2007/10/14

Ett obeskrivligt mål

INTERNATIONELLT Det har blivit dags att skriva några ord om en stor fotbollsspelare. I mina ögon en av de bästa genom alla tider. På sin position är han garanterat den absolut bäste genom alla tider. Egentligen är det rätt kul ändå, en jävla vänsterback. Positionen som alltid tillsätts sist i alla lag, där ingen bryr sig om vem som spelar, där ingen vill spela. Där Hjamlar Jonsson spelar. Totalt oglamoröst och osexigt. Men det finns en spelare som gjort allt för att tvätta bort den stämpeln.

Många kommer nog minnas Roberto Carlos för hans långa ruscher upp och ner längs med vänsterkanten, för hans storhetstid i Real Madrid och i det brasilianska landslaget, för hans enormt hårda skott och så vidare. Och med största sannolikhet så minns nog alla han fantastiska mål mot Frankrike 1997, frisparken som är på väg ut mot hörnflaggan men som vänder in igen och går stolpe in bakom en stillastående chanslös Barthez. Men det är inte det målet som är ämnet för dagen. Det är ett av hans andra klassikska mål som egentligen inte ens behöver diskuteras något vidare utan bara bör avnjutas på en gång. Enligt mig är det ett av de sjukaste och samtidigt snyggaste målen som någonsin gjorts.



Det värsta är nästan att han bara står och ser helt fuckin cool ut efter att han pangat in detta fullständigt omöjliga mål. Ett reportageteam gjorde till och med ett helt inslag om hur omöjligt det är att göra.



Mina vänner och ovänner, fotbollsälskare och annat löst folk. Se målet om och om igen och njut, för bara Torbjörn vet när vi får se något liknande igen. Och Roberto Carlos då? Jodå, han håller fortfarande igång. För tillfället briljerar han i Fenerbache i Turkiet. Måtte han spela för evigt och måtte han fortsätta göra vansinniga mål som vi kan njuta av, om och om igen...

6 kommentarer:

  1. Stackars Bengan

    SvaraRadera
  2. Det där är ju fan helt sjukt.

    SvaraRadera
  3. Fan, larsa nu när du säger det så. Tänkte inte alls på att det var det faktiskt. Världen är liten...

    SvaraRadera
  4. Klar målvaktstavla av Bengan där på andra målet ;)

    SvaraRadera
  5. det där målet är sinnessjukt!

    SvaraRadera
  6. Faan nu vet ju gnagarna och trelleborgarna hur man lurar Bengan!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.