2010/02/24

Intervju: Stefan Rehn

INTERVJU. Efter andra passet på andra dagen kände jag att det var dags för tränare Stefan Rehn att få ordet. Medans grabbarna sträckte ut efter jogg gick vi åt sidan för att slå våra kloka huvuden ihop. Såhär säger han om säsongen 2010 och vad han har för tankar om truppen och laget som det ser ut idag.

Nu har ni spelat några matcher, tränat hela försäsongen som nu lider mot sitt slut och är inne på ert andra träningsläger, är du nöjd med truppen som den ser ut?
Ja det är jag, nu börjar ju våra knäskadade komma tillbaka också, vi vet inte ännu när de är tillbaka i spel men det går ju åt rätt håll i alla fall.

Ni har ju en väldigt bred trupp får man säga, när de skadade kommer tillbaka och i förutsättning att ni får vara friska och hela. Är det bara positivt eller kan det vara negativt när riktigt bra spelare får för lite speltid?
Ja det är ju klart att det kan vara negativt också, men som tränare är det skönt att känna att man har en bred trupp. Samtidigt kan det vara negativt om alla är friska och hela samtidigt. Men hellre det än tvärt om.

Det är ju sista stöten nu innan det drar igång på allvar, känns det som att bitarna börjar falla på plats med spelsystem och laget?
Ja, det är på rätt väg känns det som. Vi får ju komplettera litegrann eftersom. Titta på försvarsspel och anfallsspel, det har ju varit lite kortare försäsong nu och vi har tränat mest på försvarsspel tidigare, det är nu sista tiden som vi har börjat nöta mer på anfallet. Vi har ju gjort en hel del mål i träningsmatcherna, men det är just det att vi har haft ett bra och tryggt försvarsspel. Det känns ändå rätt så bra, vi har ju inte bytt så många i truppen så de flesta vet ju, vi bygger ju vidare på den idén som vi har som vi hade förra året också när vi spelar anfallsspel så många vet ju om det, det sitter ju lite i ryggraden.

Vad har ni för mål 2010, Mild säger ju att IFK Göteborg alltid har en topp fyra placering som mål, men räcker det för dig som tränare eller vill du se att vi går längre?
Haha, ja det är klart. Men topp fyra har vi som mål.

Haha, diplomatisk som Mild… Är det någon eller några spelare som du vill lyfta fram extra som har visat framfötterna på försäsongen?
Ja, hmm. Det finns det, det finns flera tycker jag. Hysén, har varit riktigt riktigt bra. Elmar, Tobias Sana och Hjalmar Jonsson också.

Hjalmar har ju petat in bra med mål, lite mer än vad man är van vid, av Hjalmar.
Haha, ja det är ju jätte roligt, han har haft ett jättebra och stabilt försvarsspel och fått krydda det lite extra med mål på matcherna. Det har varit riktigt kul att se.

Ni har ju alltid haft en underhållande fotboll som är rolig att titta på, vilket kanske också har speglat sig på publiksiffrorna. Där har ni lyckats i alla fall, är det viktigt för er?
Ja, vad roligt att du tycker det. Det är alltid kul att folk tycker att man spelar rolig fotboll. Det är ju en produkt man levererar som man vill att folk ska komma tillbaka till. Sen är det ju alltid viktigt att vinna matcherna, om inte viktigast. Men sen hoppas man ju kunna leverera en underhållande fotboll så att publiken vill komma tillbaka. Men det är jättekul att höra, verkligen!

6 kommentarer:

  1. Bra intervju och bra frågor!

    SvaraRadera
  2. Ni gör ett kanonjobb. Dagens höjdpunkt att komma hem efter jobbet och läsa om blåvitt:)

    SvaraRadera
  3. När kommer de utlovade tokerierna? Okej, intervjun med Fredrik Lundgren var lysande, men jag har inte sett några "klippta kalsonger" ännu. Intervjuerna är ljusår bättre än AB´s, men innehåller fortfarande en hel del stereotypa frågor som "vad tror du om säsongen?" och "hur känns kroppen?". Jag skulle gärna höra frågor som man inte hört tidigare, och det skadar inte om de är lite crazy-humoristiska. Bra jobb hittills, men det är dags att lägga in nästa växel nu tack!

    SvaraRadera
  4. Anonym 23:12>>>
    Vad menas med crazy-humoristiska?
    En viss seriositet krävs ju ändå i en intervjusituation så det skulle kanske bli lite konstigt med en sådan fråga mitt i vad det nu är för typ av fråga du menar.
    Ge förslag på en fråga då istället...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.