2007/05/05

Blåvit Storm presenterar: Veckans röda

VECKANS RÖDA Den nyetablerade Göteborgska intesseorganisationen "Blåvit storm" kommer framöver att leverera ett rött kort i veckan till er läsare på Baraben. Har ni tur så är det inte ni själva som blir utvisade.

Veckans röda går till: Ralf Edström
Motivering är egentligen överflödig. Att Ralf inte för länge sedan har bannlysts från oldboysfotbollen på Kamratgården är förvånande med tanke på att han tar varje möjlighet och chans att kasta skit mot Blåvitts organisation. Till skillnad från de flesta kritiker så använder inte Ralf något som helst vett och sans i sina attacker utan mullrar fram en svordomsfylld ordmassa mellan whiskeyklunkarna. Att det är hemliga agenterna på Fotbolldirekt som hetsar igång Ralf gör inte saken mindre tragisk.

Så vad är då Blåvit Storm? Blåvit Storm har ingen hemsida. Vi har ingen mailadress. Vi har inget telefonnummer. Vi verkar i det tysta. Du finner inte oss, vi finner dig om du är av intresse för att deltaga i underjordiska arbetet för IFK Göteborgs väl.

27 kommentarer:

  1. Bra rutet, har stört mig på Ralf Edström i minst tio år. Dessa ständiga klagomål på allt som har med blåvitt att göra har pågått sedan mitten av nittiotalet, om inte längre.

    SvaraRadera
  2. Hans kommenterande i diverse matcher åsidosatt, så sa han sanningen angående IFK. bra att folk ryter till när inte supportrarar och sponsorer gör det. Skandal att inte göra ngt radikalt efter en 8e plats i allsvenskan. skäms ifk.

    SvaraRadera
  3. storm i ett vattenglas/ Jag tror inte du har läst hans kommentarer, för han ryter inte ifrån eller säger något nytt som du försöker påskina, han bara ältar det mantra som agenten som intervjuar redan framfört i flera hetsartiklar som går ut på att blåvitt ska spendera så mycket pengar som möjligt på att köpa spelare, oavsett vilka de köper. Ralf är en duktig idiot som de bara ringer till när de vill ha något skrik och gap.

    SvaraRadera
  4. nja ja läste ngn kommentar om att IFK skall ta upp kampen med 08-klubbarna och starta riskkap.bolag, och att han tyckte det var i senaste laget osv. Det -är- "jävla" dåligt sköt.
    Tror han talar för de flesta här.

    vad gäller dina konspirationsteorier om agenter på portalen fotbolldirekt.com, har jag inga kommentarer.

    SvaraRadera
  5. ojohansson@imgworld.com

    kan ni inte maila och ta reda på vafan han håller på och hetsar om blåvitt för?

    SvaraRadera
  6. Lägg ner detta och ge fan i Ralf Edström. Han är en hjälte och behövs som sanningssägare. Det är såna som han och Frankie som gör att saker händer. Såna som du, som lagt upp detta backstabb-inlägget mot en blåvit broder, borde däremot bannlysas från en trovärdig sida som Baraben.

    Culo

    SvaraRadera
  7. "Skandal att inte göra ngt radikalt efter en 8e plats i allsvenskan. skäms ifk."

    Vad jag förstod det som så har Blåvitt helt bytt spelsystem, sattsat på en oprävad trio i trännarstabben och låtit sina talanger fortsätta istället för att låta dem stå till sidan för halvtaskiga Nigerianer. Detta är ju rätt radikalt tycker jag själv, framför allt om man ser till att blåivtt tidigare vart lite utav en köpeklubb. (Det ljuva 90-talet) ännu mer radikalt blir det då IFK faktiskt försöker sattsa på spelare som faktiskt brinner för klubben och inte som Djurgården, som köper in medlemmar i änglarna (Tobias Hysen) och brasilianska wizkids (The Q).

    För övrigt så finns det en gräns för hur mycket skit man kan göra efter att ha gjort en bra sak. Fotbollslegendarer är inte odödliga och vår käre Ralf har tyvärr passerat gränsen för när folk kan ignorera hans alkoholmissbruk och outgrundade utalanden. Dessa egenskaper har för övrigt förmodligen en del gemensamt.

    SvaraRadera
  8. Har aldrig förstått hetsen mot Ralf Edström. Visst kan han "kinka" lite mot vår förening men att se honom som en slags fiende är att gå för långt. Även om Ralf inte blev legendarisk under sin korta tid i IFK Göteborg, så kan det vara bra att känna till att:

    Större magnet för att intressera allmänheten i Sverige för IFK Göteborg under hans tidsepok fanns inte. Ralf Edström satte under den tiden ett särskilt finger på IFK Göteborg. För oss som inte hade förmånen att växa upp i Göteborg var han oerhört värdefull, en slags brygga till IFK Göteborg.

    Kanske är det något som är värt att notera i fallet Ralf Edström?

    SvaraRadera
  9. Pilfalk says:

    Håller med om att gnällröven Ralf borde bannlysas på kamratgården. Han hackar ofta på blåvitt och är det inte blåvitt så är det Zlatan som han också verkar ha ett horn i sidan till. Om han är avundsjuk eller bara fyllesjuk vet jag ej, men en riktig gnällröv har han blivit med åren.

    SvaraRadera
  10. Låt mig vara i fred.

    Jag hatar Blåvitt och det har jag all rätt att göra.

    Blåvitt har alltid mobbat mig.

    Det började när jag spelade där, vad gjorde det att jag kom lite smålullig till träningarna?

    Jag var ju ändå "högre" än de andra spelarna.

    Nej jag säger som Gamla Goe Roffe Wikström en gång sjung:

    "Jag börjar dagen med en starköl, se'n håller jag på i samma stil"

    Schkåål!

    SvaraRadera
  11. vad gäller dina konspirationsteorier om agenter på portalen fotbolldirekt.com, har jag inga kommentarer.

    Konspiration? IMG driver Fotbolldirekt. Det är ingen konspiration, det är verklighetens faktum.

    SvaraRadera
  12. "Det är såna som han och Frankie som gör att saker händer."

    En dels kärlek till frankie är fan skrämande :D
    Han skriver på en blogg.. han har antagligen ingen större kontakt med styret på kamratgården(?)
    Sen gör han ett mycket bra jobb som han ska ha beröm för.

    Ang. Raffan tycker jag att han har mycket negativa tankar om blåvitt.. men det visar även på hjärta. Om det är något man älskar vill man att det ska vara så bra som möjligt. Och man blir även FRUKTANSVÄRT besviken när det inte är bra.
    Pratar av egen erfarenhet ;)

    SvaraRadera
  13. Han är en usel bisittare och jävligt bitter för att många av dagens stjärnor ges större utrymme än han gjort under sin glans dagar. Han inser att stjärnor som Zlatan och Ljungberg kommer vara större ikoner än honom och därför tar han varje tillfälle att spy galla över dem.

    Dessutom tycker han att blåvitt missköter sig. Ja, och? What else is new ... om resultaten uteblir skall man kanske inte vänta ut säsongen och se sen. Om säsongen havererar är ju risken större att återigen misslyckas knyta bra spelare till truppen. Ralf har rätt i sak, men är kanske inte direkt först med att yppa den tanken. Däremot är ju risken stor att blåvitts ledning förlitar sig till spelare som varit halvskadade på försäsongen, typ Känning och sedan låter dem få förtroende istället för nya fräscha spelare. Vi behöver en ny mittfältare och vi behöver en ny back. Punkt.

    SvaraRadera
  14. Skulle man kunna kalla Frankie för en blåvit profil nu mera? Eller till och med en kändis..........?

    /Ebbe Carlsson

    SvaraRadera
  15. Hannes J/ Som opinionsbildare är Frankie (och hela Baraben.com) en maktfaktor i Göteborgsfotbollen, det ser ju vem som helst som följer densamma. De påverkar inte bara genom att spelare, ledare och sponsorer läser utan de påverkar ju direkt genom Supporterfonder och annat med.

    SvaraRadera
  16. ""Vad jag förstod det som så har Blåvitt helt bytt spelsystem,""

    nej du har missförstått. ifk spelar fortfarande 442.

    "sattsat på en oprävad trio i trännarstabben"
    oprövad, nja vet inte riktigt. gamla ifk-are allihopa.

    ""och låtit sina talanger fortsätta istället för att låta dem stå till sidan för halvtaskiga Nigerianer. ""

    Ja, Arne spelade med nigerianer istället för att låta unga spelare sitta på bänken. Håkan = Nöt.

    SvaraRadera
  17. hannes j/
    En dels kärlek till frankie är fan skrämande :D
    Han skriver på en blogg.. han har antagligen ingen större kontakt med styret på kamratgården(?)
    Sen gör han ett mycket bra jobb som han ska ha beröm för.


    Nu är jag visserligen inte Frankie och jag har inte kännedom om alla hans kontakter och avsaknader av kontakter, men du skulle bli förvånad om du visste hur mycket kontakt Baraben har med Kamratgården. I slutet av april var vi och lämnade över Supporterfondens gåva till styrelsen (Vem tror du det är som skakar hand med Stig?), Supporterfonden som förra året fick en del hjälp från IFK:s marknadsavdelning med t ex tröjor som kunde lottas ut, och liknande. Den förra styrelsen med Halse i spetsen läste Baraben så gott som dagligen och det är högst sannolikt att den nuvarande har fortsatt på den vägen. Hur tror du att Baraben har kunnat vara först med att avslöja en del spelarövergångar och händelser inom IFK? Svaret är att det inte var genom Dennis Jonsson, i alla fall. Visst ska vi inte slå oss på bröstet för mycket, men det vore också naivt att tro att Sveriges största ideella sportblogg inte skulle haft någon påverkan på IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  18. feldgrau, nu ska vi inte ilska till alldeles för mycket. tänk på hjärtat.

    SvaraRadera
  19. "nej du har missförstått. ifk spelar fortfarande 442."

    442 säger ju så otroligt mycket om vilken fotboll man spelar.

    "oprövad, nja vet inte riktigt. gamla ifk-are allihopa."

    Ingen har haft det ansvaret de har nu förr. Den med mest tränarerfarenhet är ju Rehn och han har bara vart assisterande i DIF förr.


    "Ja, Arne spelade med nigerianer istället för att låta unga spelare sitta på bänken."

    Peter Ijeh spelade under Arne innan han stack, sen så tänkte jag mest på typ spelare som crossa, big momma m.m i blåvitt eller Ba i DIF.

    "Håkan = Nöt"

    Är det inte typ sånna saker man skriver när man går i mellanstadiet? Seriöst?

    SvaraRadera
  20. Feldgrau/ Jag var inte säkert på hur goda kontakter frankie har med IFK, därav "(?)".
    Och ja, jag är fullt medveten om hur stor effekt baraben.com har på IFK Göteborg och övriga fotbollssverige (aftonbladets "avslöjanden" t.ex.)

    Det jag menade med mitt inlägg var att många verkar idolisera just Frankie av någon anledning. Inte Baraben. När någon annan skribent skriver något är det inte ovanligt att se någon ivrig pojke undra "hmm.. såhär kanske det är... vad tycker du frankie?".

    För övrigt skulle det faktiskt vara intressant att veta hur baraben lyckas få höra om nyförvärv före alla tidningar. Biktar sig träarna för Frankie kanske?

    SvaraRadera
  21. Feldgrau/ Är dessutom 99 % säker på att det är Markus Hankins som skakar hand med Stigan. Pinsamt att ni bloggare inte vet vem som är vem... Om inte Hankins och Frankie är samma person d.v.s.

    SvaraRadera
  22. hannes j, jag tror de flesta vet om att Frankie egentligen heter Markus Hankins, det är nog ingen konspirationsteori att misstänka att så är fallet. Det jag menade med att Ralf och Frankie behövs är att det handlar om två personer som inte är rädda för att sticka ut hakan och skapa debatt. Det är ofta ur sådana debatter som kreativa lösningar föds. Därför tycker jag att det var väldigt fel att på en blåvitt blogg gå ut och ge Ralf ett rött kort för sin kritik av den blåvita organisationen.

    Culio

    SvaraRadera
  23. "442 säger ju så otroligt mycket om vilken fotboll man spelar."

    jo ganska mkt faktiskt. det är mkt snack om nytt spelsystem tycker ja.
    efter ngra omgångar kommer vi sakna att vi inte får göra mål på fasta sitationer.
    sedan krävs det spelare för vis typ av fotboll, man kan ite säga till hjalmar plötsligt, -men nu skall du göra 5-10 assist och vara med i anfallen.

    ""Är det inte typ sånna saker man skriver när man går i mellanstadiet? Seriöst?""

    jag är en idiot. sorry för påhoppet.
    men som sagt, nej inte mkt har hänt och en 8e plats är realistiskt i år igen.

    SvaraRadera
  24. monty_burns

    Det är svårt att använda vokaler eller?

    SvaraRadera
  25. anonym 08:30:

    svrt tt nvnda tndbrst llr?

    SvaraRadera
  26. monty_burns//

    Nix, men jag borstar ju tänderna själv också

    SvaraRadera
  27. Jag är definitivt av den uppfattningen att röster som Ralf Edströms behövs i fotbollsvärlden. Och glöm att andras meriter skulle spela roll. Det är för det första inte många som vunnit ligasegrar i tre (var det väl?) länder och dessutom spelat så många landskamper. För det andra bedömer han spelare utifrån deras spel och inte deras tidigare meriter.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.