2009/11/07

Den som är nöjd kan dra åt helvete

REVANSCH 2010. Det är så fruktansvärt tröttsamt att se hur en del lagomsvennebananer kryper fram till de två förnedrande titelförlusterna mot ärkerivalen AIK och har mage att mästra oss som ställer höga krav på vår förening. IFK Göteborg är ingen jävla KY-utbildning med inriktning fotboll, vi är Sveriges mest meriterade fotbollsförening med den alltid stående målsättningen att återetablera oss ute i Europa.

Lagom duger fan inte för Blåvitt.
Du som är nöjd med två andraplatser kan dra åt helvete.

I kväll börjar återmarschen mot revansch. De närmaste 120 dagarna av försäsong skall enbart handla om att se över vår organisation för att hitta sätt att förbättra oss på. Det kan vara från att förändra färgen på drickaflaskorna till att peta Hjalmar Jonsson till Oldboys-laget, men det måste till en omfattande självrannsakan inom föreningen IFK Göteborg.

Ja, vi är ett topplag. Ja, vi har tre raka cupfinaler och medaljplatser i Allsvenskan. Men nej, det räcker inte för oss. På långa vägar.

IFK Göteborg måste ha som absolut målsättning 2010 att vinna SM-guld. Då går det inte att vara smånöjd med att ha fått stryk i den avgörande seriefinalen, det går inte att skratta åt en förlust i cupfinalen. Det finns inget värre än att bli tvåa efter sin ärkerival. Det tycker knappast du eller jag om det gäller en förlust av sin älskade flickvän till någon snubbe man hatar.

Lika lite kan jag smälta att vi förlorar både Svenska Cupen och Allsvenskan till AIK. Jag älskar dessa titlar och ger inte upp, blir inte nöjd, anpassar mig inte till den hårda verkligheten. Om jag älskar någonting från mitt inre så måste jag för min egen skull ta till alla tänkbara medel för att vinna tillbaka den, det, jag älskar.

Nu måste Blåvitt vinna tillbaka det vi älskar.

Hela försäsongen och säsongen 2010 skall ägnas åt en enda sak: revansch. 2009 vann AIK och det går inte att förklara bort. De gjorde sin insats bättre än vad vi klarade av. Men du, kom fan inte släpande på några nöjda miner och roade analyser kring att "det var ju en väldigt bra säsong trots alla skador". Det här är ingen jävla hobbyverksamhet och inte på skoj. Fotboll är viktigare än det dödligaste av allvar och för oss som passionerat brinner för IFK Göteborg kan den enda känslan i den här förjävliga situationen vara - vi måste komma igen.

Vi ska komma igen och göra det med en vildare frenesi än någonsin förr. IFK Göteborg ska ta saken i egna händer och göra 2010 till sitt år, vi ska jaga sönder varenda utmanare som försöker att ställa sig i vår väg. Nu åker silkeshandskarna av och en kokande revanschlust släpps fri.

Nästa år duger inga andraplatser -
2010 är revanschens år i svensk fotboll.

67 kommentarer:

  1. TACK, TACK, TACK. Precis vad man behövde läsa just nu när det kommer bli orgier av medelmåttor som kryper fram och ska berätta att "vi får vara nöjda med detta, det var ju bra att komma så högt med alla problem vi haft i år".

    Jag säger det samma, FUCK OFF! Blåvitt mot revansch 2010!

    SvaraRadera
  2. Håller med varenda ord, och det är nu det gäller att oxå ta till vara på de möjligheter (läs: Fredrik Risp) som finns för att förstärka truppen till nästa år...

    SvaraRadera
  3. Helt rätt insällning! håller med dig till fullo! framåt blåvitt gör ett mål.

    SvaraRadera
  4. Bra sagt, vi måste förstå att vi är IdrottsFöreningen Kamraterna Göteborg och med en klubb som denna är det guld som gäller. Gnaget vann guld, vi vann inte guld, detta måste helt enkelt bli bättre NU!

    SvaraRadera
  5. http://www.ladda-upp.com/bilder/26240/aikgoonies

    SvaraRadera
  6. Kunde fan inte sagt det bättre själv! 2010 skall bli Revanschens år.
    /Max

    SvaraRadera
  7. Instämmer fullkomligt.
    /B

    SvaraRadera
  8. Och det börjar med att Håkan dissar Risp för att satsa på Hjalmar. Hur svårt kan det vara att ta in Risp och sedan sälja, byta bort en annan spelare?!

    SvaraRadera
  9. Det är då självaste RÖVA! En till förbannat jobbig kväll!!! BLÅVITT MOT SM GULD 2010

    SvaraRadera
  10. Helt rätt!! Nu jävlar ska vi ladda för nästa år tar vi allt!!! Vill se lite jävlar anamma hos spelarna också för idag såg fan hälften av dem ut som förlorare innan domarn ens blåst igång matchen. Å vi med hjärtan som brinner för Blåvitt ska fan inte va sämre!! Om vi lyfte vårt lag på GU i år så ska vi fan få dem att flyga nästa år!!!! MOT SM-GULD OCH CUP-GULD 2010!!!

    SvaraRadera
  11. I dag stilstuderade jag Hjalmar Jonsson, han är en VANDRANDE KATASTROF och ändå nobbar Blåvitt en hjälte som Risp??? Mild, ditt snack om Europa ekar JÄÄÄÄÄVLIGT tomt just nu.

    SvaraRadera
  12. Det här måste på många sätt vara den värsta veckan i göteborgs historia. Förlorar först en direkt avgörande final mot er ärkerivla, AIK. AIK-supportrar stormar in på planen och firar guld på planen, trampar sönder gräset, klipper sönder målet, har sönder reklamskyltar osv. Efter det så har ni en cupfinal mot AIK en vecka senare. Vilket läge för revansch! Men väl där, på Råsunda, gör ni en väldigt blek insats och viker ner er totalt. Dom få tappra göteborgarna får som vanligt åka hem med sorg.

    Hur känns det göteborg? Nästa års matcher mot er kommer bli stökiga känner jag på mig.

    INGEN ÄTER PYTT I GÖTEBORG!!!

    SvaraRadera
  13. HaHAHAHA jaa MEN 2010 är inte bara revanschens år.. 2010 ÄR POJKENS ÅR, också..

    SvaraRadera
  14. Lika bra att inse att vi kommer att tappa ett par nyckelspelare inför nästa säsong. Ragnar, Hysén är definitivt förlorade. Sen kommer vi fylla på med ofärdiga spelare underifrån och därmed att ett sjukt mediokert lag. Att ens prata om topplacering skriker ju brist på självinsikt.

    SvaraRadera
  15. VI ÄR BLÅVITT - BÄST I SVERIGE - VI ÄR BLÅVITT - BÄST I SVERIGE - VI ÄR BLÅVITT - BÄST I SVERIGE OKAAAAYYYY?

    SvaraRadera
  16. nu är det ny säsong, bara framåt.

    K Ö P
    Å R S K O R T
    E R A
    J Ä V L A R

    SvaraRadera
  17. Tåls att säga igen...

    INGEN ÄTER PYTT I GÖTEBORG!

    SvaraRadera
  18. DET ÄR JU FÖR FAN PINSAMT! BLIR BESEGRADE 2 gånger!

    Förstärk truppen som fan inför nästa säsong asså..

    PINSAMT!

    SvaraRadera
  19. Helt rätt
    Helt rätt
    Helt rätt
    Helt rätt
    Helt rätt
    Helt rätt
    Helt rätt

    ..inställning
    De som gick med ett småleende timmarna efter förlusten i söndags kan DRA ÅT HELVETE (dvs Scandinavium)

    Hur i helvete kan vi förlora mot ett hocky-lag från sååålna?

    SvaraRadera
  20. Det handlar om strategi och att i två matcher i rad spela höga, långa bollar mot Tobbe när AIK står med två långa backar är inget annat än katastrof. Varför kan vi inte vara flexibla i spelet när vi märker att det inte går?

    Katastrof med Rohn/Olsson.

    SvaraRadera
  21. Bra! Det är precis så här BaraBen ska jobba. Meningen med IFK Göteborg är att vinna. 2010!

    SvaraRadera
  22. Hoppa Higab Hopp2009-11-07 18:26

    Nu får ta mig faan BaraBen skärpa sig.
    Om något lag, oavsett vilket vinner över öss tre gånger på en säsong så är det laget det bättre laget.
    Spelar ingen roll om vi har femtioelva sålda, avstängda eller skadade spelare. Det laget är det bättre laget. THATS IT.
    Hatar över hela min själ AIK!
    Det enda laget som var bättre än oss är 2009 var AIK.
    Kukens jävla hellvette att det är så men så är det!
    Att VI kommer igen 2010 är väl ingen chansning direkt. Vi ligger i toppen nästa år också. ajk (skall stava det rätt här) ligger inte i toppen. De kommer att bli ett mittenlag! Inga pengar och sålda spelare (läs giveaways).

    ajk var bättre än alla i år, så sluta gnäll. Hatar ajks attityd, kommentarer mm men de var bäst.
    Det var Råttans år, nästa år är Ängelns.

    Det som suger mest är våldtagning av GU förra söndagen. Det kommer att sitta i länge, länge, länge, länge, länge, länge!

    SvaraRadera
  23. Så jävla rätt. Vi måste, bara måste komma före AIK nästa säsong. Och de kommer vi göra, vi komer ha Söder, Adam, Sebbe kommer bli ett år äldre. Gustav kommer att får sitt stora genombrott. Och RISP ska fan hem. Han ska HEM, och bort med finnen och Hjalmar.

    ?/

    SvaraRadera
  24. Exakt! Det här kan man ju såklart knyta till "Risp-frågan". Hjalmar har spelat fantastiskt bra mittbacksspel i Allsvenskan i år, efter sina och lagets förutsättningar. Ska vi däremot vara det laget som vi alla supportrar vill att vi ska vara så måste vi ha spelare av allsvensktopp-klass, minst, på varje position. Vi har det i anfallet, till stor del på mittfältet, målvakt kan knappast bli bättre. Vad saknas då? Jo, backlinjen. Adam med Lund som back-p på högerkanten är fantastiskt bra, Ragnar grym i mitten. Sen då? Kalle tycker jag inte vi kan räkna med än, Ture likaså. Hjalmar håller som sagt inte högsta klass och han behövs på vänstern med Dyre, som kan bli riktigt, ritkgit bra. Slutsats, RISP måste in! Ska vi kunna uppfylla våra ambitioner så måste vi ta tillvara på dessa chanser, som kommer sällan. Mild, för fan. Ring upp Risp och faxa över lite papper, så är han här under jullovet.

    SvaraRadera
  25. Tack!
    Har änna tröttnat på alla som menar på att vi ska vara nöjda efter allt som har hänt i truppen under året.
    Vi tog oss till en direkt avgörande seriefinal och en cupfinal, och?

    Ska vi vara nöjda med det och lägga oss ner och dö?
    Guld i både dessa matcherna hade gjort mig nöjd!

    Framåt Blåvitt och Hata Gnaget!

    SvaraRadera
  26. Såklart vi inte kan vara nöjda efter två sådana här tunga förluster. Men att döma ut hela rasket och bara glömma av resten av säsongen är jävligt enögt. Bara att bita i det sura äpplet, grina ihop en stund för att sedan bygga för 2010 numera kallat "revanchens år". Far åt helvete för rvå dyngmatcher och tack för några matcher som var grymma.

    SvaraRadera
  27. Bra skrivit. Men kom inte å säga att vad rehn Ohlson o Co. Lyckats genomföra i år är ruggigt bra! Detta säger bara att 2010 kommer att bli revanchens år utav bare den. Stolt ängel och stolt zupporter

    SvaraRadera
  28. Borde kanske knyta till oss 1-2 spelare som kan göra det oväntade.
    Självklar går laget framför allt, men det skadar inte att fylla ut det med en eller ett par individuellt skickliga spelare. Som jag ser det har vi ju ingen spelare som kan göra sin gubbe, och det är vad som kostar oss guldet och cupen...

    SvaraRadera
  29. Fy fan vad bra skrivet! Precis så är det. Kom inte med några jävla bortförklaringar. Om man förlorar tre matcher av tre mot AIK på en säsong så är AIK bättre. Punkt. Men visst fan kan vi ändra på det nästa säsong. För i svensk fotbollshistoria så är vi Sverigens bästa gäng. Punkt. Kom igen nu för helvete - dubbla guld 2010!!!
    //Daniel

    SvaraRadera
  30. INGEN ÄTER PYTT I GÖTEBORG!!!

    SvaraRadera
  31. Håller med Korven till viss del, men har lite svårt för alla jävla drama queens som tycker sååå synd om sig själva för att just Aik vann. Dessutom är den där retoriken om att bara segrar räknas lite tveeggad. Det finns mycket att "ta med sig" till nästa säsong och ser man inte de investeringar som gjorts i år i form av speltid för våra unga killar eller styrkan i att komma före Ellos och utklassa Mff eller att spela tredje raka cupfinalen, på bortaplan givetvis, med skadorna som bakgrund dessutom, utan bara lipar för uteblivna segrar så blir det lätt panik. Men visst, nästa år är revanschens år, absolut.

    SvaraRadera
  32. Svennebanan är jävla stockholmsslang! Sluta använda detta uttryck, ni är indoktrinerade av stockholmsmedia för fan. Det är precis som att svänga sig med Götelaborg och bua åt ordvitsar.

    Framtiden tillhör oss! SM-guld 2010!!!

    SvaraRadera
  33. Direktören2009-11-07 18:41

    Tack Korven!

    Hoppa Higab Hoppa, helt rätt.

    Att ifrågasätta Håkan Milds vilja att vinna över aik(och alla andra) drar bara ett löjets skimmer över er som säger det.

    Läs intervjuerna med Roger G i expressen och på Bank/Nivas blogg. Efter detta så förstår ni vad som kommer ta IFK till kända höjder igen 2010, och framåt. Ledare som Anders B, Bertil W, Seppo V står alltid som garanter för vårt lag. Stefan R, Jonas O, Håkan M osv. tar den traditionen vidare.

    BTW Martin, du verkar vara en skön kille men det heter Tjugohundranio, inget annat.

    Blåvitt är tradition och stolthet, aik är en eftertanke.

    SvaraRadera
  34. Helt rätt. Bara att inse, vi viker ner oss i framförallt matcherna mot Gnaget.
    Dessa måste bort:
    *Jakob
    *Hjalmar
    *Lund
    *Råttan

    In:
    *Risp
    *En kreativ mittfältare
    *En tung, teknisk anfallare med ett måååålsnitt a´la Hysen.

    Mot Sm-Guld 2010

    /ZooClub

    SvaraRadera
  35. hata alla jävla goegöbbar som skall hylla motståndarna. Ni är jävla evenemangssupportrar..

    SvaraRadera
  36. +1 ta mig fan!!

    SvaraRadera
  37. Allvarligt talat, om du håller på AIK, vad fan gör du på ett Blåvittforum mindre än en timme efter att ni tagit dubbeln? Du har Mehdi Ghezali som nummer 7, Victoria Svensson som nummer 8, och du tillbringar dina dagar mellan instämplingarna på Arbetsförmedlingen i en Marlboro Gold-inpyrd enrummare mittemot Max och Statoil i Solna... Bästa sättet att få rätsida på ditt sorgliga liv är sannolikt inte felstavade inlägg på baraben.com. För helvete.
    //Daniel

    SvaraRadera
  38. Hoppa higab hopp/ Är du dum i huvudet eller läser du bara inte sådant du kommenterar? Ingenstans i texten står det något om att AIK skulle vara ett sämre lag, det står till och med att vi får acceptera att de var bättre den här gången.

    Du måste ju vara Gaisare eller skallskadad.

    SvaraRadera
  39. Mycket bra skrivit!!!!

    SvaraRadera
  40. Hoppa Higab Hopp2009-11-07 18:54

    @Anonym 18:46
    Ursäkta om det låter som om BaraBen fick skit men det låter mycker om alla lipsillar just nu!
    Får kanske läsa om krönikan om och om igen för att hitta någon som inte lipar.
    VAD SKALL VI GÖRA DÅ?
    VI KAN INTE FÅ SKITEN OGJORT!
    ajk vann 3 gånger mot oss iår, de var/är bättre (just nu) inget att göra.
    Vet att jag kommer att få skit för det jag känner just nu. Men de som känner mig genom mitt nick vet vem jag är och vad jag står för!!!

    SvaraRadera
  41. Hoppa Higab hopp, somna om nu fjortis. Du verkar ju ha en skruv lös och ditt språk pekar ju på att det troligtvis är Martin Mutumba som kommenterar från AjK:s omklädningsrum.

    SvaraRadera
  42. helt rätt inställning!

    SvaraRadera
  43. Hoppa Higab Hopp2009-11-07 19:03

    Martin Motumbo är jag inte. Maannnnenn! Idiot!
    Har aldrig sagt att jag gillar något i ajk bara att det är/var bäst för iår inget annat. Fjortis knappast!
    Välkommen till LS nästa år.
    Näää just det jag du har inte åldern inne.

    18års gräns vet du Maannnnenn!

    SvaraRadera
  44. Vem är så jävla dum som tror att vi kommer tappa tobbe, vart ska han gå? tillbaka till flopp lr?

    SvaraRadera
  45. Hoppa Higab Hopp/ Om det är din intelligensnivå på folk på LS är jag glad att jag inte satt min fot där. Du är ju en skam för alla blåvita, om du nu mot förmodan är blåvit. Raka av fjortizfjunen och återvänd till skolbänken för fan.

    SvaraRadera
  46. Hoppa Higab Hopp2009-11-07 19:20

    @Oligark Fortfarande så har jag åldern (med råge) inne för LS. Har aldrig sagt något annat.

    Ingen av oss på LS ifrågasätter varandra om vem som älskar blåvitt mest. Vi alla älskar blåvitt!!!
    Dessutom är vi inga lipsillar som ältar förluster fram och tillbaka.

    Om du är en lipsill så är du inte välkommen till LS (jävla framgångssupporter) men om du hela tiden vill sjunga älska, älska, älaka Göteborg så föreslår jag att du köper årskort så snart det blir dags för det lär bli fullt på LS. Om du har ålder inne det vill säga?

    Som sagt vet att jag skulle få skit, inget nytt

    SvaraRadera
  47. Vafan, börja inte hacka på varandra nu. Visa att vi kan kämpa framåt tillsammans trots den här helvetesveckan. Som det har sagts tidigare. Vi är Blåvitt, vi reser oss.

    SvaraRadera
  48. JAG ÄR NÖJD MED SÄSONGEN trots allt sedan att det finns en helvetes vecka som får mig att dra täcket långt över huvudet och försvinna till våren har kommit, är en annan sak. Att bli av med så många spelare och inte köpa in en massa dyra spelare som kan äventyra ekonomin under lång tid. Torska mot *** 2 ggr svider så tungt i sinnet.... Detta till trots F-n vad VI har kämpat bra i år. Som många sagt 2010 är revanschens år

    SvaraRadera
  49. Bra skrivet! Håller med till punkt och pricka!

    SvaraRadera
  50. det svider något sanslöst nu,
    håller helt med ursprungsartikeln,
    nu ska det bli revansch 2010

    SvaraRadera
  51. Kan ni höra våran sång, IFK? Piskat er tre gånger om, guld-våldtagit gamla ullevi, cupguldet bärgat på Råsunda medan värsta konkurrenterna bajen och djurgårn åker ur. Pytt hela vintern lång.

    SvaraRadera
  52. Dessutom ska jag ALDRIG
    dricka Åbroskit igen

    SvaraRadera
  53. Hoppa Higab Hopp2009-11-07 19:56

    Vi har nåt bottens jävla botten, eller?
    Förlora mot den värsta motståndaren man kan komma att tänka på 2ggr i två finaler på 6 dagar är det jävligt tufft.
    Men det föder också något annat?
    Vi nöjer oss inte med att komma tvaå!
    Vi är Blåvitt Bäst i Sverige!
    Det kommer stordåd var så säkra.

    Tiden är inne där vi inte sätter oss ner och lipar får det som varit.
    Vi alla sjunger älska, älska, älska Göteborg.

    Det kunde varit värre?
    Imorgon sjunger alla: Superettan här kommer Djurgårn!

    SvaraRadera
  54. Levande Sittplats2009-11-07 19:59

    "Hoppa higab hopp" har inget som helst mandat att tala för Levande Sittplats eller några andra blåvita. Alla är inte internetmongon som är på LS, faktiskt.

    SvaraRadera
  55. Hoppa Higab Hopp2009-11-07 20:07

    @Levande Sittplats

    Det som jag säger är helt mina egna känslor och inget annat. Mina vänner/mates/kompisar/what ever vet hur jag känner och jag vill bara få ut det.

    Alla kan "få ut det" på Internet vilket är bra.
    Där kan alla få berätta vad de kännar oavsett om man blir påhoppad. Ingen vet vem du är!
    Det är det som är det bästa OCH det sämsta

    Som sagt vet att jag skulle få skit. Kommer att forsätta skiva oavsett om folk giller mig eller inte!

    SvaraRadera
  56. Och varför ska vi vinna 2010 då? För att Adam och Söder är tillbaka? Om vi tappar Hysén, Sigurdsson och Gustav då?

    Vi är på väg att bli ett jävla Malmö FF, d v s ett lag som alltid tror att dom ska vinna eller i alla fall ligga i toppen, men som i slutändan ligger i mitten och skvalpar. Det blir inget guld 2010! HELVETE!

    SvaraRadera
  57. Alltså, det är INTE att rusta för SM-guld att förlänga med superettaspelaren Stiller, en 33-årig Tomas Olsson och tacka nej till Risp. Vi kanske har ambitionen att tillhöra toppen men vi har min själ inte spelarmaterialet!!

    SvaraRadera
  58. Jag tror... att Mild är kall och väntar och ser vad det kommer för bud på Ragnar. Ren affärstaktik, att inte köpa in fler backar innan någon försvinner. "Ja, vi har nästan en hel elva med bara backar men vi vill ändå ha jävligt bra betalt om vi ska sälja Ragnar för han är ju så viktig" - eller "Ragnar är jävligt värdefull och viktig för oss, och därför ska vi ha inihelvetes bra betalt för honom för att kunna köpa en ersättare". Min lilla teori, bara.

    Tack Baraben för nedräkningen överst på sidan. Nu ska Blåvitt ta revansch.

    BLÅVITT 2010!!

    SvaraRadera
  59. Vi kanske kan låna hem Wernbloom om han ägnar den kommande vintern åt att sitta på Alkmaars bänk och frysa arslet av sig? För det lär ju behövas!

    SvaraRadera
  60. IFK Sillstryp mot superettan *ler*

    SvaraRadera
  61. HJALMAR JONSSON har varit lysande 2010!!! Basta
    7 Nov 09, 23:20
    Björn: "Korven". Du får brinna hur mycket du vill för Blåvitt, men nån vidare kunskap verkar du inte bestitta. Eller är det snarare så att du sitter vid datan och skriver istället för att se på matcherna?

    SvaraRadera
  62. Fick ni galgen i röva igen, för andra gången på en vecka? Fan vad det måste ömma i änglaröva nu! Hahahahaha!

    GAIS härskar i Gbg!

    SvaraRadera
  63. Anonym 00:20 - Gais får väl börja vinna derbymatcher mot IFK:are lite oftare än en gång var 16:e år innan ni kan göra anspråk på att "härska" i Göteborg...

    SvaraRadera
  64. När jag läser kommentarerna slås jag av en grej: flera som på fullt allvar tror att IFK Göteborg INTE kommer att tillhöra topplagen. Tjenare. Gör om, gör rätt.

    Och det är otroligt fascinerande med en del supportrar av andra lag som ser det som det viktigaste med varje säsong är olycka för Blåvitt snarare än framgång för ens egna lag. Sådant stavas förlorarkultur och är väldigt ledsamt.

    SvaraRadera
  65. Igår var det råttans lek med katten!
    Vad heter han den där killen som har spelat i IFK Göteborg? Han har en kille som spelar i laget, Hysén nånting va? Javisst, Glenn heter han ju så klart. Var det inte han som sa att Gnaget inte hade något anfallsspel! Vad hade Blåvitt? 5 anfall på 2 matcher.

    Glenn Hysén har inga pengar...

    SvaraRadera
  66. Nej, för tusan gubbar, inte ska ni vara nöjda inte. Först efter en sväng ner i superettan kanske.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.