2007/05/14

Läktaruppropet LM 4- Enade vi stå

LM4 Vi har tagit oss namnet LM 4 efter den plats där det här uppropet börjar. I två års tid kommer LM att vara vårt hem och det är här vi börjar bygga på en ny grund inför framtiden på den nya arenan.

För länge har vi varit söndrade, sårbara.
För länge har vi varit delade, segregerade.

Men det är slut på det nu och det enda du behöver göra för att dra ditt strå till stacken är att lita på oss. Vi litar på dig!

Vi är en samling människor som är fast beslutna om att det är dags att offra all stolthet, symbolik och prestige för att hitta en väg till äkta enighet bland Blåvita supportrar. Vi vågar hävda att LM 4, med din hjälp, kan bli den vägen.

LM 4 är ingen förening med ett medlemsskap. Istället är du en jämlik del av LM 4 i samma stund som du ställer dig på sektion LM på Ullevi. Vi enas nu för att visa vägen, vi enas för att vi är uppväxta i klacken, på ståplats och vi känner desamma.

Vi har enats därför att vi inser vår del i splittringen mellan supportrar.

Projektet LM 4 består av folk från alla olika grupperingar, alla ytterligheter och åsikter är representerade. Vi är anonyma av den anledningen att vi inte tänker lämna något utrymme för att initiativets avsikt skall misstolkas.

Den enda grupp som är värd att framhållas i det här sammanhanget är folket på läktaren, ni som är med oss nu och tror på att fotbollssupportrar kan enas även i dagens klimat av olika uppfattningar. Den gruppen supportrar står på sektion LM.

Det är du och det är jag.
Tillsammans är vi Blåvitt.

Enighetens fundament är respekt.

På läktaren skall jag kunna förvänta mig respekt av vem som helst, av den enkla anledning att jag ger honom samma respekt tillbaka. Respekt och kamratskap kommer att leda fram till en situation då vi inte kommer att behöva hålla oss med säkerhetsvakter. De skapar otrygghet och deras histioria på svenska läktare är negativt laddad för många.

Vi skall vara där för varandra när vi behöver hjälp och på samma sätt skall vi tillrättavisa varandra när gränser överskrids. Det blåvita brödraskapet skall återupprättas.

Initiativtagarna bakom LM4 finns i alla kategorier av supportrar och vi tar på oss ett delansvar. Många av oss sökte tidigare tillhörighet genom att segregera oss från varandra. Även om alla grupperingar i allra högsta grad finns kvar så måste vi se på varann för de olika funktioner vi har, men främst för det större sammanhang vi arbetar för.

Bengaliska eldar och pyroteknik är
ett minne blott, det vågar vi härmed hävda.

Inte för att vi har kompromissat med någon utomstående utanför läktaren. Aldrig!
Bengalens symbolvärde har urvattnats och vuxit till att bli en kil mellan människor som egentligen borde hålla ihop. Vi kommer aldrig att sluta hävda vår rätt att ”hålla på Blåvitt” precis hur vi vill, men har inte råd att utöva sådana aktiviteter som splittrar oss på läktaren.

Det finns viktigare saker nu.

Vi supportrar har en möjlighet att förändra vår situation, det är en styrka som vi får gratis när vi enas. Fyran i namnet LM4 står för fyra grundläggande punkter. Fyra saker som borde vara självklarheter men saker som vi av olika anledningar förväntats finna oss i. Splittring mellan supportrar tjänar dem som inte vill tro att vi på läktarna kan påverka.

De har fel.

LM 4

1. Vi supportrar skall behandlas med värdighet av vakter och polis. Vi är inte potentiella brottslingar bara för att vi stödjer ett fotbollslag. Om vi tvunget skall ha säkerhetsvakter på våra arenor så är en förutsättning att de har relevant och tillräcklig utbildning för arbetet.
2. Klackens eget väsen måste näras av dess egna folk. Fritt från utomstående destruktiv inverkan från moderföreningen, sponsorer eller andra intressenter. Vi i LM4 uppmanar alla att bli medlemmar i IFK Göteborg. Vi supportrar skall påverka dem, inte tvärtom.
3. Arrangören skall ta sitt ansvar vad gäller prissättning och kvalité. Idag är höjningar av biljettpriser, särskilt hos gästande lags supportrar satt i system. Speciellt när trycket på biljetter är högt. Dessutom är det vanligt med stora brister i säkerhetsanordningar och faciliteter. Detta är att utnyttja fotbollens eldsjälar.
4. Blåvitt är vår passion och de som spelar i en tröja prydd av Kamratföreningens emblem är priviligerade på ett sätt som är få förunnat. Det är ett förtroende mer än ett arbete. Det förpliktigar. Vi kräver inte att de vinner, men att de försöker.

När Supporterklubben Änglarna började tala om enighet så hällde de bensin över en läktarens glöd som legat och pyrt väldigt länge. Tillsammans med dem så klarar vi av detta av ren självbevarelsedrift.

En för alla, alla för Blåvitt!

//LM 4

36 kommentarer:

  1. Jaha och vilka grupperingar finns bakom det här?!

    JAg är skeptisk..

    SvaraRadera
  2. Alla för blåvitt

    SvaraRadera
  3. Gött initiativ! En för alla!

    SvaraRadera
  4. Rätt i hjärtat!

    Mycket bra initativ!

    SvaraRadera
  5. "Anonym sa...
    Jaha och vilka grupperingar finns bakom det här?!

    JAg är skeptisk..

    14/5/07 11:55 "

    Skit i vilken gruppering. Det viktigaste är att vi är blåvitt - bäst i sverige!

    SvaraRadera
  6. Det är inte grupper som står bakom det, det är supportrar som stårpå LM. Supportrar från olika grupper och bakgrunder, vi har bråkat länge nog, nu är det dags att vi enas istället!

    SvaraRadera
  7. Ruskigt bra!
    Detta har vi väntat länge på!

    SvaraRadera
  8. [Kan man inte stava enkla kort ord får man inte heller ha kvar sina meddelanden, kommentarsfunktionen är inte till för spammande utan för diskussion.]

    SvaraRadera
  9. Årets hårdaste ryggdunk!

    Brukar kunna störa mig på små eller stora delar i denna sortens upprop, men jag skriver under på rubbet!

    SvaraRadera
  10. bond-saxen:

    Har du inte missat ett "a" någonstans i ditt inlägg, med anledning av att kunna stava enkla kortA ord tänkte jag.

    SvaraRadera
  11. Riktigt riktigt jävla bra.

    Det skall bli härligt att stå i regnet ikväll, ENADE och sjunga fram Blåvitt till en 2-0 seger.

    SvaraRadera
  12. För första gången på länge ett "läktarinitiativ" som jag känner att jag kan stå upp bakom. Detta känns betydligt seriösare än många andra försök som gjorts (t ex den där ordföranden för Ultras som skrev här och nästa vecka avgick osv).

    Hoppas att alla sluter upp bakom detta!

    Och (paradoxalt nog med tanke på namnet LM4) så tycker jag att de (vi) bör arbeta för att klacken flyttas till en annan sektion. Vi kan givetvis inte begära ABC eller nån sådan lyxsektion, men de sektioner vi hade i gaisderbyna förra året (minns inte sekionsnamnet) står ju gapande tomma i år och erbjuder betydligt bättre akustik än LM.

    SvaraRadera
  13. Det bästa initiativet på år och dar! Nu är det upp till var och en att enas, skit i de saker ni är oense om, detta handlar om det vi har gemensamt, nämligen vår kärlek till Sveriges bästa lag!

    United we stand - Divided we fall!

    SvaraRadera
  14. Varifrån kommer fyran i LM4?

    SvaraRadera
  15. Slut upp för blåvitt nu gubbar! LM 4 är ett underbart initiativ!

    Förresten såhar jag "lovat" mig själv att tatuera in något om blåvitt om de vinner i år, hur gick det med den där gadd-avd som skule sättas upp här? Hade vart nice med lite tips ju.

    SvaraRadera
  16. Anonym 14:40:

    Dom fyra sista punkterna i artikeln.

    SvaraRadera
  17. trodde det var ett maj-skämt. vilken jävla smörja. ja får inte fram ngt av innehåll hur jag än kombinerar meningarna. du borde bli politiker hank. :)

    SvaraRadera
  18. Är ni inte nöjda så kan ni komma bort till våran nystartade grupp som heter ABC41. Vi håller till på sektion ABC, och vi kräver respekt och vi tar inte skit. Vårat motto är att hellre en räkmacka & en 33.a starköl i varsin ficka på kavajen än en fesljumen på arenan... så slut upp.

    SvaraRadera
  19. Låter äckligt att gå omkring med en räkmacka i fickan...

    SvaraRadera
  20. Låter äckligt att ha kavaj på matcherna :S

    SvaraRadera
  21. RIKTIGT bra initiativ, alla ni som står bakom! Det behövs drag kring våra matcher och dit når vi bara om vi kan enas i alla fall under 90 minuter 13 allsvenska hemmamatcher (förhoppningsvis även bortamatcher) om året! Kul och bra! Fortsätt i den här andan, positiva enanden kring blåvitt!

    SvaraRadera
  22. monty_burns/ Det enda man behöver förstå av uppropet är att olika slags supportrar som väljer ståplats skall enas tillsammans för att skapa en positiv atmosfär på våra matcher, vi står enade för blåvitt!

    Vi vill ta slut på interna bråk, onödigt käbbel mellan grupper och personer- för att istället kanalisera denna energi i ett positivt läktarstöd FÖR BLÅVITT!

    SvaraRadera
  23. Precis vad vi behöver. Allsång mot Gefle!

    SvaraRadera
  24. jävligt intressant initiativ, speciellt det om att man tror att bengaler och annat är ett minne blott, innebär det att LM4-folket tänker stoppa bengalbrännare från att bränna av pyroteknik framöver?

    SvaraRadera
  25. Hahahahhahaha vad hände med "Blåvit storm".

    SvaraRadera
  26. vasquez fick även sig en t-shirt såg ja ;) bra iniativ, mot guldet!

    SvaraRadera
  27. Tack för alla som slöt upp på ABC.
    Men fy dig som knuffade till 'tjockis-jocke' så han spillde ut sin starköl och tryckte räkmackan i huvudet på Benke när det blev mål.

    SvaraRadera
  28. anonym 12:38:

    Respekt...

    SvaraRadera
  29. http://polyshop.se/LM4/

    Överskottet går till han som ligger ute med pengar för de 200 tröjor som delades ut igår.

    SvaraRadera
  30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  31. Blog finns nu

    http://lm4.blogspot.com/

    SvaraRadera
  32. IFK = HJÄRTA , HULIGANISM = HJÄRNAN

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.