2007/10/11

Det snackas om gnaget, det snackas om Gais...

DET SNACKAS om Roland Nilsson till Malmö FF. Ännu en gång så fick vi se en "Göran Persson", där man till en början totalförnekar snacket om ett nytt jobb, för att sedan gå över till "inga kommentarer" fasen och i tredje skedet plötsligt vara klar för det nya jobbet. I Rolles fall som boss i Malmö FF. Dock är det inte så svårt för Rolle att vara mer sympatisk än "HSB" genom processen...

När Torbjörn Nilsson blev klar för Göteborg FC i veckan så började jag fundera lite kring om inte "storklubben" MFF valt fel blåvittlegendar för uppdaget. Samtidigt skulle Torbjörn aldrig ha tackat ja till Malmö-uppdraget, då han är en av få idealister kvar i den här branschen. För honom går trygghet och harmoni före pengar och berömmelse. Ett unikum i svensk fotboll. Jag kan inte annat än få stora sympatier för det Göteborgs FC som varit på gränsen att tas upp i IFK Göteborg vid ett flertal tillfällen. Nästa säsong kommer jag förmodligen gå på min första fotbollsmatch där tränaren är mer intressant än själva fotbollen...
____________________________________________________________
Det snackas om förvirring kring biljetterna till matchen AIK- IFK Göteborg. Först hade IFK Göteborgs säkerhetsansvarige Tommie Elgeståhl berättat för en del blåvita att det var rusning efter biljetter till den Blåvita sektionen på södra läktaren av Råsunda. Men när BaraBen.com var i kontakt med AIK vid lunchtid på onsdagen så berättade de att endast cirka 350 av 1800 biljetter hade sålts till IFK-sektionen.

Samtidigt haglade rapporter in om att supportrar som försökt boka och köpa biljetter via telefon hade upprepat erbjudits plats på Norra Stå. Det vill säga AIK:s klackläktare.

Den totala biljettförsäljningen till matchen går dock bra och i dagsläget har över 19 000 biljetter sålts. Köp din biljett till matchen här.
Ni som ska åka med BaraBen.com till AIK borta bör känna lite stress nu. Vi har fått in väldigt många anmälningar men ännu så länge ganska få betalda resor. Så har du fått bekräftelsemail från BaraBen:s resegrupp, se till att betala in din resekostnad så fort som möjligt!
____________________________________________________________
Det snackas om priset på Ragnar, precis som om det vore klappat och klart att det blir en försäljning efter säsongen. Jag ställer mig dock högst tveksam till detta och vill påstå att flera indikatorer säger att Ragnar inte lämnar Blåvitt förrän tidigast till sommaren 2008 och förmodligen inte förrän till vintern 2008/09. Detta baserar jag på att IFK Göteborg precis som vi på BaraBen.com tidigare i höstas berättat- arbetat fram ett nytt luckrativt kontraktsförslag till den vindsnabbe islänningen. Men innan serien är avslutad så lär vi inte få något konkret besked kring hur det bli, ett eventuellt Champions League-kval med Blåvitt lär locka. Ny flickvän här i Göteborg lär även det, i alla fall tillfälligt, bromsa "Ragnarök" från Europa.

Isländsk skräpmedia (i klassen Fotbolldirekt.com) spekulerar för närvarande hej vilt om siffror kring Ragnar, allt från 1 miljon € (Besiktas) till 5 miljoner € (AS Roma) nämns, dock känns de isländska spekulationerna minst sagt grundlösa...
____________________________________________________________
Det snackas om Janne Saarinens återkomst, den en gång talangfulla finnen som aldrig fick något genombrott i Blåvitt återvänder nu till Göteborg. Den här gången blir det en sejour i BK Häcken och Superettan. Vi kan inte annat än lyfta på hatten åt mittfältaren som gjorde ett gediget arbete i det tysta när han var blåvit i slutet av -90 talet. Välkommen tillbaka till Göteborg och du är mer än välkommen på guldfesten Janne!
__________________________
Det snackas om artikelmarathon på BaraBen.com! På söndag, den 14 Oktober kör BaraBen säsongens andra och tidernas tredje artikelmarathon. 24 timmar- 24 blogposter!

BaraBen pekar ut nödutgången i guldabstinensen!

18 kommentarer:

  1. En liten kul notis: Henrik Lehman i torsdagens City skriver att det faktiskt var baraben.com som "avslöjade" Romas intresse för Ragnar, och inte den rosa aftonblaskan. Credd! :)

    SvaraRadera
  2. http://www.gt.se/sport/1.876753/salj-ragnar-sigurdsson-dyrt

    SvaraRadera
  3. Rejält off-topic men jag har två sånger jag har funderat på, kanske någon vet.

    "Kan ni höra våran sång AIK, AIK, Kan ni höra våran sång?"

    En arbetskamrat sa till mig att det ligger en historia bakom varför klacken sjunger detta, blev lite nyfiken på om det stämmer och isåfall vad den är?

    "Änglarna, Änglarna" osv.

    Som klacken sjunger och har sjungit dem senaste matcherna, tänkte bara höra vad texten på denna är...

    Tack på förhand! :)

    SvaraRadera
  4. Var på min första FC Göteborg match tillsammans med dottern när dem mötte Umeå härom dagen. Det var inte jättebra fotboll, kul att se Martha in action.
    Kommer att gå på fler matcher nästa säsong. Hoppas dem lyckas hålla Kvar Lotta S och knyta till sig Hope Solo, USAs landslagsmålvakt, och 2-3 spelare till så kommer dem nog vara med och slåss om 2-3 platsen nästa säsong. Umeå lär dem inte rå på.
    Tycker IFK ska ta upp FC Göteborg till IFK Göteborg. Fattar inte riktigt vad dem väntar på. Det finns mycket att hämta där.
    Mot Umeå hade dem föresten mer publik än gais - bp som spelade samtidigt på Ullevi.

    SvaraRadera
  5. "Baraben pekar ut nödutgångarna..." - två på sidorna och två raktfram!?

    Ramsan om huruvida aik kan höra oss kommer väl från matchen mot man utd!?

    SvaraRadera
  6. Nej, låt tjejerna spela i en egen förening. Fan så mycket mer arbete med en damsektion och OM det skulle gå åt helvete rent ekonomiskt så är det ju moderföreningen som får stå där med rumpan bar, alltså IFK Göteborg.

    Dessutom så kostar det nog mer än det smakar...

    SvaraRadera
  7. Anonym sa...

    Nej, låt tjejerna spela i en egen förening. Fan så mycket mer arbete med en damsektion och OM det skulle gå åt helvete rent ekonomiskt så är det ju moderföreningen som får stå där med rumpan bar, alltså IFK Göteborg.

    Dessutom så kostar det nog mer än det smakar...

    11/10/07 15:37


    Arbete? Kostnad? Det skulle ju bli en separat sektion i så fall. Precis som vi har med orientering, bowling, skridsko osv. Det vill säga att vår herrförening inte skulle ha något att göra med hur de sköter sin sektion...

    Anonym 15:15/ "Änglarna-änglarna
    vi é från Göteborg
    sjunger i medgång och sorg"

    SvaraRadera
  8. Har också hört att det var nått i stil med att vi sjöng den när IFK spelade på hög nivå i Champions Leauge, och AIK inte gjorde det :p

    SvaraRadera
  9. När vi mötte Barcelona vill jag minnas att Änglarna hade en banderoll med "AIK - this is THE cup!". Sången sjöngs också.

    Råttorna spelade ju bara i UEFA på den tiden...

    Min första match live, tro fan att man fick mersmak!

    SvaraRadera
  10. aik-sången ska en viss blixten kommit på enligt vad han sa till mig, men det var nästan 20 år sen nu som detta nänmdes och då var den rätt gamal tyckte iallafall jag. Den fanns alltså långt innan champions leauge existerade.

    SvaraRadera
  11. Håller med Frankie
    Arbete, kostnad??
    Behöver dem ska dem självklart få tillgång till Kamratgården också men jag tror dem klarar sig bra på Vallhalla.

    Vad är det du är rädd för "anonym" 11/10/07 15:37?

    Skulle vara fint om vi spela ev. Royal Leauge där på Vallhalla istället för Ullevi men det går väl inte pg a säkerhetssynpunkter.

    SvaraRadera
  12. Kan ni höra våran sång sjöngs i alla fall så tidigt som 1986. Så den är nog ännu äldre än så. Skulle tippa på början av 80-talet.

    Vi har många ramsor och sånger som är grymt old school. Tex "Vi som är från Göteborg" fanns redan på 60-talet. Nog för att vi ha bajtat vår beskärda del av sånger och ramsor genom åren. Men många av dem som vi anklagas för, är bajtade av oss från början.

    SvaraRadera
  13. Jo det var säkert baraben.com som avslöjade Romas intresse för Ragnar. Det var jag som skrev det på forumet och i min tur var det någon Giffare som läckte till mig...jag bjuder på den baraben.com-ni är trots allt Sveriges bästa blogg!

    SvaraRadera
  14. anopnym 19:59/ 1. Det stod i tidningen, något som BaraBen läste och sedan skrev om.

    Sedan: "Det var jag som skrev det på forumet", vilket jävla forum och hur har du avslöjat något genom att skriva det på ett forum? Vissa är för roliga.

    SvaraRadera
  15. Dorian sa...
    anopnym 19:59/ 1. Det stod i tidningen, något som BaraBen läste och sedan skrev om.

    Sedan: "Det var jag som skrev det på forumet", vilket jävla forum och hur har du avslöjat något genom att skriva det på ett forum? Vissa är för roliga.

    ---------------------------
    Änglarnas forum, Barabens "wall" - det stod där flera dagar innan...Det är du som är för rolig!

    SvaraRadera
  16. Anonym/ Flera dagar? Haha jag har just kollat och du verkar drömma.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.