2010/06/11

Låt Tyskland vinna – för ekonomins skull

VM2010/DEUTSCHLAND. För mig finns det massvis med bra anledningar till att Tyskland ska stå som segrare i sommarens VM – anledningar jag kommer att ge under turneringens gång – men jag vet också att det är många som har svårt att hitta en enda liten anledning. Tyskland spelar tråkigt, Tyskland spelar för taktiskt, Tyskland är ett dumt land, tyskar är jobbiga, tyskar har ingen humor, alltid är det någonting som hindrar alla från att unna Tyskland segern.

Så för alla er anglofiler, frankofiler, lusofiler, hispanofiler och italofiler som inte kommer att stå ut med att se Tyskland ta sitt fjärde VM-guld om en månad kommer här en liten tröst:
Tysk VM-seger bäst för världen

Invasion av turister och storshopping på bland annat Ikeavaruhusen i Europa. Både den blågula ekonomin och världsekonomin mår bäst av att Tyskland vinner fotbolls-VM.
Enligt nederländaren Hein Schotsman som skrivit rapporten Soccernomics 2010 är det alltså en tysk vinst som bäst sätter fart på världsekonomin. Och när en nederländare säger något gott om Tyskland, då vet man att det är på riktigt.

9 kommentarer:

 1. Det finns inte en enda anledning till att Tyskland ska vinna vm, eller en enda match för den delen, eller ens göra mål.

  Jag kommer sitta och heja på alla lag som möter Tyskland, det är landet i mitt hjärta.

  SvaraRadera
 2. Feldgrau, du kan ju inte inleda med det här argumentet. Eller är din strategi att börja med bottenskrapet och sedan jobba dig upp?

  Enda anledningen att hålla på Tyskland skulle vara om Schweinsteiger odlar en Völler-frilla, det skulle i en handvändning lyfta surkålsätarna.

  SvaraRadera
 3. Feldgrau vet vad han gör... snart kommer lite historia och sedan är han uppe i högvarv men jag hoppas innerst inne att de inte vinner mot Serbien ;)

  SvaraRadera
 4. Vad äter England. De har inte ens en egen matkultur. Den som är sämst i hela världen,

  Bäst öl finns i Tyskland.
  Bäst mat (alla länders mat finns att äta) i Tyskland
  Bäst shoping i Tyskland.

  Bästa ekonomi i Europa finns i Tyskland.

  Jag förstör att arbestslösa svenskar känner sympati med de fattiga tandlösa engelsmännen

  SvaraRadera
 5. rent objektiv så har tyskland den gamla ståplatspubliken kvart med fulal läkare med billigast priser i världen.

  Publiksnitt 44 000 per match i 1.Bundesliga

  i 2.Bundesliga är det 20 000 i snitt !


  Om du e stenrik så åk till England o betala 1000+ kr för 1 match om du gillar den moderna fotbollen så e england ditt val och spanien.....

  SvaraRadera
 6. England är ett nerdekat gammalt imperialistland som fortfarande tror att dom är bäst i det mesta. Det är ett tragiskt, patetiskt skitland med nästan lika taskig ekonomi som Grekland. Dessutom är dom fula och gapiga och kommer, tack och lov, aldrig att vinna ett VM!

  SvaraRadera
 7. ENGLAND HAR ALDRIG GÅTT LÄNGRE ÄN TILL KVARTSFINAL SEDAN deras hemma vm

  Tysklands publik e MOT DEN DEN MODERNA FOTBOLLEN
  Det e inte Engelska, spanska, italienska ligan som blivit rövknullade av miljardärer. Nu med 3 000 000 000 kr i förlust för klubbarna I ENGLAND, madrid, barca osv

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.