2007/10/07

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Det blir en något torftig femma så här dagen efter. Inte för att det inte finns något att skriva om, nejdå, det finns massor att skriva om. Däremot befann jag mig i ett lyckorus under 90 minuter på Malmö Stadion, dessutom i en fantastisk klack, bakom mål, ganska långt från spelet. Jag bemödade mig inte att fundera så mycket över vem som gjorde vad bra eller inte. Dessutom känns det som att alla gjorde sitt jobb, utan att behöva ta till det där lilla extra som ibland krävs. Men många förtjänar poäng, så i dag delar vi ut ett par extra. Nu tar vi Gnaget av bara farten!

Malmö FF, borta
5 poäng: Stefan Selakovic - Petad och bänkad av Tobias Hysén, men nu åter i elvan när Alex blev skadad. Adam kanske inte fick ut lika mycket av det, men inte fasen saknade man Alexandersson så jättemycket. Sella gör mål, dribblar, viker in och går på skott, slår inlägg och gör allt precis så som man vill att han ska göra det.
3 poäng: Pontus Wernbloom - Två riktig grymma framspelningar. Det räcker egentligen så. Börjar mer och mer likna en komplett anfallare.
2 poäng: Tobias Hysén - Mål! Är fortfarande inte uppe på den nivå som man förväntar sig av honom. Men när han avgör matchen med ett sånt där mål som man förväntar sig att just han ska göra, då vore det olyckligt om han fick gå härifrån lottlös.
1 poäng: Bengt Andersson, Ragnar Sigurdsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Olsson, Klacken - Bengan är återigen attraktiv. Ragnar och Bjärsa är Allsvenskans bästa, och yngsta, mittbackspar. TO står för förspelet till två mål. Klacken var riktigt jävla taggad och tänd. Det var en ära att få sjunga med er.

Totalt efter 23 omgångar
1. Marcus Berg - 42 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 37 poäng
3. Niclas Alexandersson 26½ poäng
4. Pontus Wernbloom - 25½ poäng
5. Thomas Olsson - 25 poäng
6. Stefan Selakovic - 15 poäng
6. Gustav Svensson - 15 poäng
8. Andres Vasquez - 14 poäng
9. Adam Johansson - 13 poäng
10. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
11. Bengt Andersson - 9 poäng
11. Jonas Wallerstedt - 9 poäng
13. Jakob Johansson - 7 poäng
13. Hjalmar Jonsson - 7 poäng
15. Erik Dahlin - 5 poäng
15. Tobias Hysén - 5 poäng
15. Conny Johansson - 5 poäng
18. Eldin Karisik - 4 poäng
19. Jonatan Berg - 3 poäng
19. George Mourad - 3 poäng
21. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng
22. Klacken - 1 poäng

16 kommentarer:

 1. Såg matchen på tv, verkar ha varit grym stämning i klacken, hördes mycket bättre än MFF:s. Längtar till AIK-matchen så jag äntligen får se vårt älskade blåvitt på plats!

  SvaraRadera
 2. Personligen så tycker jag att klacken var riktigt dåligt inaktiv och otaggade innan första målet. vi är så många på bortaplan och det lät ju fan mindre än gävle på hemmaplan... lite synd att ett mål måste göras för att klacken skall gå igång så bra som den gjorde, tänk om inte målet hade kommit liksom? skulle vi vara helt tysta matchen igenom då? =/

  SvaraRadera
 3. e det någon som kan påminna mig om varför conny johansson fick en femma?

  SvaraRadera
 4. anonym 14:55

  give us a break... Vi var ju helt slutkörda efter den där 45-minutersmarschen till arenan. Att både andan och målet kom vid samma tidpunkt kallar jag för tillfälligheter :)

  SvaraRadera
 5. anonym halv fyra//

  Hehe, jag tänkte också på det... lite synd att en sån bra kille som eldin ligger efter tjocker-conny!

  SvaraRadera
 6. anonym 15:30/ Han gjorde en kanonmatch för oss mot HBK nere på Örjans Vall!

  anonym 15:39/ Ja, Eldins låga poäng är lite olycklig. Han har varit bättre än vad poängen visar när han har spelat. "Tyvärr" har oftast hela laget varit bra när han varit bra, och poängen har därför delats ut till andra som varit lika bra som honom i de matcherna.

  SvaraRadera
 7. 4. Thomas Olsson - 25 poäng
  5. Pontus Wernbloom - 25½ poäng

  Borde dem inte byta plats i listan?

  SvaraRadera
 8. En rolig notis som inte har med fotboll att göra på något sätt är att Kopparberg/Göteborg drar mer publik än Gays under dagens matcher.

  SvaraRadera
 9. anonym 16:00/ Kanske det...

  SvaraRadera
 10. Det roliga med att Djurgården vann idag är ju att vi lär få med oss hela Råsunda i matchen mot gnaget. De vill ju inte se djurgården vinna allsvenskan. Hehe :)

  SvaraRadera
 11. scheisse, dif vann. nu tar vi råttorna borta!!!

  guldet SKA hem till göteborg!

  SvaraRadera
 12. Jag hade helst sett att guldet säkrades borta mot AIK eftersom jag är bortrest mot TFF men men.

  Köp en SM Guld 2007 tröj till mig!!!

  SvaraRadera
 13. text-tv-supporter2007-10-07 23:20

  Jag tycker att klacken borde få en poäng för den fina uppslutningen, hur många var ni?

  SvaraRadera
 14. text-tv-supporter said...

  det fick vi ju! jag har hört 3000.. något i den stilen

  SvaraRadera
 15. Ragnar börjar närma sig Mackan nu ;) Det finns ju nästan inte att han inte går om nu =P

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.