2010/06/11

Brinn i helvetet era fotbollsmördare.

VM2010/HATATTACK. I fyra år har jag väntat, idag drog det äntligen igång. Jag har aldrig varit så snabb hem från jobbet somjag var idag, såg till redan igår att jag hade allt hemma så att jag skulle slippa lämna fotbollen en enda sekund idag från det jag kom hem.

Fotbolls-VM har sedan jag var liten varit en högtid i min familj, en tid för fokus och fest, en tid var fjärde år när man fick sitta och skrika och svära framför tv:n, då man fick sitta uppe längre på kvällarna för att inte missa någon match eller ett sammandrag från den dagen, om vi pratade med varandra eller andra så handlade det bara om fotboll. Jag har redan, som alltid, förklarat för mina ej fotbollsintresserade vänner att vi inte kommer att höras av igen förrän den 12:e juli.

Men idag känner jag bara en sak, huvudvärk.

När jag skriver detta står det 0-0 mellan Sydafrika och Mexico, det har gått 45 minuter av VM 2010 och jag sitter här och är förbannad, trött och lite ledsen. Någon har stulit den glädje och stämning som brukar infinna sig i mig var fjärde år.

Vem har stulit glädjen och känslan? Grinchen? Svennis? Messi? Sverige? Drogba? Hellberg? Nej, jag pratar såklart om dessa helvetes vuvuzelor. Jag började se matchen i hopp om att mina öron tillslut skulle vänja sig med oljudet men sitter nu här 45 minuter in i VM och kokar. Jag hatar dessa jävulens påfund, detta spektakel som för oljud snäppet värre än hockeytutor. Hockeytutorna har man lärt sig att leva med, eftersom att man har lärt sig leva med hockeyn och dess inbitna fans. Men jag hade verkligen högre tankar om vår fantastiska sport, jag hade högre tankar om Sydafrika och jag hade högre tankar om FIFA. Att inte dessa oljuds-makare till instrument är förbjudet både på och runt arenorna är ett stort jävla frågetecken – på något sätt måste det gå.

Hade inte jag varit en sådan obotlig fotbollsnörd hade jag nog stängt av tv:n, eller i alla fall ljudet. Men istället sitter jag här, ungefär 45 minuter ifrån en obotlig tinnitus. Tack så mycket för den, idioter.

Jag har även kommit fram till att det inte kan vara många fotbollsintresserade på plats i Sydafrika, det kan heller inte ha flugit dit många raketforskare, för det där oljudet hör inte samman med fotboll, hockey möjligtvis, men inte fotboll. Jag tycker att vi slår oss samman med Skottland och åker ner till Sydafrika med Sveriges alla tredjeklassare och Skottlands alla säckpipetrubadurer, så ställer vi detta gäng på läktarplats och låter de spela ”köp varm korv” på blockflöjt och säckpipa hela matchen, varje match. Hur kul hade det varit då tycker ni, Sydafrika och Vuvuzela-anhängare?

Nu får det fan vara nog, avgå den som uppfann dessa jävla idiot-tutor och alla ni som envisas om att irritera oss intresserade med det där helvetes ljudet. Vad skulle ni till en VM fotbollsmatch och göra? Ut med er på havet och tuta så mycket ni vill. Men förstör inte något som jag har längtat efter i fyra år, något så vackert och traditionellt som fotbolls VM.

TÄVLING!
Jag startar härmed en tävling med väldigt simpla regler, den som efter VM har tagit sönder flest vuvuzelor vinner. Man kan även få stilpoäng för kreativa lösningar på hur man kan döda dessa idiotiska ”instrument”.

Observera att man givetvis inte får skada andra och helst inte sig själv när man förintar dessa tutor.

VUVUZELORNA SKA BORT – DE SKA DÖ!
Ta kort på era vuvuzela-vandaliseringar och skicka det till:
ida@baraben.com märk mailet med ”VUVUZELA”.

Jag utlovar ett vackert pris till vinnaren, och jag lovar att det inte blir en Vuvuzela med BaraBen-tryck. Lycka till och må bäste vuvuzela-hatare vinna.

Och till sist en hälsning till dig som på något konstigt jävla sett gillar det här oljudet, gå ut i skogen och stick in huvudet i en getingkupa istället, det låter i princip samma, plus att du förmodligen också får den behandling du förtjänar av getingarna.

BRINN I HELVETET FOTBOLLSMÖRDARE!

Måtte jävulen återkalla alla dessa tutor och dess anhängare och lämna tillbaka fotbolls VM till oss som håller det kärt. Länge leve blockflöjten.

42 kommentarer:

 1. Kom tillbaka Gärdsgårdskolans blockflöjtsenemble! Allt är förlåtet och preskriberat!

  SvaraRadera
 2. Jag hatar verkligen ALLT som har med Sydafrika att göra just nu. Jävla skit också...

  SvaraRadera
 3. de flesta blåvitt jag snacakt med vill ha vuvuzzarna på vårs matcher. IFK e ju folklig underhållning

  SvaraRadera
 4. Håller fullständigt med. Va tvungen att se andra halvlek med minimal volym. Hoppades att Sydafrika skulle gå långt eftersom de är hemmanation och underdogs men efter detta öronskav hoppas jag de åker ut med hövvet före!

  SvaraRadera
 5. Skönt o slippa se blåvitts korpfotboll ett tag nu

  SvaraRadera
 6. Gick in i matchen med Sydafrika som mitt favorit lag. Nu vill jag inget mer än att de åker ut!

  Som att vara på speedway med 40 000 gastutor på ectasy

  SvaraRadera
 7. Vadfan gnäller du om? vuvuzelor är ju det som hör till fotbollsfesten. Tar man bort vuvuzelorna kan man lika gärna ta bort tifot också!

  SvaraRadera
 8. Det märks tydlig att Ida inte varit på någon fotbollsmatch med vuvuzelor. Att sitta på läktaren när lagen spelar och publiken tutar på och stämningen är på topp...Det är inte mycket som slår det!

  SvaraRadera
 9. Ta bort skiten nu!

  SvaraRadera
 10. Härlig stämning? Tycker ni att det är härlig stämning i en vägkorsning i Aten också? Det låter ju fan lika dant. Man får ju vara idiot och tondöv samtidigt för att uppskatta skiten. Bra skrivet Ida.

  SvaraRadera
 11. Jag kan tänka mig att såna här tutor kan ge skön stämmning med måtta. Men kamma er nu ni som säger att det är samma som i Spanien, NÄR fan har det varit så många vuvuzelas som det har tutats i 90 minuter i sträck i en spansk ligamatch?

  Det kan vara go stämning när 10 tredjeklassare spelar blockflöjt i 5 minuter också, men inte 30 000 tredjeklassare som spelar i 90 minuter.

  För övrigt: Tack för alla mail, hinner inte svara men fortsätt att skicka in era förslag, tävlingen håller på under hela Vuvuzela VM.

  SvaraRadera
 12. hatar den jävla tutan hur i helvete kunde fifa godkänna skiten dom hörde väl hur skit förstörde hela jävla africanska mästerskapen!!! hade jag fått tag på en så hade jag vunnit tävligen lätt haha!!!!

  SvaraRadera
 13. JAG HATAR DOM!
  Anledningen till att Fotbolls VM ska spelas i civiliserade länder som Tyskland, Frankrike, England osv är Vuvuzelas!

  SvaraRadera
 14. Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.

  SvaraRadera
 15. Gais kan väl använda dem i höstderbyt.

  SvaraRadera
 16. "Jag hatar dessa jävulens påfund, detta spektakel som för oljud snäppet värre än hockeytutor. Hockeytutorna har man lärt sig att leva med, eftersom att man har lärt sig leva med hockeyn och dess inbitna fans."

  Inbitna hockeyfans? Jag har då inte sett till några hockeyfans som varit inbitna, hockey är för folk som vill ha lite underhållning. Har inget med inbitenhet eller passion att göra..

  Annars, fy fan för dom jävla tutorna. Skiter tamejfan i kvällens match..

  SvaraRadera
 17. Väl rutet! Stör mig också på de där vuvuzuelorna. Kanske kan de fungera om de används med måtta, men jag tvivlar.

  Oj vad skönt det var när Mexiko gjorde mål, då tystnade vuvuzuelorna i kanske en hel minut!

  SvaraRadera
 18. Håller med. Om jag ser någon som blåser i dessa sattyg på GU i juli kommer jag nita den personen, Hur roligt kan det vara att blåsa i ett platsrör=

  SvaraRadera
 19. Men asså.. ..va?
  Om man är på plats förstår jag att man blir skvatt imebcill- galen av ljudet, men via tv:n låter det ju inte alls värre än valfritt motorsports- ljud. Kan du inte se en F1- tävling utan att förgås av huvudvärk?

  Jag förstår att ljudet inte hör hemma på en fotbollsarena, det tycker väl inte jag heller, men dra inte in hälsoargument och att VM- glädjen förstörs och skit, där överdriver ni bara.

  De är plågsamma, men ignoreringsbara.

  SvaraRadera
 20. Fan va illa!2010-06-11 22:10

  Man tappar ju hela känslan när man inte ens hör publikens jubel efter ett mål. Lägg aldrig VM i Afrika igen om det skall vara på det här sättet!

  SvaraRadera
 21. Publikens reaktioner ÄR en del av VM-stämningen. På fullt allvar tar de bort mycket av glädjen med fotbollen för oss på "TV-läktaren".

  SvaraRadera
 22. Med tanke på hatet från det lilla Sverige i fotbollskultursammanhang; hur fan låter klagosången från England, Tyskland, Spanien osv mot dessa jävla tutor? Retarderad gaisare - allt är nästan förlåtet.....

  SvaraRadera
 23. eh lite osmakliga koloniala övertoner i detta inlägg?

  SvaraRadera
 24. För mig är motsatsen till Vuvuzelorna hemskt, TYSTNAD! För mig är närvaron och delaktigheten från läktaren ett viktigt inslag i fotbollen och det inbär ju sånger, applåder, trummor, flaggviftning, tutande och folk som hoppar på läkten med mera. Jag för min del tycker Vuvuzelorna är en snygg tribut till ljudväggen av signalhorn/ gastutor som inramande fotbollen under 70-talet.

  Ida M, du faller in i samma kategori av gnällare som de som klagar på Dunkadunkamusik.

  Vuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  SvaraRadera
 25. Håller med till 100 procent Ida. Mvh Petter

  SvaraRadera
 26. Stämning skapas med sång, inramning skapas med sång! Inte oljud.. Hur fan någon kan säga att dessa tutor skapar nånting bra kan jag inte förstå! Det är som att man hatar sin granne och så ger man hans ungar ett dragspel,munspel eller liknande bara för att jävlas!

  SvaraRadera
 27. Finns det ingen teknisk lösning, förutom att stänga av ljudet helt, som borde kunna lösa det där jävla tjutandet? De borde kunna filtrera bort just de frekvenserna eller något. Ungefär som hörselskydden man hade i lumpen som bara släppte igenom allt ljud förutom höga knallar...

  SvaraRadera
 28. Nu kanske ni nötter förstår varför vi som är på sittplats avskyr eran jävla trumma som för det första låter skit och för det andra aldrig kan hålla takten.

  SvaraRadera
 29. Men börja lipa? Helt ärligt. Börja skriv på Aftonbladet, men gråt fan inte ut som Perlskog. Detta är VM, några jävla tutor kan inte ens i närheten störa den stämning som finns kring fotbolls-vm.

  Vuvuzelerna kan ju ändå inte kommit som en överaskning eller? De brölade ju på redan förra sommaren under conf. cup.

  Fy fan, ett jävla beteende att klaga på något så menlöst. Det är för fan Fotbolls-VM, det räcker så.

  SvaraRadera
 30. Ni såg aldrig FÖR-VM eller?

  SvaraRadera
 31. Det spelar väl för f-n ingen roll om de använde de där jävelstutorna på för-VM eller ej. De är förbannat störande och förstör fotbollsfesten!

  SvaraRadera
 32. Även Uruguay-Frankrike dränktes av allt tutande. Trodde inte det faktiskt... Ok, när Sydafrika spelar, men annars...?

  Då slogs jag av tanken: kommer Engelsmännens sång också dränkas av tutorna?

  SvaraRadera
 33. Man blir ju nästan gaisare,förbjud alla instrument och nöj oss med händer och sång. Fy fan för Sydafrikas misshandlade av VM.

  SvaraRadera
 34. Någonstans är jag kluven till trumpeterna. På TV låter de som ett getingbo. Å andra sidan är det sydafrikas VM och är det så supporterkulturen ser ut där så får man lite köpa det.
  I England, Tyskland och stora delar av europa dricker man sig stupfull, spyr, vrålar att domaren är en hora och slåss efter matchen. Vid svenska landslaget sjungs Markoolio(Ämne för förbud). I Japan viftar alla med flaggor, och det är irrelevant vilket lands och i Sydafrika blåser man i störande trumpeter.
  På nått sätt uppskattar jag att ta del av deras supporterkultur precis som det var kul att se att de till skillnad från europeisk fotboll alltid försökte spela sig ur problem i backlinjen. Summa kardemumma: Kul att se supporterkulturen även fast det låter förjävligt.

  SvaraRadera
 35. Sydafrika är pinsamt, bara dans och massa tutor, noll fotboll.

  SvaraRadera
 36. Nkosi, bra poäng!

  För att svara mig själv ovan:
  Vuvuzela - Engelska fans och deras sång: 1-0


  Hur går det på gatan, England's finest vs. Soweto's young boys?

  SvaraRadera
 37. Stackars dig, din bortskämda jävla idiot! Varför inte bara stänga av ljudet om det stör?

  SvaraRadera
 38. afrikansk kultur när den som allra bäst...på en femårings nivå..det är fan fantastiskt..
  DÖD åt detta förbannade otyg!!
  Bara förstöra. Det kan de minsann.

  SvaraRadera
 39. detta är inte Afrikas mästerskap utan Världens mästerskap och de ska respektera världen.
  Riktiga problem kommer efter VM för att många kommer att få permament hörselskada tinnitus

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.