2007/05/20

En klassiker

HISTORIA Inför tisdagens match mot Ellos-bönderna så plockar jag upp historien om de klassiska mötena 1961 från den magnifika 100års-jubileums boken. 1961 spelade Blåvitt och IF Elfsborg två klassiska matcher i den allsvenska historien. Den första matchen på våromgången var en ren seriefinal. Blåvitt hade lett allsvenskan fram till att man fick stryk av IFK Norrköping, vilket ledde till att Elfsborg tog över serieledningen. Matchen är historisk då det var 22 356 personer på Ryavallen som såg Elfsborg vinna med 3-2. Publikrekordet står sig ännu idag.

Inför mötet på höstomgången hade Blåvitt återigen tagit över serieledningen. Matchen har beskrivits som en av de mesta fantastiska fotbollsmatcher som spelats på svensk mark. Så här beskrev man matchen i GP "Har det någonsin i detta land spelats så rafflande, så dramatisk och kämpatags-laddad fotboll som under dessa oförglömliga kvällstimmar på Ullevi?" 41 908 personer bänkade sig på Nya Ullevi och fick se en högdramatisk match. Matchen slutade 5-5 efter att Owe Ohlsson gjort fyra!! av Blåvitts mål.

Vi hoppas på lika skön underhållning på tisdag och med tanke på Marcus Bergs målform så är 5 mål ingen omöjlighet!!

11 kommentarer:

  1. 1-3 blir d, hjalmar gör 2 och ragnar 1, deras mål från holmén

    SvaraRadera
  2. var inte det samma år som elfsborg vann AS senast också? Det var la inget bra år?
    Fokusera på typ nån gång när vi smörat till dem med 7-0 eller nått sånt... bra minnen, 5-5 verkar ju bara vara en dålig dag för försvaret.

    SvaraRadera
  3. anonym >>

    Elfsborg vann senast 2006. Det här är ingen bra dag för ditt närminne.

    SvaraRadera
  4. Det kommer att bli "krig" på läktaren på tisdag. Våran sång kommer blåsa er tillbaka till gbg. Jag tror inte ni fattar vilket hat det finns mot er i Borås. 3-0!

    SvaraRadera
  5. men satan va det var boråsare här inne på baraben...

    På valborg såg jag två boråsare som sjöng "hata hata hata göteborg" i slottskogen... på frågan varför det var här i sånna fall så fick man svaret "För att Borås är så tråkigt"...
    Men men, Kom och hata på tisdag om ni törs, eller ska ni gömma er på en hamburger restaurang igen?

    SvaraRadera
  6. Jag förutspår att denna match också kommer bli något för hisorien, 8-1 blir reslutatet i blåvitts favör och Ölme gör alla. ;)

    SvaraRadera
  7. Fan vad snygg tabellen skulle bli med en blåvit seger. 1-3 blir det, vasquez gör alla mål, varav en rabonaspark i fel mål.

    SvaraRadera
  8. Den matchen var en av de grymmaste matchen jag sett.
    Snacka om jubel när blåvitt gör sitt femte mål.
    Hela Ullevi exploderade i extas.
    Blir det bara hälften så grym match är jag nöjd.
    Krossa Elfsborg !!!!!

    SvaraRadera
  9. -61 tror ja sverige var en apardheidstat
    så de räknas inte. man hade inte bara olika sätten på sprvagnen för bönder utan man såg på reg.nr på bilarna vilka som va landort eller inte.
    Nu kan dom röra sig ganska fritt.
    och sverige har även haft en bonde som statsminister.

    SvaraRadera
  10. Elsborgs lillebrors komplex börjar breda ut sig..

    SvaraRadera
  11. ock vi fron jöteborg kan inte schtava

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.