2007/10/31

Kungligt vakuum i norden?

ROYAL LEAGUE Allsvenskan är slut, Blåvitt står som segrare och Brommas pojkar fick inte chansen att stanna kvar bland de stora grabbarna. Det som tidigare innebar ett halvår långt antiklimax för alla supportrar och fotbollsintresserade har under de senaste åren förbytts till ett nordiskt vinterkrig på allra kungligaste vis. Det handlar om Royal League, ligan som asagudarna glömde. Men ingen vet vad som sker med den under säsongen 2007/08.

I Norge är turneringen nerlagd.
I Danmark är en fortsättning på gång.
I Sverige vet ingen ansvarig någonting.

Redan från turneringens första dagar har en hård debatt om dess för- och nackdelar rasat bland de svenska klubbarna. En del föreningar har sett det som en möjlighet att få bra matchning mot toppmotstånd andra har gnällt och gnytt på allt från bristande medialt intresse till kallt klimat. Men det mest farsartade med Royal League är den bristande organisatoriska förmåga som uppvisas från tävlingsledningens sida. Nu står turneringen på randen till att dra igång för en femte omgång utan några besked kring om man ens klarar finansieringen av prispengarna.

In i det sista har Royal League-apparaten suktat efter ett fett tv-kontrakt som ska säkra dess existens. Men efter de fiaskoartade tittarsiffrorna vill inte ens TV4, som profilerat sig som ”fotbollskanalen”, sända när priset närmat sig att vara gratis.
Blir den nordiska vinterligan inte av förpassas vi supportrar tillbaka in i det halvårslånga fotbollsvakuum som vi just börjat förtränga alla minnen av. De fyra topplacerade allsvenska lagen får även de fylla sina lokala vakuum med matcher mot lag som Öis och Häcken. Det är betysligt mindre stimulerande än att agera reseledare till Köpenhamn och Oslo för matcher mot ”internationellt motstånd”.
_________________________________________________________
SILLY SEASON Gnagarforum rapporterar att AIK-rejecten Nicklas Carlsson blir klar för IFK Göteborg idag. När AIK:aren rapporterades välja mellan "ett bud från en grekisk klubb" (läs tomma hot för att skaffa sig förhandlingsläge...) och Blåvitt under helgen så pekade allt mot att han trots allt skulle bli blåvit de närmaste åren. Som de flesta kan förstå är vi på BaraBen.com tveksamma till att värva en råtta som inte ens platsar i "Solnas finest". Det är ju hans attityd som Blåvitt värvar honom för, även om han i högsta grad varit en medioker fotbollsspelare hittills i sin karriär. Nu framgår det ännu inte om Mild värvar Carlsson som en backup till mittfältet eller backlinjen men flera följdfrågor uppstår direkt:

1. Är det rätt väg att värva färdiga allsvenska spelare som inte förstärker startelvan?
2. Borde inte en ung talang från de egna leden fått Carlssons plats?
3. Tycker IFK att Carlsson kan ersätta Ragnar Sigurdsson?

Före detta blåvittmittfältaren Magnus Pehrsson blir ny tränare i Gais. Gais nobbades med andra ord av i följande ordning:
1. Erik Hamrén (Ålborg)
2. Jörgen Lennartsson (Assisterande U21-landslaget)
3. David Wilson (Ljungskile)
och fick nöja sig med att anställa Sirius biträdande sportchef som ny tränare. Som en viss "kung över södermalm" hade sagt: kompis, det går bra nu...

17 kommentarer:

  1. Tycker inte det behöver vara en fel värvning. Vi har redan en back för lite i truppen, om Ölme slutar har vi två. Nicklas Karlsson i ölme rollen känns inte fel, dessutom kan han hoppa in på mittfältet om det krisar. Jag tror han kommer passa in, hans attityd kan nog ingen klaga på.

    SvaraRadera
  2. jeppe/ då hade ju en idé varit att köpa en bra back istället för en ganska kass...

    SvaraRadera
  3. Känns olustigt med en solnait i våra färger. Blir svårsmält om det nu blir såhär. Jag vet att det finns försvarare i U-truppen som har hjärtat i blåvitt. Dessa måste ge chansen före en råtta.

    SvaraRadera
  4. han har varit i AIK sedan 2005. sista halvåret mobbades han bort från startelvan. hur gla är han på AIK då? han ska spela för blåvitt i 3 säsonger och jag tror han blir en ängel efter redan ett halvår!

    SvaraRadera
  5. Fyfan? Inga Royal League fyllor?

    FYFAN!!!!!!!!!

    SKANDAL SKANDAL!!!!

    SvaraRadera
  6. han är uraik:are. man ska inte värva uraik:are till blåvitt, ens om de är riktigt bra. carlsson är ju fan inte ens nära att vara bra, kan vara årets flopp...

    SvaraRadera
  7. Nästa säsong kommer att bli en lång säsong,16 lag i allsvenskan,plus europa-cup spel!

    Vi behöver back-up,rutinerade så väl som unga lovande!

    SvaraRadera
  8. Jag är helt säker på att Håkan vet vad han gör, dessutom finns det en liten Glenn i alla som bara vill komma ut, tom. i råttor.

    SvaraRadera
  9. ,
    Rent sportligt så känns väl Niclas Carlsson-typen som en spelare som Blåvitt borde ha nytta av. Och med en Carlsson-typ menar jag en hyfsat duktig etablerad mittback som ett alternativ till Bjärsa och Sigurdsson. Hur fint det än låter så kan man ju inte lyfta upp från ena ledet varje gång det saknas bredd i truppen. Däremot så borde den fjärde mittbacken komma från den egna ungdomsverksamheten. Är Carlsson tänkt som en eventuell ersättare till Ragnar så är det åt helvete. Men så tror jag inte att det är tänkt. Men, jag har svårt at se att jag ska ta en ur-AIK:are till mig. Skulle till exempel kännas fel att skandera hans namn.

    SvaraRadera
  10. vi behöver fler backar, så är det bara... fler mittfältare också tycker jag. anfallare har vi redan en del =)

    längre allsvenska ger fler tillfällen att bli avständ eller skadad och CL-kvalet tär också på gubbarna så det helt rätt av håkan.

    SvaraRadera
  11. Niklas Carlsson är inte mittfältare. Gör om, gör rätt.

    SvaraRadera
  12. det har ju inte ens med kompetens att göra, det är ju bara vidrigt att ta hit en gnagare!

    SvaraRadera
  13. Man kan inte bara ha kycklingar, måste ha tuppar med.

    SvaraRadera
  14. Synd med Magnus till Gais. En trevlig och sympatisk kille som ska behöva sätta sin fot på Gaisgården. Gör rätt nu Magnus och sänk dem!

    SvaraRadera
  15. Idiotisk värvning. Han är töntig och AIK:are. Clowner.

    SvaraRadera
  16. Det är aldrig rätt att värva en äcklig råtta som sorkarna ratar. Han kommer att sabba ordentligt för IFK. Och Royal League, lägg ner skiten, vem bryr sig? Ägna vintern åt hockeyn, handbollen och bandyn istället! Vem fan vill gå på fotboll i minusgrader?

    SvaraRadera
  17. "ett bud från en grekisk klubb"

    Det är fotbollens svar på musikernas "vi är stora i Japan"

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.