2007/10/06

Vi har en stark tro på SM-guld 2007

GULDJAKTSKRÖNIKA Jag hade en diskussion med en av redaktionsmedlemmarna om våra guldchanser igår kväll. Han sa "det skiter sig nog som vanligt på målsnöret". Jag höll inte med. Det är just sådan förlorarmentalitet som alldeles för länge genomsyrat vår förening. Vi måste tro på oss själva. Vi måste tro på seger.

Nu står vi då där igen, efter en lång säsong med både "ups and downs" så har vi chansen på guldet med ynka tre omgångar kvar. Jag har de senaste två åren gått gradvis från att vara en av de mest hoppfulla och positiva supportrarna på planeten till att genomsyras av en cynisk inställning till vår förenings förmåga att ta sina chanser, när de väl erbjuds.

Det slutar här och nu. Vi har en stor guldchans. Vi har guldet inom räckhåll. Den här gången kommer vi klara av att förvalta vår chans och vinna hela skiten. Men varför just nu? Varför skulle det som inte gick 2004 fungera idag? Varför skulle inte målsnöret fälla oss som det gjorde 1997?

Jo för att:

Vi har en offensiv innermittfältare som skjuter med sådan akuratess att han skulle kunna få anställning i den amerikanska marinen för att med högerfoten prickskjuta långdistansrobotar upp i arslet på Irakiska kameler.

Vi har en isländsk mittback som skulle kunna testa autobahnasfaltens hållfasthet för det tyska vägverket jagandes en forward med boll och sina extra lätta aluminiumdobbar som utprydnader på påkspetsarna.

Vi har en ständigt kritiserad målvakt som spikar igen på ett sätt så att han lätt skulle ha fått anställning som handbollsmålvakt i det en gång tokdominerande Sovjetiska handbollslandslaget som anammade principen "fetast i landet över 40 år täcker störst del av målet", där han bara hade petats för att vara för vältränad för sin höga ålder.

Vi har en högerback som reinkarnerats från antigen ett liv som studsande savanngasell eller Kenyansk långdistanslöpare och efter årets räder längs sin ytterkant lätt platsar i Guniess rekordbok som bäst i kategorin "antal öppnande meter utan att få en passning".

Vi har en omskolad forward som leker med bollen på ett vis som hade fått Tarantino att se ut som en japansk turist utrustad med en engångskamera och som numer betraktas som hetaste kandidaten för att bli senior advicer för NASA:s rymdmilitärprogram inom området sanslösa tekniska anfallslösningar.

Vi har en vänsterytter som med sin kalsongklipparhistoria på Calvin Kleins begäran satts upp på FBI:s "most wanted" lista som ett hot mot rikets säkerhet, en man som med sina kanträder kan klassificeras som naturkatastrofen från Hisingen, en orkan till virvelvind som får Gulfströmmen att byta riktning när han drar igång bolltornadon.

Vi har en defensiv innermittfältare som gjort att Magnus Erlingmarks förhållande skakas i grundvalarna då hans fru kikat på matcherna och nu anklagar "Erling" för att ha vänstrat och på så vis fått fram en oäkting till son med defensiva kvalitéer av den kaliber att Italienska fotbollspresidenter med Moggi i spetsen kallat till hemliga överläggningar i frågan "hur stal IFK Göteborg vår patenterade nationalla defensivhemlighet?"

Vi har en nickspecialist till anfallare som nyligen mottog de amerikanska indianstammarnas hederspris för effektiv bollskalpering då han med sin panna gått till attack mot så mycket fuskläder att Nike kallat in fyra tusen extraanställda thailändska barnarbetare för att förse Allsvenskan med matchbollar.

Vi har en vänsterback som idag hyllas av Pensionärernas Riksorganidation (PRO) för att han lyft ut deras slogan om "Ju äldre man blir ju mer kompetens får man" från ålderdomshemmet och nu ger alla mobboffer upprättelse på skolåterföreningar runt Norden, "han är beviset på att det inte alltid är den som till en början haft det motigt som till slut lyckas" säger en talesman för nätverket "Rör inte min kompis" i frågan.

Vi har en mittback som tidigare tvingats jobba med fullständig lamhet, godtagit situationen och väntat in bättre tider, nu fått en bättre situation och hela tiden varit gruppen trogen, en mittback som idag ses som trolig efterträdare till jobbet som boss inom fackjätten LO där han kommer kämpa för den utsattes situation och aldrig klaga på att göra sitt eget jobb i det tysta.

Vi har en högerytter som trots skador och motgångar gjort sitt arbete på ett så magnifikt sätt att SvFF fått sätta in en internationell haverikommission som ska utreda varför en utdömd och skadebenägen spelare kan prestera högsta lägstanivån i hela landslaget, en spelare som är så lojal till sin tro och sina principer att påven sägs ha kritiserat sitt prästerskap för att inte kunna nå upp i samma nivåer av respekt och tilltro genemot deras så kallade gud.

Långa meningar och långa resonemang i en utdragen och jobbig text som kanske får dig som läsare att bli lite förvirrad? Get used to it. Korta. Meningar. Är. För. Förlorare. Här i Göteborg gillar vi långa äventyr, äventyr med lyckliga slut värda flaggviftande romantiska Hollywoodavrundningar. Vi har elva anledningar till att tro på oss själva, till att tro på ett lyckligt slut och till att tro på gulddrömmen.

Att vinna SM-guld är inget man gör med enkelhet utan något föreningen bygger över en hel säsong och där karaktär, hunger och små små detaljer avgör vem som får sola sig i guldglansen när "eländet" till säsong slutgiltigen kan summeras. I år ska vi ro hem guldet. Vi har en hunger för guld. En hunger som måste mättas. Ett måste som kräver offer. Dagens offer är: Malmö FF.

24 kommentarer:

  1. Var väldigt mycket skrivet för att säga "det är vår tid nu och alla bitar finns på plats". "Vi är helt enkelt bäst i år" Svårare behöver det inte vara ser du Frankie boy :) Sluta dessutom upp med din "häxjakt" på Hjalmar! Rör inte min kompisligan är farligare än du anar min vän and you are on the hitlist ;)

    SvaraRadera
  2. anonym 01:05/ Vet inte hur du läser, men det där var ju kanske den största upprättelse av Hjalmar jag läst i en krönika någonsin...

    texten får en ju nästan att explodera i vilja att se matchen, ojojojoj nu kommer jag inte sova en blund

    SvaraRadera
  3. Mats Härd bjuder på sig själv och käkar guldpytt...

    SvaraRadera
  4. Det här var bannemej bland det bästa du skrivit på länge Frankie, jag hade nästan givit upp hoppet på dej.

    SvaraRadera
  5. den här texten är som frankie själv brukar säga, riktig jävla hets.

    SvaraRadera
  6. hahahahaha fyyyy fan va bra, men vänta bara tills lite viktigtpettrar vaknar imorn morgon och ska klaga på att ni nämner, indianer, lo, nasa, pro, lago, svff, hollywood, barnarbetare, moggi, erlingmarks fru, fbi, irakiska kameler och så vidare. då blir det liv i luckan!!!!! skoj läsning i alla fall!

    SvaraRadera
  7. anonym 01:29/ du glömde att han kallar påvens och katolikernas gud för "deras så kallade gud" men vi vet ju alla att det bara finns en gud: torbjörn nilsson

    SvaraRadera
  8. årets bästa!

    SvaraRadera
  9. Det här är humor och bra läsning! Tack för den här krönikan. Kommer inte kunna sova en blund inatt, så nervös är man ju.

    FORZA Blåvitt! <3

    SvaraRadera
  10. Jag måste få säga att det här var tamejfan den bästa läsning jag fått på länge. Ni vet verkligen hur man med annorlunda, men fräcka, ord kan förklara spelarna i det lag som mest förtjänar SM-guldet.
    Inte längre bara Sveriges största blåvita blogg. Utan nu också i mina ögon Sveriges Bästa.

    SvaraRadera
  11. Bengan och gamle Sovjet-Lavrov är väl snarare utbildade i målvaktsskolan "Den som inte hinner undan" än "fetast täcker mest".

    Och sen görs la bollarna i Pakistan och inte i Thailand?

    SvaraRadera
  12. asså fyf fan! Att Jinxa laget på detta sättet riktigt gnaget stil! Avgå Baraben!!!

    SvaraRadera
  13. anonym 04:20/ jinx? skrock? det trodde jag man slutade med på 1500-talet. tror du på vättar och troll med eller?

    ang. krönikan: ren och skär klass. baraben visar hur det ska gå till, skitrolig!

    SvaraRadera
  14. "Och sen görs la bollarna i Pakistan och inte i Thailand?

    6/10/07 02:42"

    du kanske tror att gustav är erlings son på riktigt och pontus aktuell för jobb hos nasa osv? idiot.

    SvaraRadera
  15. Nu kör vi! INVASION MALMÖ!

    SvaraRadera
  16. Pilfalk tycker:
    Bra att du tycker till om förlorarmentaliteten som har börjat spridas bland supportrarna. Vi är inte GAIS - vi får inte försöka överta deras förlorarstämpel. Vi är inga loosers som de, vi är blåvitt - bäst i Sverige.

    SvaraRadera
  17. Vet inte vem du är Frankie men i min bok placerade du dig med den här krönikan strax efter Simon Bank som en av de största fotbollslyrikerna i det här landet just nu. Precis vad som behövdes för att höja temperaturen ett par snäpp till inför dagens drabbning. Tack!

    SvaraRadera
  18. Grymt bra artikel. Ja e så jävla nöjd att vi har detta läget nu. Ca precis inne på fotbollskanalen och såg det gamla reportaget från 2002. När man ser det är det svårt att förstå hur vi har blivit så jävla bra. Gå in och se reportaget och lyssna på vad Roger säger på slutet.

    SvaraRadera
  19. MFF ska tas rätt upp och ner och dessa hatets och illviljans kolportörer demaskeras.

    SvaraRadera
  20. Är det någon som har kval matcherna från 2002?
    ladda upp dom på thepiratebay snälla...!?

    SvaraRadera
  21. Bra beskrivning av våra älskade Änglar!

    SvaraRadera
  22. Alla som inte kollat reportaget från 2002 på fotbollskanalen...gör det! Man ska aldrig glömma att vara ödmjuk, lyssna och sug in det sista som sägs i klippet. Roger Gustafsson är en mycket klok man!

    SvaraRadera
  23. Ambitiös krönika men det blev lite för mycket CIA, FBI och sånt. Stundtals rolig och stundtals.. Bra att du är igång igen!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.