2009/11/09

Bar(aBen)ometern vecka 46: Bör IFK värva Risp?

BAR(ABEN)OMETERN. För att ge supportrar makt att ryta ifrån i utvalda viktiga frågor presenterar BaraBen.com i dag "IFK-Barometern". Det är en omröstningstjänst i form av en betaltjänst via SMS. BaraBen.com kan på det här viset presentera trovärdiga nedslag bland blåvita supportrars åsikter och tankar.

Kostnaden är marknadens lägsta möjliga (1 krona) och finns här för att utesluta internetfusk, spam och att fans från andra lag saboterar omröstningarna. Deltagande är absolut frivilligt och får endast ske från din egen mobiltelefon. Missbruk kommer att polisanmälas.

På detta sätt hoppas vi för första gången kunna presentera trovärdiga siffror på vad Blåvita supportrar tycker i olika frågor. Åsikter som både vi, IFK Göteborgs ledning och resten av supportersverige kommer vara mycket intresserade av att ta del av.

Bar(aBen)ometern vecka 46: Bör IFK värva Risp?

A. Ja, han är ju en ärkeängel! SMS:a BaraBen A till 72500.
B. Nej, Håkan Mild bestämmer! SMS:a BaraBen B till 72500.
C. Satsa på Kalle och Turunen! SMS:a BaraBen C till 72500.
D. Om Risp är bättre - sälj av någon! SMS:a BaraBen D till 72500.

För alternativ A skicka ett sms som innehåller BaraBen A till 72500 för alternativ B ett sms som innehåller BaraBen B till 72500 och så vidare för att rösta. Avgiften är 1,00 krona (plus eventuell operatörsavgift).

OBS:
Se till att skriva BaraBen i början av ditt SMS, annars fungerar det inte. BaraBen tjänar inte pengar på omröstningen, då telefontrafik och andra operatörsavgifter äter upp den krona som rösten kostar. Slutresultatet av omröstningen presenteras vid veckans slut.

16 kommentarer:

  1. hade det inte varit enklare med att rösta med bara en röst ifrån 1 ip?

    SvaraRadera
  2. Grövsta tipset!
    Glöm FAN inte att skriva med baraben i smset. Hade minst 20 kronor kvar på kortet men det tömdes lika snabbt som smset skickades!

    SvaraRadera
  3. Anonym 03:30/ Vi har haft internetomröstningar tidigare men de fungera inte (trovärdigt) av många skäl. Exempelvis är det i dag vanligt med rörliga IP-nummer som gör att en användare kan rösta från samma dator med flera hundra olika IP-adresser. Dessutom kan många olika personer som delar en fast IP-adress rösta från sina egna telefoner på det här viset, i stället för att vi begränsar det till en röst per IP-adress.

    Ingenting är perfekt, men vi tror att den här metoden är bäst hittills för att genomföra trovärdiga omröstningar av den här typen. Dock är det premiär, så självklart utvärderar vi löpande hur det fungerar och om det kan förbättras på olika vis.

    SvaraRadera
  4. Fan vad fundersam man blir nu när man såg alternativen.

    Vad skickar det ut för signaler till truppen om vi säljer spelare bara för att någon ny är på väg in? Ska fansen inte kunna säga till om någonting? Turunen och Kalle verkar knappast hålla måttet när bollkallarna på GU har fått mer speltid än dom två tillsammans.

    Min slutsats är som sånhär; Vi ska värna om våra ärkespelare vars blod är blått&vitt. Att spelare som gett mycket till blåvitt ska alltid känna en trygghet att veta att dom alltid ska kunna komma hem till den blåvita familjen. Spelare som använder blåvitt som mellanstation(inga namn nämna) tycker jag inte alls ska prioriteras lika högt som våra trogna krigare som är sugna på att komma hem igen.

    Däremot måste beslutet komma genom Mild. Det ska inte vara en diktatur 'á la italien' där fansen bestämmer vilka spelare som kommer ut och in, vad tränarna ska tänka och tycka osv. Norra stå krävde att Norling skulle stanna, han blev sparkad och AIK tog 'dubblish'. Men vi fans måste kunna påverka Mild, kanske få han att tänka i olika banor och föra en öppen dialog. Beslutet ska inte vara vårat som sagt utan ska komma ifrån Mild.

    Är vi fans inte nöjda med Mild's arbete under året så får vi framföra det på årsmötet. Men enskilda beslut ska han stå för.

    Jag får helt enkelt ta och passa på den här, tyvärr så kan jag inte bidra till eran "officiella" Barometer.

    SvaraRadera
  5. Håkan Risp2009-11-09 08:23

    1 Vad har Risp gjort dom senaste 12 mån som gör att vi "måsta" ha tillbaka han?
    2 Vi har redan backar, rätt signal till dem är att det satsas på dem.

    Jag vill gärna ha Risp i IFK men just nu känns det inte som rätt tid.

    SvaraRadera
  6. Är det verkligen en back till vi behöver? Kan vi inte lita på att Blåvitt har folk som vet vad de gör?

    SvaraRadera
  7. ALTERNATIV 1 det ända rätta. RÖSTA RÖSTA RÖSTA..FORZA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  8. Om resultatet ska bli "trovärdigt" så bör man nog presentera absoluta tal brevid procenttalen i diagrammen. Annars har man ingen aning om hur många som röstat.

    SvaraRadera
  9. Jag tycker ni kunde tagit betalt. Alltså 25 öre eller något.

    SvaraRadera
  10. Ta in risp för att öka konkurrensen. Konkurrens föder taggade och bättre tränade spelare

    SvaraRadera
  11. Hur bra är Risp ?
    Finns det ingen som kan lägga ut ett youtube klipp ?

    Varför vill han hem? Platsar man inte i turkey så kanske man inte platsar i båvitt?

    SvaraRadera
  12. Var låg vi allsvenskan när Risp var med, inte direkt i toppen som nu. Nej, fortsätt satsa på ungdomarna så långt som möjligt.

    SvaraRadera
  13. Risp är en spelare som lirat de senaste åren mot toppmotstånd i en liga som är MYCKET bättre än Allsvenskan och lirade mot Besiktas och Galatasaray för några veckor sedan. Tro fan han är flera klasser bättre än killar som Hjalmar Jonsson och Toumo Turunen, det behöver man inte vara hjärnkirurg för att fatta...

    SvaraRadera
  14. Polisen Halland2009-11-09 15:31

    anonym 09:42/ Tänk en gång till nu. OM de presenterar antalet röstande bredvid procenten så ökar det chansen rätt mycket att folk röstar en massa gånger för att "få som de vill". Tänk efter före är en devis fler borde leva efter.

    SvaraRadera
  15. Polisen Halland:

    Vad pratar du om egentligen? För det första var väl hela meningen med att man bara kan rösta en gång per telefon att man inte skulle kunna spamma ut röster lika lätt, för det andra så är väl chansen inte större att folk röstar mer därför att det står att 500 pers röstat än att 2000 pers har gjort det?

    Men tack för din åsikt, nu börjar man förstå lite av varför Polisen i det här landet är så värdelös.

    SvaraRadera
  16. Är det här ett sätt att skramla ihop en summa för att ge honom en sign-on bonus? Ska supportrarna starta ett riskkapitalbolag...eller höhö ett Rispkapitalbolag?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.