2007/10/17

Firman Boys order till AIK:s spelare

AIK AWAY Då var Firman Boys igång igen. Det alla har väntat på kom i helgen, ordern om läggmatch mot Blåvitt. Men den här gången vacklar de mellan känslor för och emot läggdags.

Först budskapet om vikten av att DIF inte får vinna guld:
"Trots detta är det inget val för oss eller någon annan supporter född och uppvuxen i Stockholm och som inte suttit inlåst på en skoltoalett hela ungdomsåren. Vi vågar, efter en febril kontakt med hundratals andra AIK-supportrar i alla åldrar den senaste veckan, säga att vi står enade i denna fråga - Djurgårdens IF får ej vinna guld med AIK:s hjälp!

Att behöva se Difs lagkapten, göteborgaren Markus Johannesson, lyfta bucklan och tacka AIK för hjälpen inför jublande lagkamrater, skrattandes bjuda in AIK-spelarna till guldfesten, att se deras vidriga supportrar fira på Stockholms gator och krogar, se Dif familjen gå runt med ett fånigt flin det närmaste halvåret på skolor och på arbetsplatser, se Bo Lundquist omfamna Difs kategori C, samma DFG som attackerade två av våra spelares bostadshus natten före derbyt och sparkade en AIK-supporter medvetslös på Riddargatan i våras, att se Stefan Batan pussa Lennart Johanssons pokal, att se det svart på vitt i historieböckerna för all framtid att "Djurgårdens IF tog säsongen 2007 klubbens tolfte SM-tecken varav det fjärde bara under 2000-talet, den här gången med god hjälp av tvillingklubben AIK"...fy fan säger vi bara! Detta får aldrig hända!! Vi är AIK och finns det någon passion och hjärta för klubben så bidrar man inte till tusentals AIK-supportrars försämrade hälsotillstånd på ovanstående sätt! Spelare och ledare kommer och går men vi supportrar kommer alltid att bestå och det är vi som tvingas leva med det som nu sker. Vi är uppväxta här. Det här är våran stad. Det här är vårat liv, vårat engagemang, vår klubb, våran kärlek, vår fiende, vårat hat. Du måste vara från Stockholm för att förstå det. Vi älskar AIK och vi hatar Dif. Vi kommer hellre på 13:e plats i år än ser Djurgår´n bli svenska mästare med våran hjälp! Vi har alla ett ansvar här - från VD, sportchef, tränare, spelare till supportrar. Kanske inte officiellt - men inofficiellt ska alla veta vad som gäller. Ingen inblandad bör sätta sig över klubben och dess supportrars bästa. Och det bästa i denna tragiska situation är kompromisslöst att se till att inte Dif blir svenska mästare år 2007."

Följt av den lättare garderingen om en eventuell läggmatch:
"Vi kräver inte att AIK ska förlora på måndag. Vi kräver inte att supportrarna ska jubla åt motståndarmål på Råsunda likt Dif-klacken gjorde i samband med deras läggmatch i Borås förra säsongen. Däremot så kräver vi att alla inblandade tar sitt ansvar de två sista omgångarna om det krävs för att inte AIK ska hjälpa Djurgården till SM-guld. Att vi gör det enda rätta om det behövs. Att vi gör våran plikt som AIK:are."
De kräver inte att AIK ska förlora på måndag.
De kräver inte att supportrarna ska jubla åt motståndarmål.
De kräver dock att "alla inblandade tar sitt ansvar" så att Djurgården inte vinner SM-guld på AIK:s bekostnad.

Tvetydigheten är humoristisk. För läsaren. Ångestframkallande för AIK:aren. Men det är inte bara det starka hatet mot oss blåvita som spelar in i ekvationen. För dels har AIK chans på UEFA-cupplatser men främst så finns det ett tredje lag, Kalmar FF, som kan knipa guldet från både Blåvitt och AIK. Så i sista omgången, där just AIK och Kalmar drabbar samman kan man kallt räkna med en läggmatch av ordentliga mått från AIK Solna. Problemet är bara att det redan kan vara för sent. Tar AIK poäng av Blåvitt samtidigt som Djurgården vinner kommer det med all sannolikhet inte spela någon roll om AIK lägger sig i sista omgången. Då har AIK redan spelat guldet till "Stockholms Stolthet".

Två gånger tidigare har Firman Boys talat om att en läggmatch är nödvändig. Bägge dessa matcher har AIK förlorat, 0-3 och 0-5. Är en repris att vänta?

Ska AIK spela bort guldet från Djurgården så är det på måndag som de måste lägga sig.

Som avrundning slänger Firman Boys in en obligatorisk uppvigling till våld mot Blåvita:

"Skattefuskarna från Göteborg väntas komma upp med ett stort bortafölje till matchen på måndag och de må vara kaxiga inne på arenan men utanför ska de som vanligt hållas väldigt kort. AIK saknar avstängda Kenny Pavey och Ivan Obolo. Hata Göteborg & Dif - för alltid!!"

Att hållas kort utanför arenan? Well, vi har vant oss vid er stenkastning, vi har vant oss vid era rusningar mot Blåvita, vi har vant oss vid den belägningsstämning som råder på matcherna mot er. Old news, vår minst 1800 man starka Glenn Army räds inte era hot. Vi är på väg mot vårt 18:e SM-guld, nu är frågan om AIK kommer spela bort det från oss och in i Djurgårdens händer...

23 kommentarer:

  1. OK, nu skall vi se. Vilken fot skall jag stå på?

    Hmmm.. höger! Nej, vänster! Njaee, höger! Vänster! Eeeeh... nej, höger! Fast vänster känns rätt bra, men höger blir nog bäst.

    Nej, jag tar nog vänster. Fast....

    SvaraRadera
  2. Inget brev från Itchy i år? Det har varit tyst om honom.

    SvaraRadera
  3. Att Solnapacket mår illa är ju nästan bättre än att vinna SM-guld. Bara att njuta av situationen. Mot Solna!

    SvaraRadera
  4. Att Avskrädets folk är "Puckade" är allmänt känt.

    Man slår nya rekord hela tiden.

    Trösten blir att om inte vi vinner så gör Djurgården det och det retar Avskrädena.

    SvaraRadera
  5. Vi hatar la också djurgården? jag gör det!

    SvaraRadera
  6. Den där skylten "Officiella guldleverantörer" känns som en enorm jinx!

    SvaraRadera
  7. Anonym 12:44/ Ja men vad har det med saken att göra?

    SvaraRadera
  8. Joakim Holmqvist/ Maila din förfrågan till kontakt@baraben.com istället, så får du svar där.

    SvaraRadera
  9. AIK Solna - IFK Göteborg 0-2

    Alla spelare i AIK Solna vet vad det innebär för risk om han/hon ger järnet för att vinna.

    SvaraRadera
  10. Anonym 14:48/


    hahaha det har du så jävla rätt i faktiskt!

    SvaraRadera
  11. Är det bara jag som e uppmärksam med alex skada eller ?

    SvaraRadera
  12. vilken bajare va de som sänkte alex?

    SvaraRadera
  13. Härligt med en töntig internetfajt och runkande till supportersiffror (oj oj oj vad många anhgängare ni hade)!!!

    SvaraRadera
  14. Jag tror allt bottnar i att solnapacket har insett att de och deras aik inte har något att hämta mot våran blåvita segermaskin.
    De har därför lite strategiskt placerat in att krav om läggmatch, för att sedan efter krossen kunna säga "vi gjorde vårt jobb".
    De är rädda helt enkelt.
    Rädda för Boom-Boom, för Hysén, för Ragnarrök.
    De är rädda små råttor!

    SvaraRadera
  15. anonym 16:13

    Sveriges enda finska neger i allsvenskan, allas vår Kleber Saarenpää kapade Alex.

    SvaraRadera
  16. Om Blåvitt förlorar guldet så beror det inte på AIK utan på Kleber Saränpää som sparkade av smalbenet på Niclas Alexandersson.

    SvaraRadera
  17. Så sett så har både hammarby och AIK spela guldet till DIF?

    SvaraRadera
  18. Kommer Firman köra älska-ramsor till oss också eller kommer de beordra total tystnad? Skulle va kul att se in i en firman boys-hjärna. Det är nog en och annan säkring som går där inne pga försök till tankeversamhet...

    SvaraRadera
  19. äh, vafan, vi vinner med 4-0! Kom ihåg var ni hörde det först!

    SvaraRadera
  20. Vi skiter i matchen men utanför planen då jävlar ska vi spöa skiten ur er, lita på det era jävla feskefittor!!!

    Firman for ever

    SvaraRadera
  21. jävligt modigt, internetligist till solnamus: ska bli ett sant nöje att knäcka din späda 14-åriga råttkropp med 100 kg bakom mig. /wisemen

    SvaraRadera
  22. for ever?? Lär dig engelska din lilla tönt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.