2007/10/22

Baraben rapporterar direkt från resan!

GULDBUSSEN Baraben revolutionerar återigen bloggvärlden när vi nu för första gången kan presentera direktrapport från en supporterresa. Följ med hela resan från tidig förmiddag till sena natten när vi tar er med på en resa genom Sverige och mot guldet.

02.30
När man som bäst trodde att natten var över så möts vi av nästa chock. Vid ett kortare stopp någonstans vid en större sjö får en av resenärerna i en av de andra bussarna för sig att ta sig ett dopp. Gissa vem?


02.15 Det spelas discomusik i högtalarna, folk dansar i gången, ingen sover, alla dricker champagne... eller inte. Lugnet har nu lagt sig på Barabenbussen och de flesta har somnat in. Baraben återkommer imorgon med mer guldhets...

00.40
Lugnet sänker sig i bussens olika delar. En film rullar igång. Hetsen tar en paus men återkommer garanterat.

00.15
Barabenbussen blir utsatt för en naken-kupp av Supporterklubbens resenärer.


23.55 BaraBen.com bjussar i vanlig ordning på nedladdning av matchen. Klicka här.

23.50
Den stora frågan är om bollen är inne eller inte. Men vem bryr sig om det egentligen?




23.40 BaraBens mäCktiga buss har nu, tillsammans med två av Änglarnas bussar, stannat till på samma rastställe som vi stannade till på vägen upp. Här sitter vi nu och väntar på mat och dryck. Stämningen är något trött men alla är trots det vid god vigör.

23.25
För er som inte var på plats kan vi berätta om följande redan klassiska händelser som utspelade sig efter matchen. Vi blåvita supportrar tvingades nämnligen stanna kvar 45 minuter efter att matchen slutade och under den tiden så hann spelarna komma ut igen inte mindre än två gånger. Ena gången fick vi se en vals av Bengan och Ölme, andra gången fick vi höra Tobbe Hysén tysta klacken och dra igång "alla heter Glenn..." Tobbe var mycket nöjd med sin kupp och skrattade gott åt det hela. Klacken var minst lika nöjd och alla dansade och gjorde vågen gång på gång. Ni stackare som sitter hemma och läser detta, ni missade verkligen något, tro mig.

23.10
En mäktig karavan av blåvita bussar rullar genom Sverige på väg mot den rätta sidan av landet. På BaraBens buss är det fullt hålligång. En skiva med gamla blåvita klassiker rullar i stereon och bubblet är uppkorkat för länge sedan. Som om inte segern redan var uttagen i förskott innan så är den det garanterat nu.

22.50
Mi Fredberg-Eriksson, din son hälsar att allt är bra och att han fortfarande lever. Ett tag till åtminstone...

22.45
Baraben.com kan nu, mitt i segerfesten, avslöja att så fort Allsvenskan är färdigspelad kommer Håkan Mild, Ragnar Sigurdsson och dennes agent Arnor Gudjonssen sätta sig ner och diskutera en förlängning/förbättring av Ragnars nuvarande kontrakt. Baraben.com erfar att IFK är beredda att erbjuda Ragnar en mycket kraftig löneökning för att stanna i klubben i minst ett år till.

22:24 Feldgrau presenterar femman direkt från bussen!

FELDGRAUS FEMMA Världens sämsta match med världens bästa slut. Vem fan bryr sig om bollen var inne eller inte. Nu måste det bli guld.

AIK, borta
5 poäng: Bengt Andersson - Den Attraktive slår till när det behövs som bäst. Jävlar!
3 poäng: Mattias Bjärsmyr - Grym tillsammans med Ragge i försvaret idag. Målskytt!
2 poäng: Ragnar Sigurdsson - Grym tillsammans med Bjärsa i försvaret idag.
1 poäng: Pontus Wernbloom - Slet som ett djur i anfallet.

Totalt efter 25 omgångar
1. Marcus Berg - 42 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 39 poäng
3. Niclas Alexandersson 26½ poäng
3. Pontus Wernbloom - 26½ poäng
5. Thomas Olsson - 25 poäng
6. Stefan Selakovic - 15 poäng
6. Gustav Svensson - 15 poäng
8. Bengt Andersson - 14 poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 14 poäng
8. Andres Vasquez - 14 poäng
11. Adam Johansson - 13 poäng
12. Jonas Wallerstedt - 9 poäng
13. Jakob Johansson - 7 poäng
13. Hjalmar Jonsson - 7 poäng
15. Erik Dahlin - 5 poäng
15. Tobias Hysén - 5 poäng
15. Conny Johansson - 5 poäng
18. Eldin Karisik - 4 poäng
19. Jonatan Berg - 3 poäng
19. George Mourad - 3 poäng
21. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng
22. Klacken - 1 poäng

21.55 Baraben.com presenterar:


Uppvärmningen

Uppställningen
Uppmaningen

Uppslutningen


21.47 Fan, man skulle varit där.

17.25
Vi kommer ytterligare närmare samtidigt som vi hamnar mitt rusningstrafiken. Solen går ner över hufvudstaden och ramsorna sjungs nu med full kraft. Det visas prov på avancerad kör- och växelsång som man inte trodde var möjligt. Solna är inte långt borta nu. För bloggens del innebär det att vi tar en paus i skrivandet och återkommer efter matchen.

KAN NI HÖRA VÅRAN SÅNG?


17.15 Vi närmar oss fiendeland med stormsteg. Passerar Södertälje, Fittja, Kungens Kurva och andra mindre sköna ställen. Det sjungs om Blåvitt, Göteborg, Mölndal och Hjalmar Jonsson...

16.40
Stämningen på topp efter matintaget. Sångerna ekar över hela bussen.

16.20 Guldbussen rullar vidare efter ett längre matstopp i Nyköpingsbro. Här träffadde vi bland annat en gammal klassiker, tog den obligatoriska gruppbilden och kikade över matalternativen för kvällens sena middag.



15.15 Champagnekorkarna börjar flyga i luften. Somliga tar ut segern i förskott. I övrigt är stämningen fortsatt god på bussen och det vankas snart ett längre stopp för matintag. Främre delen av bussen sjunger nykompomnerade ramsor om lagets två isländska giganter. Gensvaret från bakre delen är överväldigande.

14.50
En efterlysning skickas ut från bakre delen av bussen. Hans Holm, dina föräldrar väntar på dig vid receptionen.

14.45
Bussen stannar till vid en gokart-bana någonstans i landet, oklart var.

Var är vi? Rätt svar vinner en Ulf Elving-boll.

14.35 Stämningan ökar i takt med att ljudvolymen tilltar. Ramsorna ekar från bakre delen av bussen och vinner genast gensvar från den främre delen. Samtidigt annonseras vinnarna i den prestigefulla quizen. Team Disco sopar hem segern med hjälp av bäst svar på utslagsfrågan. Vinnarna gratuleras och vinner ett exemplar av Alterniva Shopens populära tröja med Ragnar-motiv.

Vinnarna i quizen

13.55
Den spännande quizen är nu avslutad under ledning av undertecknad som lekledare. Rättning väntar nu innan vinnaren annonseras. Det går att ta på den nervösa spänningen.

13.07 Efter ett kortare stopp i exotiska Jönköping rullar nu bussen vidare. Det ryktas på bussen att det snart kommer hållas en mycket prestigefull quiz där vinnaren är utlovad mycket fina priser. Fotbollskunskaperna skall sättas på prov och endast en kan vara nummer ett...



12.41
Gaishat verkar vara det enda som fungerar i sångväg. Nervositeten inför kvällens drabbning är så konkret något abstrakt kan bli.

12.36 Klockan tickar på, och lotteriet avslutas. Tre lyckliga vinnare och 45 dåliga förlorare.

Vinnaren med deg...

12.17 De första bilderna från resan är nu ett faktum. Känn stämningen...




12.05 Den store bloggledaren och tillika chefredaktören iscensätter Barabens eget 50/50 lotteri. Vinnaren kan vinna upp till 1000 kronor och överskottet går till Supporterfonden. Spänningen är olidlig...

11.51 Efter att ha konstaterat att Elfsborg förlorat med 0-2, hemma mot Örebro (!) igår så är stämningen åter på topp. En påse nachos ligger slängd vid motorvägen. Vi misstänker vem gärningsmannen kan vara.

11.50 Vi passerade just Borås. Stämningen sjönk en aning.

11.30 Det ryktas på bussen att många inte köpt biljett till kvällens match. BaraBen vill återigen påminna om att det endast säljs biljetter i förköp till matchen via Ticnet. Efter att precis ha varit i kontakt med AIKs biljettansvarige kan vi dock konstatera att det fortfarande finns gott om biljetter kvar. På morgonen fanns det 450 biljetter kvar till vår sektion, som rymmer 1800 platser.

11.20 Bussen rullar och vi har redan passerat Landvetter. Stämningen på bussen präglas av viss nervositet men humöret är trots det på topp. För många är alkoholen en lugnande faktor i sammanhanget.


54 kommentarer:

  1. punka, punka, punka!

    SvaraRadera
  2. Skrik från mig på matchen!! :D

    SvaraRadera
  3. Vi ses på Råsunda. Man är inte så lite nervös just nu...

    SvaraRadera
  4. Va, sjönk stämmningen när ni passerade Borås? Fan jubel ska det vara, tänk om ni stannat där....hua....!

    SvaraRadera
  5. Fy Fan vad nervöst det kommer att vara ikväll.

    Har inte hämtat mig än efter MerseySideDerby och nu detta.

    SvaraRadera
  6. försöker skriva en hemtenta, men det är ju helt jävla omöjligt,förutom den allmänna nervositeten så har man ju nu en finfin anledning att smita undan eftersom det känns livsnödvändigt att följa er rara reserapportering! :)

    KROSSA PACKET!

    SvaraRadera
  7. Ser ut att vara en rätt städad tillställning.

    SvaraRadera
  8. Finns det inga brudar på resan?
    baraboys.com?

    SvaraRadera
  9. "För många är alkoholen en lugnande faktor i sammanhanget"

    I love it!

    SvaraRadera
  10. "13.55 Den spännande quizen är nu avslutad under ledning av undertecknad som lekledare. Rättning väntar nu innan vinnaren annonseras. Det går att ta på den nervösa spänningen."

    Och den nervösa spänningen beror enbart på ert Quiz? Mina herrar, jag tror ni överskattar quizet något. ;)

    SvaraRadera
  11. Haha, asgarv klockan 11.50... :D

    SvaraRadera
  12. Skönt att ni skänker oss kusiner en tanke även när ni borde lägga all kraft på guldstriden.

    Vem bryr sig f.ö. om nåt derby mellan två skitlag från Liverpool?

    SvaraRadera
  13. Syns på Råsunda!

    SvaraRadera
  14. Ett Hjärta har två kamrar en för Blåvitt och en för Pool.

    Om du bare håller på Blåvitt är du en halv människa.

    SvaraRadera
  15. anonym 13:59 >>
    Du är från Göteborg va?
    Känns som stämningen handlar mer om kvällens match än nån quiz (!)

    SvaraRadera
  16. Vad som också är skoj är att se hur alkoholhalten ökar i rapporteringen. Jag misstänker att "Hans Holm, dina föräldrar väntar i receptionen" är roligare efter Jönköping än innan Borås.... ;-)

    SvaraRadera
  17. Ni är i mantorp utanför mottala! Ge mig en boll!

    SvaraRadera
  18. Tippar att go-kartbanan är den bredvid McDonalds i Mjölby. Bara sista 30 mils-rakan kvar till Råttsunda.

    SvaraRadera
  19. när är ni i sthlm??? Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  20. Vi beräknas anlända till råsunda ca en timme före matchstart.

    SvaraRadera
  21. var det Hans Holm som vann Quiz'en?
    Hur vågar ni släppa den flickan utanför Göteborg?

    SvaraRadera
  22. mjölby brevid donkan!

    ge mig bollen eftersom första var anonym!

    SvaraRadera
  23. Måste vara gocartbanan strax söder om Norrköping! Ej Mjölby alltså.

    SvaraRadera
  24. jag klarar inte väntan

    SvaraRadera
  25. nej fy helvete vad olidligt detta är! kom igen nu för helvete blåvitt!!

    SvaraRadera
  26. Vi har ju tyvärr inget svar på frågan eftersom vi inte visste var vi befann oss. Men det låg en mcdonalds där, visst gjorde det. Den som anser sig ha rätt kan ringa Uffe för att kvittera ut sin boll...

    SvaraRadera
  27. Något nytt om hur många biljetter som det finns kvar till våran sektion?

    SvaraRadera
  28. Helvete, gubbar, röva gråter så nervös e jag, anticimex is på gång!! Blir det vinst idag blir det en jävla efterfest för mig, ska på utb imorgon, men, vad gör det en sån här dag?? Sjung med stolthet nu gubbar och damar...Vi ses på Ullevi på söndag...

    SvaraRadera
  29. Röva gråter ändå mer, Ragnar!!! Dynga In en idag e du snäll!!!

    SvaraRadera
  30. Skit i allt annat nu, in på canalplus å kolla!

    SvaraRadera
  31. Djurgården hatar jad!!!

    SvaraRadera
  32. Det var ingen vacker seger, men det var en underbar seger! Jag tycker det är riktigt kul att se Ranegie göra ett bra inhopp, Bengan var stabil.

    För mig som såg matchen på TV lät det som att klacken var riktigt på G idag. Skitbra jobbat!

    Nu fyller vi Ullevi i sista omgången och sjunger fram vårt lag till SM-guld!

    P.s Målet var solklart ;) D.s

    //Trezzy

    SvaraRadera
  33. Någon som ångrar att han inte åt pytten?

    SvaraRadera
  34. Bengan, vilken hjälte!
    Ranegie avgör på söndag! 2-0. DIF vinner med 4-0 men det räcker inte!

    SvaraRadera
  35. Dåligt ni sjöng ut solna-tattarna. Och Bengan... Allt är förlåtet!

    SvaraRadera
  36. Nej Pontus var INTE bra. Förutom våra vänner backarna och Bengan så var Tompa Olsson bäst på plan även om Gurra spealde upp sig.

    SvaraRadera
  37. Satan, Ranegie kom ju in och dominerade! Förlorade ju inte en boll under de minuter han var på plan. Och satan vad han älgade sig fram till och över råttornas mittfältare, strålande insats

    SvaraRadera
  38. fin rapportering. på alltid blåvitt finns nu massor av färskt egenproducerat material, som intervjuer med bjärsa och jonas, matchrapport, spelarbetyg mm

    ps. stellham borde banta ser man

    SvaraRadera
  39. grymt med live-update! fortsätt med det nästa säsong :)
    summa sumarum..
    fan, man skulle varit där.

    SvaraRadera
  40. satan ja vad man skulle vart där

    SvaraRadera
  41. Äntligen hemma i rätt stad igen... Inte nog med att Solna-tattarna inte an spela fotboll, de tar sig även nöjet att frihetsberöva mig och tvinga mig att vara kvar i deras (rått)piss-arena 45minuter efter matchen...

    BOllen kanske inte var inne, men det spelar ingen roll.. Laget spelade värdelöst idag... Men det spelar ingen roll... Måtte vi nu fan bara slå Trelleborg på söndag, gör vi inte det vet jag inte vad jag tar mig till!

    SvaraRadera
  42. borde han det? du kanske träffade på honom i sthlm, på några bilder var han i vart fall inte

    SvaraRadera
  43. Är precis hemkommen från sthlm och vill bara säga HAHA! till alla som inte var där, ni har klantat er helt enkelt

    SvaraRadera
  44. rent för jävligt att man har ett arbete som kräver närvaro...
    fan vad stolt jag är att vara ängel!!/bens

    SvaraRadera
  45. Så Pontus slet som ett djur i anfallet? Jag tyckte att han borde jagat betydligt mer. När Örlund hade bollen vid fötterna så joggade ju han bara istället för att pressa. Nej ge Ranegie eller Karisik nån poäng för sina inhopp

    SvaraRadera
  46. Badpojken: David, denne David...var gömde sig brossan då? hehe

    SvaraRadera
  47. avgår för all överskådlig framtid. fotogenisk, joråsåatteh...

    men skönt med seger.

    SvaraRadera
  48. Jag konstaterar två saker:
    1. Jag åt som enda person på BaraBen-bussen guldpytt på vägen upp.
    2. Det var en läggmatch vi var på.

    SvaraRadera
  49. Frankie>Jag åt iaf efter matchen på hemvägen.. Men vad är det för jävla påhitt med att stanna i ca 45 minuter när man bara kört 1 tim? Tack för en trevlig resa gubbar// Inte Mdl

    SvaraRadera
  50. wohoo! En resa att minnas. Nån som brydde sej om att vi var instängda i en timme på råsunda eller? Inte jag iallafall, jag mös oändligt med situationen och flertalet dansframträdanden och hyllningar.

    För övrigt bar jag glatt den minimala tröjan i minsta damstorlek jag vann i lotteriet, "loved by an angel or fucked by a rat", under matchen under mina blåvita färger! Status! ;D

    /Xezzo

    SvaraRadera
  51. Grym resa baraben och trevligt sällskap. Grabbarna i bakre delen av bussen var något störda haha. /Hata Mdl

    SvaraRadera
  52. Hej era lymlar, här har ni!!!! jag ska skvätta vatten på er. nej men seriöst se vad öisarna har hittat på;)

    http://fanatismenlever.blogg.se/

    hahaa, Vi är blåvitt bäst i Sverige! hata ÖIS!

    SvaraRadera
  53. Intressant att våra mittbackar får okey betyg överallt för matchen. Det var ju de som inte vågade/orkade hålla uppe backlinjen, och som gjorde att vi föll ned i knät på Bengan. Att de sedan kämpade individuellt är en annan sak, men jag tycker inte man kan kräva något annat eftersom det var de som satte oss i den situatinoen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.