2007/10/12

Silly Season: Blåvitt nobbade 30 miljoner för Ragnar?

SILLY SEASON När säsongen lider mot sitt slut tar åter den löjliga säsongen vid. Det är tiden på året då rykteskarusellen kring nyförvärv och försäljningar härjar som bäst. Det är dags för Silly Season 2007/2008!

Blå text är senaste uppdateringarna!

IN?
Johan Oremo (Gefle)- George Mourad skall ersättas efter säsongen 2007 och då ryktas Gefles löpstarke anfallare vara högaktuell för IFK. Oremo passar väl in i den spelartyp som med fysik och hårt jobb som IFK valt att använda i anfallslinjen under säsongen. Oremo värvades så sent som 2006 från division tre (!) och har redan "etablerat" sig som en allsvensk anfallare av hög klass. (8/10 -07)
Gefle säger sig nu ha avböjt en del bud på Oremo och har ambitionen att behålla anfallaren i laget även över nästa år. Därför pekar det på en ganska hög prislapp på Oremo, enligt mediespekulationerna runt 7-10 miljoner kronor.

Rami Shaaban (Fredrikstad)- Efter att BaraBen.com exklusivt kunde avslöja att Shaaban varit på Ullevi och sett matchen IFK Göteborg- Hammarby IF och dessutom setts samtala med flera blåvita profiler, så kom mediespekulationerna om Shaaban till Blåvitt igång. I samma veva har Shaaban petats i sin klubb Fredrikstad FK, enligt principen "vi satsar på de spelare som vill stanna i klubben". Shaaban är på väg bort, har setts på Ullevi och Blåvitt har seriens äldsta målvakt som snart måste få en ersättare. Matematiken kring alla ryktesdetaljer får det att peka mot att IFK Göteborg har ett seriöst intresse av att lösa Rami Shaaban. (8/10 -07)

Johan Dahlin (Lyn)- Johan är Erik Dahlins brorsa och U21-landslagsmålvakt, nu ryktesvägen aktuell för Blåvitt enligt Fotbollskanalen. Samtidigt är det lite roligt att GP:s Ulf Nicklasson påstår sig "erfara" att Blåvitt är intresserade av Dahlin med tanke på att Fotbollskanalen hade det som en av sina nyheter igår...

Mattias Hugosson (Gefle)- GP och Fotbollskanalen talar om ett rykte som nått dem där IFK Göteborg är intresserade av Gefles 33-årige målvakt. Ännu är det osäkert om det ligger någon sanning i intresset då kommentar från Håkan Mild saknas. Kan vara ett eventuellt backupalternativ.

Abiola Dauda (Sölvesborg)- Den 19 årige nigerianske anfallaren har nyligen provtränat med Örebro och ryktas sedan länge vara aktuell för ett flertal Allsvenska klubbar. I Sydsvenskan påstår Daudas agent Patrick Mörk att fyra allsvenska klubbar vill skriva kontrakt med Dauda och att ytterligare fyra är intresserade. Trelleborgs FF:s nye tränare Tom Prahl har visat stort intresse för Dauda.
- Jag har varit mycket imponerad av honom. Han har de egenskaper som många lag söker efter. Bra i djupled och kvick, säger han.

Värt att tänka på: I vanlig ordning har Håkan Mild kommenterat att IFK Göteborg är intresserade av alla spelare på den här listan. Enligt Håkan Mild är IFK Göteborg intresserade av alla bra spelare i hela världen. Inklusive Ronaldinho. Enligt trovärdiga uppgifter till BaraBen.com kan Ronaldinho tänka sig att spela i IFK Göteborg under 2008.

UT?
Ragnar Sigurdsson- Ryket säger att uppgifter i isländsk tv pekar mot att AS Roma skall ha varit på plats och scoutat Ragnar i bortasegern mot Malmö FF (2007-10-06). Vidare så sägs det i snacket kring Kamratgården att IFK Göteborgs ledning förbereder ett nytt kontraktserbjudande till Ragnar, där högre lön och bonusar skall få islänningen att stanna lite längre i föreningen. Sedan tidigare har vi hört Mikael Nilsson spekulera i siffror uppemot 100 miljoner vid en eventuell försäljning av Ragnar. Uppenbart är att föreningen är medveten om vilken guldklimp man sitter på. (8/10 -07)
Ryktesfloran från Island fortsätter i hög takt. Senaste budet är att Blåvitt ska ha tackat nej till ett 30-miljonersbud från Rosenborg för Ragnar. Det ser vi som helt osannolikt, inte för att det handlar om för mycket pengar utan för att Rosenborg ju redan har superstjärnan Alejandro Lago i sin backlinje...

Andrés Vásquez- Sedan Vásquez petats från spel i somras har spekulationerna kring hans framtid rasat. Färska rykten gör gällande att IFK Göteborg nobbat minst två bud på den unge vänsteryttern under säsongen, bland annat skall tyska Bochum och en okänd européisk klubb ska enligt ryktet ha varit väldigt intresserade av Vásquez. (8/10 -07)

Pontus Wernbloom- Enligt den återkommande ryktesfloran börjar Pontus nu dra på sig intresse från en engelsk division 1 klubb. Dock inget som gått så långt som till ett bud och BaraBen bedömer det som högst tveksamt att Pontus ens vore intresserad. Men hans spel i anfallet har börjat skapa intresse utomlands och fortsätter hans fina form lär det inte dröja någon längre evighet innan ett seriöst bud kommer. (8/10 -07)

George Mourad- Har inte alls lyckats komma upp i den form han hade när han återvände från Italien och lämnar nu IFK Göteborg efter många om och men. Tros hamna i Gais eller AIK om det blir en flytt inom landet, två klubbar som tidigare visat upp stort intresse för Frölundasonen. Bägge ytterst populära tillhåll att gå till från Blåvita fans perspektiv. (8/10 -07)

20 kommentarer:

  1. Ronaldinho skulle vara skoj, men vettefan om han petar TO på mitten. Kanske på topp bredvid Pontus, eller som backup till Alex på högerkanten...

    SvaraRadera
  2. Hörde att Messi tröttnat på att det ibland är motspelare som lyckas ta bollen från honom i Spanien och istället vill spela i Blåvitt för att vara säker på att ha bollen hela matcherna nästa säsong. Enligt uppgift ska Karlssons klister sponsra honom för att försäkra att bollen sitter som klistrad vid foten.

    SvaraRadera
  3. Vasquez anbud kom väl under våren då han var i ropet efter sitt drömmål. Att någon klubb nu kan tänka sig köpa loss honom efter att han inte ens suttit på bänken vore konstigt (i så fall hade väl IFK sålt såvida inte Vaquez själv trivs oerhört bra och vill förlänga sitt kontrakt och kämpa). PW är förnuftig nog att spela 2008 också och vinna skytteligan :)
    Ragnar ska vi ha 40 miljoner för, sen köper vi hem Anton.
    Hoppas George går till Danmark, står inte ut med att se honom i grönsvart...

    SvaraRadera
  4. anonym 17:07

    Vilken kanon ide! Köpa hem Antonsson!
    Det är en spelare som vi kan lita på, han är aldrig skadad!!!

    Lägga massa miljoner på den gubben!

    SvaraRadera
  5. Så bra som Anton var 2003-04 så är han helt klart värd att satsa på. Köpenhamn betalade över 20 miljoner för Anton, tror inte dom hade gjort det med en halvskadad spelare. Anton platsar inte för han spelar bara bra i blåvitt!

    SvaraRadera
  6. Anton har ju nyss kommit till danska huvudstaden, varför skulle han redan vilja lämna?

    SvaraRadera
  7. jävla prayo som skrivit om Dauda ju! haha

    SvaraRadera
  8. Det sägs faktiskt att Ronaldinho är nöjd med det han presterat i barcelona och därför vill söka nya utmaningar? SM-Guld 2008 känns ju som en seriös utmaning. Ronaldinho i IFK GBG 2008 kan bli verklighet.

    SvaraRadera
  9. Jag dör om inte Ragnar stannar! Om du läser detta Ragnar:Du kan väl stanna åtminstone en säsong till i härliga götet?! Det vill du väl? Vi älskar dig!!

    SvaraRadera
  10. Drömscenario: Blåvitt tar guldet, drar fram som en storm i CL-kvalet och hamnar i Liverpools grupp i själva turneringen. Väl där nollar Ragnar pool två matcher i rad, och i efterföljande fönster pyntar pool 95 miljoner för Ragnar. Under tiden har vi sålt Bjärsa för 30 miljoner till en tysk klubb, och skolat in två nya mittbackar som redan börjar dra ögonen till sig.

    Glömde att vi försvarar SM-guldet också...

    Nej, nu ska jag ställa undan kristallkulan, jag blir yr av lycka.

    SvaraRadera
  11. vi ska ha 100 miljoner! 100 miljoner!

    SvaraRadera
  12. Bättre att vi säljer hela truppen.

    Bengan går till Qviding för 40 miljoner " Vi behöver en rutinerad målvakt, han har trots allt sina bästa år kvar"

    Ölme går till AIK för 25 miljoner " Vi skall låta Ölme bygga upp våra anfall med hans underbara passningar längs marken"

    George går till Lecce för 200 miljoner " Vi har länge sökt efter en tung anfallare som vet var Burger King ligger, vi vill upp till serie A igen och George kommmer att frälsa oss"

    Jonathan Berg går på lån till Arsenal för 35 miljoner " Han är minst lika bra som sin bror, således kommer han att göra 15 mål per säsong"

    Gerba flyttar tillbaka till Sundsvall för sådär 20 miljoner" Vi vill vinna allsvenskan med Gerba, kul att ha någon som pratar Engelska på träningarna"

    SvaraRadera
  13. Vem är Hans Sydsvenskan?

    SvaraRadera
  14. Lago fick aldrig chansen!!!




    Och det var väl tur!

    SvaraRadera
  15. Alla anonym/

    Det är inte roligt med ironiska inlägg om superstjärnor som är på väg till Blåvitt. Och speciellt inte när man kommer med samma skämt som fjärde-femteskribent...

    SvaraRadera
  16. Lago... kommer ihåg hur entusiastisk han var, gick bort sig gång efter annan :-) Måste vara drömmen som anfallare att ha en sån emot sig.

    SvaraRadera
  17. Gerba till Sundsvall hade ju varit nåt!!

    SvaraRadera
  18. Hugosson? Varför värva en 33åring? Satsa på Dahlin isf...

    SvaraRadera
  19. Vad tror ni om goa gubben Glenn Hysén som tränare i Gais?, han skulle snart revolutionerat svensk fotboll genom att strunta i att träna och istället bara träffas för att fika, Gais goa gubbar blir ett begrepp i fotbollssverige.
    Dom kanske osså fikar efter ett grönsvart SM-GULD?, skönt att det snart spelas ett riktigt gött Göteborgsderby igen i vår stad.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.