2009/11/06

Vi nobbar Risp - hjälten som symboliserar Blåvitt

SILLY SEASON. Blåvitt Nobbar Fredrik Risp, "Vi har redan nio backar", säger Mild. Därför startade BaraBen.com tidigare i dag ett supporterupprop för att föreningen ska komma till sina sinnes fulla bruk och mindre än fem timmar har fler än 400 personer tecknat under. Antalet undertecknade växer för varje minut.

BaraBen.com tog därefter supporteruppropet ett steg längre och startade upp en Facebook-grupp under namnet "Vi som vill ha hem Fredrik Risp till Blåvitt!" och på ynkliga fem timmar, på en fredag kväll, går 815 personer med. Antalet medlemmar växer för varje minut.

Nu vaknar medierna till. Först konfronterar Sportsday Håkan Mild med uppgifterna om supporteruppropet:

"På blåvita fansajten baraben.com uppmanas läsarna att skriva på för Fredrik Risp; det är en spelare med stort, blåvitt hjärta som många änglar gärna sett på Kamratgården igen.

- Då får jag väl ta den kritiken, säger Mild lugnt."

Sedan vaknar drakarna, först Aftonbladet - därefter Fotbollskanalen. Alla fokuserar på att vi supportrar med en så gott som enad röst skriker ut "Vi vill ha hem Risp till Blåvitt". Men som alltid när det kommer till IFK Göteborg kan ingen räkna med att de ångrar sig eller "tar sitt förnuft till fånga". Det verkar kvitta om Fredrik Risp är en bättre fotbollsspelare än varje enskild back i dagens trupp - vilket han med all sannolikhet är.

Men det är inte det som upprör. Det som upprör är att vi nobbar killen som mer eller mindre symboliserat den blåvita andan det senaste decenniet. Spelaren som nobbade både Djurgårdens och Elfsborgs mångmiljonbud med motiveringen "Jag sitter hellre i turkiskt fängelse än att spela i en annan förening än mesta mästarna", tvingas av IFK Göteborg att gå ut med hatt i hand för att hitta sig en ny klubbadress. Hur kan vi då rakryggat kunna stå upp för vår vision om att plocka hem utlandsproffs något år tidigare, för att kunna etablera oss i Europa?

Nu ringer en spelare som bara för ett par veckor sedan lirade mot Galatasaray på egen hand till Kamratgården. Men vi är inte intresserade, för vi har redan en massa backspelare. Var är ambitionerna? Om Zlatan Ibrahimovic skulle få för sig att ringa till IFK, nobbar vi då honom med motiveringen att "vi har redan fem forwards"? För sanna mina ord, det är inte varje dag en spelare av Fredrik Risps kaliber visar intresse för att lira i vår anrika, men med europeiska mått mätt, lilla förening.

Samtidigt som han älskar Blåvitt - och som vi medlemmar i IFK Göteborg älskar honom. Det är vad som upprör oss blåvita fans, kära ledning. Det är vad som får oss att ryta unisont: gör en pudel och erbjud Risp ett kontrakt i IFK Göteborg!

ALTERNATIVA SHOPEN
- http://shop.baraben.com -

65 kommentarer:

  1. Kom igen blåvitt, var inte så jävla dumma.... Värva blåvitt hjärta för fan!!

    SvaraRadera
  2. Sälj någon av de andra backarna då. Här får vi en chans till en klassback, med Blåvitt hjärta, utan övergångspengar. NC är en kämpe, men han är inte blåvit, han är medelmåttig och väldigt skadebenägen.

    SvaraRadera
  3. Enade kamrater framåt2009-11-06 22:42

    GÖR OM GÖR RÄTT!

    SvaraRadera
  4. Håller med, sälj Turonen, Kalle eller Carlsson eller bara släpp dom gratis om det handlar om lönekostnader. Det lär ju vara andra intresserade klubbar. Risp är en järnman som älskar blåvitt...vi måste ha så stark trupp som möjligt, vi kan ju inte tacka nej när en klass spelare vill hem.

    SvaraRadera
  5. Fredrik Risp!!!!

    SvaraRadera
  6. Sälj råttan, det är de som är lösningen.

    För Risp SKA till Blåvitt. Han älskar Blåvitt och om han kommer hit ska han vara vår kapten och vårt hjärta. Det måste Mild inse

    SvaraRadera
  7. Kom igen nu Mild!!!!

    SvaraRadera
  8. Kalle Svensson2009-11-06 22:46

    FÖR I HELVETE MILD!!! FIXA DETTA NU.. ANNARS KOMMER JAG VARA TVUNGEN ATT TA ETT ALLVARLIGT SNACK MED DIG!! Och som Sten skrev, ut med råttan.. den jävla piss ajikåaren..

    SvaraRadera
  9. Har Håkan ingen e-mailadress som vi kan mejlbomba?

    SvaraRadera
  10. Visst vill vi ha Risp men var försiktig att kritisera våra andra backar så där. Carlsson är inte värd att bli kallad "jävla piss ajikåare".

    SvaraRadera
  11. Jävlar vilken raggare. Klart ni ska ha honom i Blooovitt.

    SvaraRadera
  12. hakan.mild@ifkgoteborg.se så klart.

    SvaraRadera
  13. Som nån sa tidigare, tycker inte vi ska kritisera våra andra backar...dom är skitbra! Men en förstärkning i backlinjen utav Risp vore förjävla fint!

    SvaraRadera
  14. Ragge vill utomlands, Kalle är ostabil, Sen har vi Hjalle, Turunen och Niclas... är det nån sorts social verksamhet vi driver? Risp går rakt in i startelvan, är det inte sådana spelare vi vill ha?

    SvaraRadera
  15. Ge attans i att kritisera våra spelare. Men i sak håller jag med byter risp mot Toumo och NC vilken dag i veckan som helst. Då får vi ännu mer hjärta, själ och vinnarskallar i föreningen.

    SvaraRadera
  16. anonym 23:13/ Först säger du "kritisera inte", sedan säger du att du håller med om kritiken. Är du schizofren?

    Detta är ingen jävla division tre förening utan ett lag som spelar om titlar och topplaceringar för fan!

    SvaraRadera
  17. Kanske menar jag att man kallar inte en spelare i vår förening för jävla piss ajikåaren? Så nu kan du stilla dig lite Wellington och fokusera på Waterlo igen när du fått en förklaring.

    SvaraRadera
  18. sälj ragge, när han är värt nått

    SvaraRadera
  19. sälj aldrig ragge

    SvaraRadera
  20. Tobbe.... Ja skulle kung Tobias försvinna så behöver vi dom bästa backarna vi kan få... För då gäller det mer att hålla tätt än att göra mål... Så ta hem den förlorade Ängeln!

    SvaraRadera
  21. Haha, det är fullkomligt lysande. Vi har en sportchef som inte vill värva bra spelare. Håkan, ta och stoppa ner dina principer i papperskorgen, eller gå ut och avreagera dig i joggingspåret. Det här tar FAN I MIG priset.

    SvaraRadera
  22. Jag tänker att skulle inte det vara väldigt bra om någon försöker fixa en banderoll som hålls upp under matchen med texten: TA HEM RISP TILL BLÅVITT NU. Går inte det att fixa pratade med ultras men de sa att de åkte tidigit så det skulle inte kunna funka men finns det ingen annan som har chans att göra en sådan banderoll?

    SvaraRadera
  23. Håkan, vad gör du? Så om vi har 9 mittfältare när pw vill hem ska vi säga nej då? om vi har 9 anfallare när m berg ska hem..säger vi nej då? Det är inte logiskt nånstans. Helvete för ett par månader sen va vi tvugna att panikköpa en backjävel för att vi hade få av dom pga skador. Hur vet du att det inte blir så nästa år också? Tacka aldrig nej till en spelare som vill återvända när det är en sån spelare som risp. herrejävlar

    SvaraRadera
  24. Om vi tar in honom, han ska ha betalt plus speltid, men våra andra grabbar behöver också det.

    SvaraRadera
  25. Så jävla enkelt är det inte att bara plocka hem honom. Jag håller med om att de måste göra allt de kan för att hitta ett sätt, men just nu har vi inte plats för en back till. Vi har ju redan två landslagsmeriterade mittbackar på bänken!

    SvaraRadera
  26. Herregud, det är Eriksson-vibbar över hela det här... fiasko, håkan mild, avgå eller gör om och rätt

    SvaraRadera
  27. FÖR HELVETE BLÅVITT TA HEM RISP!!!

    SvaraRadera
  28. Ska vi dra en Hysén igen o låta nåt annat lag köpa en spelare billigt, som vi kan få för samma obefintliga pris, som har hjärta för Blåvitt, eller ska vi ta spelarn som förmodligen vill spela för oss, utan transfer kostnad?? Hmmm svårt val...

    SvaraRadera
  29. Låt Fredrik gå till AIK så han kan visa sitt Blåvitthjärta ordentligt i ett halvår genom att sparka sönder AIK:arna på träning och göra självmål under matcherna. Sen till sommaren när han gjort sig obekväm där tar vi hem honom i samma veva som Ragge går till Barcelona för 120 millar. Så alla nöjda med den lösningen?

    SvaraRadera
  30. Det stavas m e s t a mästarna. Inte mästa mästarna.

    SvaraRadera
  31. Fredrik har kvaliteter i sitt sätt att spela som vi kan ha stor nytta av i framtiden.Niclas C har ju tyvärr inte fått visa vad han kan på grund av alla skador och ingen vet om han håller i framtiden heller,så kära styrelse tänk noga igenom denna fråga innan ni tar ett definitivt beslut.

    SvaraRadera
  32. Fredrik Risp

    "– Jag har alltid haft föreställningen att det ska finnas en plats den gång jag vill flytta hem. Men det var kanske lite naivt. Men det var ett naturligt samtal för mig att ta det första samtalet med Håkan och vi har inte ens pratat ekonomi utan jag frågade bara om det var möjligt. Det är ingen större ekonomisk fråga för Blåvitt heller eftersom jag är kontraktslös. Men det är bara att gilla läget även fast jag hade ställt in mig på att flytta hem."

    För hela jävla helvete Håkan Mild, Risp vill hem - Risp - och kräver knappt betalt. Gör skäl för din lön som sportchef för fanken

    SvaraRadera
  33. Pilfalk;
    Jag håller helt med Mild. Vi har för många backar och kan ju inte skicka iväg någon bara för att Risp vill hem, tror ni han tänkte på oss när han stack att vi då försvagades, nej naturligtvis inte han tänkte på sig själv, precis som Mild gör nu. Jag tycker han verkar vara en skön kille med stort blåvitt hjärta, men tyvärr så är ju läget som det är, och jag tror inte han är bättre än en vältränad Kalle Svensson eller Sigurdsson heller. Sedan har vi ju Tourenen, Niklas Carlsson och Dyrestam på den positionen. Han gjorde ingen större väsen av sig när han var i Norge och han har ju heller inte dominerat precis i Turkiet. Jag tror många änglar överskattar hans kapacitet, men jag håller med om att det hade varit roligt att få tillbaka honom om vi hade haft behovet, men vi är ju precis som han när han lämnade tvungna att tänka på oss själva. Det blir väl Elfsborg som köper honom och då får han ju nära hem.

    SvaraRadera
  34. Har vi för många backar så får vi väl låna ut någon till en annan klubb. Hur svårt kan det va?
    Det är ju elitverksamhet som bedrivs, Håkan är skyldig att se till att vi har ett så starkt lag som möjligt.
    Med Risp får vi inte bara in spetskompetens, vi får även in klubbkänsla och attityd.

    SvaraRadera
  35. Ska vi starta en insamling för att köpa hem risp? Hur många är vi? Vad kommer han kosta?

    SvaraRadera
  36. Kom till ÖIS Fredrik!
    Marthin Lysekils FF

    SvaraRadera
  37. Risp Ska hem. Ge han nycklarna Håkan!

    SvaraRadera
  38. Agera Håkan!!! Insamling låter bra. Skiter det sig ändå kan vi lägga pengarna tiill att subventionera borta premiären.

    SvaraRadera
  39. Blåvitt hjärta när det passar ja, inte tänkte han så när han lämnade, eller?

    SvaraRadera
  40. Jag kan förstå att Håkan inte är på direkt backjakt men tanke på hur truppen ser ut. Men när Risp, en spelare som nyligen var landslagaktuell och som fortfarande hade varit det om hans turkiska klubb inte hade strulat, vill komma hem så måste Håkan säga ja! Hur ska vi annars tolka det? Innebär detta att Ragge blir kvar... nästa år? Vi skulle ha en rätt bra backlinje nästa år utan varesig Ragge eller Risp. Men IFK har under 2000-talet inte haft rätt bra mittbackar, vi har i princip varje år haft allsvenskans bästa mittlås. Detta ska vi ha även nästa år och jag betvivlar att dagens trupp (utan Ragge) kan leva upp till de högt ställda förväntningarna och således är det enda rationella beslutet att plocka hem Risp. RISP RASP FILLIBOOMBOOMBOOM!

    SvaraRadera
  41. Ja jättesmart! Sälj Hysén, Berg, Wernbloom och alla offensiva spelare. Ta sedan pengarna och köp hem mer backspelare. Med 11 mittbackar i startelvan tar vi nog SM-guld 2010.

    SvaraRadera
  42. Hur fan kan man kritisera Carlsson för gnagare?! Han har precis slitit korsbandet för Blåvitts skull, och sedan finns det massa pubertetsfjun som kritiserar honom för att inte vara Blåvit. Väx upp för fan!

    SvaraRadera
  43. Video... Mesta Mästarna.

    SvaraRadera
  44. 10:52

    Bara så att du vet behöver inte alla backarna spela samtidigt.

    Sedan tror jag att finnen nästa säsong snarare kommer vara komp.spelare på innermittfältet. Det ser redan idag tunt ut där och vad händer om Gurra och Tomas drar. Således öppnades nu en plats för Risp

    SvaraRadera
  45. Såg just detta också....ändra genast!

    SvaraRadera
  46. Tomas Olsson skrev nytt 2 års kontrakt i veckan så han lär inte dra...

    SvaraRadera
  47. Följande spelare är officiellt backar på hemsidan (10st)
    Av dessa 10 spelare kan i alla fall 8 st spela på mittfältet.
    Det måste ligga något annat bakom Milds val att neka Risp....


    2 Karl Svensson - Back(Mittfält/Anfallare)
    3 Nicklas Carlsson - Back (Mittfält)
    4 Petter Björlund - Back
    5 Tuomo Turunen - Back (Mittfält)
    6 Adam Johansson - Back (Mittfält)
    10 Ragnar Sigurdsson - Back (Mittfält)
    14 Hjalmar Jonsson - Back
    16 Erik Lund - Back (Mittfält)
    23 Sebastian Eriksson - Back (Mittfält)
    24 Mikael Dyrestam - Back (Mittfält)

    SvaraRadera
  48. Minst 2 av dessa 10 riskerar vi att tappa under våren. (Ragnar o Adam)

    SvaraRadera
  49. Sebastian Eriksson kan numera först ses som mittfältare och i andra hand back

    SvaraRadera
  50. Ut med någon, in med risp, bara ragnar kan konkurrera med en risp i form, hur fan tänker föreningen?

    SvaraRadera
  51. Men o andra sidan har vi många som kan spela mittback.... (8st)

    2 Karl Svensson
    3 Nicklas Carlsson
    4 Petter Björlund
    5 Tuomo Turunen
    10 Ragnar Sigurdsson
    13 Gustav Svensson
    14 Hjalmar Jonsson
    24 Mikael Dyrestam

    SvaraRadera
  52. Adam-Ragge-Rispen-*harkel*

    Sicken jävla backlinje! Om vi dessutom kan få behålla Gurra framför dem så skulle vi ju faktiskt ha en fullt rimlig chans att klara oss i Europa - åtminstone försvarsmässigt.

    Sella-TEB-Hysén

    Det är också kvalitet!

    SÖDER

    Pure gold!

    Vad som egentligen saknas då är en riktigt grym tvåvägsspelare på mittmitten...

    SvaraRadera
  53. In och rösta, Fredrik Risp till BLÅVITT på
    http://www-anglakamraten.blogspot.com/

    SvaraRadera
  54. Tycker detta blir aningen överdrivet. Ok att Risp gillar Blåvitt och vi gillar honom men nu är det som det är och vi har inte råd/plats med en back till. Låt oss lite på Mild och de andra som har insikt och koll på klubben.
    //Karlsson

    SvaraRadera
  55. Jag ser med fasa att vissa jönsar drar parallell till fallet Martin Ericsson. Finns inga likheter, Ericsson fjantade iväg till Danmark enbart för pengar, hans farsa snackade skit om Blåvitt. Han är en fitta, finns inga likheter med Risp, en äkta ängel.

    Sluta snacka om detta samband tack.

    SvaraRadera
  56. Som några andra skrivit:
    Sälj/ge bort NC och/eller Turonen om pengar är ett problem!

    Risp är klasser bättre och har dessutom det fighterhjärta/kärlek till Blåvitt och den rutin som våra unga spelare behöver lära sig av.

    Ta hem Risp nu!

    SvaraRadera
  57. Vilka brösttoner......

    Jag tycker att Risp är en duktig fotbollsspelare, men glöm för faan inte att han spelade i IFK under "the dark ages". När vi kort och gott tappade vår identitet, vår vinnarkultur. Den kultur som bl a Mild nu varit med och återetablerat.

    Risp har INGET med ex vis Wernbloom att göra, tagga ner.

    /Stefan

    SvaraRadera
  58. VEM skulle peta risp i våran backlinje? Skulle va Ragnar då men det är tajt.

    SvaraRadera
  59. Klart Rispen ska hem vi kommer ju garanterat förlora Ragge.

    SvaraRadera
  60. Ta hem Risp!

    SvaraRadera
  61. ERLING ska ha nobelpriset, för nu har han fan visat vilket geni han är!! Sälj Hysén, Berg, Wernbloom och alla offensiva spelare. Ta sedan pengarna och köp hem mer mittbackar. Med 11 mittbackar i startelvan tar Blåvitt SM-guld 2010.

    Erling - you've got the brains!

    SvaraRadera
  62. Årets sämsta jämförelse mellan Rispen och Zlatan. Den ena en blåvit hjälte med stort klubbhjärta. Den andra en egoistisk idiot. Skulle ALDRIG vilja se honom i IFK.

    Risp däremot skulle sitta fint.

    SvaraRadera
  63. AVGÅ MILD!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.