2009/10/06

Det är mål, det ÄR mål, DET ÄR MÅL!

MATCHTANKAR. Snälla, skjut mig! Då hade jag sluppit att utsätta mig för risken att dö i en hjärtattack varje gång blåvitt spelar. Det är nu 360 minuter kvar att spela av 2009 års allsvenska och det känns som att varje minut är en hälsorisk i sig.

Efter gårdagens derby kan man konstatera en del saker. Framförallt att IFK, oavsett om vi tar guld eller inte, har gjort en oerhört stark säsong. Att ligga och fightas om guldet med fyra omgångar kvar när man dessutom har sju spelare skadade och två avstängda, bara det är en bragd. Att sedan dessutom vinna mot ett formstarkt Gais är även det en bedrift i sig.

Det finns en hel del anledningar till att vi vann igår. Vi kan börja med att tacka Stefan Johannesson. Han är förmodligen en av de sämre domarna i Allsvenskan och dömer jävligt konstigt. Idag får vi hans sanslösa domslut med oss och Gais blir blåsta på en, kanske två, straffar. Vi kan tacka tränarna, som ställde upp bästa tänkbara elva på planen och som insåg att Bärkroth hade blivit för ensam på toppen.

Men mest kan vi tacka Sella. Ni som läst det jag skrivit tidigare vet att jag alltid haft en förkärlek för honom. Han har förvisso gjort en och annan miserabel insats den här säsongen, men bredvid Hysén är det i mina ögon solklart att Sella är en kugge i laget och en av orsakerna till Hyséns målkalas och framgången på högersidan. Jag vet inte vad han ska göra för att slippa obefogad negativ kritik, men den som inte håller med om att Sella var bäst på planen idag, den människan må vara en gaisare.

I mina ögon är första halvlek rätt jämn. Men när vi får in 1-0 i 37:e minuten händer något och Gais börjar sakta ta över matchen. Det är först när Gais kvitterat som vi sakta vänder matchen och de sista 25-30 är det nästan bara spel mot ett mål. Dessvärre storspelar Dime och räddar ALLT. Han brukar inte göra det, men av någon anledning gör han alltid två bra matcher per säsong - de mot oss. Jag tror att jag hinner skrika "Det är ju fan inte sant!" iallafall fem gånger... ...innan 93:e minuten.

När vi får frisparken har jag redan gett upp matchen. Rent reflexmässigt skriker jag i frustration: "Upp med hela laget för helvete!". Jag kan erkänna att jag redan här hade accepterat att vi skulle få gå hem med en poäng, men att det ändå inte skulle vara så farligt eftersom AIK bara tog samma igår. Men visst hade en vinst varit bättre ändå! Jag minns att Kim slår bollen, jag minns att Gustav slår ett inlägg, att bollen skarvas och att den är på väg ut mot kortlinjen. Jag hinner till och med tänka: "Nu blåser han av matchen". Men plötsligt, från ingenstans, dyker ett ben upp. Bollen ändrar bana och går in i målet. Jag tänker att det är för bra för att vara sant. Jag vågar inte jubla direkt utan kollar snabbt ner mot linjedomaren;

"Fan, han vinkar inte! Det är mål, Det ÄR mål, DET ÄR MÅL!".

Sen är det svårt att komma ihåg vad som händer. Någon jag inte känner slänger sig i armarna på mig, någon hoppar upp på stolen bakom mig, min kära far sitter bredvid mig och skrattar med skakande huvud. Det är en rätt sjuk känsla. Det är som att få en chock och gå upp i eurofi samtidigt. Det är svårt att minnas senast att ett mål betydde så mycket, men jag tror bestämt att samma känsla infann sig i Borås Arena när Karl Svensson satte in 1-1 i 94:e minuten, i en match där vi sammanlagt hade två avslut och ett mål. Det var förvisso inte alls lika viktigt som det här målet, men känslan var densamma.

Ska man säga något negativt, men samtidigt positivt om gårdagens match, så är det också om Sella och TO. I 70:e minuten ser man att bägge är bra jävla trötta och slitna. Men TROTS att ingen av de blir utbytta så kämpar de på så bra de kan, och inte bara de. Hela jävla laget sliter som djur för att få till det där sista målet som vi till slut fick. Trots resultatet saknar man Seb på mittfältet, för både TO och Gustav har lite mer av det defensiva i sig och under delar av matchen sitter de nästan i knät på försvaret, vilket gör att laget dras ut för mycket. Men något jag noterar är att bägge, framför allt Gustav, vågar bli något mer offensiva den sista halvtimmen. Det kan även varit en av de bidragande orsakerna till att matchbilden förändrades till vår födel.

Nåväl, inte mycker mer att orda om. 1 poäng upp till AIK. Malmö borta med seb, Hysén och Bjarnason tillbaka. Den matchen SKA vi bara vinna, särskilt efter den här otroligt viktiga segern!

26 kommentarer:

  1. Skönt skrivet! Nu börjar vi ladda om batterierna mot formstarka malmö! Riktigt viktiga matcher här nu, men jag tror att tobbe är riktigt hungrig igen, och skönt att vi får tillbaka bjarnarsson och seb!! NU kommer vi malmö!!!!

    SvaraRadera
  2. Tycker inte att dom ska ha straff någon gång, wanderson slänger ju sig så tydligt att jag svimmar. Väldigt konstigt att gaisarna har så bra balans just utanför straffområdet och 1 meter in så faller dom som bambi!???

    SvaraRadera
  3. @6/10/09 13:32/ Håller med där. Tycker en del GAIS-spelare föll extremt enkelt igår och sökte straffar/frisparkar till höger och vänster. Blir så jävla trött på den skitföreningen... Ovärderligt att vinna ett derby på ett sådant sätt. Tack Sella och gänget!

    SvaraRadera
  4. Alla såg helt förvånade ut efter målet. Jag hade nästan gett upp också... Då slår Sella till.

    Faaaan vad gött!

    SvaraRadera
  5. Jag tycker att Johannesson gjorde en bra match. Wanderson faller ju innan backen får kontakt med honom och den andra situationen var inte alls klar på nåt vis. Hans största miss var att han inte visade ut redan varnade Mårtensson när han mosade en blåvit fot

    SvaraRadera
  6. Ja, vilken underbar upplevelse igår! Jag som trodde glädjetårar var förbehållet nyblivna pappor på BB, ha ha ha!

    Nu kan vi tråka gaysarna ett helt år till. Skinnvästmongon!

    SvaraRadera
  7. Fiddis: Nyblivna pappor? Här på BaraBen? Var? ;)

    SvaraRadera
  8. tycker också att gais var Bambi igår. Bambi och hockeytuta

    SvaraRadera
  9. Jag tycker Johannesson var dålig igår. Inte totalt kass men dålig.

    Klyschigt men han VILL verkligen synas och ibland blir det bara för mycket av den varan. Låt kampen om bollen få fortsätta så länge båda krigar på lika bra.

    SvaraRadera
  10. ALLA till Malmö!

    SvaraRadera
  11. sämsta domaren i allsvenskan helt klart!! å straff för gais skulle inte tro det däremot skulle minst en av dom ha gult kort för filmning! själv trodde jag matchen var körd och gick när det var 1 minut kvar..andra gången i mitt liv jag har gjort det..när jag kommer ut från arenan och är på väg bort till bilen hör jag ett monster vrååål från ullevi..såg några blåvita som hoppa upp och ner från långt avstån..så även jag när jag förtod vad som hade hänt..underbart och visst är sådana här matcher en häsorisk

    /laktos

    SvaraRadera
  12. Haha, har altid stört mig på folk som går innan slutsignalen bara för å slippa knö... Men igår var det fan deras egen förlust.
    Gott åt dig! ;)

    SvaraRadera
  13. kommer exakt ihåg vad jag mumlade till när gurra slår in bollen mot staffområdet: "inte någon jävla ballong boll nu" för jag trodde att johannesson skulle blåsa där, när de fanns tillfälle till det, men efter målet sotd jag bara kvar jublade och tänkte "hur fan kunde jag vara så dum"?

    SvaraRadera
  14. Hahaha laktos.

    Ja det är fan gott åt dig.
    Hade aldrig kommit på tanken att gå innan pipan blåst av.

    Johannesson var f.ö. TOTALT värdelös i cupen mot HBG också.
    Hatar honom.
    Kommer inte ihåg vilken men han har dömt en till IFK match emellan, givetvis lika kass.

    SvaraRadera
  15. Det är bara "hockeyfans" som går innan slutsignalen förkunnats.

    Jösses...

    Härlig krönika, btw.

    SvaraRadera
  16. Jag såg matchen på TV. Såg reprisen idag också. Johannesson gjorde ett bra jobb. Ska jag peka på något särskilt hade jag kunnat köpa en straff på Wanderson. De andra är inga straffar. Bara att kolla in TV-bilderna. Rätt av Johannesson.

    Dessutom bommar han stämplingen Mårtensson gör på Thomas Olsson. Mårtensson hade redan då et gult kort. Jag tror nog att Gaisarna motsvarande hade kunnat köpa ett rött kort på Mårtensson där.

    I övrigt tyckte jag att han skötte sig alldeles utmärkt. Definivt överbetyg.

    2-1-målet också: en del tror kanske att det gått längre än vad som var sagt. 3 minuter tillägg var det (minst - som benämningen lyder). 92.59 går bollen över linjen.

    SvaraRadera
  17. Trist att matchen avgörs av en fuskare- men sånt är livet!!

    /Gais

    SvaraRadera
  18. Tycker kritiken är väl hård mot Johanneson. Visst i min värld är det filmningar och således gult men kom igen nu, allt ska bedömas på ett ögonblick. Annars är det en underbar syn när Sella gör sitt i andra och gaisklacken likt ett dåligt uppbyggt korthus sakta och jävligt skönt bara faller isär.. Den klacken vann inga nya supportrar igår.

    SvaraRadera
  19. Gustav borde helt klart spela ensam defensiv rens. Han får ut mer av sitt spel då och det blir inte kaka på kaka som det lätt blir när Sebban är där också.

    SvaraRadera
  20. jag hatar hockey..å ja jag får skylla mig själv.. och jag får skylla mig själv för att jag la upp bollen på straffpunkten:)



    /laktos

    SvaraRadera
  21. Håller helt med några övriga häruppe... Hur kan man säga att dom skulle haft straff någon utav gångerna? har du sett matchen efteråt, alltså inte live? solklara filmningar och överdrifter

    SvaraRadera
  22. Ser en halv straffsituation på sin höjd. Och den är så jävla sökt att det snarare ska vara kort för filmning.

    SvaraRadera
  23. Haller med att det inte var klara straffsituationer. Lika lite straff som situationerna i matchen mellan Elfsborg-AIK. Skont att domarna inte vill avgora Allsvenksan.

    SvaraRadera
  24. Lika som bär. Dulee och Du-Lee.

    http://www.oompa.com/baby-toys/item/SO0626/Sok-O-Du-Lee-Sock-Doll.html?oompaItem=Sok-O_Du-Lee%20Sock%20Doll#

    SvaraRadera
  25. Inte kan väl så många ha fel!? Finns inte på kartan att det var straff, tyckte nog att vi hade domaren emot oss större delen av matchen, de fick ju frispark så fort de föll.....och det gjorde de ofta.
    Gött o piska gajsare!

    SvaraRadera
  26. Jag fattar inte var den här avskyn mot Johannesson kommer ifrån. Han är i mina ögon en av våra bästa domare. Jag jublar lika högt när jag ser att Stefan dömer vår match som jag högljutt gråter när Martin "I have no peaople skills" Ingvarsson ska döma mitt kära blåvitt.

    Nej, Martin Hansson och Johannesson är mina favoriter. Och ser man tillbaka så har Johannesson ett par riktigt goa blåvita matcher med sig: 4-0 borta mot ÖSK och 1-0 mot GAIS hemma för två år sedan. Då vann vi på en billig straff.

    Älska Johannesson!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.