2007/05/12

Erlings analys: Gefle IF

ALLSVENSKAN 2007 Inför Allsvenskan tog vi på baraben.com tempen på (nästan) samtliga lag i serien och lät en supporter från varje motståndarlag komma med spådomar inför säsongen. Inför matchen på måndag så återpublicerar vi nu "Erlings Analys" med fokus denna gång på just Gefle IF.

Gefles supporterprofil i "Erlings analys" är Jonas Larson, som skriver för svenskafans-redaktionen "Himlen är ljusblå". Här ger han sina åsikter om hur han tror att året 2007 kommer att utvecklas för Gefle IF.


Vad är dina förväntningar på ditt lag för allsvenskan 2007, och vilken placering tror du ditt lag hamnar på till slut?
- Jag förväntar mig långsiktigt att vi ska etablera oss i Allsvenskan, och en nionde plats - som också är klubbens målsättning - ser jag som ett rimligt mål för oss i år. Av spelarna förväntar jag mig annars som alltid att de visar hjärta och kämpaglöd i alla matcher.

Vilka är de mest spännande nyförvärven i år, och vad har du att säga om dessa?

- Av de sju värvningar som gjorts har anfallaren Johan Oremo visat mest hittills, en ung, intressant spelare som nog kan utvecklas riktigt bra om han får chansen.


Skall vi hålla ögonen på någon speciell spelare i år? Kanske någon ung spelare som kan få sitt stora genombrott?
- Kongoleserna Makondele och Bapupa som vanligt, på den andra frågan svarar jag som ovan - Oremo.

Vad är dina tankar kring IFK Göteborg i år?
- Faktiskt rätt dålig koll på Göteborg i år. Rent spontant tror jag inte att ni kommer vara med och fajtas om guldet när det närmar sig slutet. Men en uppryckning från fjolårets magra säsong tror jag ändå vi får se.

Vilket lag vinner allsvenskan i år, och varför?
- Helsingborg. Känns starkt, har Henke i laget igen och jag tror att det är deras tur nu.


ANALYS Gefle är ytterligare ett av lagen som jag tror kommer hamna i ett ganska ointressant mitten/bottenskikt i allsvenskan 2007. Man har några profiler i laget såsom Makondele, Babupa, Daniel ”Sulan” Westlin och gamle Mathias Woxlin. I övrigt är det väldigt tunt med spelare som jag överhuvudtaget känner igen namnen på.

Man kommer säkert göra en och annan bra match, som när man vände 0-3 mot Malmö förra året till seger 4-3, men på det stora hela tror jag man kommer vara ganska bleka. På bortaplan kommer man antagligen krypa hem med ganska många spelare och försöka göra det tufft för motståndarna att spela sig igenom, men jag tror trots allt inte det kommer räcka. På hemmaplan på plastgräset kommer man säkert ta fler poäng och ställa till det för även vissa av topplagen, dock tror jag inte man lyckas hålla upp bra resultat konsekvent. Att klubben även siktar på en niondeplats säger väl allt.

Dock kan man inte undvika att låta sig imponeras av att Gefle har lyckats hänga sig kvar ett par år nu, trots att man varit otroligt nederlagstippade inför varje säsong. Och det skulle väl vara typiskt om man skulle åka ur i år, när man för en gångs skull tippas några platser högre i tabellen. Nej det tror jag inte kommer hända, dels för att det bara är ett lag som åker i år, men framförallt för att Gefle nu känns som ett mer stabilt allsvenskt lag än till exempel nykomlingarna. Det blir en komfortabel niondeplats för Gefle i år, mycket tack vare att man kommer stjäla till sig många poäng på hemmaplan.

10 kommentarer:

  1. Ja, spontant känns TFF, Örebro och BP som betydligt sämre gäng..

    SvaraRadera
  2. Vadå stjäla till sig poäng. Man stjäl inga poäng. Man tar poäng :S

    SvaraRadera
  3. Bra lag tar poäng, skitlag som Gefle stjäl poäng.

    SvaraRadera
  4. Upplever det här som en väldigt realistisk analys. Nu är fotboll inte alltid logiskt men den enda överraskningen är väl om inte analysen håller.

    Spräcks den blir det i alla fall inte uppåt i tabellplaceringen....

    SvaraRadera
  5. VI HATAR GEFLE

    SvaraRadera
  6. pff... Gefle? Du slant nog med fingrarna en del, HATA GNAGET skulle det ju va :)

    SvaraRadera
  7. Gefle e inget skitlag -.- dom ligger fan fyra =)

    SvaraRadera
  8. Än så länge verkar han få rätt angående Oremo iallafall

    //Fredd

    SvaraRadera
  9. Det verkar som att Gefle kommer till spel utan varken Makondele eller Bapupa. Blir väl 0-0 då

    SvaraRadera
  10. Erikbe: Och Woxlin, ryktas det iallafall...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.