2010/02/24

Dag 2, andra passet - fotboll.

TRÄNINGSRAPPORT.
Märkbart mycket kyligare på eftermiddagen här nere, nästan i klass med Valhalla. Nej, kanske inte riktigt. Närvarolistan denna kyliga eftermiddag är som följer, bara Stiller stannade på hotellet nu, Rispen var tillbaka i värmeskydd runt vaden men ägnade eftermiddagspasset åt lite rehab med team Seb/Hellberg. Risp berättar själv om känningen i vadmuskeln att ”skyddet är bara en säkerhetsåtgärd, jag räknar med att vara med fullt ut imorgon”.

Träningen gick i samma tecken för både rehabgänget och övriga truppen, mycket teknik, lugnt och lättsamt. Målvakterna körde skott utifrån av varandra då en sköt och den andre kämpade mot den som stod i mål. Kim visade verkligen vilken fantastisk form han är i. Markus och Erik gjorde ett mycket bra jobb där också, vi har tre stycken fantastiska målvakter.

Truppen körde först ringen och sen kvadraten med en jagande gubbe i mitten, straff i form av armhävningar och det skojades friskt. Carlsson gick in stenhårt i en nickduell och sa senare att ”Det hade varit typiskt mig om korsbandet hade rykt där”.

Hellbergs träning för Rispen och Seb bestod av korta pass med sidoförflyttning, även pricken i form av att de skulle passa på ett tillslag till varandra genom två tätt ställda koner. Hellberg räknade ner och Seb fuskade i slutet genom att hålla i bollen tills Hellberg hade räknat ner till noll. Risp klagade lite men tog fusket som en man.

För att hålla värmen i den Cypriska vintern frågade jag Rehn om jag kunde få vara med på träningen, han sa ”Javisst, det är bara att hoppa in” och sträckte en väst åt mig. Jag avböjde i sista sekund och såg min allsvenska karriär flyga bort ut över havet. Jag hade alltså chansen, men jag tog den inte. Katastrof. Fullständig katastrof.

Efter uppvärmning och stretch ökade tränarstaben farten lite och Truppen ställde upp i två led vid kortsidan av planen. På mitten stod Teddy och Rehn och killarna passade dessa och körde sedan ryck upp mot mitten för att sedan få tillbaka boll.

Här kallades korsbanden åt sidan och Carlsson, Adam, Söder och Muki fick umgås lite med Rispen och Seb. Hellberg körde vidare med mycket teknik och passningar. Fortsatte denna träning tills slutet av passet och joggade därefter ner.

De hela spelarna delades efter rycken in i två lag för spel på kort plan mot målvakter, här har ni uppställningarna:

Lag 1 (röda)
T.O/Hysén
Sana Gurra Jakob J
Niklas A Kalle Lund
Målvakt (rullande)


Lag 2 (blåa)
William/Pär
Elmar Alex F Sella
Hjalle Ragge Jonatan
Målvakt (rullande)

Teddy agerade tränare åt lag Röd och Rehn åt lag Blå.

Det finns några spelare jag vill lyfta fram här.
Kalle, som bröt många fina uppspel och anfall från blått lag.
Faltsetas, vann mycket boll i mitten och fina vändningar.
Lund, fortsatt bra spel han gjorde ett flertal kloka pass som ledde till farliga anfall.
Pär, tog plats och krigade framåt.
Elmar, var lika eldig som han har varit tidigare träningar. Han vill hela tiden ha boll och har ett humör som alla får ta del av om det inte går som han vill.

Blått lag vann och Rött lag fick plocka ihop materialet.

Det var som sagt en lugn träning, men fortfarande hög och jämn nivå i hela truppen vilket är riktigt roligt att se.

Imorgon har laget två fotbollspass igen och jag kommer uppdatera er efter varje så att ni får ta del av hur det ser ut.

Senare ikväll kommer det en intervju med tränare Stefan Rehn där ni får höra om hans tankar kring laget och mål inför 2010.

Fan vad najs.

Ida M Henriksson

9 kommentarer:

  1. Bra rapport, o nog tur att du inte gick in vi vill inte ha några fler skador :)

    SvaraRadera
  2. Fan vilken stilig karl Elmar är.

    SvaraRadera
  3. Alla glidtacklar Ida! =) Skulle vara kul och veta vad som ligger bakom begreppet "Fan vad najs"?

    SvaraRadera
  4. "Fan vad najs" finns det en historia kring - men censuren här tillåter inte att man avlöjar den...

    SvaraRadera
  5. Elmar är helt klart Blåvitts snyggaste spelare. Solklart.

    SvaraRadera
  6. Bra rapport! Fortsätt med att lyfta fram spelare för träningen. Men jag längtar fortfarande på en långt intervju med Elmar :)

    Bra jobb BaraBen

    SvaraRadera
  7. ja snälla en videointervju med elmar! görsnygg grabb de dära

    SvaraRadera
  8. Alex F?! Har han en egen signaturmelodi?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.