2007/05/22

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA I dag glömmer vi i andra halvlek för en stund och delar ut poäng enbart efter insatsen i första halvlek. Och ärligt talat, jag har ingen lust att skriva några längre motiveringar heller...

IF Elfsborg, borta
5 poäng: Thomas Olsson - Bra insats rakt igenom. Lugn och oerhört säker med boll. Hur spelet kommer se ut när (inte om...) han går och skadar sig vill jag inte veta.
3 poäng: Bengt Andersson - Tillbaka i hyfsad form, gör en jätteräddning direkt efter ledningsmålet. Får tyvärr inte den hjälp av försvaret som han behöver vid kvitteringen
2 poäng: Ragnar Sigurdsson - Se tidigare feldgrau-femmor...
1 poäng: Marcus Berg - Ett jävligt snyggt nickmål och ett par bra aktioner, men det känns som att han kan bättre när han får bollen i utkanten av straffområdet.

Totalt efter 7 omgångar
1. Thomas Olsson - 14 poäng
2. Andres Vasquez - 13 poäng
3. Ragnar Sigurdsson - 12 poäng
4. Marcus Berg - 11 poäng
5. Niclas Alexandersson 9½ poäng
6. Erik Dahlin - 5 poäng
7. Adam Johansson - 4 poäng
8. Jonatan Berg - 3 poäng
8. Bengt Andersson - 3 poäng
9. Pontus Wernbloom - 2½ poäng

24 kommentarer:

 1. Bra betygsättning, men jag hade bytt plats på Sigurdsson och Bengan.

  SvaraRadera
 2. Håller med. Om det fanns minuspoäng (bitter? jag?)skulle Karisik få dem efter denna matchen.

  Kan någon snälla tala om för honom att lämna mittcirkeln och BREDDA! Hade ju en halv plaståker att kuta på ute på kanten. Förstår att Hjalmar fick svårt med uppspelen när han inte fick någog hjälp av nämnde Eldin.

  SvaraRadera
 3. 77:an/ Japp, har sagt det tidigare och säger det igen, en stor del (men inte alla) av Hjalles misstag defensivt så väl som offensivt beror på att vi inte har någon vänsterspringare. Karisik är aldrig där vilket sätter Hjalmar i svåra problem både defensivt (1 mot 1, 1 mot 2) och offensivt (färre passningsalternativ).

  SvaraRadera
 4. Herregud, att Hjalmar är tam som en bondkatt i defensiven har ingenting att göra med att Karisik inte håller han i handen, att han dessutom aldrig har någon som helst koll på vad som finns bakom honom på tidiga inlägg (inlägg öht) har inte heller med det att göra. Det syntes extremt tydligt hur ellos la upp spelet idag, lång hård boll mot ishi som sen gjorde precis som han ville med tama hjalmar.

  SvaraRadera
 5. :.:::../ Och anledningen till att Hjalmar var extra tam i de lägena var naturligtvis att det hade varit en dödssynd att rusa på Ishizaki och bli bortfintad när man inte har något som helst understöd från sin vänsterytter.

  SvaraRadera
 6. Thomas olsson??? Vad är det frågan om, han var ju sämst på plan. Han du skrivit listan upp och ner? Karisik ska ha poäng, bengan ska såklart ha femman, berg 3:an.

  /Contemplator

  SvaraRadera
 7. Det är absolut ingen dödssynd, det är snarare ett måste när man möter en skicklig fotbollsspelare. Han tackar säkerligen för den extra metern han får, om Hjalmar blir bortgjord så är det mittbackens ansvar att falla ut inte Karisiks.

  Att Hjalmar har det svårt i uppspelen tycker jag inte är Eldins fel, dessutom löste han uppspelen relativt smärtfritt idag, även om det finns mer att önska i vissa lägen.

  Nog klagat på Hjalmar, sämst idag var Karisik och Alex. Blekt värre.

  Bäst idag TO. Linda in den gubben i bomull och förvara han i en stöttålig kartong mellan matcherna.

  SvaraRadera
 8. Såg vi verkligen samma match, TO hade noll bollbehandling, spelade fel med varenda pass, spelade allt annat än enkelt, kolla tv reprisen idag så tror jag ni kommer revidera allt ni sagt om To idag, han är en av mina favoritspelare i dagens blåvitt och har varit en stor anledning till de senaste fina spelet, men idag stämde det bara inte.

  /Contemplator

  SvaraRadera
 9. Håller både med och inte med om TO. Hans agerande vid kvitteringen är riktigt dåligt då AS får gå upp helt ostörd. Men energi det fanns det i honom.

  SvaraRadera
 10. Hej Feldgrau

  Idag såg jag tyvärr inte matchen så jag har inget att säga om din poängsättning förutom att det var kul att se Bengan få lite poäng :)

  Keep up the good work!

  //Matteläraren

  SvaraRadera
 11. Klockren femma feldgraú. Fattar inte riktigt vad contemplator yrar om.

  Och nej, det var inte han som missade i markeringen vid kvitteringen. Han kan väl för fan inte hålla tre gubbar samtidigt eller. Det är Vasquez som ska gå ner, eller eventuellt Alex som ska vara lite synsk och släppa stolpen och gå ut och störa.

  SvaraRadera
 12. Altså käre feldragu, din poängsättning är med tanke på matchen helt okej. Men du vet lika väl som jag att Hjalmar är en säkerhetsrisk som måste ersättas med tyngre material. Att försöka lägga över Hjalmars dåliga insats på Karisik är att blunda för problemet och det vet vi båda två!

  SvaraRadera
 13. 6 poäng till Bengan som håller nere siffrorna med flera ruggiga räddningar. Minuspoäng tyvärr till Andres Vasquez som skänker bort två mål till IFE. Det är inte okej att swläppa markering på en av allsvenskans bästa och målfarligaste spelare på fasta, två gånger om dessutom.

  SvaraRadera
 14. Vasques skulle ju tydligen hålla A.S på hönorna.... sen undrar jag varför T.O står framför och inte bakom A.S vid inkastet som leder till 2-1, tjänstefel att låte A.S vända upp det viset då han är bäst i Sverige på detta...

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att TO skötte sig helt ok igår. Antar att det kan ta ett par matcher att spela ihop sig med Vasquez och att vi tyvärr får ha lite tålamod här.


  Dock så blev jag lite orolig när Wernbloom kom in. Det känns inte alls som att han tillför så mycket till det "nya" Blåvitt med sin mer fysiska än tekniska spelstil. Såg nästan ut som han hade träskor på sig när han passade bollen ibland.

  Testa Wernbloom tillsammans med Berg på topp mot GAIS? Derby är ju alltid derby och kriga kan han ju.

  SvaraRadera
 16. Sellan från Tinget2007-05-23 11:28

  5p Anders Taco Svensson
  3p Johan Johaninho Karlsson
  2p Jon Air Jönsson
  1p Jari Spindelmannen Ilola

  SvaraRadera
 17. Söta smeknamn..

  SvaraRadera
 18. TO är en nyckelspelare just nu. Riktigt fint passningsspel även igår.
  TO är grymt viktig för oss, det är som natt och dag mellan honom o Pontus passningsspel. TO MÅSTE vara hel.

  SvaraRadera
 19. 5 poäng: Ragnar. Håller en hög lägstanivå match efter match. Ett riktigt klipp Blåvitt gjort där. En mycket stabil och klok back. Han visar god moral både defensivt och offensivt. Frågan är hur länge vi får behålla honom? Dags för Mild att börja leta efter en ersättare?

  3 Poäng: Bengan. Gör en idioträddning på en frispark som touchar en spelare på vägen. Målen var väl inte så mycket att göra åt? Möjligen att han kan ta Svenssons långskott? Men den är bra placerad och kommer lite oväntat?

  2 Poäng: Hjalmar. Ni läste rätt! Match efter match får han skit. Lagets hackkyckling. Men vecka efter vecka är han med från start. Och inte var det Hjalmars fel att vi förlorade igår. I förta halvlek tycker jag han gör mycket bra saker offensivt. Det är han som slår inlägget till Bergs mål. Och han har fler bra uppspel. Gång på gång håller han bollen och letar passningsvägar. Inga tokrensningar. Men han försöker verkligen att hålla bollen inom laget. Många gånger kan man önska mer av Hjalmar defensivt. Men ibland blir han ju lämnad helt ensam också?

  1 Poäng: Marcus Berg. Inte får han mycket vettiga bollar att jobba med. Men när tillfälle ges är han ändå där och med en imponerande nick ger han oss ledningen.

  Mittfältet får inte mycket gjort offensivt idag. Perioder i första halvlek lyckas man rulla boll inom laget och få Elfsborg att jaga boll lite. Men det är för sällan och för korta perioder. TO kommer inte alls upp i samma nivå som tidigare. Men hela mittfältet är ju sämre. Man vinner inte kampen. Karesik och Vasques lyckas inte med mycket. Vasques som skall vara den som fördelar mycket bollar framåt syns knappt offensivt. Defensivt syns han mer. Han tappar markering på A Svensson två gånger under matchen och det tackar Elfsborg för. Bara att lära av misstagen och komma igen. Trots allt gör vi en mycket bättre insats spelmässigt än i fjol. Då fick vi märkligt nog med oss en poäng. Det kunde vi fått idag också med lite flyt. Men det finns en hel del att jobba med framöver. För igår räckte inte spelet riktigt till. Men igår mötte vi ett troligt topplag. Kom igen nu Blåvitt! Nu laddar vi inför debyt mot Gais och lyfter spelet igen. För Gais är inte i närheten av Elfsborgs fotbollskunnande.

  SvaraRadera
 20. 3 poäng: Bengt Andersson - Tillbaka i hyfsad form, gör en jätteräddning direkt efter ledningsmålet. Får tyvärr inte den hjälp av försvaret som han behöver vid kvitteringen

  ????????

  Hur fan kan man ge näst högsta betyg till en målvakt som släpper in 3 mål? Det går inte ihop. Tre mål är alltid tre mål, oavsett om han samtidigt tar 5 straffar så är det underkänt att släppa in 3 mål.

  SvaraRadera
 21. Senaste anonym;

  Du måste antingen vara lätt störd eller skämta om du på fullt allvar menar att Bengan inte var åtminstone godkänd igår.

  Hoppas du skämtar.

  SvaraRadera
 22. 77/ Godkänd behöver inte betyda att man ska få 3-poängaren.

  SvaraRadera
 23. Jag har aldrig sagt att han borde haft 3:an eller ej. Bara att han var godkänd, att man faktiskt kan vara det trots 3 insläppta. Det ser du om du läser mitt förra inlägg lite långsammare.

  Står fortfarande för att Bengan inte alls var underkänd som anonym 13:19 skriver.

  SvaraRadera
 24. Thomas Olsson var fan inte bra asså! Hans klart sämsta match i år!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.