2009/11/05

Oavsett vad som hände efteråt...



...så fick vi uppleva det här. Spelet, tacklingen, skottet, hörnan, målet. Glädjen och stämningen, just där och då... Blir det bättre än så?

42 kommentarer:

  1. Hur fan lyckas man med detta ??

    http://blarf.nu/content/15316

    SvaraRadera
  2. Stämningen och målet i första halvlek var så underbart..

    SvaraRadera
  3. lång sidan hoppade ocskå. Ganska komiskt att aikarna säger att de lät mer hela matchen.

    SvaraRadera
  4. långsidan mot polishuset har fått alldeles för lite uppmärksamhet. folk snackar om levande sittplats som är ett vuxendagis för packade medan det riktigt hetsiga stödet kommer från vanliga sittplats på långsidan...

    SvaraRadera
  5. Det är just det här som är det jobbiga. Stämningen och glädjen under första halvlek är något av det bästa jag upplevt på en fotbollsarena, medan bitterheten vid slutsignalen är bland det värsta.

    Känslan att sjunga "Snart Skiner Poseidon" i bengalhavet är ett minne för livet, som tyvärr svärtades ner av Galgiga IdrottsKlubben.

    SvaraRadera
  6. Det här klippet ger mig ångest. ångest. ångest och återigen ångest.

    SvaraRadera
  7. Fan va underbart det var precis innan och efter målet. Hela arenan sjöng som en enda stor klack. Magiskt var det...

    SvaraRadera
  8. Extremt destruktivt beetende att kolla på detta. Har ändå sett klippet typ 50 gånger denna veckan. FAAAAAAN, jag mår skit!

    SvaraRadera
  9. Som sagts, stämningen under matchen var inget annat än HELT UNDERBAR. ÅÅåh vad man längtar till mars

    SvaraRadera
  10. @10:14

    Ett vuxendagis för packade? Javisst, det kan jag köpa, men att det riktigt hetsiga stödet kommer från vanliga sittplats på långsidan är skitsnack.

    Vid målet så tappade hela LS besinningen och vi for som pingisbollar, misstänker att det var likadant i klacken. Tappade min mobil i glädjeyran. Fick tillbaka den av en kompis som hittade den en rad ner, alldeles repig och tilltufsad. Men vad gör det tänkte jag, nu har jag en repig mobil som påminner mig om guldet -09...... dubbel ångest.

    SvaraRadera
  11. Det goda minnet2009-11-05 12:05

    Fan, jag rös hela klippet igenom! Ett minne för livet, helt klart!

    SvaraRadera
  12. Haha nej precis, det finns inget bättre att känna att man har en hand på bucklan och sedan få den undanryckt av sin värsta rival... inse att den här matchen var ett av göteborgs hemskaste ögonblick någonsin.

    SvaraRadera
  13. Har stått på bägge2009-11-05 12:34

    LS 11:57/ Det du säger bekräftar ju delvis det han kommenterar. LS har under säsongen gjort ett bra jobb, men det är väldigt mycket fokus på clownerier och mindre fokus på klassiskt stöd till sitt lag där, tyvärr. Nu vet jag att du inte håller med för i IFK-led så är det absolut förbjudet att kritisera någon av de andra "heliga" grupperna men jag tycker att på toppmatcherna har det varit för mkt fokus på bortafans och bortalag från LS medan fokuset från "sittplats" och klacken är på att stötta hemmalaget...

    SvaraRadera
  14. @12:34 Kritiken är mottagen och det du berör sist är också det vi är tänkta att göra, nämligen störa bortafansen. Att när dom drar igång sina hejaramsor kör vi en blåvit sång som är väldigt snarlik.

    När t.ex. Kalmar sjunger "...Kalmar..."... då sjunger vi "Hjalmar" samtidigt.

    ..så när vi stör bortafansen är det helt riktigt att alla andra får heja fram våra änglar.

    Vad jag slog ner på var ju att @10:14 sa att det riktigt hetsiga stödet kommer från vanliga sittplats. Det har jag väldigt svårt att hålla med om. Men jag kanske har fel? De gör förvisso sin plikt med rop och applåder men vidare hetsigt är det väl ändå inte?

    SvaraRadera
  15. Vad jag stör mig på är att vi har sådana medgångssupportrar på långsidorna. Efter 1-1 målet var det helt tyst. Tänk om vi hade fått ett kraftigt "Framåt Blåvitt gör ett mål" resten av matchen, då tror jag fasen att vi hade tagit guldet. Nu hördes stockholmarna mest och hemmafördelen var bortblåst.

    SvaraRadera
  16. säga vad man vill om Flavios målgest vid 1-1, men han fick uppenbarligen tyst på göteborgarna..

    SvaraRadera
  17. Gothenburg Angel2009-11-05 13:31

    Ja bara älskar att höra trycket o supportrarna lyfta fram laget
    Särklass bästa supportrarna i Swedala

    Go Blåvitt ...
    Älskar er*

    SvaraRadera
  18. Gothenburg Angel2009-11-05 13:34

    Anonym sa...
    säga vad man vill om Flavios målgest vid 1-1, men han fick uppenbarligen tyst på göteborgarna..

    5/11/09 13:10

    *************************
    Och du befann dig vad då?
    Inget tystar blåvita supporters, dröm vidare
    Sen kan man tycka den gesten var för att hetsa....för att inte glömma undertröjan han hade på sig hata göteborg
    Fint av en snubbe som inte kan svenska språket
    Skäms på sig i stället

    Ugha!

    SvaraRadera
  19. Känslan jag kände när Thomas Olsson brösta in den där bollen är helt unik. En sådan lycka har jag nog aldrig känt tidigare i mitt liv. ÄLSKA BLÅVITT FÖR ALLTID <3

    SvaraRadera
  20. Problemet på långsidan när man ska sjunga med, sitter på L, är att tempot drivs upp något otroligt där, det gäller klappandet också. Det är som om folk måste klappa när det låter klapp och sedan när dom ser att klackens händer går ihop, funkar inte alls.
    Detta tror jag är en stor orsak till att långsidorna inte sjunger, klappar med så länge.

    SvaraRadera
  21. Problemet med blå-vitas supportrar är att dom bara stöttar i överläge. När stöttningen behövs som bäst är dom tysta. Lär av Bajens supportrar. Dom stöttar fan i mig nästan mer i motgång än i medgång och motgång har ju dom supportrarna nästan alltid haft.

    Välkomna tillbaka till AS, Bajen!

    SvaraRadera
  22. Jag kan nog säga att dom som inte sjöng så mkt efter 1-1 kände lite samma som mig. Jag tappade luften vid 1-1, sjöng ibland men var för nervös och paff och allt för att ge allt, när 1-2 sen kom så dog jag innombords.

    SvaraRadera
  23. Här har vi något att bygga vidare på. Fortsätter publikstödet att öka som det gjort under hösten kommer folk tro att de hamnat i Istanbul när de kliver in på GU!

    FRAMÅT BLÅVITT GÖR ETT MÅL, GÖR ETT MÅÅL, GÖR ETT MÅ-Å-Å-ÅL!

    SvaraRadera
  24. Vad är det kronmongo som klagar på LS nu då? Har ni glömt växelsången, hets mot bortaklack, kraftfullt pepp av Blåvittspelare, balla tifon och annat som kommit därifrån hela säsongen....?

    Detta var andra matchen(efter HBK) där fler än enstaka gubbar på övriga Östra hängde på, och det är fett, men utan LS skulle nog den halvan av Östra vara stendöd.

    Jag rekommenderar alla att se första halvlek i repris, otroligt grymt.

    SvaraRadera
  25. Detta klipp väcker den explosion av lycka som jag kände när målet kom. Elmars 40 meters-rusch tillbaka, där han till slut vann bollen och behöll den i anfall !!Det var en grym känsla att uppleva stämningen som HELA publiken skapade. Jag ser fram emot nästa års upplevelser.

    /Figo

    SvaraRadera
  26. Det LS gör är genialt!
    De bryter ner motståndarfansens låtar gång på gång och får deras fans att fokusera på att häckla LS medan resten av arenan ostört kan sjunga fram blåvitt.

    Det är briljant! Tror att fler lag komma ta efter oss vad gäller det konceptet.

    SvaraRadera
  27. För övrigt kan man LÄTT konstatera efter denna säsongen att vi har överlägset bäst klacken och Hemmapublik. Alla vet det, men kräken från Solna är för stolta för att erkänna det... låt dem leva sin dröm om sveriges bästa fans. Hela Sverige vet att det är vi.

    SvaraRadera
  28. Först när vi har det trycket vi hade mot Råttpiss i första halvlek även mot små lagen som Trelleborg, Gefle och öis så har vi lyckats!

    Älska Blåvitt!

    SvaraRadera
  29. Sitter på L3 och tycker nog att de e rätt bra drag där..

    SvaraRadera
  30. Det var den härligaste söndagen i mitt liv ända tills att gnaget gjorde 1-1 målet...

    SvaraRadera
  31. Stämning ala Besiktas? Då krävs nog att vi är 16 500 årskortsinnehavare som går på varje match oavsett motstånd som anonym 18:45 sa.

    Jaja, drömma går ju om fullsatt varje match men kan vi hålla igång som vid 1-0 målet med halva västra+klacken+hela östra så är mycket vunnet.

    Framåt Blåvitt gör ett mål ......

    SvaraRadera
  32. Det mäktiga halsdukshavet under Snart skiner på Poseidon över arenan får inte heller glömmas...
    Tack alla som bidrog till stämningen i söndags!
    Sjung för Blåvitt 2010!

    SvaraRadera
  33. Jag ÄLSKAR att långsidan också hoppar, precis innan målet. Och ljudnivån när Olsson magar in den, obeskrivligt, jag ryser.

    SvaraRadera
  34. Fan jag såg klippet, borde verkligen inte sätt klippet.

    Fan, vi skulle vinna. Vinna stort, och nu det här.

    Fan, jag älskar Blåvitt, men kunde ni inte gett oss den segern. Den hade vi alla förtjänat

    SvaraRadera
  35. @12:34 Kritiken är mottagen och det du berör sist är också det vi är tänkta att göra, nämligen störa bortafansen. Att när dom drar igång sina hejaramsor kör vi en blåvit sång som är väldigt snarlik.

    När t.ex. Kalmar sjunger "...Kalmar..."... då sjunger vi "Hjalmar" samtidigt.

    Ganska beskrivande om er sångrepertoar. Ni har inte mycket fantasi..det mesta ni sjunger är "rip offs"

    SvaraRadera
  36. LS 12:50/ Säger inget om er insats, då vi i BaraBens huvudklunga på L inte hör er speciellt mycket - akustiken är sådan att det är svårt att uppfatta var någon gör på samma sida av arenan.

    Men som någon annan på L3 sa här ovan, kom gärna på studiebesök på L på någon toppmatch, det vi numer kallar för "Förlängda klacken" så ska du få se på hetsig sittplatspublik...

    SvaraRadera
  37. 00:16 ->

    Men! :-o Läs det du själv citerade och sedan ditt svar på det..
    Han säger ju att deras främsta uppgift är att störa bortafansen, inte att dra igång nya "fantasifulla" ramsor.. vad tror du vi har klacken till?

    SvaraRadera
  38. 01:58 -> Står mitt i klacken och det är SJUKT gött att se när helt plötsligt den "vanliga" publiken kör igång ramsor!

    Sveriges bästa publik, jag säger ju det!

    SvaraRadera
  39. Finns det inget klipp från "hoppa-blåvitt-hopp"?

    SvaraRadera
  40. Vi är norra, vi är norra, vi är norra IFK.

    Vi är östra, vi är östra, vi är östra IFK.

    Vi är norra osv

    Vi är västra, vi är västra, vi är västra IFK.

    Vi är norra osv

    Kan bli svårt att få med södra läktarn :)

    SvaraRadera
  41. OhAh, bättre än sex, jag var i himlen bland alla Änglarna i första!!!
    I andra osade det svavel o blev för varmt för en Ängel, snyft.
    Pax vobiscum, 2010 kommer snart...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.