2007/10/02

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA För fyra dagar sedan satt jag i en minibuss hem från Fredriksskans och funderade för mig själv varför jag sysslade med detta. Detta att hålla på Blåvitt alltså. Jag funderade över hur man skulle kunna ta sig ur beroendet och övergå i att leva ett vanligt liv istället. Jag avundades alla de hundratusentals lyckliga människor i Sverige som skulle gå upp på fredagsmorgonen, snabbt bläddra igenom sportsidorna i morgontidningen utan att bry sig om att IFK fått stryk med 3-0 i cupfinalen.

I dag fick jag svaret på mina funderingar. En undran som "varför sysslar jag med detta?" är helt jävla uppenbart enkel att svara på just nu. Just nu tycker jag istället synd om de hundratusentals stackars satar till människoliv som går upp imorgon, snabbt bläddrar igenom sportsidorna i morgontidningen utan att bry sig om att IFK vunnit med 3-0 och är i serieledning, och därefter fortsätter hanka sig igenom den trista, gråa, höstmörka tisdagen. I pity you.

Hammarby IF, hemma
5 poäng: Adam Johansson - Vilken jätte han var i dag! Är grym både offensivt och defensivt den här gången, vilket har efterlysts tidigare då han varit antingen eller. Finns faktiskt ingenting att klaga på hos den gubben en dag som denna.
3 poäng: Niclas Alexandersson - Får poäng för första gången på länge nu. Det är naturligtvis än mer trist att han ska dra på sig/slå upp en skada just nu när han fått upp ångan lite. Var riktigt bra med Adam på högerkanten och gör därtill sitt andra mål i årets allsvenska. Det har varit lite för lite av den varan de två senaste säsongerna tyvärr. Stå över EM-kvalen mot Liechtenstein och Nordirland, Alex!
2 poäng: Tobias Hysén - Ligger bakom de två första målen och har ett par riktigt bra lägen att även sätta en balja själv. Verkar tyvärr ha blivit smittad av Sella med måltorkevirus, men vad gör det med två förarbeten. Kommer inte med i spelet så mycket som jag, och förmodligen Tobbe själv önskar, men det beror mer på Hjalmars brister än på Hysén själv.
1 poäng: Ragnar Sigurdsson - Namnsdagsbarnet gör en kanonmatch som vanligt. Visar offensiva kvaliteter återigen när han gör en dribblingsräd och passar fram Hysén innan 1–0-målet. 90 minuter under 23 matcher, två gula kort och så få misstag att de kan räknas på Håkan Söderstjernas högerhand.

Totalt efter 23 omgångar
1. Marcus Berg - 42 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 36 poäng
3. Niclas Alexandersson 26½ poäng
4. Thomas Olsson - 24 poäng
5. Pontus Wernbloom - 22½ poäng
6. Gustav Svensson - 15 poäng
7. Andres Vasquez - 14 poäng
8. Adam Johansson - 13 poäng
9. Mattias Bjärsmyr - 10 poäng
9. Stefan Selakovic - 10 poäng
11. Jonas Wallerstedt - 9 poäng
12. Bengt Andersson - 8 poäng
13. Jakob Johansson - 7 poäng
13. Hjalmar Jonsson - 7 poäng
15. Erik Dahlin - 5 poäng
15. Conny Johansson - 5 poäng
17. Eldin Karisik - 4 poäng
18. Jonatan Berg - 3 poäng
18. Tobias Hysén - 3 poäng
18. George Mourad - 3 poäng
21. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng

17 kommentarer:

  1. Är det bara jag elelr slår hajlmar nästan alltid bollen snett upp i banan på "alex" som om han är van med att det inte går att passa spelaren på vänsterkanten. Även att han inte alls fyller på som Adam gör på högerkanten, att Hjalmar allt förofta låterbli att sammarbeta med Hysén?
    Men idag var han uppe på offensiven på kanten, men han var inte på Vänsterkanten, utan på HÖGERN!? va fan.!

    SvaraRadera
  2. Var e Boom-Boom Wernbloom??? Han gör allt rätt idag i mina ögon. Men, men... Inte lätt att sätta betyg när vi vinner stort och många spelar bra.

    SvaraRadera
  3. hjalmar lyckas alltid slå sina bollar på sin kant ut över linjen. tänk på det till nästa match. ingen ribb träff för ragnar idag, men det vafan nära! bra satta betyg idag feldgrau.

    SvaraRadera
  4. glömde skriva ett litet minus hela denna säsongen är tränarnas sätt att byta in/ut spelare. alledeles försent ofta och ibland även lite ologiska sådanna. bla idag med försent byte med alex. andra gånger har blåvita spelare blivitt så trötta att dom stupar och släppt in mål innan bytena kommer. tror det va kalmar matchen så slängde dom ner walle på mitten, som inte ens kan hantera bollen med fötterna. hoppas på bättring tills nästa säsong verkligen!

    SvaraRadera
  5. Det där dom Södertiernas högerarm var ju lite väl taskigt =)

    SvaraRadera
  6. fan va elakt skrivet om söderstjärna i dessa rosa bandet dagar ....pinsamt baraben

    SvaraRadera
  7. Haha, riktigt skön och "elak" liknelse med Söderstjerna, mer sånt!
    Ge Ragnar en femma i nästa match, han måste ju vinna det här!

    SvaraRadera
  8. En sak till, Gustav ska fan ha femman i den här matchen!

    SvaraRadera
  9. anonym 22:28/ Vad har kommentaren med rosa bandet att göra? Har han i Landskrona haft bröstcancer eller?

    SvaraRadera
  10. Fan att Hjalmar slog upp hälften av sina bollar på chans, annars var han prickfri i defensiven mot en "trixig" Zengin..

    SvaraRadera
  11. Hur många frisparkar fixade Boom Boom idag? 15?

    Krossa MFF!

    SvaraRadera
  12. Gustav ska lätt ha femman idag, han var överallt, annars bra och ingressen är underbar.

    SvaraRadera
  13. Som sagt, många spelare skall ha plus idag, men gudars vad bra Gustav var!

    SvaraRadera
  14. Grym match idag! Okej satta poäng..
    Jag tycker:
    5 - Adam
    3 - Tobbe, han gjorde sin klart bästa match hittills och var med mycket mer i spelet än tidigare även om det borde vara mer.
    2 - Gustav, grymt jobb helt enkelt!
    1- Alex, otroligt viktig.

    Ragnar har inte tillräckligt mycket att göra för ett högt betyg även om han är totalt felfri..

    Härligt med 600 till Malmö!

    Babis e en hora!

    SvaraRadera
  15. Boom Boom faller som en fura.....

    SvaraRadera
  16. Ska bli kul och se om Ragge går om Berg efter säsongen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.