2007/05/09

Blåvitt syns i de rätta sammanhangen igen!

SILLY SEASON Ni kanske känner till att vi på Baraben.com i flera år haft en skarpt kritisk linje mot IFK Göteborgs mediehantering. Om och om har vi påtalat vikten av att ha en offensiv medieprofil där en positiv och aktiv anda lyfts fram kring föreningen. Stuntals har tyvärr vansinnesuttalandena haglat ut från Kamratgården från alla möjliga håll. Men i år ser vi ett trendbrott som heter duga.

IFK Göteborg hugger på Leicesters Nils-Eric Johansson.
IFK Göteborg hugger på Sunderlands Tobias Hysén.
IFK Göteborg hugger på Jeffrey Aubynn.

Vad man än tycker om de enskilda spelare som nämns i samband med IFK Göteborgs kommande silly season så är det den offensiva ambitionen som bör uppmärksammas. Föreningen visar genom sina två frontfigurer Håkan Mild och Stig Lundström att man vill vara med och slåss om heta spelare, även om det är svårt och konkurrensen är stenhård.

Detta är ett trendbrott mot det tidigare mantra som främst före detta klubbdirektör Mats Persson blev sinnesbilden för: "Vi har nog inte råd". Vem det än gällde, när på året det än gällde så kom samma ord från Kamratgården. Känslan var "Glöm oss i diskussionen om de intressanta nyförvärven." Om det nu är så att enda skillnaden mot idag är att Håkan Mild fått ett färdigt investmentbolag med kapital serverat sig av styrelsen, så är det delvis dålig timing för dem som tidigare fått yttrat sig utåt kring nyförvärvskarusellen.
Men ser man det som att ambitionen har bytts ut, så blir förändringen i ton en mycket trevligare detalj. Faktum är att en hög ambition, en stor hunger för förbättring och ett offensivt mediearbete leder till en positiv spiral kring IFK Göteborg.

Det spelar ingen roll om IFK tror sig kunna locka hem Tobias Hysén.

Det viktiga är att IFK utåt visar att man är beredda att försöka, att man vill göra allt i sin makt för att se till att sådana strategiska nyckelspelare kan välja just Kamratgården. Sådan offensiv inställning till den allmäna diskussionen kring nyförvärv gör att sponsorer, supportrar, marginalåskådare, media och övriga fotbollssverige får upp ögonen för IFK Göteborgs verksamhet. Att jaga etablerade nyförvärv- även om man inte alltid eller ens ofta lyckas fånga dem- leder i förlängningen till att det blir mycket mer attraktivt att välja IFK Göteborg som spelare och som sponsor.

Men är nu detta en effekt av att föreningens ekonomiska muskler växer genom investmentbolaget? Eller är det en medveten strategi för att förändra omvärldens bild av föreningens image? Det spelar egentligen ingen roll, för nu så syns IFK Göteborg i de rätta sammanhangen igen.

29 kommentarer:

  1. Skönt att de visar framfötterna på KG...det är ju inget vi varit bortskämda med....

    SvaraRadera
  2. 12000 plåtar sålda till Ellos borta. Ni som ska dit skynda på att införskaffa biljetter!

    SvaraRadera
  3. vore ju otroligt kul om Hysen kunde komma "hem" till blåvitt, men hur troligt är det egntligen? Någon med inblick som vågar på en gissning hur stora chanserna egentligen är? Hur som helst är det gött att blåvitt visar lite tåga igen!

    SvaraRadera
  4. Så sant som det var sagt

    SvaraRadera
  5. Kan Aubynn spela vänsterback?

    SvaraRadera
  6. Jag håller inte med om att det skulle vara positivt om blåvitt anmälde intresse för ett stort antal stjärnspelare, och inte lyckades locka hit en enda, då vore det bättre att hålla tyst. Nu verkar det ju dock äntligen som om det finns lite kapital och då är det ju bara att köra.

    SvaraRadera
  7. 9/5/07 20:03/ Genom att visa intresse skapar man hype, medierna skriver, fansen får samtalsämne, andra spelare ser att man jagar stora namn och sponsorerna känner att det finns ambitioner...

    Bättre att sitta och hålla käften?

    Ja tjenare.

    SvaraRadera
  8. Jag tycker det var jättekul när IFK höll på att tjata loss Ko-kooo från Sogndal för några år sedan. Norska andraligans mest utvisade spelare som ingen i Sverige hört talas om, förutom Arne. Helt plötsligt tyckte Hasse Borg att han var den mest lovande mittback Norden skådat. Kommentarer överflödiga. Vad gör det för skada att snacka om de potentiella värvningarna? Det sätter ju om möjligt lite press på ledningen att faktiskt sy ihop säcken med en eller två av dem. Håller man käften har man inget att leva upp till och då, DÅ, kan man verkligen undra; "Var är ambitionerna?".

    SvaraRadera
  9. kommer ihåg när jag var i stockholm och den bilden på tobias prydde tunnelbanan överallt... hemska minnen....

    SvaraRadera
  10. 9/5/07 19:00

    Hur många biljetter de sålt påverkar ju egetnlgien inte borta supportrarna... dels för att det finns en storm mängd individers som enligt sed hellre klättrar över stängesel än betalar inträde, dels för att Ellos förhoppningsvist har tillägnat Blåvitt klacken hela kortsidan, trotts att deras klack kanske inte täcker en hel kortsida

    SvaraRadera
  11. tycker nog allt att MP högg på spelare.

    SvaraRadera
  12. Vi har tydligen bara fått 900 biljetter...

    SvaraRadera
  13. Anonym said...

    tycker nog allt att MP högg på spelare.

    9/5/07 21:13


    Det är skillnad på spelare och spelare. Han undvek (orsak spekulerar jag inte i) de etablerade namnen, där var det alltid samma visa "vi har inte råd" typ...

    SvaraRadera
  14. nja MP var ju en av de mer offensiva klubbdirarna vi haft. det r frankie som leker aftonblaskan och försöker hitta på ngra citat.

    nu är ju hysen blåvit så att säga- så då är det på sin plats att hugga. men en motsvarande spelare utan band till blåvitt vet jag inte om man har kapacitet att värva.

    SvaraRadera
  15. is76 said...

    nja MP var ju en av de mer offensiva klubbdirarna vi haft. det r frankie som leker aftonblaskan och försöker hitta på ngra citat.


    Hahahaha du följer inte blåvitt så nära va?

    SvaraRadera
  16. Skatteaffären!!!

    Gatete, Daniel Johansson, Smedberg, Darko, Wowoah, Dessa, Ijeh, Alvbåge, Sella, Kilhberg, De Pedro, Ulander, jo värva det kunder MP, synd att i princip ingen som han värvade blev vare sig stjärna eller ens kvar i föreningen. Är väl Sella av alla dessa som är kvar och han gav oss typ 10 mille i skatteskuld.

    Klausulerna!!!

    reaförsäljningar av: Kalle, Wendt, Ijeh

    listan kan göras lång. mats persson var tidernas klåpare.

    SvaraRadera
  17. Var det inte MP som lyckades knæcka Frølundas ekonomi med?

    SvaraRadera
  18. Yes, helt rätt här Frankie. Precis det här väcker hopp om IFK Göteborg. Impossible is nothing :)

    SvaraRadera
  19. Vi har tydligen bara fått 900 biljetter...


    Dom vill la inte bli utsjungna i år igen hemma.

    SvaraRadera
  20. ÄNTLIGEN! (För att citera Horace Engdahl). Nu så kanske...

    SvaraRadera
  21. varför har han en slips som bälte?

    SvaraRadera
  22. var är ambitionerna?

    SvaraRadera
  23. inte Horace, utan Gert Fylking om din tanke var att citera ordet, ÄNTLIGEN!

    SvaraRadera
  24. ""Hahahaha du följer inte blåvitt så nära va?""
    du är bortkollrad. om man tror att mp inte värva ngra spelare så följer man nog inte fotboll ö.h.t. ditt skälmstycke till anonym.

    SvaraRadera
  25. Håller med om att det är bra att vi är med i matchen igen. Min enda farhåga är att det slutar vid intresse och att vi ser ut som ännu större förlorare (typ DVMFT till jurgårn)

    /Micke 72

    SvaraRadera
  26. För övrigt hade inte Ijeh nån klausul. Man sålde honom till första spekulant för att man trodde det skulle vara en belastning att ha kvar honom. Samma dag blev han helt frikänd. Snacka om feltänk!

    SvaraRadera
  27. Il Professore said...

    För övrigt hade inte Ijeh nån klausul. Man sålde honom till första spekulant för att man trodde det skulle vara en belastning att ha kvar honom.


    Det där är direkt faktafel. Varför får jag inte berätta pga jävighet. Men luska mer så ska du se att det inte låg till så.

    SvaraRadera
  28. Fågeln: tala ur skägget eller håll käft! :)

    SvaraRadera
  29. Borde fan starta en insamling för att värva "Glenns pojk". Hade helt klart kunnat tänka mig att lägga en liten slant på det. Känns för övrigt spontant som en stabillare ytter en Aubyn...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.