2007/05/16

Läktarna gör sig hörda

LÄKTARENS RÖST LM4 kom, sågs och segrade. Nästan i alla fall. Budskapet om Den nya "tysta" supporteralliansen för bättre sammanhållning på sektion LM sköjde över läktarna, stundtals var även sång och stämning väldigt bra i den stormiga vinden. Efter matchen tog Andrés Vásquez på sig en LM4 tröja och sa till GT att:
- Det är ett läktarupprop där man vill ena alla blåvita grupperingar och jag tog gärna på mig tröjan jag fick av dem.

GTs Kenneth Karlsson recencerade läktaruppropet med väldigt positiva tongångar:
- Hoppas att läktaruppropet LM4 lyckas ena samtliga blåvita supportergrupperingar. Hoppas detta dessutom sprider sig till andra lags supportrar. Då är det läge för oss att ta av oss ena skon och lyfta den som segertecken, som de blåvita fansen igår.

Supporterklubben Änglarnas ordförande Almgren var i sin tur lyrisk i analysen:
- LM4 är därför något som vi från Änglarnas sida tar emot med öppna armar. Kan vi på läktarna leva upp till de uppmaningar om prestigelöshet, självrannsakan och målfokusering uppropet ställer på oss alla – ja, då ska inget stoppa oss.
Almgren fortsätter med ett:
- LM4 kan helt enkelt – om vi vill – vara det viktigaste som hänt på våra läktare på riktigt, riktigt länge. Nu är det upp till oss alla att leva upp till de ideal som uppropet formulerat; att sluta leden och ta i. Ord räcker inte, det är alltid handling som räknas. Vi började på ett bra sätt mot Gefle, vi fortsätter inom kort mot Ellos och Gajs.
"Sedan var det dags att cykla hem igen. Man kommer över krönet på Göta Älvbron och den långa nerförsbacken tar vid... Den stunden i nerförsbacke, med den utsikten av Göteborg i solnedgång och med 3 vackra poäng på pakethållaren. Den stunden är nog nästan bättre än sex."
Bruce Banner filosoferar över livet på Grogg

Blåvit Stad är tillbaka inför Gais-derbyt. Precis som 2006 ligger det ett årskort i potten för den mest kreativa blåvita utsmyckningen av staden inför derbymatchen. Ta din chans att delta i ett blåvitt initiativ samtidigt som du skapar ökat intresse för Blåvitt och derbymatchen. Redan nu ligger sex olika affischer uppe hos Blåvit Stad, affischer som vem som helst kan skriva ut och smycka sin omgivning med. Varför inte arbetsplatsen, skolan, arbetsförmedlingen eller bostadsområdet?

Den "omöjliga uppgiften" att ge Gaisarna en match från det akustiskt miserabla LM blir bara bättre av en fullpackad arena, en arena av blåvita från alla ålders-, klassmässiga och beteendemässiga bakgrunder. Tillsammans kan vi bära fram Blåvitt mot serieledningen!

Baraben.com erfar dessutom att IFK Göteborg under den senaste veckan återväckt sitt intresse för en tidigare omdebatterad ung yttertalang. Grabben i fråga har meriter från U-landslag och fortsätter att imponera i sin klubb, nu är frågan bara om han är redo för större uppgifter. Det pyr i hela organisationen IFK just nu. Från läktarplats till kansli, vi vädrar morgonluft.

Vásquez youtubeklipp? Den har hittills skådats 1,239,011 gånger.

22 kommentarer:

  1. LM4 låter som en bra grej!

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat!!!

    SvaraRadera
  3. Möjligt att jag är en dålig älskare, men för mig är Blåvitt alltid viktigare än sex. Hellre en match med Blåvitt än sex, oacsett med vem. Tur för mig att jag känner så eftersom det för mig är betydligt lättare att kunna se Blåvitt än att få sex med en person, oavsett med vem...

    SvaraRadera
  4. Kan Kristoffer Näfver vara yttertalangen det hintas om kanske?

    SvaraRadera
  5. anonym: Var inte så deppig. Blåvitt är bättre än all sex. Kristoffer Näfver kommer passa utmärkt här. Blåvittorgasm

    SvaraRadera
  6. Tänk om Blåvitt kunde fått en spänn för varje vasquez youtubeklick!!

    SvaraRadera
  7. LM4 är kanske det bästa som hänt oss på länge, tillsammans är vi starka!

    SvaraRadera
  8. Skulle kännas skönare om man lade mindre tid på dyra hemvändare.
    Hur många Isländska eller Svenska U21 lanslagsmän går det på en Tobias Hysen t.ex.

    Tobias precis som Källström skulle man värvat från Häcken.

    Anders Svensson skulle man värvat från Hestrafors.

    Ola Tovonen från Degerfors.

    Nu är det för sent att rätta till misstagen.

    Leta upp de Landets lovande spelare och sälj de vidare är en bättre strategi!

    SvaraRadera
  9. På tv hördes ingen sång alls denna match. Borta mot Örebro hördes dock mycket. Är akustiken så superkass på Ullevi eller sjöngs det bättre i Örebro??

    SvaraRadera
  10. näfver har väl aldrig spelat back utan mittfält? heel vänsetback än vänster breddare även om det också käns prioriterat.

    fö. ge oss vår nya arena nu, ett år på ullevi räcker mer än väl och går inte det så tycker jag vi skall kräva att klacken flyttas till ghi och att det därmed blir ståplats där till nästa år!

    SvaraRadera
  11. Jepp, akustiken är verkligen sååå kass på ullevi... Speciellt från LM. Det är en jävla avvägningsfråga det där. Visst ser man bättre från LM än från GHI, tycker jag. Men vi blir totalt kokta varje gång "de andra" har en klack att räkna med...

    SvaraRadera
  12. Det var bättre klack senast men alldeles för ofta sjöngs det i otakt om det ens sjöngs samma sång!

    Som det är nu finns det tre kärnor av klackar. En nere vid staketet där trumman är, en en trappa upp på övre etaget och en uppe i hörnet vid vip-läktaren.

    Det håller inte med tre stycken så utspridda delar. Det bästa vore om gruppen vid trumman flyttade upp och ställde sig närmare de andra två. Då skulle vi få ännu bättre sammanhållning. Vad tycker ni andra?

    SvaraRadera
  13. Med tanke på den dåliga akustiken
    Flytta tillbaka till den plats ni hade de gånger vi spelade på Ullevi förra säsongen .
    Alternativt gör en kupp och köp biljetter till A3 då blir det livat om de så bara är 50 pers som börjar hålla igång.
    Jag lovar då att sjunga med så vi får en levande sittplats även på gamla fula Ullevi

    SvaraRadera
  14. "Det bästa vore om gruppen vid trumman flyttade upp och ställde sig närmare de andra två. Då skulle vi få ännu bättre sammanhållning. Vad tycker ni andra?"

    Jag tycker att det vore bättre om alla som vill sjunga ställer sig där nere där trumman istället för att sprida ut sig. Ju fler vi är som sjunger på samma ställe, desto mer kommer det att höras, trots den dåliga akustiken på LM

    //Fredd

    SvaraRadera
  15. Sex ÄR bättre än att se blåvitt, hitta en brud som kan sina grejer så kommer ni tro mig ;)

    SvaraRadera
  16. Fredd// Det är bättre att ha trumman centralt placerad på läktaren. Eftersom trumman ska hålla takten bör den vara i mitten. Klacken är för stor för att ha den allra längst ner.

    SvaraRadera
  17. Anonym 21:27// Ja den får gärna vara i mitten om de vill ha den där, bara alla samlas runt den och sjunger istället för att stå utspritt, lr stå där uppe.

    //Fredd

    SvaraRadera
  18. Åh, åh, åh tjejer - ni måste höja era röster för att höras...

    SvaraRadera
  19. 100:- på att personen det syftas på i texten är Oscar Wendt.

    SvaraRadera
  20. här är en liten rolig blogg osm har seglat upp på webhimlen
    http://hataaik.blogspot.com/

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.