2009/11/06

Batongdårar till attack mot AIK:are vid centralen

MEDIEKRITIK. Herrejävlar, kolla in den här bilden hos DN. I bildtexten läser jag "En IFK-anhängare riktar ett slag med batong mot en AIK-supporter som passerar Drottningtorget utanför centralstationen." Nu frågar jag mig hur Sveriges största morgontidning definierar IFK-supportrar?

Hade den snubben varit på matchen med batong då, eller? Hade han varit på matchen, gömt undan batongen i ett buskage och hämtat den efter match, kanske? Nej, naturligtvis vet ingen svaren på dessa frågor då ingen på DN har någon som helst aning om vem mannen på bilden är. Ok, hade de kallat honom "Göteborgaren" (vilket även det är svårt att fastställa då vi de facto har rörelsefrihet i det här landet) skulle jag kunna köpa det - men IFK-supporter? Fy fan.
Citat:
"Flera av fansen var utrustade med batong och på Drottningtorget eldade arga IFK-fans upp AIK-halsdukar. Stämningen var stundtals hätsk, något som bekräftas av den bild (se ovan) DN:s fotograf tog utanför stationen i samma skede, där en AIK-supporter får ta emot ett batongslag mot huvudet."
Batonger? Ärligt talat, batonger? Kring slagskämparna på bilden står dessutom massa småungar som troligtvis enbart sökt sig dit för att de hört på stan att "nu kommer det bli bråk". På precis samma sätt kan den här batongmannen vara en random dåre som åkt in till Göteborgs centrum enbart för att slåss, för jag hoppas inte det går att ta med sig en batong in på Gamla Ullevi!? Det skulle i så fall totalt idiotförklara visiteringarna på Gamla Ullevi, men samtidigt gör väl all pryoteknik på läktarna i söndags redan det...
Citat:
"En timme efter matchens slut hade sammanlagt ett tjugotal personer omhändertagits av polisen, varav två misstänkta för misshandel, de andra för fylleri och störande av allmän ordning... ...Senare på kvällen följde fem anmälda fall av misshandel. Sex personer fördes med ambulans till sjukhus."
Det här känner vi som varit med ett tag i fotbollsvärlden tyvärr igen, till punkt och pricka. På precis samma sätt som här brukade Drottningtorget timmarna efter matcher mot Stockholmslagen på 80- och 90-talet förvandlas till en småskalig krigszon. Polisen borde kanske, bara kaaaanske, förutspått att en högriskmatch av karaktären "århundradets match" skulle locka till sig lycko(bråk)sökande dårar kring Centralen? Eller var det för mycket begärt?

Den frågan får gärna kompletteras med en liten fundering kring vilka människorna är som tar med sig batong till en fotbollsmatch? Om det nu inte är folk som skiter helt i fotbollen och enbart är där för att fajtas? Sådana personer skulle i varje fall jag inte kalla "IFK-fans" - utan batongdårar.

76 kommentarer:

 1. http://i37.tinypic.com/jsyumq.jpg

  SvaraRadera
 2. Mycket bra skrivet

  SvaraRadera
 3. Jag tror det var ett psykfall som hade vägarna förbi.

  SvaraRadera
 4. Behöver ju inte vara en göteborgare, kan ju va en dansk på genomresa.

  SvaraRadera
 5. Garanterat en civilpolis som vevar sin batong mot allt och alla som vanligt.

  SvaraRadera
 6. det var väldigt mycket förort runt centralen denna dag som inte vart på match....killen i stone island jackan(kopia?) är säkert ingen vanlig åskådare heller utan tagit sig till gbg med bråk i sikte

  SvaraRadera
 7. Doc Holliday2009-11-06 09:35

  Jag tror att det var en annan ajkare. Han slog sin polare sekunden efter att han sagt "Va gött att vi vann!"

  SvaraRadera
 8. No name for me2009-11-06 09:38

  anonym 09:15/ Killen med batongen är ingen polis, han har inte poliskläder och batongen är definitivt inte en polisbatong.

  observer/ Förortskidsen var mestadels småglin. De som slogs var svenne-banan och bra mycket äldre, killen på bilden. Det vet vi bägge, för vi var tydligen där bägge två.

  SvaraRadera
 9. Bildbevis på ett typiskt agerande från en typisk IFK-supporter.
  En go gubbe in flagranti...

  SvaraRadera
 10. som någon sa innan har killen en stone island jacka så jag tror inte det var en aikare som råkade vara på fel plats vid fel tid...

  SvaraRadera
 11. http://www.youtube.com/watch?v=2vyXmO-uI9Q

  har ni ADHD i hela er pöbel GU Wisemen???

  sjukt ni ej ser sanningen massa folk ej bara gnagare vart vanliga folk som missa tåget hem runt omkring götet m.m
  Så tyst bara och säg att ni är guds änglar barn LOL...

  SvaraRadera
 12. anonym 09:57:
  ADHD vet jag inte men du har tydligen dyslexi.

  SvaraRadera
 13. Civilare för fan!

  SvaraRadera
 14. Droppa detta nu för fan! Det är bara att konstatera att bland oss riktiga fans finns det folk som har matcherna med Blåvitt som skäl för att slåss! Det problemet som är störst är att det finns "riktiga fans" som vet vilka dessa andra är, men håller käften! Där är problemet!

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. helt ärligt. Är det inte en civilpolis?

  SvaraRadera
 17. Klockrent exempel på en Civilsnut. Ni som såg alla civila inne på LS sektion i Halvlek där hade alla ungefär likadana jackor som på bilden.

  SvaraRadera
 18. Bättre med dyslexi än vara helt ostadig i skallen !!!!!!!

  Kan säga det vart era små falanger som sprang runt hela götet för plocka gnagare.
  Satt käka en guld kebab på Kebabhouse såg hur många skit ungar sprang runt som på tända troll överallt och sedan bort varslade av polisen ..

  Synd erkänn bara att ni ej vill höra ont om blå vita supporters tex han med batongen och alla som sprang runt leta gnagare .. Sjukt patetiskt att starta denna topic om DN ljuger ni själva som är blinda från sanningen av det som hände runt centralen.
  bara kolla på youtube ser ni själv sk ifk glenn folk som filmar när dom hetsar polisen och jagar gnagare m.m
  Samt polare fick avslaget näsben inne på murveln så snack det ni gör jag skriver bara ta reda på mer fakta innan ni spyr ut en artikel som ej har skinn på näsan ..

  Vinna cupen AIK hoppas vi ses i solna på lördag så får ni se mer av guld och svart gula fans av glädje :)

  SvaraRadera
 19. Artikel med skinn på näsan? hahahahaha
  Som någon klok skrev nyss, idioter finns överallt. Blev själv nedslagen av ett gäng på 6 gnagare som tyckte det bästa sättet att fira ett sm-guld på var genom att hitta nån att slåss med. Tyvärr blev det med mig som hatar våld och bara kröp ihop för att försöka skydda mig själv.

  SvaraRadera
 20. Hur i helvete vet man vem som e vem? Det där är ju TYPISKT stockholmsbeteende. Fyfan

  SvaraRadera
 21. Civilare utan teleskopbatong?
  Och med DEN klädseln?
  Herrejävlar - ni är desperata nu.

  SvaraRadera
 22. Våld löser inget men det vart massa idioter sk ifk supporters runt hela staden som bara gick is stora klungor och skulle plocka gnagare kolla själva på Youtube så ser ni ..

  Tragiskt fotbollen och det som är på plan räcker ej för vissa , med och mot gång måste alla mänskor ta annars kommer dessa rötägg vinna jämnt tyvärr och spelar ej nån roll om den svart gul eller blå vit !!!

  SvaraRadera
 23. Ni blåvita är nog fan dom fegaste kräken som sett dagens ljus. Dom flesta ni gav er på var vanliga "julgranar" och inte kat C. killar, för dom vågade ni er förmodligen inte på.

  Är helt emot allt som har med våld att göra, speciellt runt sport.
  Men efter att ha bevittnat vad ni gjorde i söndags så känner jag nästan glädje över att det står på scenen att det är "payback" time på lördag.

  Till er andra ifk supportrar som inte håller på med den här skiten önskar jag er välkommna på lördag för en fotbollsfest.

  /T

  SvaraRadera
 24. Jag är ledsen att säga detta men ingen kan ta dina åsikter på allvar när du skriver som en 5-åring. Är det Mutumba som sitter bakom skärmen? Tips: Läs igenom dina meningar innan du postar nästa gång.

  SvaraRadera
 25. Lika bra skriv så här då.....
  Välkommen till helvetets resa i 90 min av svart gul glädje eftersom vi vinner dubbeln och ni gråter på er lilla läktare på södra stå.

  Stolt Gnagare i Västra Frölunda som är på plats på lördag och ser denna Guld Fest!!!!!

  SvaraRadera
 26. Kan man ta med sig 50 bengaler kan det inte vara så svårt att smuggla in en batong.

  Dessutom var det ju någon flöjt på detta forumet som för ett litet tag sen demonstrerade hur man gör batong av vikta tidningar?!?.
  "Ah, the millwall brick" kommenterade någon lyriskt.

  Jag ser inget som är värt att romantisera över i ett hemmagjort vapen som är till för att åsamka kroppskada.

  Väx upp!

  SvaraRadera
 27. Nu lugnar vi ner oss...jag har vart på fotboll i många år och ser ett mönster vad gäller aik, dif,bajen och ifk som funnits i många år....bland sthlms lagens så kallade tröjsupportrar så finns det en mycket större andel som vill slåss, har hata tröjor, spottar på folk och svinar i största allmänhet. Visst finns det ett gäng sådana hos oss med men den klicken är betydligt mindre än hos tex aik....inte konstigt då att aik påstår att vanliga tröjsupportrar "julgranar" blir attackerade, det är oftast dom som startar det och den klicken har alltid vart stor hos BA. Numera är det väl smartare att gå i matchtröja än i så kallat casualutstyr...

  SvaraRadera
 28. Kan man inte gå å stämma AIK:S klubbtidning DN för förtal eller liknande,vad är det för bevis att det är en IFK supporter överhuvudtaget ?

  SvaraRadera
 29. Är du på riktigt?

  SvaraRadera
 30. Packet som slogs gör ju som vanligt avtt min vistelse i Solna bli mer orolig.. Jävligt tragiskt!

  SvaraRadera
 31. Jag var där. Exakt när det hände. det var så här.

  Ett gäng arga blåvitt-supportrar stod vid nilseriksonterm. och hytte med nävarna åt tågen. Helt plötsligt kommer 4 civilklädda killar med batonger stormande och vevar. Dem hade även skyddsväst på sig. Det var poliser och det var ifk:are dem gav sig på.

  SvaraRadera
 32. Stämmer det att WM slet sönder stolar på GU?

  SvaraRadera
 33. Idioterna som skriver på sverige scenen visar ju vad de så kallade hedliga Kat C fansen går för.. Som vaanlit när det hänt något så är det tydligen fritt fram att slå vem som helst. Satt med en massa gnagare runt mig.. Där jag satt var det ingen som blev hånad vi 1-0 och blev inte hånad av någon vid slutsignalen och hörde ingen som det heller.. Antar att inga av oss var ute och slogs på stan sen..

  SvaraRadera
 34. Är ganska säker på att killen på bilden är en snubbe jag träffade på chez amis senare på kvällen där han visade upp batongen och berättade hur han slagit aikare med den!
  och vet ni vad? han hade ingen som helst koll på fotbollen eller matchen!

  SvaraRadera
 35. Läste precis sagoscenen. Dom kan ju inte tro på det dom själva skriver.
  Vilka muppar...

  SvaraRadera
 36. Det där är ju för fan en civilpolis!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 37. Troligen en civilare , någon som hört hur det gick för den unge killen som fick ett batongslag mot halsen på centralen när han gick med sin pappa ?

  SvaraRadera
 38. Det här gör ju bara att det blir ett helvete för oss vanliga supportrar i Solna på lördag. Nu ska råttorna nämligen "hämnas".Vore fan så skönt om det blir klarlagt at det var en vanlig fascistsnut med perversa batongböjelser.

  Mot Sthlm utan våld!

  SvaraRadera
 39. Personen med batongen tillhör wisemen. Dessutom, civilare med svart bratwurst-batong? Herregud...

  SvaraRadera
 40. det kallas civilpolis och de, likt sina uniformerade kollegor, brukar sla mot huvudet pa folk.

  SvaraRadera
 41. Kan vi bara klara ut detta.
  Det är absolut ingen civilpolis, då polisen sedan ganska många år tillbaka inte använder denna typen av batonger.
  Killen som slaget riktades mot, är AIK:are av den stökigare sorten.
  Killen som slog är från Göteborg.

  Slaget orsakade inga skador, och killen ifråga som slog kommer att få höra detta från sina egna.

  Slutdiskuterat!

  SvaraRadera
 42. Killen som får slaget riktat mot sig är utan halsduk och har Stone Island jacka. Vad säger detta? Jo han är huligan! Han skulle faktiskt kunna vara blåvit huligan och batongmannen civilpolis eller gnagare.

  SvaraRadera
 43. Om det nu är någon som vet DE FACTO att killen är från Göteborg så peka gärna ut vem det är UTAN ATT NAMNGE honom. Någon polis är det ju inte om svensk polis inte över natt börjat använda megatjocka korta batonger som inte finns bland deras utrutsning och dessutom springer runt utan nödvändig polisklädsel (ja även civila spanare har krav på detta).

  Dessa fakta vet alla inblandade, något är väldigt skumt med den här bilden.

  SvaraRadera
 44. Beklämmande hur göteborgare aldrig kan ta ansvar för egna fansens agerande. Hur hade det låtit här inne om slaget varit utanför Råsunda och omvända förhållanden rådit?

  Jag var inne på arenan och blev behandlad som en förtyckt minoritet på min läktare från allt mellan julgranar till barnfamiljer- inom vilka pappan skrek fitta, tomte, solnatattare etc. Har aldrig skämts så mycket för andra människors beteenden. Ni är och förblir små människor. Gamla som unga. Rika som fattiga. Innerstad som förort. Göteborg är inte supportrar som stödjer- det är en stad som hatar aik.

  Ni kan sluta kalla er Blåvitt fan. Starta en AIK-hat sida istället.

  SvaraRadera
 45. Förstår inte vad det är som är skumt med bilden.
  Tycker det sammanfattades bra av inlägget 13:50.

  Vi vet inte vad som hände, men de som var där och är inblandade vet. Räcker inte det?

  Vad skall du göra om personen ifråga blir "utpekad"? Skall du ta tag i det själv, eller vad är grejen?

  Är övertygad om att alla inblandade i de bägge firmorna tar tag i sådana övertramp inom sin egen firma. Så vad är problemet?

  Släpp denna löjliga diskussionen nu, och koncentrera er på cupfinalen istället!

  Kom igen Blåvitt!

  SvaraRadera
 46. Intressant det där med att DN skriver att "IFK-supportrar brände AIK halsdukar".
  De har med andra ord inte ens varit inne på arenan. Där brändes det IFK-saker på löpande band. Familjer blev fråntagna sina halsdukar och mössor. Barn blev av med sina flaggor osv osv.
  Allt detta gjordes av AIK's "snälla supportrar" som är så oskyldiga.

  Kan inte folk bara fatta att det finns svin inom alla lag i Sverige. Man behöver inte skylla på de andra, då ens egna oftast är precis likadana.
  I detta fallet tog sig AIK friheter inne på vår arena, mot folk som inte kunde försvara sig. Dvs familjer och barn.
  Utanför arenan valde blåvita att plocka halsdukar av AIK's fans.
  Bra så, och inget märkvärdigt med det.

  SvaraRadera
 47. hur vet dn att han som får slaget är en aikare? jag ser inget aik märke på honom!

  SvaraRadera
 48. Gothenburg Angel2009-11-06 14:37

  Hur ser man att det rör sig om blåvita supporters?

  Jag ser det inte, och hade någon lagt ut mig på det viset hade jag omgående anmält DN

  Mer kött på benen ska man ha i sin sensations journalistik

  SvaraRadera
 49. Är man på plats, så är det nog inte så svårt att urskilja vilka grupper som de inblandade tillhörde.

  Behöver ju inte spela dum bara för att killarna inte springer rutn i matchtröjor.

  Kom igen nu...

  SvaraRadera
 50. Fan är dumma i huvudet kolla Youtube ser du massa klipp från centralen i gbg kolla vilka som röjer blinda är ni jävligt synd att ni blundar för buset istället säga . ursäkta för våra sk dåliga fans plocka gnagare på väg till tåget som också blev 45 min sent pga sk blå vita GU Wisemen ville slåss :(

  Ps anmäla vad DN för fel vart ni där nere skulle ni förstå varför media skriver detta , börja tänka innan ni skriver, eller skall ni JO anmäla polisen också ??????

  Hoppas ni kommer och visar er bästa sida på lördag annars blir ej skoj när ni börjat trigga Firman och andra sk AIK supporters

  Ha en bra dag glenn titta på sanningen ej blunda jämnt i fortsättningen.

  SvaraRadera
 51. anonym 14:24/ Säger AIK:aren som sitter på en Blåvit sajt som i flera veckor dyngats ner av hundratals AIK:are som bara snackat om hur de hata Göteborg, ska attackera göteborgare och förstöra vår stad etc etc. Sicket jävla stolpskott du är.

  SvaraRadera
 52. Anonym 14:29 håller med dig. Det finns folk som går över gränsen i alla läger. Media måste dock välja sida och i det här fallet är det aik som får framstå som de oskyldiga för en gångs skull.

  För dåligt att julgranar inte kan få vara i fred. Spelar ingen roll att alla borde känna till att detta är en hatmatch. Man ska kunna gå på stan och på arenan utan att behöva utsättas för angrepp där man fråntas sin halsduk/mössa. Eller ännu värre, får stryk! Det måste ju varit runt 15 000 på matchen som inte var där för att bråka. Skulle de stannat hemma?

  Aik:s firma skryter med det på sin hemsida hur de plockat halsdukar från vanligt folk. Ynkligt! Men men de vill väl skapa en situation där detta är OK. Då slipper de ta risker och slåss med folk som verkligen vill och kan. Jag har aldrig sagt det förut, men ni riskerar att skrämma bort folk från arenorna. Detta gäller givetvis även våra egna som inte kunde låta vanliga gnagare vara i fred.

  SvaraRadera
 53. blåvitt nobbar Risp!
  www.eurosport.se

  SvaraRadera
 54. Jag känner igen "batongdåren" på bilden, såg han utanför gamla då med en öronsnäcka i örat och han hängde runt en blå polisbuss så antar att han är civilpolis.

  SvaraRadera
 55. Är det ingen som kan lägga upp bilden opixlad ?

  SvaraRadera
 56. j 15:51/ Med tanke på att killen är identifierad på Sverigescenen kan du sluta fåna dig nu. Alla vet vem han är, sluta försöka få det till att han är civilpolis.

  SvaraRadera
 57. aaaaaa..Sverigescenen...detta mecka för sanningsägare och itk människor...kan inte dom också skaffa en sån där snabbrulle som Bara Ben har...

  SvaraRadera
 58. Varför i h-e ska det vara så svårt att erkänna att det även i Blåvitts supporterled finns knäppgökar?
  Själv skäms jag ögonen ur mig p g a firmasvinen i AIK.

  SvaraRadera
 59. Hade inte ansiktet blivit dolt, så hade man lätt kunna konstatera den baksluga och lömska minen när han bakifrån slog en AIK:are i huvudet med en batong.

  Hur lömskt feg kan en människa bli...?

  SvaraRadera
 60. Det finns vissa principer som måste upprätthållas.
  Om medlemmar i de olika firmorna går loss på varandra med ultimat våld. Så är det helt OK för mig.
  Om däremot medlemmar i firmorna attackerar vanliga fans så är det helt förkastligt.

  SvaraRadera
 61. Det är inte första gången som grisen attackerar supportrar. Zooma bilden så ser ni att han också bär väst. Det är ett flertal civilare som attackerat supportrar den senaste tiden. Att pajasscenen inte har bättre koll på det förvånar mig.

  SvaraRadera
 62. Tycker att diskussionen är töntig. AIK hatare osv, tycker jag hör en hata gbg sväng varje gång gnihet spelar oavsett vilka de möter. Töntigt.
  Att folk sedan pucklar på varandra från Kat.C är ok för mig så länge de gör det utan att blanda in oss som bara vill kolla lite fotboll och käfta lite med glimten i ögat med ofta vänner som håller på motståndarlaget.

  Jag tycker att båda sidor är jävligt pinsamma. Tycker dock att gbg denna gång ändå skötte sig bra. Det skulle kunnat blivit ett jäkla liv om det rusats även från GBG läktaren när ett gäng miffon inte springer in för att hylla sitt lag utan för att håna våra supportrar på var egen arena.

  SvaraRadera
 63. Till alla råttdjävlar som håller på och snackar om hur "moget" det är att ge sig på julgranar : Vad gjorde dessa julgranar före matchen då? Kastade flaskor på gemene man +Glenn Hysén. Så där kan ni ta och knipa igen.

  SvaraRadera
 64. FB har identifierat batongkillen från wisemen enl rykte och han gör definitivt bäst i att hålla sig borta från Solna i morgon.

  SvaraRadera
 65. Helt plötsligt har alla aikare blivit mammas fina gossar. Dem har aldrig pratat, hotat och agerat illa. Aldrig uppviglat genom att gå i ett tåg genom GBG med Hata Göteborg ramsor, tröjor och banderoller. Aldrig kastat flaskor, tagit mössor av små barn och absolut aldrig attackerat folk med våld. FB bakar bullar och slåss aldrig. Vad är det för hittepå? Helt plötsligt fick dem vad alla andra supportrar får vid Solna-besök.

  Nej, jag är emot våld i alla former och skäms för dem egna leden som beter sig illa, men lite jävla självransakan?

  Med hopp om en het och festlig tillställning på lördag, men utan våld!

  SvaraRadera
 66. Ett tips för er som (likt mig) vill vara "vanliga åskådare": Lämna Stone Island jackan hemma... (killen på bilden som blir slagen bär en sådan)

  SvaraRadera
 67. Bedrövlig hur ni ifk fans försöker skylla på allt annat än era egna supportar.

  Även strutsen lyfter upp huvudet från sanden ibland, tror nog att även ni skulle kunna klara det någon gång....varför inte börja med att försöka nu?

  SvaraRadera
 68. Helt sanslöst!
  För övrigt, på tal om att bränna halsdukar, så brändes en blåvitt halsduk, vid planstormningen på GU.

  SvaraRadera
 69. Visst förekom det övertramp även från AIKare i söndags, men inte i närheten av skiten som WM/Glenne Banan höll på med.

  Det riktigt pinsamma är att det inte var lika kul för WM att köra mot grabbar som ville, då blev det språngmarsch/stjärnskådning. Total överkörning är nästan i underkant.

  Men ensamma gnagare gick tydligen utmärkt. Gärna 10-15 mot 1. Ynkligt.

  Trist att folk som inte hade någonting med saken att göra kan få sota för det. Folk ska kunna gå på fotboll i fred.

  SvaraRadera
 70. Mästare:

  Visst muppen! WM vågar nog inte möta era grabbar, alla göteborgare du såg på gatan var säkert WM osv. Somna om eller gå in på sagoscenen och dröm vidare. Att ni har en sådan hjältegloria över era grabbar att ni tror att de är tyngst för att de fått löst sammansatta grupperingar att springa.

  En fråga ni även bör ställa er är vilken påverkan er försäljning av hundratals "Hata Göteborg" tröjor har. Går det att ena sekunden att tåga omkring i dessa med utsträckta händer för att så fort det blir oroligt hävda att man är julgran?

  SvaraRadera
 71. Kom igen...2009-11-07 11:07

  Till alla mytomaner och andra fantasifulla drömmare.

  Jag har nu läst om Sagoscenens senaste godnattsaga och en saga är vad det är. Skapad för att gjuta påhittat mod i sina leds utarmade medlemmar som saknat någon som helst framgång på scenen de senaste 10 åren.

  Sanningar och obestridbara fakta är:

  1. AIK/BA kom till Gbg med över 2000 anhängare och hördes mindre än 500 bajrare eller mff anhängare.

  2. Man valde en extrem konfrontationslinje när man gick på med HATA HATA HATA GBG tema. Förmodligen för att odla sin egen påkomna myt om att "alla hatar oss".

  3. Man höll sig väldigt lydigt och fint på centralens pup som anvisades av staden gbg som AIK/BA:s barhäng fram till match start.

  4. Man gick i samlad trupp till GA, otroligt lugnt och tyst för att vara så många ( aldrig har så många låtit så lite ) inför tomma gator där i princip ingen, verkligen ingen tog notis.

  5. När man inte mötte någon som brydde sig så var man tvungen att begå första nybörjar misstaget att trakassera och försöka skada en nationalikon i fotboll och dennes familjemedlemmar.

  6. Väl inne på GU så tar man plats väldigt lugnt och sansat ( återigen så låter man och märks mindre än 500 bajrare/mff:are ). De enda som avviker från en normal läktarbild är när AIK Kat C i skydda av att sitta nära sin AIK klack helt oprovocerat ger sig på barn och icke kat C supportrar och med hot om våld tvingar av dem halsdukar, flaggor m.m Lågt lågt lågt......inget Danny Brown skulle bli imponerad av......

  7. Vid slutsignalen så springer segerrusiga och glada BA/AIK supportrar in på planen och helt naturligt och väldigt lugnt firar sitt SM-guld. 3-4 st Kat C tar sig mot IFK-klacken och i skydd av en enorm polismur och sin egen klack bakom sig försöker hetsa IFK-klacken. Några svarar på hetsen men de allra flesta med respekt för AIK Fotbolls nytagna guld ignorerar denna fega och helt löjliga handling.

  8. På vägen ut från GU till centralen så går BA/AIK klacken oväntat lydigt och lugnt mot sitt mål utan att skapa oreda eller hetsa. Återigen så att man undrar "är de verkligen så många?"

  9. När man nu efteråt gråter ut och fortsätter sitt uddlösa trams till uttalande på diverse forum och hemsidor i besvikelse över att man inte lyckats väcka myten så framstår man väldigt patetisk trots att man borde framstå som värdiga vinnare.

  Sammanfattning:

  BA/FB mfl AIK anhängare satsade allt sitt anseende och enorm kraft lades inför årets match för att få liv i gamla myter om BA/AIK ihärdigt påhejade av sjukligt mediakåta spelare. Man försökte verkligen nå sitt mål.

  I verkligheten så snubblade man kraftigt långt innan målet. Man lyckades inte bidra till någon fotbollsfest trots sitt stora antal människor på resa.

  I själva verket så upplevde vi vid sidan av inget mer än en vanlig seriematch mot MFF eller Bajen.

  SvaraRadera
 72. Är det verkligen en batong? Tror nog att det är en sk AIK-dildo.

  SvaraRadera
 73. Civv. med batong o ballefjong2009-11-07 16:57

  CIVILPOLIS MED BATONG. (punkt slut)

  SvaraRadera
 74. Hur vet man att det inte var civilpolis? De har väl kanske inte den typen av batonger iofs..

  Sedan var det ju som författaren säger massa kamelpack från förorterna som reste in till stan för att det vankades bråk. Jag tror dock att de muckade gräl med såväl göteborgare som solnabor och polis och alltså inte gjorde någon direkt distinktion mellan dem.

  SvaraRadera
 75. Äntligen så har AIK Kat C visat sitt rätta ansikte offentligt och i ren desperation för att försöka återta sitt kroniskt förlorade rykte ( som aldrig varit något förutom en skev självbild och en s.k tidningsanka ) gett sig på familjer och blåvita julgranar.

  Det kunde man ge sig fan på.

  Fy fan......

  SvaraRadera
 76. Socialarbetaren2009-11-08 16:09

  Ingen wmkille och ingen civilare. Killen tillhör ett invandrargäng från Frölunda.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.