2007/10/27

Ett jävla tjöt...

GULDNYTT Ett bra tag nu har man hört snacket om det som ska själpa oss i guldstriden. Det som inte får sägas, det som inte får göras. Jag snackar givetvis om jinxandet. Men ärligt talat, vad är "jinx" egentligen? Att ta ut något, förslagsvis en seger, så till den milda grad i förskott att man på något sätt i själva verket motverkar att det faktiskt skall inträffa. Skitsnack säger jag. Ett jävla påhitt.

Visst har vi på BaraBen.com skyltat med guldlysande banners, tidig försäljningnen av tröjor med guldmotiv, bilder och recept på pyttipanna och så vidare. Faktum är att, redan innan säsongen startade utropade vi IFK Göteborg till svenska mästare i år. Så vi har alltså jinxat hela året? Sicken noja folk måste ha. Nu är vi dessutom där, när endast en seger över ytterst mediokra Trelleborgs FF, är en seger från ett SM-guld, ja då fortsätter folk att snacka om jinx. Kamma er nu för guds skull, för sanningen är sådan att vinner vi inte över Trelleborg under dessa förutsättningar så förtjänar vi inte något guld! Och då kan folk snacka om jinx hit och dit bäst de vill...

*************************************************

Det har för övrigt varit ett väldigt underligt snack i media de senaste dagarna kring matcherna i sista omgången. Framförallt har man snackat mycket om Blåvitt och Djurgårdens motståndare. Alla verkar ta för givet att BP skall lägga sig platt mot DIF samtidigt som IFK måste kämpa för att få in max en boll på Trelleborg. Och visst är BP ett stockholmslag, med några gubbar som spelat i DIF förut, men förutom det så är förutsättningarna närmast identiska för båda lagen. Varken BP eller TFF har något att spela för, vad är det som säger att vi inte kan krossa Trelle med x antal mål och att DIF ska ha svårt för BP? Kom ihåg att vi fick åtminstone oavgjort i förra matchen mot vår motståndare, DIF fick i sin tur stryk mot sina huvudstadskollegor. Den som lever får se, men bli inte förvånade om BP gör första målet imorgon samtidigt som vi öser in tre första halvtimmen på ett gäng uppgivna skåningar. Tänk er minerna uppe i kungliga hufvudstaden då. Åh, vad gött det hade varit...

*************************************************

Träningsplanen på Kamratgården var idag kantad till bredden med folk. Fullt med männsikor, unga som gamla, fick se en tämligen lång och tempofylld träning. Ranegie briljerade flertalet gånger med fina baljor och fick välförtjänta applåder. Ali Bomaye hade några hårda skott men inte mycket mer. Sebastian Eriksson är riktigt duktig och kommer garanterat ge Hjallur en match om vänsterbacken nästa år. Men det är nästa år, nu är det nu som gäller. Vi tittade även lite extra på gamle Ölme. Hur ska det gå imorgon med detta wildcard på plan? Bulgaren var lite orolig att han skulle dra på sig en tidig varning och sen en... Nej, för fan, han måste väl ha mer rutin än så. Eller?



*************************************************

Många av våra läsare undrar säkert var man äter stans bästa pytt imorgon. Självklart på Kamratgården men för oss dödliga som inte får komma dit gäller något alternativ på stan. Vilken som är bäst låter vi vara osagt men vi har garanterat hittat det billigaste alternativet på Statoil. En redig (nåja...) portion för futtiga 42 spänn, och då ingår drickan! Kanske inte det första stället man går till under kvällen men varför inte 03.30 vid munkebäcksmotet... Åh, vad gött det hade varit.

Jinx!

16 kommentarer:

  1. true.. true!

    //Krille

    SvaraRadera
  2. Bull:
    Ni skulle bara veta hur hårt folk måste jobba för att balansera era jinxningar. Antijinxningen har blivit en ny västsvensk folkrörelse.

    Eller för att vända på det. Har vi inte haft en hel jävla del tur nu under hösten?

    Jag har fortfarande inte sett ett enda vetenskapligt bevis på att jinx inte finns.

    SvaraRadera
  3. Bruce:

    Bevis på att jinx inte finns? Vad finns det för teser som bevisar att jinx finns då?

    SvaraRadera
  4. Ranégie var grym avslutare på träningen och Seb var härlig att skåda med bollen..

    SvaraRadera
  5. Erling: Precis, det går inte att bevisa eller motbevisa att jinx finns..

    SvaraRadera
  6. Den stora anledningen till att inte tjöta för mkt om guld i förväg tycker jag är, att man klarar ett eventuellt nederlag bättre då. Blir det guld, då löser sig nog firandet på egen hand, ska ni se. OM det däremot går åt helvete, då mår man bättre, ju neutralare man förhållit sig innan match. Det är en skyddsmekanism, helt enkelt. Däremot tror jag inte att det s.k jinxandet har någon faktiskt inverkan på det sportsliga resultatet.

    Det är mer att man inte vill få för höga förväntningar.

    SvaraRadera
  7. blir fan galen på den här jinxningen...ah, vad är jinxat och inte? fick ångest när jag skulle köpa rödbetor i eftermiddags, pytten är inhandlad sedan länge, vegeterisk och allt, men rödbetor, näe, det kändes för jinxat...men så slog jag till idag på konsum, för tänk om det är jinxat att INTE köpa rödbetor till? pontus intar ju gärna sin pytt med rödbetor har man hört...håller för övrigt med brude banner om att jag hittills inte sett ett vetenskapligt bevis för att jinx inte finns! har snackat för mycket med folk i skolan om matchen också känner jag...gaah, satans tidsomställningen gör inte saken bättre...ännu längre väntan!

    SvaraRadera
  8. ja i vilket fall blir de inte lätt å sova nu med tanke på vad som väntar, biljetter till LM, ölen på kylning, tröjan upphängd över stolen.. men fan man borde fixat champange till kvällen..

    SvaraRadera
  9. Tack!
    Det är alltså inte bara jag som sett hur medierna berättar om hur spännande det här är och att djurgården har en bra chans till guldet.
    Vinner inte blåvitt över trelleborg förtjänar de inte guldet men att detta är spännande är ju skrattretande. Blåvitt slår skåningarna och djurgården gör inte 5-0 på BP. Så dåliga är de inte(bara kalmar är det).
    Ne, det ska fan till ett mirakel om inte det här ska ordna sig.
    Ses imon på festen!!

    SvaraRadera
  10. Vilket underbart foto :-) Götiska hjältar :-)

    SvaraRadera
  11. Let´s go fucking SM-Guld!

    SvaraRadera
  12. PEPPAR PEPPAR!!!

    Vill ni ha bevis? Jag brände mig på en sinnesbrännmanet när jag glömde dra peppar peppar innan jag badade. Och en kompis blev (samma dag) av med sin plånbok och båtbiljett när han glömde dra peppar x 2 efter att ha sagt "jag är den enda som inte har blivit av med något på den här resan". Allt detta hände i och för sig i Thailand och nu är vi ju i Göteborg.. Hmmm. Men peppar peppar

    SvaraRadera
  13. Själv ska jag jinxa som ett as genom att äta pytt på Pullmans. FÖRE matchen!

    SvaraRadera
  14. ..fast där går faktiskt min gräns. Ingen pytt före match, no way.

    SvaraRadera
  15. Jasså du Erling, det finns en gräns för jinxet även för dig ;)

    SvaraRadera
  16. Jag åt Pytt i fredas, nu har jag 39 graders feber, eller heter det kanske Guldfrossa nu?

    /Lundquist

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.