11. Haval Mahdi, 15. Nikola Zivanovic

Skillnaden från gårdagen är att Jesper Brandt och Allan Mohideen vilar och Fredrik Karlberg och Tobias Bratt spelar i deras ställe. För övrigt är Allan Mohideen Malband Mohidens kusin, om nån undrar.

I gårdagens mini-införrapport efterlyste jag hög press och rappt passningsspel för att på det sättet stressa MSSK till misstag och det var precis den taktiken IFK körde med idag. Och det blev riktigt lyckosamt redan från första början. De blåvita spelarna jagade livet ur de svartvita som gång på gång tvingades att rensa bollen antingen rätt upp i banan på blåvita backar eller ut till inkast. Därigenom fick IFK snabbt ett tryck och kunde hålla uppe laget. Man har en hyggligt bra målchans då Fredrik Karlberg kommer loss till vänster i straffområdet, men han vill gärna avsluta med högerfoten och får därför ingen kraft i avslutet som rullar utanför.

I sjunde minuten får Munksund/Skuthamn SKs målvakt visa vad han pysslade mest med igår, dvs plocka ut bollen ur nätet. En förlupen droppboll från Blåvitts mittfält ställer till kommunikationsproblem mellan målvakten och mittbacken och när ingen tar något initiativ studsar bollen förbi dem så Fredrik Karlberg lätt kan lägga in bollen i tomt mål.

Nu dominerar Blåvitt fullständigt och matchen påminner nästan om MSSKs möte med CEF 18. De får helt enkelt inrikta sig på att försvara sig. Dock skall tilläggas att IFK saknar en hel del av argentinarnas förmåga att såga sig igenom igelkottaförsvaret så det uppstår mest halvchanser, oftast från kanterna, men även på skottförsök från innermittfältarna.

I minut 20 ringer det igen. En studsande boll från högerkanten når Pelle Arbiv, som får drömträff med vristen strax utanför straffområdet. Bollen får en sån där störtdyksbana och går perfekt över målvakten in i bortre burgaveln. Mycket vackert mål!

Om det nu hade godkänts, det vill säga. I ett tidigare skede har bollen förväxlats mot en av storleken mindre och i och med godkänns inte målet. Snopet värre!

Målet ändrar inte matchbilden överhuvudtaget. Blåvitt dominerar och Troy Johansson längst bak i målet får mest titta på sina kamrater spela boll. Man kommer på högerkanten genom ettrige Anton Larsson och högerback Simon Jarnefall, man har stor framgång på andra kanten genom Alen Veric, man är starka i mitten. MSSK får mest rikta in sig på att freda sig och sparka ut bollen till inkast.

Och just på ett sådant inkast blir det mål igen. Långt upp på motståndarnas planhalva kastar vänsterback Johan Jönsson bollen till Alen Veric som viker inåt längs med kortlinjen som en spegelvänd Kurre Hamrin 1958. Han når ända fram till målvakten och sparkar bollen allt vad han har. Målvakten försöker parera, men inte bättre än att bollen far i en vid båge över honom till där Afif Khan Phanivong står som enkelt petar in bollen, vilket också är det sista som händer i halvleken.

I halvtid gör Blåvitt några byten. Alen Veric, Anton Larsson och Johan Jönsson går ut till förmån för Sebastian Ohlsson (VM), Nikola Zivanovic (HM), och Adam Edgren (VB).

Andra halvlek inleds på bästa möjliga vis. En djupledsboll nås av snabbe Jonathan Lundgren och fri med målvakten sparar han inte på krutet utan dönar bollen rätt upp i första krysset. Totalt otagbart.

Kort därpå får MSSK frispark ca 40 meter från mål i ett omvänt hjalmarläge. Bollen kommer i en vid båge och skall egentligen bara plockas ner i famnen av målvakt Troy Johansson, men förmodligen har hans alltför långa vila satt sina spår för han fumlar med bollen och den far i en vid båge över honom. Framför mål står en svartvitrandig som bara kan nicka bollen in i mål. Snöpligt..

Men det är ändå ingen fara. Det är MSSKs enda riktiga målchans på hela matchen, så segern är aldrig hotad. Blåvitt tar återigen kommandot och för spelet matchen ut, dock ej att göra något mer mål, även om man inte saknar målchanser. Man har bland annat ett stenhårt skott från Nikola Zivanovic från nära håll som målvakten mirakulöst får en näve på. Bollen åker upp i ribban och Sebastian Ohlsson är mycket när att nicka in returen, men den går utanför.

Matchen slutar 3-1 efter återigen en stabil insats av P15-laget.

Fotnötter: Haval Mahdi och Giovanni Arriagada Johansson kommer in i mitten av andra halvlek. Ut går Afif Khan Phanivong och Franz Novotny. Raka byten i den ordningen.

Eftersom båda lagen hade vit-randiga tröjor som grund fick IFK Göteborg i egenskap av bortalag dra på sig sina uppvärmningsvästar.

Bilder från matchen finner du här.

----------

I morgon möter P15 argentinska CEF 18 Tucuman kl 8:50 på Heden 4. Det kommer bli en delikat uppgift för de blåvita, för när jag såg dem igår mot Munksund/Skuthamn SK imponerade de stort. De har god teknik och jobbar för varandra. När de hade bollen hade bollhållaren alltid ett flertal alternativ att spela och i defensiven stressade de motståndarna hela tiden. MSSK fick aldrig ro att starta några anfall, utan slog mest ifrån sig.

Nu visade det sig idag att även IFK Göteborg klarade att spela ut MSSK, men lika överlägsna som CEF 18 var de inte. Därför blir det riktigt tufft i morgon och killarna får verkligen göra sitt yttersta för att rå på argentinarna.

Jag vet inget bra segerrecept mot ett så spelskickligt lag, men som alltid är det en fördel om man inte ger motståndarna något utrymme. Blåvitt har nu i två matcher visat att man orkar pressa högt och det är det de måste göra i morgon också. Tvinga CEF 18 till misstag och chanser kommer uppkomma. När MSSK kom upp i banan (de två gångerna det skedde) så kom de utan problem förbi backlinjen. IFK kommer också få chanser så då gäller det att sätta dem.

Jag hade tänkt att specialstudera Blåvitts backlinje idag, men fick ge upp till slut. MSSK oroade dem bara ett enstaka gånger och då redde de ut situationen utan problem. Imorrn ställs de däremot på ett betydligt större prov.

Det kommer bli en toppenmatch!

Tillägg: CEF 18 Tucuman slog UNIAO-CCSP med 6-0.

----------

Resultat tisdag 15 juli

Boys 14 - Group 6
Hansraj Morarji Publ School - IFK Göteborg : 0-5

Boys 13 - Group 1
IFK Göteborg - Ujuzisoka SA : 5-0

Boys 12 - Group 2
IFK Göteborg 1 - Åkarps IF 2 : 3-4

Boys 12 - Group 1
IFK Göteborg 2 - Thamrong Thai : 4-2

Boys 11 - Group 11
IFK Göteborg 1 - TUS Berne 1 : 2-0

Boys 11 - Group 4
Gunnilse IS - IFK Göteborg 2 : 5-1

14 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Blev det 3-1 eller 4-1? Blev Karlbergs mål bortdömt?

    Varför då i sådana fall? Upplys mig den som vet, tack.

    SvaraRadera
  3. Nej.. Pelle Arbivs mål blev bortdömt. Och Alen gjorde inte tredje målet utan Afif gjorde det

    SvaraRadera
  4. Blev Arbivs strut bortdömd? Åh fasen? Synd på den vristträffen.

    SvaraRadera
  5. I halvtid gör Blåvitt några byten. Alen Veric, Anton Larsson och Johan Jönsson går ut till förmån för Sebastian Ohlsson (VM), Nikola Zivanovic (HM), och Adam Edgren (HB).


    Adam edgren kom in som vänster back..

    Sen gick Afif ut för han hade ont i ryggen in kom då johan jönsson.. Anton Larsson byttes in sista 20 minuterna och Simon gick ut..

    Hoppas den faktan hjälper dig lite ;)

    SvaraRadera
  6. Aa det va ite synd :/.. Men det va så att vi fick in fel boll på planen.. det va ingen 5a boll utan en 4a vi fick av planen brevid när den gick över linjen så domaren dömde bort det för att det va en fyra :/ Fattar du? hehe

    SvaraRadera
  7. Ja, just det. Adam Edgren som vänsterback. Det var ett rent tryckfel.

    Ah, då hajar jag. Jo, det var en annan boll inne just då, det minns jag. Då är jag med.

    Tack skall du ha!

    SvaraRadera
  8. Sjukt ambitiös rapportering! Gött att du får lite hjälp av kidzen här i trådarna också.... *lol*

    SvaraRadera
  9. Väldigt bra rapportering, man tackar!

    SvaraRadera
  10. Tackar!

    Och utan kidzen hade jag inte klarat mig alls, så jag är dem evigt tacksamma. :)

    SvaraRadera
  11. Tack för rapporten!

    SvaraRadera
  12. Tjenare.. Kommer det upp någon match rapport eller bilder från p15 matchen imorse? Skulle vara kul att se.. Satt på jobbet och ville vara där

    SvaraRadera
  13. varör spelar dom med västar. pinsamt av en svensk mästare

    SvaraRadera
  14. Vi hade för lika tröjor.. VI va borta lag.

    Så domaren sa att vi skulle ha västar :D

    (Vi ville inte men var tvugna hehe ) =)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.