2009/11/02

Kung Tobias

I dessa mörka stunder kan jag ändå finna saker och ting som får mig att bli stolt över att vara göteborgare och ängel. Den lilla strimma ljus som fortfarande får mig att hålla hoppet uppe, den lilla strimma ljus som hindrar mig från att falla ihop och brista ut i ett okontrollerat gråtande beror främst på två saker. Den första orsaken, men kanske den som ger minst tröst just nu är att jag vet att IFK kommer att ta guld nästa år. Det måste dem bara göra, och jag tror verkligen på att dem gör det. När vi får tillbaka alla våra skadade spelare samt kanske kompletterar truppen ytterligare med något nyförvärv kommer ingen kunna stoppa oss (Bara för att jag säger att IFK kommer vinna guld nästa år kommer dem säkert åka ner i superettan).

Men det som fortfarande kan få mig att känna mig alldeles varm i kroppen efter detta helveteskval vi har fått gå igenom beror på en person och en person endast. Tobias Hysén. Ända sen han kom till Blåvitt 2007 har han visat ett enormt hjärta för sina fans och klubb. Förra året inkasserade vi våran första förlust mot alkisarna på 16 år. I och med förlusten var guldchanserna numera minimala och allting såg väldigt väldigt mörkt ut. När slutsignalen ljöd kunde man se EN blåvit spelare ute på planen. Denna spelare var självklart Hysén. På storbildskärmen kunde man se en inzoomad Tobias i ett sällan skådat slag. I hans blick såg jag tomhet,besvikelse och en tanke som jag tolkade att han ställde sig själv frågan: vad fan håller vi på med egentligen? Redan då avgudade jag gubben.

Igår fick hela min generation plus den blåvita truppen vara med om vårat Barcelona 86. Besvikelsen var total och sorgen visste inga gränser. Trots detta ser man en IFK-spelare gå med bestämda steg mot vår klack. Likt ett gigantiskt hav av euforiska aik:are trängde han sig fram för att tacka dem som har gjort allt i sin makt för att försöka lyfta sitt lag. Och som vi gjorde det. Stundtals var stämningen under matchen något av de häftigaste jag någonsin har varit med om. Medan Tobbe kämpade för att ta sig framåt var det hela tiden ordningsvakter och publikvärdar som drog och försökte få in honom i omklädningsrummet bort från de våldsgalna gnagarna. Likt en gud bröt han sig loss och sprang fram till klacken och tackade för säsongen. Det var inte en jävel som gjorde förutom honom. När jag såg det började fanimej tårarna rinna. Att en spelare kan visa ett sånt hjärta för klubb och supportrar betyder allt. Detta får mig att känna stolthet att en spelare som Hysén spelar i vårt lag. Tobbe är en spelare som alla lag och supportrar vill ha i sitt lag och jag tror inte riktigt att vi inser vilken tur vi har att han har valt att spela hos oss.

Tack Tobbe.

Nu siktar vi framåt och revansch mot gnagarna i cupfinalen, där Tobbe gärna får göra två eller tre baljor. Alla till Solna!

16 kommentarer:

  1. Det första tanken jag tänkte var exakt den samma , men efteråt tänkte jag , vad det här hyséns sista match för blåvitt på ett tag? Nu eller aldrig att han sticker utomlands igen. Hoppas dock jag har fel för nästa säsong ska vi hämta hem revanschen samt att ajk åker ner i superettan igen!

    SvaraRadera
  2. Gillade jämförelsen med Barcelona 86'...

    SvaraRadera
  3. Tack denna krönika har jag väntat på, jävlar vicket hjärta och mod våran Tobbe har

    SvaraRadera
  4. Instämmer. Tack Tobias!

    SvaraRadera
  5. Det finns spelare och så finns det spelare med hjärta och klass: Tobbe om du läser detta ska du veta att du har ett stort hjärta, visar klass och ödmjukhet vilket gör dig till en större stjärna än majoriteten av alla stjärnor i Europa. Tack för din insats iår!

    SvaraRadera
  6. Tobbe var grym i matchen och har varit sjukt bra hela säsongen. Fantastisk spelare och ännu viktigare - en härlig människa.

    Det var stort av honom att komma ut och tacka klacken, som höll igång bra som fan, men kanske inte heller nådde upp i 100 procent.

    Överlag tycker jag vi tycks ha ett lag med jäkla bra karaktärer. Hoppas verkligen att Mild och övriga gör sitt yttersta för att behålla vår stomme och särskilt Tobbe.

    SvaraRadera
  7. bluewhiteheart2009-11-02 18:56

    Han är så jävla mycket kärlek!
    Han är blåvitt i hjärta o själ o vi alla älskar honom.
    Han ska fan i mig bäras runt på en tron så snart som möjligt!

    SvaraRadera
  8. Tobbe du är min favoritspelare i hela världen. Har nog vetat om det i det undermedvetna, men fick det bekräftat igår efter matchen.

    Dina krönikor här på baraben är alltid härliga att läsa. Du gör allt för laget. Du gör snygga mål. Du tar chansen i landslaget. Du har båda fötterna på jorden. Du är den första jag alltid köper i olika managerspel. Du måste fortsätta att vara den du idag är.

    Ja, jag är en heterosexuell kille som skriver detta. Men va fan, det är ju en hyllning till den bäste.

    SvaraRadera
  9. Garanterat sticker han efter säsongen. När han fick frågan om han spelar i blåvitt nästa säsong sa han "Det tar vi efter cupfinalen när säsongen är över". Tyvärr. Hans extra avtackning i hans kanske sista match är väl ytterligare bevis.

    SvaraRadera
  10. Tobbe är klar2009-11-02 20:00

    Tobbe du är spelare med lika mycket hjärta som boom boom och vi behöver dig framöver så du kan visa för det yngre hur man ska agera som person vår klubb kommer inte klara sig utan en personlighet som dig

    fan va man respekterar dig när du visade sånn respekt för dif fansen vid krossen i våras pga att du spelat där det är sådana spelare vi måste ha kvar så framtida generation får lika mycket hjärta som dig å pw

    Tobbe heder till dig!

    SvaraRadera
  11. Kan lova er att Tobbes hjärta är målat Blått och vitt, tack Tobbe! Tänkte likadant, tänk om han möjligtvis tackar för sin sista match? Hoppas absolut inte, för nästa år är det faaaan SM-guld! KROSSA

    SvaraRadera
  12. Tycker Ragnar är en annan spelare som hyllas för lite men jag älskar verkligen Tobbe.

    SvaraRadera
  13. Håller helt med. Det här är två av de starkaste, mest känslofyllda minnen från säsongen '09. Tack Tobbe för allt!

    SvaraRadera
  14. Tobbe ska ha världens största tack om han beslutar sig för en flytt. Det går inte att klandra honom det minsta. Stannar han är han en legend, större än störst! Vi älskar Tobias Hysén reservationslöst i vilket fall, den som inte håller med är gaisare eller nåt ännu värre!

    SvaraRadera
  15. Snälla Tobbe.... Stanna kvar!! Jag vet att det just nu inte finns något som talar för något annat. Men tyvärr så fort en spelare blir (för) bra så kommer dom där jävla klubbarna utanför gränserna med sina pengar...

    Så snälla Tobbe....

    SvaraRadera
  16. Går inte annat än att älska hela släkten Hysén <3

    Våran Gerard, hoppas du stannar för jag kan ärligt talat inte se hur i helvette vi ska klara oss utan, både spelmässigt och känslomässigt. IFK utan vare sig PW lr Hysén går ju bara inte när man vant sig vid detta =/

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.