2009/11/07

"Fotboll är ingen saga..."

KRÖNIKA. Vilket bittert slut på en annars så fantastisk säsong. För tredje gången i år fick AIK vinna. Det gör ont, det gör så jävla ont.

När jag blickar tillbaka och tänker på det IFK jag såg spela ut motståndare efter motståndare före U21-EM uppehållet så ser jag ett IFK med SM-GULD skrivet i pannan. Vi gick in som serieledare med Ellos en poäng bakom oss in i några veckors uppehåll, men vad hände sen?

Jag tänker inte sitta här och skriva ner ursäkter nu, MEN. Vi tappade Wernbloom, inte bara spelaren utan också köttaren, hjärta och vilja. Vi tappade Bjärsmyr, inte bara en utmärkt back utan också självsäkerhet, spelförståelse och trygghet (var det någon som hade ont i magen när motståndarna försökte utmana två mot en när "Bjärs" stod upp med Kim bakom sig i kassen?). Vi drabbades av skador på spelare som också stod för dessa egenskaper. Då blev vi uträknade av medier och av våra motståndare, vi var inte ens (i deras ögon sett) med i guldstriden längre. Men glöm för fan inte att vi tappade inte dom här gulden förrän i sista sista sista stund. Vi var med hela vägen, men det räckte inte ända fram.

Spelare som fyllde på och ersatte dessa bortfall har gjort ett fantastiskt jobb, visat att vi är ett lag med framtid (kolla Dyrenstam!). Men vi saknar det tunga, vi saknar mycket av just, köttandet, hjärtat, viljan, självsäkerheten och tryggheten. Det här är nyckelord i ett framgångsrikt och vinnande lag. Nu vet jag att många av er läsare kommer att hata mig för en stund, men kolla på laget som vann våra titlar framför ögonen på oss (jag nämner inte lagets namn mer än en gång idag, för det får mig på så jävla dåligt humör) hade inte dom lite mer än oss av just dessa egenskaper? Visst, vi levererade mål (massvis!), bolltrolleri, kämparglöd, kondition, styrka, glidtacklingar, Kims fenomenala räddningar, Ragges klack och Alexanderssons erfarenhet. Men kvoten av köttande och hjärta kan inte fyllas ens av två spelare. Visst hade det varit en riktigt underbar saga om vi hade vunnit, men fotboll är ingen saga.

Firma Rehn/Olsson har gjort ett heroiskt jobb med det som fanns att jobba med. Till nästa säsong får vi tillbaka många skadade och förhoppningsvis fylls laget också ut med nya spelare (Risp?).

Nu till oss supportrar. Vilken jävla säsong vi har haft, från alla läktarsektioner. Vi har brunnit (dubbel bemärkelse), hyllat och hoppat för det vi älskar. Vi har stått bakom och fått vårat älskade blåvitt att lyfta. Men vi kan bli bättre. Nästa år, vårat år, så får vi våra blåvita hjältar att flyga. 2010 är vårat år, det är helt klart.

TILLSAMMANS MOT NYA MÅL, alla spelare, ledare och supportrar. Nästa år ställer vi oss upp, kör över vad som än står framför oss och låter ingen annan ens känna doften av guld. För vi är blåvitt och vi ÄR bäst i Sverige. 2010 tar vi fram mer av köttandet, hjärtat, viljan, självsäkerheten, tryggheten och vinner GULD. Försäsongen har redan börjat, den började för några timmar sen. Årskorten ska köpas och vi gör oss redo. 144 dagar kvar.

- NU JÄVLAR KÖR VI!

Tack för ett annars underhållande fotbollsår,
med alla känslor som hör till...

37 kommentarer:

  1. fi fan vad kassa bacakr vi har ahft i år. Med tanke på at vi inte vi får RISP:

    väck med backarna:

    Råttan
    kasse K Svensson
    Finnen
    hjalmar

    SvaraRadera
  2. Håller med dig i krönikan - MEN...
    Har svårt att blicka framåt just nu.. men det kommer väl inom sin tid.
    FAN

    SvaraRadera
  3. För att slå aik nästa år krävs följande: Byt sponsor!

    KIA baklänges, vad blir det?

    Byt sponsor, NU!

    SvaraRadera
  4. Skit i solna. Sker inget mirakel kommer de vara tillbaka i mitten av tabellen nästa år och kasta ankar där. De är och förblir en mellanklubb i samma kategori som tex Norrköping, Djurgården, Ellos och Helsingborg.
    Vi är och förblir störst i minst 10-15 år till, enda reella hotet är MFF.

    VI ÄR BLÅVITT!

    BÄST I SVERIGE!!

    SvaraRadera
  5. Så jäkla bra skrivet!!

    SvaraRadera
  6. Det kunde varit värre. Man kunde hållt på AIK.

    SvaraRadera
  7. Gothenburg Angel2009-11-08 01:29

    Jag såg nåt riktigt fint i dag annars
    Alexanderssons dans med Bojan
    Bojan *gone* Borta* arrive*
    Tackar för det!

    Står kvar för det att med intakt Blåvitt hade ajk inte kommit i närheten ens av guldet!!

    Ajk är avskydda och det kan dom tacka sina imbecilla supporters för
    Och för sina puckade spelare inte alla men många.

    Ska alla fall byta kanal då fotbollsgalan delar ut sina priser , så jag slipper se eländet

    Mutumbas hälsning till Hamren om plats i landslaget gav nog mer mardrömmar. Big fucking joke

    Hmmm jagar han Zlatan ; kee? Mutumba?

    Då får nog lillen äta mycket gröt först
    Hur står det till med storhets vansinnet egentligen
    Årets allsvenska suger då kvaliten inte är vad den borde vara
    Vad fan tror dom egentligen?
    Ta o sansa ner sig o se sig om i verkligheten kanske
    Ja upp som en sol ner som en pannkaka säger jag då

    *S*

    SvaraRadera
  8. Gillar det han skrev över mig

    SvaraRadera
  9. Bjarnasson, vilken jävla lirare, älskar honom! vilket hjärta han visar... fyfan. Det är en gubbe som vi kommer ha nytta av i framtiden, vilken kämpe!

    Om du ser detta bjarna, du är guld värd i mina ögon. Den mest underskattade spelaren i hela serien. Kärlek!

    SvaraRadera
  10. när kommer nästa års matchprogram?

    så man kan drömma om guld igen ;)

    ut med de gamla och in med de nya

    SvaraRadera
  11. AIK bäst överallt så sluta lipa nu blå vit..

    AIK ännu starkare nästa år ni till superettan ;)

    SvaraRadera
  12. Klubben tar beslut om en spelare skall säljas eller inte.
    avd saknade spelare

    Klubben tar beslut om vilket fysteam som skall anställas.
    avd skadade spelare

    SvaraRadera
  13. Vackert IFK. Nu kör vi. Saker som detta året gör att vi växer och blir mycket starkare... Love it!

    SvaraRadera
  14. Med så mycket samlad tur under en och samma säsong är det inte mer än direkt rättvist att det bättre laget i serien träder fram x2 i de avgörande skeendena.

    Ni hade en stor portion flyt i flera matcher, tänker inte minst på malmö borta då ni var utspelade långa stunder eller derbyna mot öis då lyckan log mot Er.

    Efter en lång säson raderas detta i två förluster mot a.k som trots allt agerat efter sitt material och gjort det bra..

    Tycker inte ni presterar den fotboll man kan kräva av ett topplag, mycket långa bollar mot hysén utan ett bra understöd.

    Inte underhållande på ngt vis men effektivt. Får ni hem Risp och bygger på Er stabilitet kan det säkert luta åt guldkamp -010 med.. fast jag föredrar att ni spelar ett bättre markpassningsspel..

    SvaraRadera
  15. Aik liten hor klubb från sålna.. vi har 18 SM guld dom njuter firar visst.. men ändå, vem bryr sig! Bara dom för dom har inte mer...

    Forgive them father they do not know

    SvaraRadera
  16. 8/11/09 02:53

    Hela sverige skrattar!

    SvaraRadera
  17. Alltså, är det någon grej, det här med att skriva "Dyrenstam"? Jag hade förstått om n:et legat någorlunda nära till hands att det ofta blir en typo när man skriver namnet, men så är ju inte fallet. Man ser ju folk göra precis denna felstavning överallt, tror även jag till och med hörde någon kommentator blanda in ett N i namnet...

    Han heter ju Dyrestam..?



    I övrigt, vi har haft heeelt sinnessjuk otur med skador i år. Vi har verkligen ingen blomstrande ekonomi som gör det möjligt att bara värva tillbaks all kvalité som gick sönder i somras. Att då från olika håll ändå lyckas plocka samman ett lag som FORTFARANDE utmanar om SM-guldet är ju stört starkt.



    Vi har förlorat mot AIK tre gånger den här säsongen. AIK vann både Allsvenskan och cupen. Det är skitjobbigt. Däremot kunde det varit värre.

    Upp med hakan, 2012 spelar vi med 2 stjärnor på tröjan!

    SvaraRadera
  18. Jaha! Så är det roliga slut..

    "Vi vann hela grejen"

    Tro mig.. jag hajar att ni måste tycka att allt e skit just nu? men faktum är att blåvitt gjort en förbannat bra säsong, (sett till förutsättningarna)och när det väl börjar sjunka in.. så kommer nog de flesta av er tycka det.

    Att det var AIK:s tur i år.., tror jag beror på just det faktumet att det var så förtvivlat länge sen vi vann något överhuvud taget, och vi var hungrigare helt enkelt.

    Har man 18sm-guld som ni.. så blir man nog lite mätt?.. även om det sker omedvetet.

    Det jag som AIK:are och många med mig kunde vittna om, var att AIK anno 2009 gett sig fan på att vinna. Likheterna från 1998 var slående.. En massa uddamålssegrar och en smula tur.
    Men också den där känslan att det var vår tur i år.

    Och det var som Stahre påpekade.. att alla inom AIK.. allt från fans, ledare, materialare.. ja.. you name it!
    Alla ville det så mycket.

    Det tror jag var den avgörande skillnaden mellan IFK och AIK.

    I vilket fall som helst så har det varit en otrolig säsong, med en makalös avslutning.

    Tills vi möts igen..

    Ps. Hoppas jag inte snurrat till det för mycket? Kategori: Fylleinlägg..

    SvaraRadera
  19. Pilfalk:
    Glöm Risp han har passerat bäst före datum, han platsade ju knappt i Staebeck. Nästa år är Kalle tillbaka i gammalt gott slag, glöm inte att han var med i VM-truppen 2006, det är en klass back för är som verkar ha glömt det eller bara tappat tron på honom. Kom ihåg att det tog i stort sett ett år för Tobbe att komma tillbaka, bättre än någonsin. Förra året spelade han ju vänsterback några gånger för han hade svårt att platsa för att denna säsongen var bäst i Allsvenskan.

    SvaraRadera
  20. Mrdrömsvecka bara förnamnet. Förlora hemma, en avgörande match. Finns ju bara inte. Visst behövs en ny mittback. Ragnar kanske går snart. Kalle, sitter han inne för ngt???Hjalmar har ett stort hjärta, men inte kunnande. 1-1 målet som dumfulbrassen gjorde i SM match 1, Var Hjarmars, som kom på mellis. Första målet igår, det var Hjalmars. Mellis där med. Nä mittförsvar, hela försvaret känns darrigt. Få ju ta sig en sup så fort motståndarna anfaller.

    SvaraRadera
  21. Igår var det råttans lek med katten!
    Vad heter han den där killen som har spelat i IFK Göteborg? Han har en kille som spelar i laget, Hysén nånting va? Javisst, Glenn heter han ju så klart. Var det inte han som sa att Gnaget inte hade något anfallsspel! Vad hade Blåvitt? 5 anfall på 2 matcher.

    Glenn Hysén har inga pengar...

    SvaraRadera
  22. Gothenburg Angel:

    Vill bara göra ett påpekande angående din kommentar; Blåvitt har de mest avskydda supportrarna i landet i en stor undersökning.
    AIK kanske är mest avskydda i Göteborg...
    Ni har 18 guld från forntiden, men 2009 heter mästarna AIK, en lien parentes så att du inte ska glömma bara ;-)

    SvaraRadera
  23. flaggviftarn2009-11-08 09:52

    Helt rätt i hela krönikan!

    SvaraRadera
  24. INGEN ÄTER PYTT I GÖTEBORG!!!

    SvaraRadera
  25. Bra krönika. Kom igen Blåvitt. Längtar redan till nästa säsong.

    SvaraRadera
  26. Bra skrivet!

    Behövs en del förändringar i truppen inför nästa säsong anser jag.

    Får vi behålla Sigurdsson och Hyssén ska vi vara nöjda, men är inte förvånad om en eller kanske båda drar när transfer-fönstret öppnar.

    Risp skulle vara en jävligt bra värvning! Jag menar, ska vi riskera att tvingas spela med en halvbra turunen eller en Kalle Svensson som kanske aldrig hittar tillbaka?

    Behöver förstärka med en stark, offensiv mittfältare, alternativt en stark anfallare.
    Med lite önsketänk hade jag gärna sett en spelare liknande det Daniel Larsson presterat sista 10 matcherna. Som bärkroth, fast mycket bättre!

    Sen undrar man hur det tänktes när Turunen värvades. Jag menar, han har inte visat särskilt mycket? Upp till bevis 2010..


    SM GULD 2010!

    SvaraRadera
  27. Bra krönika!

    På samma sätt som Elmar inte var bäst i början har han vuxit ut till att bli den bästa blåvitaspelaren de senaste 2 matcherna.
    Jag tror tränarna kan se samma sak med turunen och kalle på sikt.

    Risp och nått mer offensivt vore bra!
    2010 är vårat år.

    SvaraRadera
  28. Seb Eriksson har ett jävla hjärta! Min nya favorit efter denna säsongen.

    Vi behöver spela fotboll, inte bara l¨nga bollar på Tobbe...

    SvaraRadera
  29. Copy paste på en av de 1000 tidigare artiklarna? Vi är Blåvitt och vi skyller inte på skador eller försäljningar. Vi är bättre än så och tar förlusterna som bränsle inför guldsäsongen 2010.

    SvaraRadera
  30. Bra sagt Ida.

    Och det är bara en insida kryssribba från att alla som nu gnäller hade hyllat 100% istället.

    Det är jävligt bittert och det lär ta ett tag innan det släpper, så jag förstår alla som är missnöjda. Men vänta till december med att utvärdera.

    SvaraRadera
  31. Tack Ida M...
    Nu kan jag släppa 2009 och bara minnas det positiva.
    För trots allt, så har våra grabbar åstadkommit en mindre bragd i år...

    Vilket underbart blåvitt 2010 vi kommer få, för det är jag helt övertygad om...

    /J.A

    SvaraRadera
  32. Gothenburg Angel2009-11-08 15:59

    Anonym sa...
    Gothenburg Angel:

    Vill bara göra ett påpekande angående din kommentar; Blåvitt har de mest avskydda supportrarna i landet i en stor undersökning.
    AIK kanske är mest avskydda i Göteborg...
    Ni har 18 guld från forntiden, men 2009 heter mästarna AIK, en lien parentes så att du inte ska glömma bara ;-)

    8/11/09 09:17

    ****************************
    Man borde inte svara anonyma råttor
    Men just denna va lite för självgod så här kommer det

    Då får du som alla andra efterblivna råttor titta på lite mer undersökningar runt om i landet
    Ajk är samma som pesten för svenska folket

    Du vet inte vad du pratar om forntiden?
    *************************
    Well 18 SM GULD 2 UEFA
    ****************************
    Kom igen den dagen ni har detta
    En sak till lär era importer svenska , en liten hint bara så ni inte skämmer ut er allt för mycket och blir pinsamma


    Vi hde vi intakt blåvitt kört över er o backat tillbaka
    Vi är mesta mästarna i många generatioener framår
    Inte ofta jag gillar skatteverket men det kommer bli dyrt o importera , nya artistskatten vet du
    *ASH*

    SvaraRadera
  33. HAHA kia baklänges=aik

    SvaraRadera
  34. "Gothenburg Angel sa...
    Vi hde vi intakt blåvitt kört över er o backat tillbaka
    Vi är mesta mästarna i många generatioener framår
    Inte ofta jag gillar skatteverket men det kommer bli dyrt o importera , nya artistskatten vet du
    *ASH*"

    hehehehe
    Kan du ta om det där igen så vi svenskar förstår vad du menar? *asg*

    Men du artist- och signonbonusen som ska beskattas den vill du väl inte börja prata om igen? Den gjorde ju att ni var tvungna att inteckna Kamratgården, så även med det gamla skatteuttaget var det tufft för många klubbar. Alla skattefifflade dock inte lika mycket som IFK. (Sella och Ijeh) I övrigt håller jag med dig om att det kommer att bli dyrare, men det drabbar nästan alla svenska klubbar, inte bara AIK!

    Mig veterligt har inte AIK skattefifflat för att locka till sig spelare. Du kanske ska hålla igen lite. tror säkert att dina Blåvita vänner håller med mig för en gångs skull.

    Jag kommer aldrig att ta ifrån er alla fantastiska framgångar på 80- och 90-talet, t o m jag som svensk, var stolt över IFK:s framgångar då. Problemet för dig är att du lever kvar i den tiden fortfarande.

    Nu är det 2009 och VI är Svenska Mästare och Cupmästare. Och jag tar mig den stora friheten att vara stolt över det. Kunde aldrig drömma om att det skulle svida så mycket i den blåvita själen att förlora mot AIK, det är ju inte ens er största rival... Eller har ni ändrat er?

    SvaraRadera
  35. Snart dags för AIK att betala tillbaks SMS-lånet... Snart sitter dom där i Lyxfällan och mumlar fram förklaringar om att "det var så enkelt".

    SvaraRadera
  36. Gothenburg Angel2009-11-08 23:08

    Anonym 17.33 skriver
    det kommer att bli dyrare, men det drabbar nästan alla svenska klubbar, inte bara AIK!


    *************************
    Men snälla du har du glömt 2007 eller är du inte avtänd på diverse droger än?

    Svenskar? *Skojsa inte med oss här inne alla vet att ni är svagbegåvade

    IFK Göteborg, lokalt ofta bara IFK (IdrottsFöreningen Kamraterna), även Blåvitt, Änglarna och Kamraterna, är en svensk fotbollsklubb.
    IFK Göteborg leder Fotbollsallsvenskans maratontabell och har blivit svenska mästare 18 gånger. De är därmed de "mesta mästarna" inom svensk herrfotboll.

    Så vad snackar du om
    Avundsjuk eller rått jävel
    Du kan bara drömma om dessa stordåd
    Tror du på fullaste allvar att det svider att förlora med ett blåvitt som ej varit intakt
    NEj tvärtom de gjorde kanon i från sig trots motgångarna

    Så sug nu på er vinst sen slutet av 1800 talet
    Jag vill skita i imbecilla råttjävlar som har komplex
    Sök hjälp för fan
    Ta bojan Lumumban och Flavio med dig
    De är också störda
    Skriv ihjäl dig nu för du får inga mer svar här


    BLÅVITT MESTA MÄSTARNA

    SvaraRadera
  37. Gothenburg Angel

    Fantastisk vokabulär...
    ...men du glömde en sak, du svarade inte på vad jag skrev, men det beror nog mest på att du inte heller läste vad jag skrev, bara en massa ordbajseri som vanligt från dig!

    Puss puss

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.