2010/06/16

Stort avbräck för Tyskland?

VM2010. När den tyska mittfältsgiganten Michael Ballack tvingades avstå VM på grund av den fotledsskada var det ganska självklart att Bastian Schweinsteiger skulle kliva fram och ta över rollen som pådrivare i det tyska maskineriet. Nu rapporteras det att Schweini eventuellt kan tvingas avstå den viktiga matchen mot Serbien om två dagar. I dag stod han nämligen över tyskarnas näst sista träning inför matchen på grund av en luftvägsinfektion.

Assiterande tränaren Hans-Dieter Flick säger visserligen till Berliner Zeitung att Schweinsteiger är på bättringsvägen och att det är goda förhoppningar om att han ska kunna spela mot Serbien, men är det inte precis vad en landslagsledning förväntas säga, oavsett hur det verkligen ser ut?

Om nu Schweini ändå skulle missa matchen, kommer tyskarna klara av att ersätta ännu en mittfältsstjärna? Vid sidan av Schweinsteiger spelade 23-årige Sami Khedira och 21-årige Mesut Özil – båda med i det U 21-EM som spelades på svensk mark förra sommaren – på innermittfältet i första matchen mot Australien. Ett ganska orutinerat tyskt innermittfält redan då.

På bänken ser det lika tunnt ut, där sitter 21-åringen Marko Marin (också med i U 21-EM) och 20-åringen Toni Kroos (inte ens med i U 21-EM) samt halvrutinerade (31 landskamper) Piotr Trochowski. Inget stort utrymme för ytterligare skador, avstängningar och matchbyten, direkt. Kanske skulle man inte lämnat Thomas Hitzlsperger, med 51 landskamper och rutin från stora mästerskap, utanför VM-truppen.

1 kommentar:

  1. Jag brukar inte vara så här självsäker men jag är tämligen övertygad om att Serbien vinner imorgon!!

    De kommer ställa upp med ett helt annat försvarsspel och släpper de inte in ett tidigt mål så kommer det bli vinst...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.