2007/05/14

Blåvitt letar vänsterback?

SILLY SEASON Efter den långdragna rykteskaruellen kring Nils-Eric Johansson kom det negativa beskedet från Blåvitts sida inte som någon större chock. Men i Håkan Milds kommentar om affären till TV4 så sken det igenom vad IFK för tillfället är intresserade av i backväg: en vänsterback.
- Vi har tackat nej. Han är en duktig fotbollsspelare men "Nisse" vill verkligen spela mittback och vi tittar efter spelare som kan spela på fler positioner och vi tycker att vi redan har bra mittbackar, sa Håkan Mild.
På högerkanten har vi Adam Johansson som abbonerar på den ordinarie positionen, tillsammans med vikarier som Gustav Svensson, Magnus "Ölme" Johansson (dock utgående kontrakt) men även alternativa lösningar i Mattias Bjärsmyr (tidigare testat högerbacken) och Niclas Alexandersson (spelat högerback i landslaget).

Det naturliga resonemanget för oss till att det är en vänsterback, alternativt allroundback med kapacitet för vänsterbacksposition som IFK Göteborg vill förstärka truppen med.

Direkt började spekultationer kring före detta IFK-spelaren Oscar Wendt återkomst att florera. Wendt som har pendlat mellan startelva, läktare, bänk och högerkanten i årets FC Köpenhamn bedöms få svårt att återta sin plats i laget sedan FCK nyligen förstärkt laget med en dansk landslagsvänsterback. Jakten går vidare...

34 kommentarer:

  1. jafan ta hem ozzy

    SvaraRadera
  2. det hade onekligen känts som en vassare värvning än NEJ.

    SvaraRadera
  3. OZZY KOM HEM! Så är SM-guldet snart hemma i Göteborg igen!

    //Xezzo

    SvaraRadera
  4. Vi behöver en vänsterback som har det som sin "naturliga" position, där Wendt klart passar in. Han är perfekt i alla avseenden. Frågan är bara hur troligt det är...

    SvaraRadera
  5. Så länge vi äntligen ersätter Hjalle så är jag nöjd. Sen om det är med Ozzy eller någon lovande yngling spelar ingen roll. Kan inte bli svajigare

    SvaraRadera
  6. Problemet med vänsterbacksplatsen är ju att Hjalmar inte har någon konkurrens. Shaffer är för kass, helt enkelt.

    SvaraRadera
  7. Att värva Ozzy skulle vara det bästa som kunde hända på vänsterbacksplatsen. Inom rimliga gränser, förstås.

    Frågan är hur sugen Wendt är att återkomma. Han lär ju inte få mer betalt i Blåvitt, och det vet vi ju är en ganska viktig faktor. Den viktigaste till och med?

    Å andra sidan är killen ung och har stora möjligheter att "komma ut i Europa" och "bli proffs" igen. Hoppas han resonerar så.

    Agera, Håkan!

    SvaraRadera
  8. Hallå eller...lyckades du verkligen klura ut detta alldels på egen hand hankins?

    SvaraRadera
  9. OZZY OZZY OOZZZZYY!!!..
    FIXA HAN HÅKAN NUUU!!!!

    SvaraRadera
  10. Ozzy är ju såå mycket bättre än Hjalmar, no doubt about it. Men vill vi verkligen ha tillbaks honom efter att han "svikit" oss sådär bara?. Diva ju...

    SvaraRadera
  11. Anonym svikit o svikit? Skrev på nytt kontrakt för att ifk skulle få pengar för honom, hade kunnat gått gratis eller hur?

    SvaraRadera
  12. Svek är ett förlegat ord i dagens fotboll. Dagens fotbollsspelare spelar där de får bäst betalt.

    SvaraRadera
  13. Borde vi inte till och med kunna använda artistskatt 15% för en sign-on bonus isf??? Eller funkar inte det med spelare inom norden?
    /MN

    SvaraRadera
  14. Inte ett enda syrligt svar på mitt anti-hjalmar inlägg, hoppsan. Det verkar som om de flesta håller med

    SvaraRadera
  15. Vänsterbacken i Falkenbergs FF Markus Thorbjörnsson tycker jag att
    man bör titta närmre på

    SvaraRadera
  16. Wendt gjorde knappast ett svek!! Killen skrev på för att vi skulle få pengar, i 99.99% fallen skiter man i det och blir garanterad ett proffskontrakt om man nu är aktuell. Sen är den gamla klassiska -"Cash is king" den bittra sanningen inom fotbollen oxå

    SvaraRadera
  17. Hallå, lever ni på 80-talet era föråldrade aphjärnor. Hela svek-diskussionen är helt passé alldeles oavsett vem som lämnar. Det viktiga är att vi rekryterar spelare som vill spela för oss framöver, som bidrar med något på plan och som ser det som nånting positivt att utvecklas här. Skit samma om de gått som Bosman tidigare. Det är helt irrelevant.

    SvaraRadera
  18. 2-0!!

    Härligt!
    Värt att notera var att Hjalmar Jonsson hade mest boll av alla spelare på plan idag...

    SvaraRadera
  19. Han stod också för mesta misstagen, vet inte hur många gånger han sprang rakt på Gefles högermitt eller tokrensade rakt ut/upp. Men har gjode trots det en bra match. Minns ett läge där han struntade att gå ut och ställde sig i mitten istället. Du är vänsterback, vänsterback inget annat. Håll koll på din position. Men man måste ju ändå gillar Hjalmar. Grymt skott idag med. Kunde gått in.

    SvaraRadera
  20. Hjalmar måste stanna, på bänken i alla fall. IFK utan Hjalmar finns inte... Ta hem Wendt och köp Hysén.. ojojoj vilket lag!

    SvaraRadera
  21. Hjalmar var sitt gamla vanliga jag idag. Alltså helt kass.

    Köp Wendt och Hysén så får vi en grym vänsterkant.

    SvaraRadera
  22. Ozzy var på plats i Trelleborg och såg Blåvitt, så lite hjärta för klubben finns nog där. Frågar är dock om FCK är villiga och släppa honom med kval till CL m.m. Många FCK:are tycker Ozzy är bra och en spelare som har kommit lite i skymundan p.g.a att det är en spelare som är lite bättre/rutinerade på den positionen. Många trodde han skulle få chansen innan det blev klart med Niclas Jensen

    SvaraRadera
  23. Faktum är att ozzy var på dagens match också. Jag såg honom utanför arenan...

    SvaraRadera
  24. Skulle bli väldigt förvånad om Blåvitt lyckas lösa Ozzy samt om han själv är intresserad av att komma tillbaka till oss. Han vore dock en mycket bra värving inget snack om saken. Skicka hem Shaffer i så fall och behåll Hjalle som back-up.

    SvaraRadera
  25. ozzy satt på läktaren strax framför mig idag och jublade friskt vid bägge målen...

    Ett gott tecken!

    SvaraRadera
  26. "Skicka hem Shaffer i så fall och behåll Hjalle som back-up. "

    eller så skickar vi hem hjalle och behåller shaffer som back-up. han kan omöjligen vara sämre än hjalle.

    SvaraRadera
  27. Oscar och Eldin på vänsterkanten..Offensivt värre. Förmodligen skulle den kanten bli frånsprungen av Glenn Hysén om han gjorde comeback.

    SvaraRadera
  28. "VEM FAN ÄR OSCAR WENDT FÖR VI HAR HJALMAR JONSSON" minns ingen Hbk borta ifjol ;-)

    Nej,men solklart vill Ozzy hem går han rätt in, betydligt bättre än att värva halvdana gubbar. Ska vi värva nu ska det vara gubbar som är 100% givna i startelvan, komplement etc finns redan.

    SvaraRadera
  29. Lägg av med att smutskasta hjalmar, visst han är kanske inte direkt något framtidslöfte, alla klankar ner på minsta lilla han gör fel. Även om han kan vara den svaga länken ibland så får han ofärtjänt mycket skit. Allt som är dåligt i en match för alla över till hjalmar som det är ganska tacksamt att föra över all skit på. Dock kan en ny vänsterback behövas, men tills vidare...GE FAN I HJALMAR!

    SvaraRadera
  30. ...kom på perfekta sättet att fixa tillbaka ozzy, vi ger han en ok lön och de vanliga förmånerna och sånt, MEN vi gör så här att vi skriver en klausul som ger honom rätten att sticka på första bästa skitförfrågan som kan gynna honom men inte oss...fan va bra, så borde vi kanske göra med alla värvningar.

    SvaraRadera
  31. NEJ TILL NE-J!
    En lovande naturlig vänsterback hade inte varit fel..

    SvaraRadera
  32. ena stunden skall dom värva flera spelare, sedan efter två grymma matcher mot bottengäng, så duger truppen. det är så man kan tolka de senaste.
    ja tycker också det är svårt att bedömma årets allsvenska, efter ellos och gais-matcherna kanske mild har fått sig en klarare bild. men man kan inte hålla på att svajja fram och tillbaka så här.

    SvaraRadera
  33. Kan ju medela att Ozzy satt på Ullevis läktare igår.

    SvaraRadera
  34. ja du har sagt det.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.