2007/05/08

Angereds Maradona med årets mål

SERIELEDARNA BLÅVITT Tappa inte perspektivet helt nu kära läsare, Örebro är i bästa fall ett lag för undra halvan av tabellen. Men, under 90 minuter på måndagskvällen fick Håkan Milds fränaste kritiker sig en rejäl näsbränna. Med 4-0, stundtals strålande kortpassningsspel och ett självförtroende av sällan skådat slag tog Blåvitt serieledningen i Allsvenskan. Det var inte igår.

Vid 0-0 har ÖSK ett jätteläge att ta ledningen, på ett inlägg hamnar Ragnar rejält på efterkälken och Hjalmar Jonsson har betonginplantat i vanlig ordning. Patrik Anttonen kommer flygande fram mellan de två Islänningarna och får ett perfekt nickläge. Bollen smiter precis utanför Bengt Anderssons högra stolpe. 1-0 där så kan det här ha blivit en riktig jävla plåga till match.

Nu blev det inte så.

Alla kommer tjôta sina käkar ur led om Vásquez mål. Men jag kan inte låta bli jag heller. Grabben gör en sådan där Maradona, eller i modernare variant "en Harry Kewell", där han tar ett översteg med högerfoten och sparkar bollen bakom sitt eget ben. Bollen seglar över målvakten och in i mål. Det där är bara overkligt. Sådant där gör inte ens Ronaldo eller Kaká. Men det gör Angereds Andres. Han gör otvivelaktigt å

- Harrejävlar. Jag har kollat på lite Maradona-videos. Men jag tror inte han gjort något sådant må bara inlägg, säger Vásquez själv med ett skratt när han får se reprisen.

4-0. Serieledning.
Brilliant kortpassningsspel.
Toppinsatser av flera tidigare bleka spelare.
Är det någon som fortfarande tror att det här laget inte har guldspel i sig?

29 kommentarer:

  1. årets mål? det är ju årtiondets allsvenska mål för fan!! :)
    Kung Vasques!!

    SvaraRadera
  2. Den här kvällen glömmer man aldrig...
    Vasquez ska från o med nu kallas MARADONA.....o inge annat

    SvaraRadera
  3. Sicket mål, skriv sjuårskontrakt med Andres omedelbart! TO var underbart bra, likaså Alex, det var en fröjd att se. Spelet var det bästa och roligaste på sju år! Härligt, nu skall jag njuta och tänka på framtida segrar och drömma om guld. Älska blåvitt, ni spelade som änglar!

    SvaraRadera
  4. vasquez va ida d närmsta nån har kommit rehn sen rehn försvann...underbart spel

    SvaraRadera
  5. göööttt gubbar

    SvaraRadera
  6. GULDET DET SKA HEM TILL GÖTEBORG

    SvaraRadera
  7. Sikken kväll! MEN nej, vi kommer inte ta guld iår heller-....

    SvaraRadera
  8. Äntligen börjar blåvitt rulla bollen på marken. Vackert o se när det börjas spela fotboll!!

    SvaraRadera
  9. HELT JÄVLA MAGISKT

    SvaraRadera
  10. Sicket jävla mål!

    Och visst, gubbsen har visst guld i sej, men om vi hade mött ett lag med lite skarpare avslutare, så hade vi nog fått några i baken också. Backlinjen är inte bra, helt enkelt... Men, vi hade lika gärna kunnat göra tre till framåt, så det kanske jämnar ut sej... :D

    SvaraRadera
  11. ÅÅåååå vad bra han är. Man blir så stolt över blåvitts unga talangar. Forza blåvitt. Vasquez kungen nr 1!!!

    SvaraRadera
  12. på tal om inget... vad fan är fotbollskväll för jävla program egentligen? Man hade ju hoppats att SVT skulle ha lite förstånd i sig men nej. En hel jävla halvtimma spenderade ajg åt att höra om spanska och engelska lag, och framför allt de 10 minutrarna som handlade om Ronaldinho var bortkastade. De nämnde ju inte ens allsvenskan.

    Och TV 4 är ju ännu sorgligare som har "anders svenssons" dröm mål som huvudnyhet.

    SvaraRadera
  13. och när vi klagar på media, varför i helvete skriver GP på första sidan om hur Elfsborg tappade poäng men inte om hur Blåvitt krossade Örebro och gick till serieledning?

    Varför är bilden till "allsvenskans spelschema" en bild på Elfsborg änr de tar guld?

    Är GP Göteborgsposten eller "Västra götalandsregionens minoriteters post"

    SvaraRadera
  14. "Västra götalandsregionens minoriteters post"

    Hahahahaha!!!

    Mmmm, om man blinkade så riskerade man att missa sportnytts vasques-flash. Istället så snackade de med en, som alltid, grinig svensson.

    SvaraRadera
  15. Ska fortsätta klaga, speciellt på M. Berg... Så fort jag gjort det har han nämligen gjort mål... Så: Fy vad dålig Berg var idag!

    SvaraRadera
  16. Anonym said...

    på tal om inget... vad fan är fotbollskväll för jävla program egentligen? Man hade ju hoppats att SVT skulle ha lite förstånd i sig men nej. En hel jävla halvtimma spenderade ajg åt att höra om spanska och engelska lag, och framför allt de 10 minutrarna som handlade om Ronaldinho var bortkastade. De nämnde ju inte ens allsvenskan.

    Och TV 4 är ju ännu sorgligare som har "anders svenssons" dröm mål som huvudnyhet.

    7/5/07 22:17


    SVT har ju inte rättigheterna till att visa matchbilder i Fotbollskväll, de äger nämligen TV4 sedan flera år tillbaka...

    SvaraRadera
  17. DEt finns guldspel, men i vissa amtcher faller man ner till ett botten spel , det kan bli avgörande

    SvaraRadera
  18. Nära skjuter ingen häst, bollen går alltid i mål för Vásquez!

    SvaraRadera
  19. "- Nära skjuter ingen häst.."

    Men nu måste hästfan vara stendöd.

    SvaraRadera
  20. Bergsjöns Maradona är det la!!!

    SvaraRadera
  21. Fan vad bra vi är!!!

    SvaraRadera
  22. Eller hur...! Bergsjö IF! Det är inte bara i tv-serier (Kniven i Hjärtat) som de producerar stora talanger!!!

    SvaraRadera
  23. Ja jävlar vad lätt det var att traska till jobbet här nere i Malmö i morse. Tack för den Andres.

    SvaraRadera
  24. Vad är det för snack om Maradona...??? Om tio år vill inte jag att Andres ska vara smällfet, missbrukare och inlagd på massa kliniker. Nä Andres Vasques är ANDRES VASQUES!!! våra unga änglars förebild.

    SvaraRadera
  25. Riktigt bra analys Frankie. För ofta är det inte så stor skillnad mellan succe och fiasko. Hade Anttonen satt dit sin nick så hade detta precis som du säger kunnat bli ännu en mardröm. Nu får vi åter igen göra det viktiga första målet. Och denna gång tar man vara på övertaget. Sen får man ju 0-2 målet i ett viktigt skede av matchen. Då går ju luften ur Örebro och Blåvitt kan ju spela ut hela sitt register. Alla nervknutar är borta. Man hjälps åt över hela planen och det finns hela tiden spelare i rörelse. Man har helt plötsligt flera allternativ.

    Örebro påminner om det Blåvitt man kunnat se stundtals denna säsong. Örebro blir ängsliga i allt man gör. Man jobbar inte tillsammans. Man ger Blåvitt ytor att spela på. Man ligger för långt ifrån varandra i sina lagdelar. Man ligger för långt ifrån Blåvitts spelare. Blåvitt får all tid i världen på sig att spela en underhållande fotboll. Men Blåvitt gör ju det bra också givetvis. Framförallt är det samtliga i laget som vill vara med och bidra till denna underhållning. Alex är äntligen tillbaka på kanten. Och då är Adam också tillbaka i gammalt gott slag.

    Om det är någon som fortfarande tror att att det här laget inte har guldspel i sig? Det beror på vad du menar med det? Jag tror inte att detta lag räcker till guld i längden. Man visar igår att man kan spela ett mycket underhållande spel som är varierande och effektivt. Man visar att man kan skapa mycket heta chanser. Att man har ett mycket bättre spel i sig när alla gör sitt jobb. Visst finns stor potential i detta lag. Frågan är bara hur dåliga Örebro var, mot hur bra Blåvitt var? Svårt att säga? Men hittills har vi på pappret mött förmodade bottenlag. (AIK ända undantaget, men jag tror inte på AIK som topp 4 lag heller) Det gäller ju att visa upp detta spelet i flera matcher i rad. Samt mot bättre motstånd. Tycker inte man skall dra för stora växlar av en match. Klart man skall vara glad och hylla våra spelare. Men att höja upp dom på någon pedistal efter en match gör inte jag. Jag tackar grabbarna för underhållningen och hoppas att man är fullt fokuserade att göra jobbet igen. Att man inser att än finns det mycket att jobba med. Att man fortsättningsvis är ödmjuka inför varje match. För det kommer att komma tuffare matcher framöver.

    SvaraRadera
  26. http://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/goteborg/1.669864

    SvaraRadera
  27. Var det inte Örebro som spelade 1-1 hemma mot Elfsborg eller nåt....?

    SvaraRadera
  28. Ingo 21:06, Maradona ska från och med nu kallas Vasquez och inget annat menar du väl? =)

    SvaraRadera
  29. En dum fråga kanske och på sätt o vis o intressant men en del säger att killen ä från angered andra från bergsjön ta o bestem er nån gång var ä han i från. De är en jävla rivalitet mellan dessa stadsdelars kids

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.