2007/05/13

En klassiker

HISTORIA Genom åren har vi sett många fantastiska spelare i blåvitts tröja. När jag en något grå dag här i Stockholm bläddrar i den fina minnesboken från 100-jubileumet, stöter jag på en härlig historia i Arne Hegerfors text om vår hjälte Bebben. För oinvigda kan berättas att Bertil Bebben Johansson är en av våra stora blåvita hjältar som inledde sin blåvita bana 1955. Han vann två SM-guld med blåvitt men framförallt vann han många hjärtan med sin teknik, spelförståelse, blygsamhet och sina frisparkar!!

Historien utspelar sig i en match mot Helsingborg. En blåvitt spelare fälls precis vid straffområdesgränsen. Domaren blåser först straff, men efter att ha konsulterat med linjedomaren så ändrar han sig och blåser frispark. Våra blåvita hjältar blir mycket upprörda och diskuterar livligt med domaren. Alla utom Bebben, som lugnt avbryter diskussionen och säger till sina lagkamrater " Gubbar - de spelar la ingen roll var bollen ligger!!" Med sitt vanliga lugn smeker sedan Bebben in frisparken och blåvitt vinner med 4-2!!

Bebben lever för evigt i våra hjärtan. Imorgon är det dags för nya hjältar att göra sitt mot Gefle!!

4 kommentarer:

  1. Haha kyligt! :D

    SvaraRadera
  2. Hahahaha. Sicken lirare.. :)

    SvaraRadera
  3. Njöt väldigt när han berättade det första gången. En sån lirare!

    När han var tränare 1969 glänste han på träningarna med frisparkar. Han behövde ju inte vara nervös enligt egen utsago

    SvaraRadera
  4. Hur många av er har sett Bebben "Live" ?

    Varför hör man aldrig talas om hans parhäst "Fölet" (Berntsson).

    När jag började gå på fotboll var Bebben och Fölet de som gällde.

    Sedan kom Pisa,Reine, Ingvar Svensson, Lille Böön (Björn Eriksson), vår egen "Super-Sub" Skara-Claesson.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.