2007/10/31

Superfakta: Vem är Nicklas Carlsson?

SILLY SEASON Så blev då mitt- och ytterbacken Nicklas Carlsson klar som bosmanövergång från AIK till Blåvitt. Kontraktet löper över tre år och inte helt oväntat lovordar Håkan Mild nyförvärvets attityd och inställning. Men vem är Nicklas Carlsson? BaraBen.com synar vårt senaste nyförvärv!

Nicklas Carlsson har bara spelat en enda säsong i Allsvenskan och det var den gångna säsongen för AIK. Han spelade i år 21 matcher och gjorde 3 mål för AIK i Allsvenskan. Carlsson gjorde sig främst ett namn genom att i medierna profileras som en speciell punktmarkerare, bland annat irriterade han skiten ur Anders "Taco" Svensson så att denne nästan grät i direktsänd tv över skandalen att någon markerade honom under match.

Carlsson fick även uppgiften att "punkta" Öis-stjärnan Ailton föregående säsong, då såg den humoristiska scenen ut så här (Varning: Ögonskador kan ske vid försök att titta på matchtröjan Carlsson spelar i!)



På AIK.se berättas att Nicklas far, Lars Carlsson, även han spelade i AIK 1979-82. Det blev totalt 71 matcher och nio mål (varav 52+5 i Allsvenskan) för farsan Carlsson i gulsvart. Båda fick även sin fotbollsuppfostran i Brommapojkarna och bägge har varit med om att spela upp AIK till Allsvenskan (Lars 1979 och Nicklas 2005).

Carlsson-fakta
Född: 13 november 1979 i Stockholm
Längd och vikt: 182 cm och 78 kg
Position: Mittback (som yngre ytterback)
Spelarkarriär: IF Brommapojkarna (1985), Delsbo IF (1986-90), IF Brommapojkarna (1991-98).
A-lagsspelare: IF Brommapojkarna (1999-2003), AGF (2003-04), AIK (2005-2007), IFK Göteborg (2007-).

När Djurgårdens tränare Sören Åkeby tog tränarjobbet i danska Århus värvade han över Carlsson från Brommapojkarna. Där fick han för första gången speltid i en högstaliga. Carlsson spelade mest av alla spelare i Brommapojkarna säsongen före övergången etablerade sig snabbt i Århus. När han återvände till Stockholm inför säsongen 2005 var det favoritklubben AIK som lockade hem honom.

Senast en ur-AIK:are spelade i IFK Göteborg, Andreas Andersson, var han en så kallad bondegnagare som avslöjade sina sympatier med råttpacket först efter att han lämnat Kamratgården. Den gången blev han en av supportrarnas mest hatade spelare genom tiderna. Nu återstår att se om ur-AIK:aren Nicklas Carlsson kan gå motsatt väg. Att på föhand vara känd som en gnagare i själ och hjärta för att med tiden kämpa sig in i det blåvita kollektivets favoriter. Carlsson har en ordentlig utmaning framför sig.

26 kommentarer:

  1. "
    Nicklas Carlsson har bara spelat en enda säsong i Allsvenskan och det var den gångna säsongen för AIK. Under 2006 spelade han 21 matcher och gjorde 3 mål för AIK i Allsvenskan."

    Ehh va?

    SvaraRadera
  2. Visst är det lite märkligt med en råtta i laget. Men visar han rätt inställning så kan det ju kanske funka på sikt.....

    Roger.G sa -99 i ett snack vi hade: Har man en som är avvikande i gruppen så inlemmas han på sikt...genom gruppen.....men två klarar man inte...(förvisso gällde det inte klubblojalitet)

    Törs man hoppas på "Råttan som blev ängel"?

    SvaraRadera
  3. hahha vilken punktmarkering :P haha

    SvaraRadera
  4. Vrf köpa en råtta?

    SvaraRadera
  5. haha fy faan vad kul...sånt där kan driva en till vansinne hahaha...roligaste filmklippet på länge här...hahaha

    SvaraRadera
  6. jag hoppas inte han tar tröjnummer 21

    SvaraRadera
  7. Stefan Rehn lyckades ju ganska bra med att bli accepterad, eller hur? Kör man med öppna kort och ger allt för Blåvitt blir nog allt bra. Pojkar från storskogen som är garderobsgnagare är bara äckliga däremot. Detsamma gäller alla andra bönder som vill vara lite farliga och hålla på stora stygga AIK. Ni stinker!

    SvaraRadera
  8. Det är ju bara att hoppas att han inser vilken underbar klubb han hamnat i och glömmer sitt hemska förflutna i Råttklubben...

    Om han blir bra, tar sig in i laget och visar att han spelar med hela hjärtat för Blåvitt ska vi väl ändå inte döma honom för sitt ursprung, för det är väl ändå Änglar och inte "rasister" vi är ;)

    SvaraRadera
  9. Om man bortser från det prekära med att gå från "arvfienden" aik så tror jag faktiskt Carlsson kan bli ett fint komplement. Känns som han har en skön inställning och är en lagspelare. Dessutom säkert inte någon som "kräver" plats i första elvan men samtidigt ingen som gör bort sig. Typ Wallerstedt?
    //Karlsson

    SvaraRadera
  10. En värvning som stinker rutten råtta! Fy FAAAAN! Det blir slutet för IFK.

    SvaraRadera
  11. Slutet för IFK :-))) Dra en till :)

    SvaraRadera
  12. Bra värvning. Förstärkning på backsidan behövdes. Snabbt agerat. Kanon!

    SvaraRadera
  13. Bengan älskar ju blåvitt trots att han spelat i både ÖIS och GAIS. Vi omvänder alla!

    SvaraRadera
  14. Lycka till Nicklas! jag vill se vad du kan innan jag dömmer dig :) ( Döm inte råttan efter sitt förflutna ;) )

    SvaraRadera
  15. Det spelar ingen roll var han spelat, det viktiga är att han gör sitt jobb.

    Det behövs lite backning vid skador och avstängningar. Dessutom verkar han ju vara en "Rollspelare"

    Nästa gång Bönnerna kommer kan han få ta hand om Taco-Fettot en gång till.

    SvaraRadera
  16. Man måste ju bara älska punktmarkeringen. Klockren inställning. Bra värvning enligt mig.

    SvaraRadera
  17. Vatt de fuck, en säsong? Jag får det i alla fall till två.

    Gör om, gör rätt.

    SvaraRadera
  18. Vi får hoppas att Nicklas blir lika bra som Thomas. Att han skulle ta en ordinarie tröja (med nummer 49 på ryggen) känns ganska osannolikt även om Ragge skulle lämna oss nu i vinter.

    SvaraRadera
  19. han spelade även 2006, det var då han satt innanför kallingarna på Anders S.

    SvaraRadera
  20. Nicklas kommer med allsäker het få lira från start matcher, Även om han varit råtta så kommer han ge järnet och bli en ängel ska ni se:)

    SvaraRadera
  21. Loved by an angel or punktmarkt by a rat :-)

    SvaraRadera
  22. Bara han inte öppnar käften i början så att stockholmskan rinner igenom så kan carlsson nog bli en uppskattad "lirare" som dom säger i stockholm haha. Två år så är han en go gubbe tror jag!

    SvaraRadera
  23. för övrigt, hata fetto-taco!!!!!!!!! Nu kan han få fin uppvaktning mot blåvitt haha, fatta vilken psykologiskt övertag vi har nu när vi kastar in carlsson "the taco killer" mot fetto-anders haha killen kommer lipa som fan nästa säsong haha, kan inte vänta på att se det!

    SvaraRadera
  24. Om han blir lyckad är det ju desto skönare att han spelat i solna, eller hur? Tänk på Olsson och malmö...

    SvaraRadera
  25. kommer han byta dialekt tror ni? det vore jävligt skönt i så fall, änna ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.