2007/10/31

Nicklas Carlsson - rätt man för ett guldlag?

ANALYS Det dröjde inte ens fyra dagar efter att guldet bärgades innan första värvningen till Kamratgården nu är i hamn. Som väntat blir det AIK:s Nicklas Carlsson som är förste man att förstärka guldlaget. Men är det en förstärkning, och vad kan han tillföra? Låt oss analysera läget.

Många anser att man inte skall värva spelare som är så pass medelmåttiga att de inte ens får förlängt kontrakt med den klubb de är i då de värvas, speciellt inte om spelaren tillhört en sämre klubb än IFK Göteborg. Det vill säga i nuläget samtliga övriga svenska klubbar. ”Platsar han inte där, vad ska han då tillföra hos oss?” brukar vara en av de vanligaste fraserna. Men jag är inte benägen att hålla med om det resonemanget. Egentligen räcker det att titta hur det gått i år när vi nu står med facit i hand. En värvning som gjordes på detta sätt har varit navet i vårt spel i år och utan han hade vi aldrig vunnit guldet.

Tomas Olsson fick inte plats i Malmö när man började bränna Zlatan- och Rosenbergstålar på allvar. In med nån finne hit och nån brasse dit, men Tomas fanns det inte plats för och han fick snällt söka sig någon annanstans. Återigen, med facit i hand, så ser vi hur det gått för Malmö i år och hur det gått för IFK Göteborg. Det är inte direkt på Möllan man firar guldet nu i dagarna...

Men Nicklas Carlsson då, hur bra är han, och vad kan han tillföra? Jag ska direkt erkänna att jag inte sett AIK särskilt mycket i år, och när jag väl gjort det har jag knappast specialstuderat Nicklas Carlsson. För det är inte en sån gubbe som är den förste man tittar på i ett lag. Dock så gör han alltid jobbet, och han gör det till etthundra procent. Vem minns inte hans klassiska punktmarkering av Anders ”Taco” Svensson, när han följde dennes samtliga steg under hela matchen. Samma sak gjorde han med Öis Ailton, då han även följde med denne när han skulle ut och lyssna på instruktioner från tränaren. Ännu roligare var nästan när TV4 hade sin alternativa fotbollsgala och man gjorde parodi på detta. Nicklas stod hela programmet – och punktmarkerade – programledarna på tre decimeters avstånd utan att säga ett ljud. Det är humor.

Det är precis den blandningen som gör att jag tror detta kan vara en lyckad värvning. Nicklas har karaktär, uppblandat med en portion humor. Lite som en viss Håkan Mild, även om vi inte gör några jämförelser i övrigt. Så visst kan värvningen av Nicklas Carlsson bli bra. Kanske inte en spelare som går rätt in i startelvan - snarare en backup på flera positioner – men en grym karaktär som förhoppningsvis kommer att tillföra truppen ännu mer vinnarmentalitet.

Välkommen till Blåvitt, Nicklas Carlsson!
_________________________________________________________

När vi ändå är inne på Håkan Mild: Den som inte haft fullt förtroende för Håkan innan eller under säsongen måste definitivt ha ändrat sig nu. Vilket jävla jobb han har gjort! Vad hade vi gjort utan Håkan Mild? Vad hade vi gjort?
_________________________________________________________
Håkan Mild jobbar redan hårt på nästa värvning, vilken med stor sannolikhet kommer bli Gefle:s målvakt Mattias Hugosson. Kontakt är sedan länge tagen mellan Blåvitt och Hugosson. Enligt uppgifter till BaraBen.com lär det inte dröja länge förrän 33-åringen stiger in på Kamratgården och gör sitt första träningspass med målvaktstränaren Ove ”Bullen” Tobiasson.

62 kommentarer:

  1. Jag "erfar" samma sak efter att ha läst Eurosports hemsida igår. Hugosson kan vi nog räkna in nu.

    Välkommen!

    SvaraRadera
  2. Nej nej nej. Vad tänker de med... en solnatattare i mitt blåvitt. Satsa på yngre egna spelare istället!

    SvaraRadera
  3. en äcklig äcklig aik:are i våra fina färger. KATASTROF!!!

    SvaraRadera
  4. Man satsar på yngre spelare räött in i elvan och spelare utifrån som kan ersätta dem ifall dom skadas??

    SvaraRadera
  5. Svårt att acceptera en råtta..men,men.

    SvaraRadera
  6. extremt märkligt att skriva en "analys" utan någon ananlys utan bara floskler...

    SvaraRadera
  7. hugosson är ju 33 år! det ska mycket till om han har samma vilja och kämpaglöd som bengt. han räcker kanske i mest 3 år till känns det som. in med någon yngre i målet!

    SvaraRadera
  8. en råtta i blåvitt? va fan händer.. detta blir svårt

    SvaraRadera
  9. Speero: Den 'yngre' har vi redan i en viss Erik Dahlin, vi behöver bara ha någon som kan stå den tiden det tar för Erik att bli en målvakt av allsvensk klass...

    SvaraRadera
  10. Ajajaj, jämföra en gnagare med Håkan?!

    SvaraRadera
  11. erling verkar ju rätt bakom flötet.

    SvaraRadera
  12. Jag som hade hoppats på Rami S. Får la hoppas på att Hugosson följs av ytterligare en spelare från Gefle med en något mer offensiv position...

    SvaraRadera
  13. Erling, det var inte Svensson som han följde med ut till tränaren, det var Ailton.

    SvaraRadera
  14. Håller med Erling, tror det kan bli rätt bra med Carlsson. Han kommer ju för fan gratis. AJK:arna (forumråttorna) verkar vidare allt annat än nöjda med att han lämnar, det är nästan så det räcker för mig.

    SvaraRadera
  15. Varför Hugosson? Han är gammal och vem vet om Dahlim kommer utvecklas till en toppmålvakt?

    SvaraRadera
  16. Jag litar fullständigt på Håkan..

    SvaraRadera
  17. va fan ska man med än 33-åring till? vi blev ju precis av med ett lik. fan tänket dom med??? nää, in med alvbåge eller dahlin!!!

    FY FAN!

    SvaraRadera
  18. Hugosson i mitt tycke en bra värvning. Signa för två år och låt Dahlin och Stenman pröva på att stå lite cup-matcher och så. När Hugosson sedan slutar så är dom i princip färdiga. Perfekt.

    Nicklas Carlsson är också en bra värvning. Vi behöver en lite mer erfaren back-up med gott humör, som inte kommer gnälla. Dessutom gratis.

    In Håkan we trust

    SvaraRadera
  19. Niclas är en trevlig människa med bra karaktär. Tror absolut att han kan utvecklas i blåvitt trots sin höga ålder. Det jag är lite tveksam till är hans stora AIK-hjärta, men men Pappa Hysen har ju varit makrill en gång i tiden..

    ps, Niclas har en för jävla ful golfsving, men en jävla känsla på korthålen.
    Välkommen till Sveriges Bästa Klubb!

    SvaraRadera
  20. Håller med senaste anonym. Aldrig fel med en erfaren backup, som dessutom har dokumenterat stark karaktär och offervilja. Att han är AIKare spelar mig mindre roll.

    Fattar ni inte att ytterst få spelare är så provinsiella, att de inte kan tänka sig att spela i "rivaliserande" klubbar? Det är ett jobb som alla andra. Det är vi supportrar som kör "Hata Sthlm" eller "Hata GBG-tänket". Ta Hysén, t.ex. Om det inte vore för att tjejen är med barn kunde han mkt väl ha hamnat i dif.

    Rehn är ju ett underbart exempel på nån från "fel ställe" och "fel klubb", som tagit en plats i våra hjärtan.

    Nä, ge Carlsson en chans. Kanske trivs han så bra att han vägrar flytta hem igen, startar skomakeri i Kortedala efter karriären, och då är Sverige en Sthlmare fattigare. Win-win!

    SvaraRadera
  21. Carlsson, ja, Hugosson, va?

    Har för mig att Carlsson följde både Ailton och Taco-Anders ut till sidlinjen så jag ger både erling och kapten rätt där.

    SvaraRadera
  22. nu blir det moment 22 för en del blåvita, de vågar inte kritisera någonting som håkan mild har tagit i. han kan värva andreas andersson, jesper blomqivst, pascal simpson och "hatten" utan att vissa ens skulle förstå kritik mot det.

    SvaraRadera
  23. anonym 14:32/ haltande jämförelse, vår rivalitet med djurgården är i princip noll. aik däremot är vår eviga nemesis.

    SvaraRadera
  24. + att rehn har varit i blåvitt innan

    SvaraRadera
  25. Blåvitt är en soppa av fd djurgårdare och AIK:are.

    SvaraRadera
  26. Bara titta på senaste matchen mot AIK, Blåvitt satsar bara på att försvara sig. Niklas Carlsson är den perfekta försvararen och kommer passa perfekt i blåvitts destruktiva köttmur. Vi kommer att försvara oss till ett nytt sm-guld.
    Leve den svenska/blåvita försvar är bästa anfall modellen.

    SvaraRadera
  27. Tror carlsson är bra värvning. Kostar inga pengar förutom deet personliga kontraktet med gubben. Ölme slutar, måste ha en backreserv som kan gå in och spela mittback istället för Gustav om Bjärsa eller Ragnar skulel saknas i någon match. Tror inte Nicklas värvas med tanke att ta en plats i elvan, där skall vi ha Bjärsa och Ragnar. Skulle Ragnar försvinna så måse vi få in en mittback av klass!
    de som ligger bakom de elva m¨åste vara av sådan kaliber att de håller bra allsvensk klass, det gör Nicklas! Dock inget namn för starelvan idag, men samtidigt- han kostar inget.

    SvaraRadera
  28. MITTFÄLTET??

    Är jag nöjd med? Utecklingsbara killar i Hysen, Gustav, Jacob och Vasques (om han blir kvar). Killar som Olsson och Alex kanske tom oxå kan bli bättre (dom är bra) med "nytändning" pga av guld och CL kval. Sella har ju visat efter rättegången att han är på G! har ju spelat både vänster, höger och mitfältare iår- andvändbar med andra ord!

    ANFALLET
    Wernbloom given, får han en mellansäsong? Wallerstedt blir ju kvar som minst inhoppare. Ranegie fick ingen ärlig chans iår, hur blir det nästa år? Mourad är väl den som får maka på sig om en ny ska in? Men vem? Är det här pengarna skall läggas, på en riktigt bra forward? Nannskog? han gör mål, då kan Wernbloom och Ranegie ligga i "bakgrunden" utan press.

    SvaraRadera
  29. kostar inget är ett skumt argument, då kan man ju värva alla mediokra bosmanspelare för att de är gratis

    SvaraRadera
  30. Om Hugosson kommer blir det garanterat enbart på ett år då han bygger/har byggt ett nytt hus i Gävle.

    SvaraRadera
  31. Grattis till den medelmåttiga värvningen! Nicklas kommer hjälpa er hålla nollan mot Gais och Gefle, behöver ni punkta någon är han också bra.

    Men gissa om ett antal motståndare kommer att spela med hög press om han spelar på mittbacken. Ni kommer att få mittfältare med nackspärr efter alla luftpastejer, men på plussidan väldigt vältränade bollkållar.

    Carlsson och Hugosson, det är till att hålla i slantarna - inga CHL-ambitioner direkt verkar det som...

    SvaraRadera
  32. en jävla råtta hur tänker de ....solnatattare solnatattare

    SvaraRadera
  33. Anonym sa...
    kostar inget är ett skumt argument, då kan man ju värva alla mediokra bosmanspelare för att de är gratis

    31/10/07 15:29

    Helt rätt! Men håller de helt ok allsvensk klass så måste de väl ändå ses som bra reserver att ta in? Så tolkar jag det, han skall väl inte spela från start? Mild/Rehn/Olsson kan väl inte ha det i baktanke med värvningen av Carlsson?

    SvaraRadera
  34. Vilket jävla gnäll på en billig värvning som många AIK:are lipar över! Perfekt säger jag, in med rutin som breddar truppen billigt. Superstjärnor kan få kosta, inte truppbreddare. Gärna Hugosson också, jag vill inte ha nån nervös snorunge i mål. Juniorer överallt utom i mål tack!

    SvaraRadera
  35. attans en råtta i guldlaget blåvitt.satsa på unga spelare istället det är ju vår melodi.

    dock verkar det vara en sympatisk kille som har rätt inställning till sin sport.karaktärsspelare gillar vi så är helt klart kluven.

    SvaraRadera
  36. För er alla som gnäller om att han är en råtta...

    Han tillhör oss nu, dvs att han är en ängel. Ifall han skulle vara en (fullständig) råtta skulle han aldrig gått till oss!

    Välkommen Nicklas till oss Änglar!

    SvaraRadera
  37. Anonym 15:56/ Folk lär inte klaga på att man värvar bredd "gratis", dock undrar jag och säkert många med mig varför inte sådana truppbreddarplatser kommer från våra egna ungdomsled. Förstärk för elvan, bredda från ungdomsleden.

    SvaraRadera
  38. thejr/ Har du tänkt på att ingen annan- inklusive ajk- ville ha honom......

    SvaraRadera
  39. Håller med 14:15 och 14:30. Vi litar på Håkan fan. In med Hugosson nu, han är billig till skillnad från Shaaban. Om två-tre år kommer Dahlin och/eller Stenman!

    SvaraRadera
  40. Håkan for God!

    SvaraRadera
  41. Jag välkomnar båda. Vi behöver verkligen rutin i truppen. Bengan slutar och ingen vet hur det blir med Ölme. Man kan inte bara ha knattar. Carlsson blir perfekt, och jag tror på Hugosson också. Och vem säger att Dahlin inte kan peta honom?

    Heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  42. Tack för välkomnandet
    Jag ska göra mitt bästa för Blåvitt

    SvaraRadera
  43. Carlsson, sämst i Gnaget - Bäst i götet! Ärligt talat. Ska man spela 10-0-0 så krävs det många backar... Carlsson är en bra sådan. Lycka till!

    SvaraRadera
  44. Jag som delvis livnär mig på att jobba med allsvensk fotboll känner att båda värvningarna är riktigt bra. Jag såg Carlsson följa efter Ailton och det var fantastiskt kul att se och otroligt provocerande för Ailton. I år har jag sett Gefle ett par gånger och de som såg honom hålla nollan mot HBK på Örjans Vall hävdar samtliga att det var en kanonvärvning. Jag ljuger inte när jag säger att HBK kunde vunnit matchen med 9-0. Men det blev 0-0.

    Jag gillar heller inte AIK men det är historielöst att tro att det är kemiskt befriat från göteborgare i Sthlmlag och tvärtom. Gilla läget och lita på Mild.

    SvaraRadera
  45. Carlsson - Värt en prövning! Kom ihåg att han antagligen kan spela yttterback också, något som vi knappast har gott om i dagsläghet.

    Stora frågan i min skalle är - varför Hugosson och inte Shaban? Bränn några extra miljoner på Shaban för tusan, det har vi råd med! Satsa på stora, etablerade kort och blanda med egna produkter!

    SvaraRadera
  46. Jag vill inte ha nån jävla solnatattare på Kamratgården. Fy fan!

    SvaraRadera
  47. Så vitt jag minns, så var det ett väldigt gnäll även när vi värvade Wallerstdt. Tror inte så många är missnöjda med den värvningen idag...

    SvaraRadera
  48. I England värvar man ifrån varandra i parti och minut. Där är det inget konstigt. Visst Rooney va inte så poppis när han lämnade Everton. Men så är Niklas Carlsson ingen stjärna.
    Jag har väldigt svårt att förstå varför inte fler klubbar i allsvenskan värvar från andra klubbar i samma serie, utan hela tiden vänder sig mot sydamerika eller liknande.

    Det jag har sett av Niklas är jag imponerad av. De säger att han är dålig med fötterna, men ärligt talat så lider väl Bjärsmyr av samma sak, och det har ju ändå gått bra.

    Dessutom är killen 28 år!!! Det är väl för faan ingen ålder......

    magnus

    SvaraRadera
  49. Ja en gnagare i vårt lag? Först tycker jag att det låter konstigt.... Men hur mycket aik hjärta kan han egentiligen ha? Jag som blåvitare skulle aldrig lämna blåvitt för aik i sverige! Jag tror han kommer med en proffsig inställning och förhoppningsvis kvalite med. Han skall nog älska våran klubb till slut med. Välkommen!

    SvaraRadera
  50. Alla ni som gnäller på att han är en "jävla råtta" med mera.. Vad fan tänker ni med, hade han haft sådant AIK - hjärta som många av er skriver så hade han aldrig i helvete gått till blåvitt! Jag tycker att vi skall njuta av situtaionen: En kille som AIK:arna trodde skulle göra vad som helst för deras klubb pissar dom rakt i ansiktet och går till blåvitt=D Helt fantastiskt!

    Håkan har väl inte misslyckats med någon värvning hittills?

    SvaraRadera
  51. ANonym 19:11/ Vadå Rooney? Evertons rivaler är inte Man U utan Liverpool. Ridå.

    SvaraRadera
  52. En kille som AIK:arna trodde skulle göra vad som helst för deras klubb pissar dom rakt i ansiktet och går till blåvitt=D Helt fantastiskt!

    Hur smart är du då, han fick ju sparken från AIK.

    SvaraRadera
  53. Ingaland: Spelar man i samma liga är man väl ändå rivaler. Är AIK och Blåvitt från samma stad? Min poäng var att det är märkligt att inte svenska klubbar plockar fler spelare från varandra än vad de gör. I Premier Leauge gör man det varje säsong och det är inget konstigt med det.

    SvaraRadera
  54. YTT:
    Han fick sparken av klubben, inte av fansen! Det är dom han sviker, inte klubben... Tänk dig själv om Dennis "cliff" Jonsson som vi alla älskar trots att han inte varit ordinarie hade gått till AIK när blåvitt inte ville ha kvar honom!
    Tänk efter innan du öppnar käften!

    SvaraRadera
  55. Ja du mugg; hur vore det om du tänkte själv? De är ju inte livegna. Jämförelsen med Dennis håller inte eftersom vi inte vet ifall han fick kontraktförslag från AIK. Nej, låt exspelare vara fria och söka lycka och framgång bäst de vill; att tycka annat är bara utslag av monoteistisk fanatism.

    SvaraRadera
  56. drmugg/ Jävla mupp, Dennis har vid flera tillfällen sagt att han hellre lägger av med fotboll än går till gnaget, vakna upp och lukta på kaffet...

    SvaraRadera
  57. Carlsson följde inte alls med Svensson ut till sidlinjen.
    Läs på!

    SvaraRadera
  58. På tal om Håkan Mild.
    Jag vill minnas att i vintras/våras så var det en vääääldig massa, däribland jag själv till viss del, som gnällde nåt kopiöst på Håkan. Det lät ungefär: "Åååh, han är på semester, katastrof! Ingen värvning av Ronaldhinho, fyfan!! Avgå Mild! Avgå regeringen!!" Visst kanske jag överdriver nu men det lät i vintras iallafall inte som det var många som trodde på honom.
    Nu blir han plötsligt hyllad, med all rätt för han har ju gjort ett grymt jobb, men tänk på hur det var inför säsongen...

    SvaraRadera
  59. en som var där said...

    Carlsson följde inte alls med Svensson ut till sidlinjen.
    Läs på!


    Fel av mig där, har ändrat nu.

    SvaraRadera
  60. verkar ju som att hugosson gjort en stabil säsong i år dessutom.

    SvaraRadera
  61. Det är ju för fan det jag säger jävla idioter! Är ni tröga eller? Jag vet att Dennis aldrig skulle gå till AIK, precis det trodde gnagarna om Niclas C också..

    SvaraRadera
  62. Nicklas Carlsson är en professionell fotbollsspelare, vilket innebär att han ger 100 % för sin nuvarande arbetsgivare. Fatta dessutom vilken jävla tändvätska det blir för honom att möta AJK! Att gå ut och mörda laget som tyckte att han inte platsade.

    Mattias Hugosson känns som en bra värvning. En stabil målvakt som har varit A och O för Gefles chanser att överhuvudtaget etablera sig i Allsvenskan. När han nu får en avsevärt mycket bättre backlinje framför sig kan han nog växa till att bli den stora målvakt som Bengt blev under de sista åren. Stabilitet, trygghet och rutin står Hugosson för. Och många av de allra bästa målvakterna är inte precis purunga, kolla bara på gubbar som Edwin van der Sar (37 år), Buffon (29), Lehmann (38), Kahn (38), Coupet (35).

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.