2007/10/04

Ännu ett mellanår? Fuck off!

KRÖNIKA För ett par månader sedan, närmare bestämt efter 0-0 hemma mot Helsingborg så sprang undertecknad in i en av de personer som har äran att jobba heltid med vår kära förening IFK Göteborg, nämner inga namn men vi kan kalla honom Bulgaren.
- Det blir ett ytterligare ett mellanår det här, utbrister jag halvt på skämt, halvt på allvar.
Bulgaren tittar på mig med en ond blick och replikerar blixtsnabbt:
- Fuck off. Det blir det så fan heller. Tror du det så behöver du inte komma hit mer.

Mina vänner, nu är vi där. Vi är där vi alltid skall och vill vara. Vi leder serien med tre omgångar kvar och därmed har vi (nästan) allt i våra egna händer. Vi har bättre förutsättningar än på väldigt många år att ta det där guldet som vi längtat efter så fruktansvärt länge. Det var elva år sedan sist. Det är dags nu igen.

Det är nu det är dags att Du som sitter och läser detta tar dig i kragen och funderar på vad du skall göra närmsta veckorna, vad du kan göra för Blåvitt. Det är dags för dig att lämna jobb, skola, fru, flickvän, pojkvän, hund, katt och barn de närmsta veckorna och enbart fokusera på vad som är viktigt just nu. Det var elva år sedan sist. Det är tamejfan dags nu igen.

Det är inte en persons jobb att ta guld. Inte elva spelares uppgift heller för den delen. Det är inte heller hela truppens, tränarnas, sportchefens eller organisationens bedrift att ta ett SM-Guld. De är en stor del men de gör det inte utan den sista viktiga pusselbiten – oss fans. Det är nu det är dags för oss supportrar att kliva fram och visa vad vi är gjorda av.

På lördag väntar bortamatch mot Malmö FF. Ett Malmö i kris. Ett näst intill obegränsat kapital på banken men ett gäng lallare i organisationen och en trupp som mest liknar en påse Salt & Blandat. Glöm allt annat på lördag. Ta tåg, bil moppe eller cykel. Jogga, gå eller kryp till Malmö. Det är nu stödet behövs, det är nu det gäller.

Nästa omgång spelas den outsägligt viktiga matchen borta mot gnaget från Solna. Med rätt resultat i omgången innan så kan detta bli en guldmatch. Oavsett resultat i omgången innan så är matchen den 22 oktober i omgång 25 ändå oerhört viktig. För föreningen, för framtiden, för oss. Vill vi ta guld eller vill vi ha ytterligare ett mellanår? En måndag som i värsta fall kan bli svart, men också alldeles underbar, guldfylld och galen. Vågar du missa den matchen?

I sista omgången kan så mycket hända. Guldet kan vara klart eller långt borta. Hemma mot Trelleborg den 28 oktober kan vara en triumfens dag. En dag då ordningen inom Svensk fotboll återställs, förhoppningsvis för en lång tid framöver. Men oavsett resultat i den matchen, eller de två föregående matcherna, så skall Du infinna dig på Ullevi den söndagen.

För oavsett guld eller ej, så har 2007 varit ett glädjens år i IFK Göteborg. Vi har lyckats med ofantligt många bra saker oavsett de kommande tre matcherna. Exempelvis har vi hittat en blivande världsback på Island, vi har sett en 15-åring från Mölndal som blivit Allsvenskans yngste genom tiderna, vi har fått fram vår förste skyttekung på år och dag och vi har fått sett det kanske snyggaste målet någonsin i allsvenskans historia. Dessutom har vi lagt skandalernas tid bakom oss, vi har fått en ekonomi på fötter igen och vi har en ny arena som ska stå klar om lite mer än ett år. Som om det inte vore nog så har vi en sportchef som bevisat att han troligtvis är Sveriges bäste på sin position, vi har fått in tre nya bra tränare, vi har en ny bra klubbdirektör och en marknadsavdelning som börjar vakna till liv. Som ett resultat av detta så har vi en trupp som är den mest spännande på väldigt länge. Så trots allt har det ändå varit ett väldigt bra år.

Men är vi nöjda med det? Är vi nöjda med tre förluster eller tre oavgjorda så att vi återigen hamnar på en placering som gör att vi kan klassa även detta år som ett mellanår? Det vill säga alla andra placeringar utan den högst upp i tabellen. Är vi nöjda med det?

Vad tror ni Bulgaren hade svarat?

19 kommentarer:

  1. Härligt hur du eldar upp massorna, Erling. Lysande slutkläm! Nu kämpar vi för guldet.

    SvaraRadera
  2. bulgaren stavas med litet b, ett av många stavfel, gör om gör rätt!

    SvaraRadera
  3. Anonym said...

    bulgaren stavas med litet b, ett av många stavfel, gör om gör rätt!


    Det blir alltid lite stavfel kvar trots att jag läser igenom texterna ett par gånger. Bulgaren är dock ett namn och stavas därför med stort B.

    SvaraRadera
  4. Bra krönika, men jag saknade betoning på Spelidén (Stefan Rehn) och Stefan Rehn. Det är nog nämligen den jag i alla fall glädjer mig åt och hyllar mest. ÄNTLIGEN en spelidé, äntligen en hjälte och geni till tränare. Men jag tycker det är jättebra som Erling skriver i sista delen av krönikan, att detta år är början på något stort OAVSETT resultat i resterande matcher. Vi är en förening, klubb och supportrar och har en trupp och organisation för framtiden.
    Det här är bara första året, det här är bara början...

    Hey!


    /Ese

    SvaraRadera
  5. Bulgaren = Är Andra delen i ett schampoo-märke som fanns på 90-talet och som hette Ren & ....

    SvaraRadera
  6. Jag säger som matchpuls i fantv på svenska fans har i en tvruta i bakgrunden:

    "Blåvitt i topp:
    Mellanåret som försvann"

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Jävla skön krönika. Och vi som tippades blir sämre än Gais i år hehe.

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  10. Trots att det blev förlust mot MFF i somras tycker jag det var just i den matchen IFK började komma på rätt spår. IFK släppte in ett sketmål (Ölme-hörnan...hoppas det är ok anonym 15:13 om jag stavar med versal...) och det jobbiga målet av Junior på övertid. Visst var jag besviken över själva förlusten på väg hem från matchen. Men desto gladare var jag för spelet som IFK visade upp. Spelmässigt pissade ju grabbarna på MFF. Jag hade inte sett IFK spela så bra på flera år och ändå blev det förlust.Känslan jag hade var att oavsett om guldet är långt borta det här året "så ordnar det sig ändå för vi har ett jävla bra lag redan nu och som kommer att bli ännu bättre framöver". Det fina spelet från den matchen har IFK visat upp flera gånger sedan dess. Tyvärr oftast i bara en halvlek (t ex Helsingborg borta) men mot Bajen stämde allt.

    Nu är det dags för MFF igen. IFK går såklart för seger pga gulstrid men grabbarna är nog minst lika sugna på att ta revansch för den snöpliga hemmaförlusten. Visa vilket lag som är bäst! Bra läge nu när Daniel A och Ola T är avstängda. Dixon, Junior och målvakten var bra förra gången. Dom får vi se upp med igen + Jonathan J. Resten av laget skrämmer inte.

    Blåvitt blir bara bättre och bätre och nu har vi Hysén. Ett SM-guld skulle öka attraktionskraften betydligt och göra rekrytering av nyförvärv så mycket lättare.

    Längtar till lördag!

    SvaraRadera
  11. Vem är Bulgaren?, e det den nya kocken?

    SvaraRadera
  12. Länge leve Bulgaren, Rehn och alla andra med blåvitt hjärta. Alla till Malmö!

    SvaraRadera
  13. Sjung blåvitt te guldet!

    SvaraRadera
  14. erling gör det mästerligt igen!
    Du håller hög klass på dina artiklar hela tiden. Det va bara en i raden...

    SvaraRadera
  15. Gött skrivet Erling! Syns imorn. Krossa Malmoe!!!

    SvaraRadera
  16. På tal om sista matchen på Ullevi, mot Trelleborg.

    Jag är grymt besviken över att SvFF inte planerar bättre än de gjort nu, när de lagt den sista matchen på ett lov.
    Jag själv är student i trean på gymnasiet. Har sett alla hemma matcher hitils i år. DIF borta, Ellos Borta, HBK borta, HIF borta och Trelleborg borta.
    Imorn åker jag till malmö och om 2 veckor är det AIK.

    Med andra ord, sett nästan alla matcherna i år. Men den 27:e Oktober åker jag till Nice.

    Det som känns riktigt jävla surt nu är att jag lagt ner ett antal tusen kronor i år på att gå på fotboll, och om vi tar guld i år, så missar jag just den matchen, den viktigaste matchen. För man är väl lite väl naiv om man hoppas det säkras redan mot aik eller?

    Det kan inte vara så svårt för SvFF att likt alla resebolag som tar extra pengar den veckan inse att många åker bort då.

    Det är inte ara folk i skolan som åker bort då, uta aven deras föräldrar och vi en hel del fall även kusin m.m.

    Dåligt planerat som satan

    SvaraRadera
  17. Gött med cred. Det kommer mer hets så småningom, var så säkra...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.