2010/06/01

Vilket lag håller DU på i sommarens fotbolls-VM?

SMÅTT & GÔTT. Nu när Kim Christensen inte kom med i Danmarks VM-trupp känns det väldigt surt att Håkan Mild var en av det fåtal sportchefer som svarade nej på förfrågan om att spela Allsvenskan även under VM i år. Hade de allsvenska lagen gått med på detta skulle vi sluppit den rekordtidiga starten av säsongen (efter den kallaste vargavinter i mannaminne) och därmed även en stor del av de miserabla planer, den tjongfotboll och allt gnäll kring detta vi nu tvingats genomlida.

Surt sa räven som hade facit i hand.

Men de allsvenska klubbarna kanske inte riktigt vågade förlita sig på VM:s förmåga att skapa fotbollshysteri trots allt? Jag har en viss känsla av att de suttit på interna möten ute på klubbarna med resonemang i stil med "vem kommer vilja betala flera hundra för att se den skitfotboll våra lag presterar när det pågår en match i yppersta världsklass på tv samtidigt?"

Resonemanget har en poäng.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Adidas nya matchboll Jabulani är så vitt jag vet även den boll som IFK Göteborg använder.
– VM-bollen är usel, fullständigt usel. Den är som bollarna du köper i mataffären, säger brasilianska landslagsmålvakten Julio Cesar enligt den rosa.

Därmed har vi fått vår förklaring till Blåvitts rôtna vår.
Allt är bollens fel.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@


Blåvitt är en av de svenska idrottslag som är med på Facebooks nya sportapp "SupporterArena", som göteborgsföretaget Eurosponz utvecklat. Poängen med SupporterArena att du som supporter svarar på olika quizar som genererar poäng till supportern. Supportrarnas samlade poäng avgör var de placeras i lagtabellen samt storleken på idrottsklubbens riktiga intäkter.

Alla idrottsklubbar kan vara med och tävla och annonsörernas pengar samlas i en pott som delas ut till de olika idrottsklubbarna. Spelet beskrivs av Eurosponz som "ett komplement till traditionell sponsring och ger även annonsörerna mätbara resultat på kampanjerna. För första gången någonsin kan även supportrar från olika idrotter så som IFK Göteborg (fotboll) och Frölunda Indians (ishockey) mötas."

Här hittar ni spelet, när det väl fungerar.
Lämpligt nog har det legat nere tidvis under lanseringsdagen.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

BaraBen.com söker kontakt med grafiska formgivare för ett nytt projekt! Vi ser helst att du arbetar med grafisk formgivning mot webben i dag, eller utbildar dig inom fältet och håller på Blåvitt. Exakt vad det handlar om för projekt kan vi inte avslöja i dagsläget, men det kommer få ett enormt genomslag på fotbollens internet framöver, det kan vi lova.

Känner du att dina skillz kan bidra? Mejla oss på BaraBen.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Putte tipsar via mejl om en klassiker, Mustasch spelning på Wacken-festivalen 2008. 2:04 in i klippet kör han igång. You rock @ rock, we rock @ football.

Ralf Gyllenhammar på Wacken 2008.
@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

GPS-företaget NAVIGON hittat över 400 platser runt om i Europa där du kan följa matcherna, allt från torg som visar matcherna på storbildsskärmar till mindre intima sportbarer. Bland dessa hittar du sportbarer i Sveriges tio största städer.

Det enda du behöver för att ladda ner platserna är en GPS från NAVIGON (som lanserats efter mars 2008). Du laddar enkelt ner dessa direkt från NAVIGON Fresh – helt kostnadsfritt – som du hittar här.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Adidas, Coca Cola, Visa, Budweiser och de andra storsponsorerna som pungar in pengar för att synas i samband med fotbolls-VM i sommar har startat sina reklamkampanjer på olika håll. Vi på BaraBen har uppmärksammat Blåvitts samarbetspartner och tröjsponsor Adidas virals (supportrarna som "plankar" in på storlagens träningar) tidigare och forsätter nu med ett akrobatiskt nummer signerat dryckesjätten från det stora landet i väst...


I mitt tycke en rätt så käs reklamfilm, som faktiskt inte syftar till att väcka dryckeslust hos fotbollsfans i första hand - vilket borde vara fokus i det här läget? Sedan är målgruppen helt uppenbarligen unga män, förvisso - och det är inte samma fail som Nike hade med Ronaldinho i sin påkostade "skriv om framtiden"-film, men jag är inte helt nöjd ändå.

Vi räknar kallt med att få se mer underhållning i den inofficiella tävlingen om sommarens bästa reklamfilm från VM:s huvudsponsorer, inom kort. Helst en där Rooney eller Ronaldo inte står i fokus, för jag tror personligen inte att vare sig Portugal eller England spelar VM-final i år.

På tal om detta:
Vi har fört interna diskussioner på BaraBen om att köra en omröstning för att ta reda på "Vilket lag kommer du som BaraBen-läsare att stötta under VM i sommar?", med tanke på att Sverige inte är med. Men har än så länge inte lyckats komma fram till alternativen i en sådan omröstning.

Vi vill ha med så många tänkbara "svenskfavoriter" som möjligt, utan att det spårar ur till alla lag i hela VM, en svår kombination i dagsläget. Så vill du hjälpa oss att forma omröstningen som är på gång - lägg in en kommentar om "ditt" VM-lag med en motivering till varför du tänker heja på just dem!

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Sist men inte minst: Blåvitts träningsmatch mot Spartak Moskva den 30 juni ska enligt uppgifter till BaraBen spelas på Nösnäsvallen i Stenungsund. Då vet ni vet.

56 kommentarer:

 1. Det är väl självklart att som fotbollskunnig svensk och ännu mer som blåvit att hålla på Svennis Elfenbenskusten eller?
  Givet val för mig iallafall, sen följer Spanien, England och slutligen Nigeria.

  SvaraRadera
 2. Holland, skön offensiv fotboll.

  SvaraRadera
 3. ENGLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Elfenbenskusten, England & Danmark!

  SvaraRadera
 5. Jag håller lätt på USA.

  SvaraRadera
 6. England, cause I love Niva and the air I breathe- Holland- herregud 3-0 mot Italien, 4-1 mot Frankrike måste ge nåt, right? Sydafrika- världens bästa resa är värt en tredjeplats.

  SvaraRadera
 7. N O R D K O R E A

  SvaraRadera
 8. England såklart! Enda landet som har kul fotboll efter Sverige =)

  SvaraRadera
 9. nösnäsvallen hahaha... vem fan uppfann det namnet?

  SvaraRadera
 10. Tyskland. Alltid bäst när det gäller.

  SvaraRadera
 11. England, pga den starka traditionen.
  Elfenbenskusten, pga Svennis.
  Nigeria, pga Lagerbäck.

  SvaraRadera
 12. Sverige och iom att dom inte är med så blir nästa match jag ser blåvitt.

  SvaraRadera
 13. Nordkorea som gjuten etta, sedan England.

  SvaraRadera
 14. Spanien (1) och Elfenbenskusten!! (2)

  SvaraRadera
 15. Mexico City2010-06-01 09:20

  Mexiko - Svennis - IFK

  SvaraRadera
 16. Serbien!! Juggarna finns ju överallt o har ett spännande lag, sedan kan det ju hjälpa till att mina rötter är därifrån... Annars tror jag att Capello kan göra något med England...

  Elfenbenskusten går vidare från gruppen men däremot kommer deras relativt kassa försvar att ställa till det efter det... Holland och Spanien spelar en härlig offensiv fotboll men jag tror ändå att ett mer defensivt tänkande Brasilien (nåja, de har iaf tänkt på defensiven denna gång) kommer ta hem det hela... Fast Serbien skulle få min röst :) ... har även hört att Krasic är sugen på att komma o spela för IFK ;)

  SvaraRadera
 17. USA såklart!!! kanske beror på att ja kommer därifrån haha! BTW Blåvitt finns ju inte ens med i spelet på facebook!!! Dock finns råttorna med och de grönsvarta fiskpojkarna även Div. 6 lag som Nol IK och Div. 3s Ahlafors IF men inget BlåVitt konstigt nog!!

  SvaraRadera
 18. Håller på Italien, Holland och Frankrike. Vill egentligen hålla på Danmark som jag gillar,men efter att ha sett de två senaste matcherna på plats som Sverige spelat mot Danmark vet jag inte längre. Danskarnas oerhörda lillebrorskomplex och sjuka fylleri gör att jag backar lite. Kim i alla ära, men danskarna är nordens pack.

  Tror Frankrike vinner VM då ingen tror på dem.

  SvaraRadera
 19. Nordkorea. Så länge dom vinner slipper vi en sur Kim Jong Il, och en glad Kim Jong är bättre för världen! :]

  SvaraRadera
 20. Danmark
  Chile
  Elfenbenskusten

  SvaraRadera
 21. Håller på England pga den överlägsna fotbollskulturen.

  SvaraRadera
 22. Håller på Nordkorea, Nigeria och England.

  SvaraRadera
 23. Who gives a toss?!
  När börjar Katharsis(andra halvan av Alssvenskan)?

  SvaraRadera
 24. Allt med Svennis!
  England
  Mexiko
  Elfenbenskusten

  SvaraRadera
 25. Anders Svensson2010-06-01 13:51

  Mexiko!

  Jag gillar TACOS!

  SvaraRadera
 26. TYSKLAND
  pga den överlägsna fotbollskulturen.

  tyskland e alltid i final i WM och EM. Synd att England aldrig varit i final sedan hemmaVM 1966. 44 years and counting ....4ever.

  SvaraRadera
 27. Sydafrika

  Anfallaren Bernard Parker var med och spelade hem U21-mästerskapet till MFF 2008.

  Han provtränade med MFF, spelade U21-finalen, men fick sedan bättre kontrakt på annat håll.

  SvaraRadera
 28. 1966 was a great year for English football - Eric Cantona was born...
  ;-D
  (Citat från Nike-reklam)

  Spanien slår England i finalen, både hoppas och tror jag...

  SvaraRadera
 29. Australien med Kung Cahill är väl en självklarhet?


  btw, nån mer som tror att supporterläktarn skapats av ordningsvakter för att i ett sista desperat försök försöka lära folk att man inte får stå i trapporna?

  SvaraRadera
 30. England och Holland!

  SvaraRadera
 31. Gör nått nytt, lämna europa!

  Någon sa Mexico, åk dit och rapportera.

  SvaraRadera
 32. TYSKLANDalltid i final i WM och EM

  SvaraRadera
 33. Varför tipsar ni om värdelöst facebook-tjafs? Lägg av med det.

  SvaraRadera
 34. Och att Holland, Argentina, Spanien och Tyskland är VM:s bästa lag känns rätt självklart.

  SvaraRadera
 35. Italien ofc..

  Gå mot strömmen is the shit

  SvaraRadera
 36. Alltså, tänk om Nordkorea går och gör supersuccé! Haha, vilket jävla liv det skulle bli. Det är värt att hålla på dom bara därför!

  SvaraRadera
 37. För att vara lite mer seriös så är Italien och Elfenbenskusten de jag kommer hålla på.

  SvaraRadera
 38. Kim Jong Il2010-06-01 18:21

  Varför göra reklam för reklamfilm? Reklam e som klamydia, jävligt irriterande!

  SvaraRadera
 39. Tyskland, England & Holland

  SvaraRadera
 40. Italien, har mina rötter där.

  SvaraRadera
 41. Anonym 11:43>> Nigeria men inte Elfenbenskusten?Hur tänker du då?

  SvaraRadera
 42. holland - englangd semifinal 1
  argentina-spanien semifinal 2

  men tror att england kommer vinna på straffar emot argentina i finalen. känns som om det är deras tur iår. 3a kommer spanien.

  SvaraRadera
 43. Serbien eller elfenbenskusten kan bli VM's skrällar helt klart.

  SvaraRadera
 44. DEUTSCHLAND!!!

  Någon sa nåt om överlägsen fotbollskultur i England. Kan bara hålla med, mer "överlägsen" attityd än den hos England-fans får man leta efter. Usch säger jag bara. Gillar engelsk fotboll i övrigt och är även rätt förtjust i landet men när det kommer till landslaget är det nånting jag inte tål. Men det är ju bara min åsikt...

  SvaraRadera
 45. anonym 21.12 Håller med! Engelsk fotbollskultur är suverän,men många av deras fans är helt bombade och tror fortfarande att det är 1966. Var själv på plats 2006 och skämdes över engelsmännens svineri mot alla andra länder. Särskilt mot oskyldiga tyskar och invandrar från mellanösten. Engelsmännen har stora problem med sina fans och den rasism som fanns bland många var avskyvärd.
  Hoppas Italien vinner igen!

  SvaraRadera
 46. ENGLAND ENGLAND ENGLAND.. deras tur i år. bättre än någonsin och en rooney i toppform

  SvaraRadera
 47. Australien som given etta och med Nordkorea som outsider

  SvaraRadera
 48. 1/6/10 19:41

  Tycker Svennis numera är en liten slampa.

  SvaraRadera
 49. NORDKOREA!!! GIVET!!!

  SvaraRadera
 50. www.fcstpauli.se

  SvaraRadera
 51. Danmark, mitt andra landslag sedan Mexiko-VM, det första internationella mästerskapet som jag verkligen följde. EM 92. Och Morten Olsens landslag har varit trösten och räddningen under alla sura j-vla år som Lagerbäck höll på med sitt j-vla fotbollssabotage i svenska landslaget.
  Åsså Svennis. Förstås.

  SvaraRadera
 52. www.fcstpauli.se

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.