2007/10/02

Sveriges fotbollshuvudstad är Göteborg...

SERIELEDNING BlåRosa för en dag. Obesegrade i Rosa tröja. Dags att packa undan den rosa tröjan och kanske plockar vi fram den när det vankas Champions League nästa höst, eller hur Hans Lundberg? Ni som vill föreviga matchen från igår kväll bör ta del av BaraBen.com:s nedladdning av matchen:
2007-10-01 IFK Göteborg- Hammarby IF 3-0 (2-0)
______________________________________________________
Pontus Wernbloom skarvar, touchar, chippar, lobbar, klackar. Pontus Wernbloom spelar just nu kusligt likt en viss Michael Laudrup när denne var som bäst. Men Pontus blandar detta med en powerforwardskaraktär som gör att finteknikern Laudrup, som naturligtvis hade ett spel på en lite högre nivå, inom kort kan hamna i den fräcke Kungälvskanonadens skugga. Pontus är årets förvandling i allsvenskan. Förvandling från brutal köttare på i mittens rike till elegant smånätt forward i motståndarnas förvirrade försvarslinjer.

Jag påminner ständigt mina vänner om vad jag skrev inför den Allsvenska starten i våras:

"Den Allsvenska sluttabellen 2007:

1. SM-Guld: IFK Göteborg

Nederlagstippade, sargade av ett fiaskoartat 2006, med ny tränarstab, förluster i backlinjen och en skattehärva som fortfarande hänger över föreningen. Kan väl inte annat än bli fiasko? Nej, tvärtom så kommer Blåvitt att chocka hela fotbollssverige i år. Anledningen stavas Pontus Wernbloom. Det kan kännas omänskligt att sätta sådan enorm press på en ung U21-landslagsman och det kan kännas märkligt att inte ta upp någon ur den runtinerade duon Selakovic och Alexandersson som den avgörande spelaren, men det finns där ändå. Känslan av att Pontus Wernbloom i år växer ut till den mittfältsgeneral som blir avgörandet mellan en skitsäsong och en succé för Blåvitt. Blåvitt leds framåt av en centrallinje med Ragnar-Pontus-Marcus Berg i en ny generation av blåvit hunger och kan (om man för en gångs skull inte kroknar i slutkampen och undviker att missa öppet mål i avgörande hemmamatcher) nå hela vägen. Trots att man inte värvat några tunga namn, trots att man spelar på en jättelik (och tom?) arena faktiskt gå hela vägen. Jag inte bara hoppas, jag tror att vi kan chocka alla med vår ungdomliga respektlöshet och kollektiva krigaranda. Att vi är nederlagstippade gynnas oss mer än någon expert förstår. Att Gais-rejecten Pellejöns Blohm dömer ut den Blåvita karaktärssatsningen som förlegad ger än mer tro på att den är rätt väg att gå. Vi blir riktigt farliga i år. Men det kan komma att hänga på ett par nyförvärv under säsongen med, för med skador så är vår trupp inte den bredaste och ett rent juniorlag vinner inga SM-guld. Men potentialen finns i killarna, speciellt nu när ingen tror på oss. Det är perfekt smygläge och hög tid att införa en ny guldmåltid på Kamratgården i höst. Guldpytten och snacket om densamma är för många av oss en del av den "jinx" som satts på föreningen sedan 1996. Servera bräserad anka eller mos från grillen, bara det blir på guldfesten i höst."
Perfekt smygläge som växt till perfekt ligaledning.
______________________________________________________
Slakten av Hammarby var inte bara rolig, trevlig och mysig ur serieledarens synvinkel. Värt att noteras är att vi genom segern och de tre poängen lade Gais så långt bakom oss att de omöjligtvis kan gå förbi oss i tabellen. Inte ens om vi skulle totalhaverera och förlora med 0-5 gånger tre. Åter en gång, en av många under historiens vingslag, så har IFK Göteborg placerat sig som Göteborgs bästa fotbollslag i det svenska seriesystemet. Bäst i Göteborg, snart åter bäst i Sverige?
______________________________________________________
I sista omgången spelar Blåvitt hemma mot Trelleborg. Som de flesta känner till så är Jonathan Berg utlånad från Blåvitt till just Trelleborg. Nu uppstår då en situation där laget som Jonathan toillhör (Blåvitt) slåss om guld men laget som Jonathan spelar i (Trelleborg) slåss om nytt kontrakt. Kommer han göra mål? Kommer han göra självmål? Kommer han missa med flit? Lever guldstriden för Blåvitt in i omgång 26 kommer i alla fall jag att hårdbevaka Jonathan Bergs varje rörelse...
______________________________________________________
Det snackas om fotbollsvåld mellan varven här i Sverige. Det här är vad polisen beslagtog från en grupp psykopater till Lazio-fans inför deras bortamatch mot Atalanta. Vi snackar om köttyxor i massor. När man sätter sådant i perspektiv till vad som sker här hemma kan man väl snarare fråga sig vad i helvete det är för fel på det Italienska samhället? Men det är en annan femma det.
______________________________________________________
Malmö FF borta på Lördag. Toivonen avstängd. Daniel "Sidled" Andersson avstängd. Precis så som Eguren och Lolo Chanko var avstängda för Bajen mot oss i den senaste omgången. Har måhända Blåvittprästen Ingo lagt in lite extra böner för oss änglar? Eller har kanske karman av att ha haft oflyt på slutet i så många år börjat betala tillbaka lite grann? I vilket fall är det trevligt med lite kaos i Malmö FF, vi får alla hoppas på mer internbråk och oroligheter i Skåne den närmaste veckan...
______________________________________________________
Ragnar Sigurdsson till GP:
- När man är back är man inte skadad, man skadar bara andra, skrattar islänningen.

13 kommentarer:

  1. Ragnar är för skön=)

    SvaraRadera
  2. [BaraBen.com tillåter inte idiotkommentarer som angränsar till hot eller uppvigling. Därmed raderades ett inlägg i nivån iq-brödrost här.]

    SvaraRadera
  3. hankins gör allt för att klanka ner på lazio.. suck

    livorno merda!

    SvaraRadera
  4. Köttyxor!?!

    Curva Nord har fått en ny respekt hos mig, för enorm idioti. Jävla nötter...

    Är det bättre skicka hela Irriducibili till fängelse i förebyggande?

    /Roffe

    SvaraRadera
  5. När till och med Mats Härd skriver positivt om oss kan det inte betyda annat än guld!

    SvaraRadera
  6. Missförstå mig rätt, jag älskar Boom Boom lika mycket som någon annan, men när ni skriver saker som att "Wernbloom spelar just nu kusligt likt en viss Michael Laudrup när denne var som bäst" är det kanske drags att dra åt handbromsen lite. Alldeles oavsett är det jävligt gött att vara blå-rosa idag.

    SvaraRadera
  7. Fråga: Varför är det ingen som seedar matchen på länken som finns med här? Känns lite sådär kul med länk till....ingenting liksom :S
    Här hade man gjort sig kalas i tankarna.

    SvaraRadera
  8. Jag seedar som ett as men jag vet att Piratebay höll på med uppdateringar i gårkväll och i natt. Kanske det som strular.

    SvaraRadera
  9. Fyfan så viktigt det är :)

    SvaraRadera
  10. OK Blåvitt nu håller jag en liten tumme för er. Sätt Sthlm på plats. Vi är tyvärr ute ur matchen.

    /Elfsborg

    SvaraRadera
  11. Fan vad dåligt Frankie.

    Vi hade en diskussion efter 2-2 mot Elfsborg och då var du jävligt negativ till SM-guld.

    Vänd inte kappan efter vinden=)

    /Tåpajs

    SvaraRadera
  12. Undrar vad Lazio-nissarna skulle göra med simdynan på bilden...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.