2007/05/21

En gång ängel- alltid ängel

ALLSVENSKAN Bilden ovan föreställer en otroligt glad Richard Richardsson. Igår gjorde han nämligen det som bara ett fåtal målvakter brukar klara av, nämligen mål.

Richard tog en sådan där klassisk sista chansen löpning från eget straffområde fram mot Malmös dito. Örebro hade hörna med dryga minuten kvar av matchen. Malmö FF i ledning med 0-1. Då kommer hörnan i en perfekt båge in mot den framrusande före detta Blåvitt-keepern som sätter pannan till och trycker in kvitteringen till publikens enorma förtjusning.

Ett kvitteringsmål för Örebro.
En stor glädje för målvakten Richard.
Men allra viktigast- en Blåvit hjälp i guldjakten.

Tack vare den delade poängen i Örebro, kombinerat med Gefles lite överraskande seger på hemmaplan mot Hammarby så sitter plötsligt Blåvitt i förarsätet i Allsvenskan. Förutsatt att man tar poäng mot Elfsborg på tisdagskvällen.

Kalmar FF krossade Gais på bortaplan under måndagskvällen och tog därmed över serieledningen från Malmö, en ledning som Blåvitt kan ta tillbaka genom seger mot Elfsborg. Det är under de kommande 3-4 omgångarna som serien med all sannolikhet kommer att spricka upp. Då förhandsfavoriterna Malmö och Kalmar ligger redan i tabelltoppen, trots en del snöpliga poängtapp i säsongsupptakten, så är det av yttersta vikt att Blåvitt tar minst sju poäng på de närmaste tre matcherna.

Förlust är inget alternativ. Fråga bara Richard Richardsson som lär ligga och flina ännu i sin nya hemstad Örebro. Kanske blir han bjuden på guldpytt på Kamratgården i höst...

11 kommentarer:

  1. länge sedan man hade guldkänning på riktigt, med tanke på hur alla slår alla så börjar det bli dags för några lag att rycka. imorn är en viktigare match än man tror...

    SvaraRadera
  2. Pilfalk tycker:
    Ja det skulle ju vara kanon med en seger ikväll och vi spelade ju bra mot Örebro på konstgräset. Jag tror precis som du Frankie att Malmö och Kalmar kommer vara med ända till slutet och racet om seriesegern. Förhoppningsvis är vi också med där.
    Gött att Gais gick på pumpen igår. Blir så förbannad på föreningar som Gais som värvar inkompetenta utlänningar istället för att ge egna ungdomar chansen. Vad har han albanen och Ponomarev bidragit med som inte en hungrig ungdomsspelare skulle mäkta med. Höll alla lag på som de och Hälsingborg skulle ju svensk fotboll utamrmas än mer. Nej där är vi ju ett föredömme inom Svensk fotboll.

    SvaraRadera
  3. Richardsson gjorde drömmål. Elm gjorde drömmål. Petter Andersson gjorde drömmål. Eguren gjorde drömmål. Thylle gjorde drömmål. Bagarn gjorde drömmål.

    Ärligt talat. Är det någon i allsvenskan som inte gjort ett drömmål enligt kvällspressen? Har inte Andrés mål tvingat pressen att höja kravet för epitetet drömmål?

    Idag räcker det med att bollen lyfter från marken för att få kallas för drömmål.

    Andrés mål var ett drömmål - alla andra mål är snygga, men inget man drömmer om att göra. Man kanske drömmer om att göra mål, men SÄTTET Andrés sätter dit bollen på är något att drömma om. Och det är väldigt många i Allsvenskan som bara kan drömma om att göra ett sånt mål.

    Kvalitetshöjning på kvällspressen, tack!

    SvaraRadera
  4. Gött att Dubbel-Richard sänkte Iff Iff!!

    SvaraRadera
  5. Kan det vara så att de nya bollarna är lättare att göra drömmål med?

    För inte kan spelarna ha blivit så mycket bättre på att skjuta plötsligt.

    SvaraRadera
  6. En gång ängel-alltid ängel. Ja, det är nog så. Kommer ihåg när Peter Larsson gick till Aik efter sin utlandssejour. När det var dags att möta oss gjorde han...självmål!

    SvaraRadera
  7. Vet nån vart man kan se målet? Inget på youtube än så länge...

    SvaraRadera
  8. Fölet said...

    En gång ängel-alltid ängel. Ja, det är nog så. Kommer ihåg när Peter Larsson gick till Aik efter sin utlandssejour. När det var dags att möta oss gjorde han...självmål!

    22/5/07 10:17


    Hahahahahahaha

    SvaraRadera
  9. Seb: Går att se på Fotbollskanalen.se t.ex.

    SvaraRadera
  10. Anonym: det funkade inte för att jag inte befinner mig i Sverige... typiskt.

    SvaraRadera
  11. Dalton nickar skarpt

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.