2010/02/25

Torsdag - Lägesrapport från Ayia napa away team

BARABEN BEVAKAR. När det kommer till förslag från er läsare så kikar vi igenom både vår mejlbox och kommentarstrådarna så gott vi hinner och kan. Ni ska veta att vi redan lyssnat på flera av dem och kommer ha fokus på både Söder och Elmar under de kommane dygnen. Dock är det lite vanskligt för oss att hinna ladda upp videoklipp nu när Blåvitt tränar både på för- och eftermiddagen, eftersom upp-linan på internet är väldigt långsam.

För närvarande ligger därför inte mindre än tio olika klipp i ”pipeline” för publicering, varav fem är intervjuer av olika slag, två är ”humor”-inslag och sedan väntar även träningsbilder och annat.

Min förhoppning är att vi ska kunna ägna timmarna mellan Blåvitts två fotbollspass i dag torsdag för att ladda upp ett flertal av dessa (vi har kallt börjat räkna med en timme per kort klipp efter att ha motvilligt anpassat oss till grekisk uppkopplingshastighet) så att ni på hemmaplan kan följa annat än våra text och bildrapporter. Dock kan vi redan nu avslöja att träningslägret inte tar slut på måndag, bara för att Blåvitt åker hem då! Nej, i stället kommer vi från BaraBens Cypernteam att fortsätta producera Kanal Glenn-klipp och i viss mån även texter även under nästa vecka, möjligtvis ända fram till tävlingspremiären mot AIK, i supercupen.

En del läsare har frågat efter Tobias Hyséns succé från förra året, ”Videodagboken”, och vi kan väl lämna en dålig och en god nyhet kring det till er. Den dåliga nyheten är att det inte blir någon ”Videodagbok” den här gången, läget på det här lägret är lite annorlunda i och med att det är närmare till seriestart och därför är de flestas fokus mycket närmare allvaret än vad det generellt är på den här typen av läger. Därför respekterar vi spelarnas men även ledarnas vilja att inte flamsa för mycket och att inte störa spelarna utanför de tydliga tränings- och spelmoment som de genomför. Vår journalistiska filosofi här nere är i stället att agera ”flugan på väggen” och observera vad som händer, dokumentera och återberätta, skilda och visa upp detta för er på hemmaplan. Den goda nyheten är dock att ni kommer få se Hysén flamsa både framför och bakom kameran trots detta...

I dag torsdag (25/2) kan ni läsare bland annat förvänta er:
- Träningsrapport från förmiddagsträning (publicering cirka 13:00).
- Träningsrapport från eftermiddagsträning (publicering cirka 19:00).
- Fotospecial från de tre, eventuellt fyra första bollträningarna.
- (Peppar peppar, ta i trä) Videoklipp och intervjuer från onsdagens träningar.

För övrigt bör ett tack – ett så kallat hedersomnämnande – riktas till ”Gais-Kent” som ställde upp och körde BaraBens team till flygplatsen när den planerade skjutsen snöade inne i det väderkaos som drabbade Göteborg i slutet av förra veckan. Vill man ha ett ”norskt perspektiv” på tillvaron, eller ta till det som även brukar kallas för Gais-matematik på internet, kan man hävda att det är tack vare en Gaisare som BaraBen kan genomföra sin bevakning just nu. ”Jag hjälper gärna våra alliansbröder”, sa han själv.

Tänk om alla resonerade så.

På onsdagens träningar skedde en del småsaker som jag tänkte informera er om. Exempelvis kallar flera av de etablerade spelarna som inte drabbats av egna långtidsskaor Adam för ”Rehab” under övningarna. ”Bra där rehab” ekade mer än en gång över plan nummer 16 på Ayia Napas sportcentrum. En av dessa retstickor är vår sylvasse anfallare, skytteligavinnare och BaraBen-bloggare Tobias Hysén, som även tog chansen att pika den näst tjötigaste gubben i truppen, Sella:

- Se där. Det var ju precis som i fornstora dar.

Var hans kommentar till att Selakovic nickade in ett inlägg. Med breda flin från bägge håll som resultat. I Idas träningsrapport från onsdag förmiddag så skrev hon om hur ”rehab-gänget” klunsade om vem som skulle få ta rusherna. Dels verkade en del läsare inte förstå vad klunsa är, men då kan vi ju informera er om att det är det folkliga namnet på att köra ”Sten, sax, påse”, så nu vet ni det. Hur som helst hade Robin Söder en osedvanlig tur, eller kan det ha varit ungdomlig skicklighet, i klunsandet mot ”Råttan” som skrek högt att: ”Jag blir ju helt trött om vi ska hålla på så här” efter att ha förlorat den tredje raka klunsen – och därmed belönats med en rush – mot yngre kompanjonen Söder.

Söder lånader för övrigt Hellbergs skor för joggingen och efter vissa bekymmer så passade de i princip perfekt. Efter så lång tid i rehabguruns comeback-kammare så börjar de känna varandra innan och utan, till och med anpassa skostorlek till varandra...

Argast under onsdagen var:
Pass ett – Stefan Rehn, när han tvingades ryta ifrån rejält mot ett par spelare som tyckte det var kul att sparka iväg några bollar mot ”rehab-gängets” träningsområde i andra hörnan av planens längd.
Pass två – Hysén och Elmar, bägge efter misslyckade bollbehandlingar och missnöje över spelsekvenser. Elmar röt i från genom att dra till med ett tvättäkta Vikingarop medan Hysén sparkade till en vattenflaska så att den flög all världens väg. Elmar gick efter sitt skrik in och tryckte till rejält i nästkommande situationer, medan Hysén ägnade tid åt att träna avslut på egen hand när övriga spelare strechade och joggade ner. Det bara osar vinnarmentalitet kring de här killarna.

Dagens höjdarkommentar alla kategorier var det ändå Ida som bjöd på, sorry älgen, men det måste fram i ljuset: ”Är det vänster här framme eller”, som följdes av att blinkers sattes på åt höger. Av flit. Med ambition att svänga till höger. Fan va najs.
Over and out, /Frankie cypern@baraben.com

22 kommentarer:

  1. underbart!
    mera och oftare!!!!
    //elmaco

    SvaraRadera
  2. Bra artikel. Men vill höra mer om hur våra tränare tänker fördela backarna över de fyra positionerna. I vilken ordning de rankas och vilka som bildar mittbackspar, Hjalle ut på vänstern? Pressa på om hur startelvan ser ut när vi drar igång.Alltid kul att höra tränarnas egna kommentarer och motiveringar, även om man kan utröna det mesta genom att se på försäsongsmatcherna.

    SvaraRadera
  3. UNDERBART jobb men varför säger ni "Fan va najs" i slutet av varje artikel?

    SvaraRadera
  4. Vad ligger bakom begreppet FAN VAD NAJS!? Kräver svar nu Frankie! =)

    SvaraRadera
  5. Vad ligger bakom? Vad ligger bakom? Vad är det som ligger bakom fan vad najs? Vad ska jag göra med min fucking jävla blåvitt själ om jag inte får veta!

    Den som inte berättar ska få stryk! Hahahah

    Bra jobbat annars!

    SvaraRadera
  6. Det är väl allmänt känt att varje resa föder ett citat som går som en röd tråd genom resan. "Kommer du ihåg den där resan till (...) då vi sa (...) hela tiden?"

    SvaraRadera
  7. Sulle önska en avslappnad intervju med Kim Kim. Varje intervju han har varit med i har han alltid varit så spänd och korrekt...

    Tycker att vår målvakt får alldeles för lite tid i barabens rampljus.

    Good work!

    SvaraRadera
  8. "Kommer du ihåg den där resan till (Fittja?) då vi sa (Kvinnas kön?) hela tiden?"

    Sluta censuera, ut med språket!

    SvaraRadera
  9. Kräver svar!

    SvaraRadera
  10. Det framgår tydligare och tydligare hur det är någon slags härlig baraben romans gömd i detta cypern-team. Lovely. :) Ni borde dock lägga ner internskämt och gliringar mot varandra, utan bakgrund blir det bara intetsägande och ointressant.

    Svängde hon höger fast hon sa vänster? Ändrade hon sig? Kan hon intee höger/vänster? Hjärnsläpp? Gjorde hon det för att retas? Bryr sig någon? Tobbes gliring mot Sella kommer väl före på listan över "höjdarkommentarer" vilken dag som helst.

    Big up för allt övrigt :)

    SvaraRadera
  11. Jag tycker att Ida skriver lite bättre än Frankie faktiskt. Hon har lite mer flyt i språket. Frankie däremot har nyhetsöga, jävulskt bra intervjuer och bra attityd.

    Ni utgör helt klart ett bra radarpar och för traditionen vidare på ett gött sätt sen förra årets barca-läger.

    Cary on tradition - fan va najs!

    SvaraRadera
  12. Tack för rapporterna!
    Men "borde" inte en "journalist" veta "hur" man använder "Citationstecken"?
    Det här är nästan lika frustrerande att läsa SOM.... när LEHMAN använder sig..... av sitt märkliga skriftspråk....

    SvaraRadera
  13. Mario Teran2010-02-25 11:12

    Vad skönt att vi fick en meninglöst rapport om ett uttalande av Ida igen. Det var verkligen uppfriskande. Nu en fråga till alla som läser; var det någon som ens drog lite på mungipan av detta?

    Annars var det bra och intressant inlägg. Men Frankie, Håll dina kärleksförklaringar off the blogg tack.

    SvaraRadera
  14. "Fan va najs" kommer från Ragge då han sitter på dass och Tobbe filmar för BB förra året.

    SvaraRadera
  15. http://www.youtube.com/watch?v=mt4tAq7Y-QY&feature=related


    han säger "fan va gött vettu"

    SvaraRadera
  16. Nääee nu Ida och Frankie får ni allt berätta för oss vad som ligger bakom begreppet "Fan va najs" Annars börjar vi hålla på GAIS! Näää så desperat behöver man kanske inte bli men som många andra skriver: Vi kräver svar!

    MVH Seppo

    SvaraRadera
  17. Skitt bra jobb! Verkligen det uppskattas som fan.
    Men jag hade jätte gärna velat ha en rapport om mittbackarna. Vilka bildar par? SPELARBETYG!
    Hade vart skoj med någon intervju med någon utav junioerna.. Lill kalle kanske...

    NI ÄR UNDERBARA, KEEP GOING!

    SvaraRadera
  18. Överlägset den bästa rapporteringen någonsin! Kör på!

    SvaraRadera
  19. Mario Teran;

    Skärp dig nu. Dem gör ett kanonjobb där nere och lite inlägg av denna karaktär skadar inte. Sen var vi flera som drog på mungipan, ganska underhållande att se hur dem gnabbas med varandra... Chilla helt enkelt Mario och njut av det som levereras!

    SvaraRadera
  20. Jag vill se Tobbe Hysen naken, svänga med snabeln och vicka på baken!

    SvaraRadera
  21. Drutten och Gena2010-02-25 14:00

    Jag instämmer med några av de föregående kommentarerna - jag läser gärna konversationer mellan spelare och ledare, medans Frankies och Idas interna snack klarar jag mig fint utan. Tack för rapporteringen!

    SvaraRadera
  22. Håller med som någon annan skrev att Ida håller grymt bra flyt i språket.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.