2010/02/24

Dag 2, första passet - fotboll.

TRÄNINGSRAPPORT. Till att börja med så har alltså inte Tomas Olsson stannat hemma, blivit bortrövad av ailiens eller drabbats av en jätteskada. Det var helt enkelt så att Olsson hade lite ont i halsen igår och låg isolerad på hotellet. Ibland kan man kika in på Officiella hemsidan så kan man också ta del av denna information...

Närvarolistan idag såg ut som följer, alla utom Rispen och Stiller deltog i dagens träning. Sebban fortsatte att köra rehab med Hellberg. Stiller kände fortfarande av skadan från matchen mot Ljungskile som han också avbröt gårdagens träning på grund av. Rispen hade en känning i en vad och jag tog ett snack med Hellberg som sa såhär om Rispens frånvaro:
”Han har inte tränat med lag på länge, kört mycket själv. Han är bra tränad men förra veckan var hård för hela laget med maxtester och cooperstest. Han vilar alltså bara idag för att undvika att få en skada.”
Det är alltså ingen fara med Fredrik Risp utan han avstod träning på grund av säkerhetsskäl och så att han får vila vadmuskeln lite.

Träningen idag var betydligt tuffare för killarna än den som var igår, redan på uppvärmningen var det högre fart, intensivare och den var också länge än gårdagens.
Efter en rejäl uppvärmning delades truppen in i två team som turades om att anfalla mot en ensam målvakt. Uppställningen har ni här:
Pär/Jakob J - Hysen/William

Carlsson/T.Olsson

Elmar/Sana - Alex F/Gurra - Sella/Söder

Hjalmar/Niklas A - Rehn - Adam/Lund
Bollen började alltså hos Stefan Rehn som agerade mittback (ordinarie mittbackar körde egen träning) som efter de tre olika systemen spelade ut bollen till någon av backarna. Elmar hade en hel del giftiga avslut, Olsson ett direktavslut som gick stenhårt fast tyvärr en centimeter över ribban, Gurra bjöd på klockrena passningar och Sella fortsatte att kötta in avslut på volley.

Mittbackarna körde som sagt egen träning och den innehöll, nickar, nedtagningar, rensningar och långpass. Det var Ragge, Kalle, Muki och Jonatan som deltog här, Ragge hade en tuff dag på jobbet men vägrade ge sig och fick till det.

Kim som stod och körde med mittbackarna ropade i en liten paus till Erik Lund:
- Luuuund! Han sköt ut bollen som hamnade en bra bit, säkert 20 meter ifrån Lund.
Kim klagade på Lund ”Vad fan den var ju perfekt!” Och Lund svarade kaxigt ”Haha, för VEM?”. Målvakterna hade för övrigt en tuffare träning idag, de ägnade delar av träningen till fys och sen momentträning för att få till tajmningen.

Rehn avbröt samtliga pågående träningar på planen för drickapaus och Teddy sa åt korsbanden Söder och Carlsson att byta om till joggingskor och jogga resten av träningen, Carlsson såg uppgiven ut och frågade ”hur länge är det då?” Teddy svarade kort ”en halvtimma” Carlsson tittade mot marken och började jogga. Efter första varvet blev också Seb medtvingad att jogga och Hellberg fick hoppa in för att få igång grabbarna. Söder och Carlsson klunsade om vem som skulle rycka över planen, Carlsson förlorade två gånger. Sista klunsen förlorade Hellberg och Söder och Carlsson skrek bakom honom:

”KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR HELLBERG! DU TAPPAR! KÖÖR!”.

Medans detta joggingspektakel pågick så ägnade resten av truppen (även Adam Johansson!) till smålagsspel utan målvakter på liten plan. Det var högt tempo, svårt spel, bra snack och de fick max ha tre tillslag. Hysén jobbade på riktigt bra, även Elmar.

Sen hade ännu en träning lidit mot sitt slut och lagkapten Sella fick ta sitt glada gäng på nerjogg.

Svårt att betygsätta spelarna idag, det var en hög och jämn nivå i hela truppen, även från de tre juniorerna som har fått följa med på detta läger. Om jag ska välja någon som stack ut lite extra blir det Elmar, som hela träningen ville ha boll och visade sig, han svor på isländska några gånger och kämpade som ett djur.

Om ett par timmar är det dags igen, och rapporten för den träningen kommer senare i kväll.

30 kommentarer:

  1. GRYM rapport! Gött att läsa hur de körde. Hade varit sköj att få några citerade isländska svordomar, det kan vara bra att kunna... =)

    Roligt att Elmar fortsätter ånga på. Han kommer bli viktig i år.

    SvaraRadera
  2. Vem är muki?

    SvaraRadera
  3. Vem är muki?

    SvaraRadera
  4. Va fan, Muki är finnen/tumören/turre/what evvah, hur många ggr ska det behöva klargöras!?

    Gött med kvalitetsrapporter Ida!

    SvaraRadera
  5. Ofan, var det träning i dag Ida? Väck mig när du kommer tillbaka till hotellet...

    SvaraRadera
  6. Vem är Barjanos?

    SvaraRadera
  7. Var skeptisk redan när Ida presenterades som en av skribenterna som skulle skickas ner till Cypern eftersom jag inte alls tycker att hon håller måttet. Den språkliga nivån är på tok för låg med alla stavfel, malplacerade skiljetecken och allmänt virriga meningar där innebörden är minst sagt oklar. Det här inlägget bekräftade mina farhågor.

    Är jag efterbliven som inte vet vad "klunsade" betyder?

    Se gärna till att få upp nivån på dina texter, Ida. Det är trots allt tack vare donerade pengar som ni kan göra det här. Och ja, jag är en av de som donerade.

    SvaraRadera
  8. Att inte veta vad klunsa är får betraktas som anmärkningsvärt, sluta klaga och visa lite tacksamhet. Detta är inget litteraturseminarium lett av Horace Engdahl, du har inte rätt att kräva språklig perfektion och övning ger ju som bekant färdighet.

    SvaraRadera
  9. Anonym 12:56: Klunsa är det samma som "sten,sax och påse"

    SvaraRadera
  10. "Svårt att betygsätta spelarna idag, det var en hög och jämn nivå i hela truppen,"

    Ja, du kanske skulle titta på hur de spelar boll istället för att sitta och drägla och fantisera hur spelarna ser ut nakna.

    SvaraRadera
  11. Egentligen är Muki Frankie ...

    SvaraRadera
  12. anonym 12:56/ Om man ska klaga kanske man borde lära sig lite basinfo om världen och om fotboll. Typ vad klunsa är, till att börja med. Välkommen till Göteborg.

    Idas text är yppersta kvalitet och den som inte tycker det kan GÄRNA prestera något som är lika bra eller bättre, det är inte ofta man ser det på nätet bland blåvita supportrar i varje fall.

    I så fall sker det på BaraBen, där du redan är.

    SvaraRadera
  13. Härlig läsning! Riktigt roligt meden sån rapport, håller med föregåeende om att man skulle kunna lite svordomar på isländksa:)

    SvaraRadera
  14. Bra skrivet Ida, skit i de kraxande olycksfåglarna. Och värsta lågvattenmärket var väl Kerstins kommentar, men men som man dömer folk är man ju ofta själv funtad.

    SvaraRadera
  15. Tack för rapporten ser fram emot nästa!!

    SvaraRadera
  16. Tack för rapporten ser fram emot nästa!!

    SvaraRadera
  17. Att du inte vet vad klunsa är visar bara på din egna okunnighet..

    ida gör ett grymt jobb och hoppas hon fortsätter i samma stil.

    Till dom som klagar:
    Ni kan ju åka ner själva så kan ni få göra egna analyser om träningarna osv.. Sen är det ingen som tvingat er vara här inne och följa BB i Cypern . Stick om det inte passar.. För mig gör det inget

    SvaraRadera
  18. Gleen;
    Åka ner själv? Varför då? Om man skänkt pengar till resan så har man väl rätt att ställa lite krav på det som presenteras, tycker du inte?

    SvaraRadera
  19. ULLE-GOOOSCH2010-02-24 14:02

    12:56.

    Jag var också skeptisk när jag hörde att ida skulle följa med men jag tycker hennes tränings rapporter helt klart är grymma! Tycker inte hon har så bra intervjuer men det löser Frankie utmärkt.

    Baraben! <3

    SvaraRadera
  20. Ej samma anonym som 12:56.2010-02-24 14:07

    Nog för att Kerstin, kl 13:04, skriver en väldigt plump och tråkig kommentar, men man måste få kritisera - såsom Anonym 12:56 gör.

    Texten är inte språkligt korrekt och Ida kan säkert själv hitta en del fel med den, som går att rätta till.

    Baraben.com blir mer och mer som en sluten, ej kritiserbar krets med människor som svarar på all kritik med antingen "stick om det inte passar" eller "vi tar inte en intern debatt offentligt". Anonym säger sig ha betalat en summa pengar för att stödja Baraben.coms cypernsatsning och då bör han/hon ha rätt att "ställa krav" samt komma med kritik.

    Istället för att bara repellera all kritik och svara med ett spydigt svar borde man ta till sig av den och se vad man kan göra bättre. Precis som ni vill att IFK Göteborg skall agera. För skribenten som bemödar sig komma med kritik (som ändå rör något som är ganska väsentligt för bloggen) bör rimligtvis vara en trogen läsare, som uppskattar det mesta som skrivs på denna blogg.

    SvaraRadera
  21. anonym 14:07/ Du ska se att det är en helvetes skillnad på att säga något konstruktivt som "tänk på det eller gör som x" i stället för att en anonym tönt sitter och säger "vaaaa dåliga ni är" när majoriteten njuter av rapporterna som kommer...

    SvaraRadera
  22. Rätta mig om jag har fel men är inte BaraBen en blogg? Krav på litterär genialitet och väl komponerade stycken kan knappast ställas på ett fora där publiceringshastighet allt som oftast vinner över journalistisk korrekthet. Jämför gärna med de bloggar som finns på diverse kvällstidningar, till och med Birro som på något sätt får anses vara relativt bevandrad inom skrivandets konst(?) har syftningsfel och stavfel i så gott som varje inlägg.

    Att kritisera för att "jag min skäl varit med och finansierat resan och då har jag rätt att göra det" är ju bara dumt.

    SvaraRadera
  23. Hisingisland2010-02-24 14:42

    Suck! Svårt att utlösa vilka som ligger bakom alla idiotkommentarer... Ständigt denna avundsjuka...

    Ni gör ett grymt jobb där nere!

    SvaraRadera
  24. Ej samma anonym som 12:562010-02-24 14:51

    vento: Självklart är det bra mycket bättre med konstruktiv kritik och komma med idéer på förändringar, men så osaklig kritik är ju inte 12:56. Naturligtvis kan formulera sig på ett trevligare sätt. Men kontentan är ju att det går att få upp nivån på texten och att hitta vissa av felen är ju faktiskt möjligt. Vilket i alla fall jag tror att Ida också kan göra. Innehållsmässig är rapporten både intressant och rolig, men en text bedöms också efter utifrån det språkliga.

    jozo: Självklart är det viktigaste att det kommer intressanta inlägg i en rasande takt. Vilket det också gör, men på Sveriges största och bästa sportblogg borde man även få ha krav på det språkliga.

    Hisingland: Ja, alla som kritiserar något som har med Blåvitt att göra - oavsett om det är en blogg eller moderföreningen - är gajsare. Eller?

    SvaraRadera
  25. Hisingisland>> Antagligen gaisare som vill skapa osämja. Tröttsamt att hälften av inläggen är gnäll.

    Vi har grymma representanter nere på träningslägret, och snart drar allsvenskan igång - snäpp upp er!

    SvaraRadera
  26. Mest patetiska är alla anonyma som klangar ner, våga visa er identitet ifall ni nu vill "kritisera" baraben. Patetiskt.

    Förövrigt bra grejer Ida, keep it up Ida & Frankie!

    SvaraRadera
  27. Till Cyperngänget:

    Hade gärna velat se lite närmare studiering av dom 3 juniorerna som är med speciellt med tanka på dyrestams skada och om ni tror att blåvitt kommer ta in någon VB från junisarna

    SvaraRadera
  28. Inget personligt mot Ida. Men det borde ha varit Erling där nere istället!

    SvaraRadera
  29. Jag tycker att Ida gör ett grymt jobb - välskrivna analyser av träningarna är mumma när abstinensen river i fotbollssjälen (det stavas "själ" och inte, som nån inbillad besserwisser ovan skrev, "skäl") och kvicksilvret runnit läcker i termometern.

    För att förtydliga för "efterbliven anonym" ovan, så kan ordet klunsa även ha betydelsen "klämma en kabel" i vissa delar av landet. Men det var inte det som gjorde dig osäker va, ditt ignoranta gajsarnylle!?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.